HABERLER>POLİTİKA
16 Eylül 2013 Pazartesi - 10:54

İlknur Denizli’den bombardıman: Karaburun, çöp ve adaylık!

AK Parti İzmir Milletvekili, Karaburun’un kurtaracak büyük proje hakkında detaylı bilgi verirken, kentin büyük tartışma konusu kuzey aksı çöp alanı ile ilgili sert açıklamalarda bulundu. Milletvekili olarak bertaraf tesisinin Karşıyaka’ya yapılmasına engel olacağını ifade eden Denizli, Büyükşehir’i topa tuttu.

İlknur Denizli’den bombardıman: Karaburun, çöp ve adaylık!

Fırat BAŞARAN / EGEDESONSÖZ – Ege TV’de yayınlanan Güne Bakış programına konuk olan AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli çok önemli açıklamalarda bulundu.
 
Egedesonsöz Genel Yayın Yönetmeni Ümit Yaldız ve Aslı Eren'in sorularına yanıt veren AK Parti İzmir Milletvekili, Karaburun’u kurtaracak büyük proje hakkında detaylı bilgi verirken, ‘çöp’ konusunda Büyükşehir’i topa tuttu.
 
AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli söze geride kalan hafta duyurduğu ve ‘Yarımada’nın tüm kaygılarını ortadan kaldıran planla başladı. Denizli, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve tüm Karaburun yarımadasını kapsayan koruma haritasının önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu’na gönderileceğini, onay sürecine girdiğini duyurdu.


 
KARABURUN’A TOSCANA MODELİ
Karaburun’un yanı sıra Urla sınırındaki 15 köyü de koruma altına alan plan onaylandıktan sonra bölgede çivi bile çakmak isteyen herkesin izin alması gerekeceğini belirten Denizli, artık yeni balık çiftlikleri, taş ocakları ile enerji santralleri kurulamayacağını söyledi. Denizli ayrıca koruma hayata geçtikten sonra bölgeyi kalkındırmak için de hamleleri olacağını ifade ederken, ‘eko turizm’ yöntemiyle Toscana modelini Karaburun’a taşıyacaklarını bildirdi.


 
ÇÖP’TE YAYLIM ATEŞİ
Denizli’nin gündeme damga vuran açıklamaları ise İzmir’in yeni çöp alanıyla ilgiliydi. AK Parti İzmir Milletvekili, kuzey aksı için adres seçilen Yamanlar Köyü civarındaki arazi hakkında çok sert açıklamalarda bulundu.

- Denizli 'çöp' alanında: Büyükşehir'in gücü yetmez!
 
Denizli, “Meslek odalarına alanı gezdiren Büyükşehir Belediyesi bölgenin çorak noktalarından fotoğraflar geçmiş… Yamanlar Köyü Muhtarı ile araziyi gezdim. Burası köyün mera alanı… Ayrıca konum olarak İzmir'in nefes alacağı bir bölge.. Rüzgar sirkülasyonuyla bertaraf tesisinin tüm pisliğini ve kokusunu tüm İzmir’e taşıyacak bir alan” dedi.


 
AK Parti İzmir Milletvekili, alan için devlet kuruluşlarının izin verdiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı da söyledi. Denizli bertaraf tesisi alanı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ÇED raporu talep ettiğini ve bu konuda yeni harekete geçildiğini belirterek, “İzmir böylece 6 ay kaybetmiş oldu. Bu raporun talep edileceği aşikar değil miydi? Masa başında üç bürokratla çöp alanı belirlenmez” diye konuştu.
 
Çöp alanının teknolojik projeyle temiz, kokusuz ve sorunsuz olarak hayata geçeceği vaadine de tepki gösteren Denizli, “Madem öyle Mavişehir'e hatta Konak Meydanı’na yapsınlar. Neden dağların tepesine çıkıyorlar” ifadelerini kullandı. Denizli ayrıca CHP’ye de yüklenerek, “Karaburun için ağlayanlar biraz da Yamanlar için gözyaşı döksün. Bence Yamanlar'daki durum Karaburun'dan farklı değildir” dedi.

ÇÖPÜN YERİNİ 3-4 BÜROKRATLA MASA BAŞINDA BELİRLEYEMEZSİNİZ! 
AK Parti İzmir Milletvekili son olarak iddialı bir çıkış yaptı ve Karşıyaka’nın sırtlarına çöp tesisi yapılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. "Karşıyaka'yı İzmir'in çöplüğü yapmayacağız' diyen Denizli, 'Siz başkan olsaydınız nereye yapardınız?' sorusuna 'Başkan ben değilim. O yüzden bu soruya yanıt veremem. Ama burada temel sorun ortak akıl sorunudur. Bütün İzmir'in çöpünün nerede bertaraf edileceği gibi önemli bir meseleyi  belediyede 3 bürokratla masa başında belirleyemezsiniz. İzmir bir yıldır bu konuyu konuşuyor. İlk kez alanın fotoğrafını görüyoruz. O da meslek odaları istedi diye... Böylesine önemli bir tesisin yerinin ortak akılla belirlenmesi ve kullanılacak teknolojiyle ilgili her aşamada halka bilgi verilmesi gerekir. Ayrıca koca İzmir'in binlerce ton çöpünü tek bir noktada çözemezsiniz.  Ve de bu sorun bugünün sorunu da değil. Aziz Kocaoğlu 9,5 yıldır kenti yönetiyor. Harmandalı'da her an bir facia yaşanabilir. Bu meselenin bugüne kadar çoktan çözülmüş olması gerekirdi" ifadesini kullandı.
 
YANLIŞ YERE BAKIYORSUNUZ
Programda Denizli’den kentte büyük merak konusu olan AK Parti’nin Büyükşehir adayı seçimi hakkında da ilginç bir açıklama geldi. AK Parti İzmir Milletvekili kamuoyunun, gazetecilerin hatta anketlerin bile yanlış yere baktığını söyledi. Denizli, “Yanlış yere bakıyorlar, AK Parti’nin İzmir adayını yanlış yerlerde arıyorlar. İlçelerde de büyükşehirde de çok nitelikli adaylarımız var. Ama özellikle büyükşehir adayını herkes milletvekilleri, bakanlar arasında arıyor. Daha geniş bir alana bakmakta yarar var bence ” dedi. Kendisinin adaylığı konusunda ise net bir açıklama yapan Denizli 2 yıl daha milletvekilliği görevinin başında olduğunu, bu dönemi milletvekili olarak tamamlamak istediğini söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Harmandalı sakini 17 Eylül 2013 Salı 11:30

Harmandalı halkı neden burnumuz çöpten kurtulmuyor, görün de anlayın. Sürekli onun bunun gazına gelip belediyeye yükleneceğinize belediyenin bu sorunu çözmesine engel olan AKP zihniyetine tepki gösterin.

Yorumu oyla      16      6  
SIDDIK SOYSAL 17 Eylül 2013 Salı 10:35

SAYIN VEKİLİME TEŞEKKÜR EDİYORUM.İZMİR İÇİN SAMİMİ DUYARLILIK GÖSTERİYOR.ÇÖP ALANI İÇİN MEVCUT YERLER VAR FAKAT SAYIN AZİZ KOCAOĞLU İNAT EDİYOR,ÇÖP İÇİN SON TEKNOLOJİ KULLANILACAK DEFALAECA SÖYLEDİM BİR MECLİS ÜYESİ OLARAK SÖYLEMEĞE DEVAM EDECEĞİM.ÇÖP ALANI ARAMAYA GEREK YOK TAŞOCAKLARININ BULUNDUĞU ALAN EN UYGUN ALAN BİLİM ADAMLARIDA AYNI FİKİRDELER.HAYIR KURULACAK TESİS ZARARSIZ İSE BİR TANESİNİ BORNOVA MEYDANINA,BİR TANESİNİ KONAK MEYDANINA,BİR TANESİNİDE URLA MEYDANINA KURUN MESELE BİTSİN...

Yorumu oyla      13      11  
HAMİT ALKAN 17 Eylül 2013 Salı 10:30

Nasıl bir politikacı olmamalı,nasıl siyaset yapılmamalı diye sorular sorulsa yanıtı bellidir. İlknur Denizli gibi politikacı olma,İlknur Denizli'nin yaptığı gibi siyaset yapma. Ayıptır,milletvekili olarak çalışmalarında ülkeye ve şehrine ne kazandırdı. Sadece polemik ve eski amirine (Sn. Kocaoğlu)aşırı muhalefet. İzmir ve İzmirli seçmen bunları yutmuyor. Karşılığını yerel ve genel seçimlerde görecektir. AKP yorumcuları, size de bir çift sözüm var.Yorumlarınızdaki kalite yerlerde sürünüyor.

Yorumu oyla      19      6  
35 17 Eylül 2013 Salı 10:16

yer belli: terk edilmiş taş ocakları, neden neden meralara yapacağız diye ısrar ediliyor.

Yorumu oyla      13      9  
taş üstüne taş koyamayan AZİZ 17 Eylül 2013 Salı 00:26

çöpler karşıyakaya arsenik i sek içenlere çöp kokusuda ne mis der çekerler

Yorumu oyla      14      8  
Aydın Postoğlu 16 Eylül 2013 Pazartesi 17:13

Karşıyaka'ya çöplük yapılmasın diye niye bu kadar uğraşıyorsunuz anlamıyorum ki. Karşıyakalılar CHP'den gelen düğün bayram demişken Karşıyaka'ya çöplük yapılsın gitsin. Şehrin bu problemi de aradan çıkmış olur.

Yorumu oyla      17      8  
emre 16 Eylül 2013 Pazartesi 14:28

parti olarak İzmir belediyesinin hangi projesini engellemediler ki

Yorumu oyla      31      14  
SELÇUK 16 Eylül 2013 Pazartesi 13:58

kaç sene chp belediyesinde çalıştır akp ye geç eleştir ne güzel hayat bea :)

Yorumu oyla      31      12  
baris 16 Eylül 2013 Pazartesi 13:45

Şu çöp olayını anlamak çok güç, evinden çöpü çöp kutusuna atıyorsun ama attığın çöp başkasının evinin orada işlensin istiyorsun.Bencilliğin ulaştığı son nokta.Bu çöp bir şekilde geri dönüştürülecek, sonuçta 30 sene öncesinin teknolojisi değil kurulacak şey, çevreye fazla zarar vereceğini sanmıyorum.

Yorumu oyla      27      7  
İZMİRLİYİM AMA 16 Eylül 2013 Pazartesi 13:43

ARKADAŞLAR ASIL YAPILMASI GEREKEN YER NERESİ BİLİYORUM BEN KONAK MEYDANI İBB NİN YANI ZATEN HİÇ BİR FARK KALMAMIŞ DÜN GÖRDÜM HELE KONAK MEYDANINDAKİ YER ALTI TUVALETİ VE ÇEVRESİ AMAN AMAN UTANIYORUM BÖYLE BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYECİLİĞİNDEN OLMAZ OLSUN BUNLARIN HİZMETİ

Yorumu oyla      24      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten Twitter'da 'Berkin' gafı
Yeni eğitim - öğretim yılı bugün başladı. Sabah saatlerinde Maliye Bakanı ...
Kılıç’tan ‘kına’ açıklaması: Maksadımı aşmadım
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye'de olimpiyat yarışını kaybetmesine ...
Cumhurbaşkanı Gül’ün yeni ‘Arkadaş’ı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Türkmenistan Cumhurbaşkanı Berdimuhamedov tarafından ...
 
İmralı’dan yazılı açıklama
BDP heyeti, İmralı'da Abdullah Öcalan ile bir araya geldi. Görüşmeyle ...
MHP'li vekilden iki önemli iddia
MHP milletvekili Türkkan, F-16 savaş uçaklarının şifrelerinin, Ruslar ...
CHP’den Denizli ve Manisa’da engelli çalıştayı
CHP İzmir Milletvekili ve Engelliler Üst Kurul Üyesi Hülya Güven, Denizli ...
 
Davutoğlu'ndan Paris öncesi 'sürpriz' temas
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin ...
CHP'den İzmir'de 200 aday adayıyla seçim zirvesi
CHP İzmir il başkanlığı, 30 ilçe ve büyükşehir belediyesine aday adaylığını ...
AK Parti'den istifa etti DP'den aday adayı oldu
Marmarisli işadamı Mustafa Karacan, Ak Parti'deki üyeliğinden istifa ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva