HABERLER>POLİTİKA
31 Aralık 2018 Pazartesi - 13:33

İl Başkanı Yücel'den Erdoğan'a İZBAN cevabı

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul'da katıldığı parti toplantısında söylediği ve İZBAN grevine ilişkin Cumhuriyet Halk Partisini hedef alan sözlerine, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'den "Bilerek söylediyse ayıp, bilmeden söylediyse komik"  yanıtı  geldi.

İl Başkanı Yücel den Erdoğan a İZBAN cevabı

İstanbul'da AK Parti il teşkilatının düzenlediği toplantıda konuşurken, İzmir'de devam eden İZBAN greviyle ilgili olarak "İzmir'de İZBAN' da grev var. Hadi buyurun neden çözmüyorsunuz? CHP mantığında grev var" açıklamasında bulunan cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt veren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Ülkenin neden bu halde olduğu belli. Cumhurbaşkanı'nın kendi iktidarının yürüttüğü grev ve toplu sözleşme görüşmelerinden haberi bile yok" dedi.

- ERDOĞAN'DAN İZBAN ÇIKIŞI: HADİ BUYUR, NEDEN ÇÖZMÜYORSUNUZ?

Yücel, açıklamasında şunları söyledi:

İZBAN'DA GREV GÖRÜŞMELERİNİ HÜKÜMET YÖNETİYOR
"Sayın AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı İZBAN grevi üzerinden CHP'yi eleştirmek istemiş ama yaptığı yanlış açıklamayla, aslında kendi başında olduğu hükümeti eleştirmiştir. Sayın Erdoğan'ın anlaşılan İzmir ve İZBAN konusunda hala yeterli bilgisi yok. İZBAN' hükümetin ve yerel yönetimin yüzde 50 ortaklığı ile kurulmuştur. Üstelik bu dönem grev görüşmelerini Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) yürütüyor. Peki TCDD kime bağlı çalışıyor? hükümete. Hükümet de şu an kim var? Kendisinin Genel Başkanı olduğu AKP. Yani İZBAN' da grev görüşmelerinde hükümet de yer alıyor. Eğer Sayın Erdoğan, bu yanlış bilgilerle İZBAN üzerinden CHP'ye bu sözleri söylediyse ayıp, bilmeden söylediyse de komik olur. Ülkenin neden bu halde olduğu belli. Cumhurbaşkanı'nın kendi iktidarının yürüttüğü grev görüşmelerinden haberi bile yok.

BU SUÇLAMALAR İZMİR NEZDİNDE KARŞILIK BULMAZ
"İZBAN aslında ortak çalışmanın güzel bir örneği. Ancak İZBAN' da bu dönem zam ve grevle ilgili görüşmeleri büyük oranda hükümet kanadı yönetiyor. Büyükşehir Belediyemiz de, İzmirliler grev süresince mağdur olmasın diye Metro'da, İZDENİZ' de sefer sayılarını arttırdı. Şehir içi otobüs ulaşımında   otobüs sayısını ve sefer sayılarını arttırıp, İZBAN güzergahına göre seferleri uzatarak, İzmirlilerin grevden  minimum düzeyde etkilenmesini sağladı.   Bunu İzmirliler biliyor ama anlaşılan AKP'lilerin haberi yok. Grevle ilgili olarak CHP'nin veya Büyükşehir Belediyesinin eleştirilmesi, hedef gösterilmeye çalışılması, İzmir nezdinde karşılık bulmayacak, nafile söylemlerdir. İZBAN' da her şey yolunda giderken İZBAN'ı kendileri hayata geçirmiş  gibi davrananlar, sıra işçilerin demokratik ve anayasal hakları olan grev görüşmelerine geldi mi bu işten sıyrılmak için üç maymunu oynayamazlar. Dileğimiz bir an önce toplu sözleşmenin imzalanması ve hem işçilerimizin işlerinin başına dönmesi, hem de İzmirlilerin yeniden İZBAN’a kavuşmalarıdır. "

 
Bakan Soylu: PKK'yı mağaraların içine tıktık
 
Emel Müftüoğlu: Cinsel yönelimim Allah ile benim aramda
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bayraklılı 31 Aralık 2018 Pazartesi 23:36

Sayın Başkan, Bayraklı ilçe Başkanı aday adaylarına eşit mesafede yaklaşmıyor. Dolayısıyla hiçbir zaman tarafsız olamamıştır. Bir de ilçe başkanlığında yetersizdir. Derhal görevden alınmalıdır.

Yorumu oyla      13      5  
İzmirli 31 Aralık 2018 Pazartesi 18:02

Cumhurbaşkanı’na cevabı il başkanı değil genel başkan vermeli

Yorumu oyla      11      5  
Merkez 31 Aralık 2018 Pazartesi 17:21

İzban TCDD ile ortak ama işleten belediye Reis doğru söylüyor grevi bitirmek sizin göreviniz.

Yorumu oyla      11      11  
Nurizade 31 Aralık 2018 Pazartesi 16:58

"Sevgili kardeşlerim. Bu İZBAN ı biz yaptık." diyen de ,"İZBAN daki grevi engelliyemediler." diyen de aynı kişi. İlginç olan İZBAN daki toplu sözleşmeleri yöneten de kendi adamları ve kuruluşundan bu yana sadece 3 defa grev yapan, bunların ikisini İzmir''de yapan (diğer grevi hatırlayan yok.) Türk-İş genel başkanı da RTE nin coi samimi arkadaşı.

Yorumu oyla      16      6  
Bucalı 31 Aralık 2018 Pazartesi 16:19

İzmir belediyesi böyle grevlere alışık değil.kendilerinden olan Beko yönetimindeki sendika hiç böyle eylem yaptırmadı.sağ yönetiminde anaplı izmir belediyesinde grev nedir görmüştü izmir.tabii bundan sonra izmir grev görmedi.sağolsun chp ve yandaş sendika...bunları bilip yasadıgım için yazdım..neler söyledigimi anlarsınız CHP liler...GREV HAKTIR....

Yorumu oyla      11      10  
İzmirli Davut 31 Aralık 2018 Pazartesi 14:30

Bende CHP'liler neden bu grevin sebebinin hükümet olduğunu açıklamıyor diyordum. İl başkanı güzel açıklamış ama yetmez. Eyyy İKTİDAR, Hem İzmir'e gelince grevi uzattıracaksın, hem de belediyeyi suçlayacaksın. İzmirli anlayışlıdır, hoşgörülüdür ama saf değildir.

Yorumu oyla      27      6  
Ferzan 31 Aralık 2018 Pazartesi 13:52

Şu açıklama maalesef İzmir BB''yi haklı çıkarmıyor.%50-%50 ortaklık İzban''ın sağlıklı,ucuz ve kaliteli hizmet üretmesini sağlamıyor. O zaman yapılması gereken,TCDD veya Ulaştırma Bakanlığı ile görüşüp,İzban A.Ş''yi tek hissedarlı(ya belediye,ya da bakanlık) bir yapıya dönüştürmek olmalı. Yoksa,22.gününe giren bu grevin çözülmesi için bakanlık''tan hamle beklemek saflık olacaktır. İzmir BB insiyatifi ele almalıdır.

Yorumu oyla      13      18  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Soylu: PKK'yı mağaraların içine tıktık
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "PKK ile mücadelede neredeyse sona yaklaştık. ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yıl mesajı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıl mesajında, "Milletimizin ...
MHP’li Başkan Şahin’den yeni yıl mektubu: İzmir vakit uyanma vakti!
İl Başkanı Veysel Şahin, yeni yıl ve İzmir için yazdığı mektupta, “Haydi ...
 
Erdoğan’ın İzmir’e geliş tarihi kesinleşti!
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın katılımıyla İzmir’deki ...
CHP'li Beko’dan Bakan Turhan’a İZBAN çağrısı: Gel, grevi bitir!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko İZBAN’da yaşanan grevden bakanlığın sorumlu ...
CHP’li Kılıç’tan yeni yıl mesajı
CHP Parti Meclisi ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi İzmir Milletvekili Avukat ...
 
Erdoğan'dan İZBAN çıkışı: Hadi buyur, neden çözmüyorsunuz?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işçinin hakkını, hukukunu gözettikleri ...
TSK'da sürpriz görev değişikliği
General atamalarına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
Hanzade ÜNUZ yazdı... Zarları kim attı?
Hanzade ÜNUZ yazdı... Zarları kim attı?
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva