HABERLER>POLİTİKA
10 Mart 2018 Cumartesi - 11:31

İl Başkanı Şengül'ün 'oy devşiriyorlar' çıkışına CHP'den jet yanıt

AK Parti İl Başkanı Şengül, CHP'li belediyeleri seçim öncesi 'oy devşiriyorlar' sözlerine, CHP İl Başkanı Deniz Yücel'den jet hızıyla yanıt geldi.

İl Başkanı Şengül ün  oy devşiriyorlar  çıkışına CHP den jet yanıt

AK Parti İzmir'de ilçe kongrelerine hafta sonu da devam edecek. Şimdiye kadar; Kınık, Bergama, Beydağ, Kiraz ve Bayındır'da mevcut başkanlarla gerçekleştirilen kongreler tamamlandı.

Bugün (cumartesi) Karabağlar'da, yarın (pazar) ise Menderes ve Torbalı ilçelerinde 6. olağan ilçe kongreleri yapılacak. Parti, 3 ilçede de mevcut başkanlarla seçime gitme kararı aldı.

Önümüzdeki hafta ise Bayraklı, Buca, Narlıdere, Balçova, Selçuk, Kemalpaşa'da sandık kurulacak. Bu ilçelerde yapılacak kongrede de, delegeler mevcut başkanları oylayacak. 15 ilçede mevcut başkanlarla seçime gitme kararı alan AK Parti, geriye kalan 15 ilçede ise farklı isimlerle kogreleri yapacak.

Şu ana kadar 5 ilçede kongreleri yaptıklarını ve seçimlerde bir coşkunun hakim olduğunu belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, seçimlerin ardından Nisan sonu ya da Mayıs'ın ilk haftası yerel seçim çalışmalarına başlayacaklarını açıkladı.

Görev değişimi yapılacak ilçelerde kırgınlıkların yaşanıp yaşanmayacağı sorusuna yanıt veren Şengül, "Makam ve mevkiler gelip geçicidir. Tüm görev alan arkadaşlarımızın bunu bilmesi lazım. Görev alır, görev değişimi olur, belli bir süre dışarda kalır, yarın yine başka bir görev verilir. Bunun en iyi örneği benim. Partinin her kademesinde görev yaptım. Heyecanı, motivasyonu olan insanlara her an, her zaman görev verilebilir. Bir de kırgınlıklar olmaz. Kırgınlık yaşayanların davasına, ilkesine, ülküsüne hizmet için siyaset yapmıyor demektir" dedi.

"OY DEVŞİRİYORLAR"
Partililere "Oy almak için çalışmayın" dediğini aktaran Aydın Şengül, önce insanların güvenini ardından ise kalbini kazanmaları gerektiğini söyledi. Başarının bu formülle geleceğini düşünen Şengül, "Bunu için de samimi, net olmak lazım ve yaptığı işe inanmak lazım. Siyasetçi yapmayacağı şeyi söylememeli, net olmalı, samimi olmalı. İnsanların duymak istediklerini söylememeli. Belli ilkelere, kurallara dikkat edilirse insanlar en doğru kararı verir" diye konuştu.

CHP'nin uzun süredir yerel yönetimlerde iktidarda olduğunu belirten Şengül, siyasi rakiplerini İzmirlinin iyi niyetini suistimal etmekle suçlayarak şunları söyledi: "Seçim yaklaştığında yerelde CHP'li belediyeler hemen cumhuriyet, laiklik, yaşam tarzı üzerinden söylemler, sloganlar üretiyor. 'Aman ha dikkat edin, Cumhuriyet elden gidiyor' gibi yıllardır aynı söylemlerle İzmir'in hassasiyetlerini okşayarak oy devşiriyorlar. Sonra da 5 yıl yatıyorlar. Seçimlere 5- 6 ay kala çıkıp aynı söylemlerle tekrar devam ediyorlar ama artık İzmir gerçekleri görmeye başladı. Öyle olmadığını görüyor. Bunu biz İzmirli'ye samimi şekilde anlatabilirsek çok şeyin değişeceğine inanıyorum. AK Parti'nin toplumun tüm kesimlerinden oy alabileceğine inanıyorum. AK Parti zaten toplumun kendisi, belli bir kitleye hitap etmiyor. İzmir'de bu algıyı kırmak için elimizden geleni yapacağız."

CHP İZMİR’DEN AKP İL BAŞKANINA YANIT:

YARGIYI FETÖ’YE KİM TESLİM ETTİ..İZMİR’İN TAMAMI İDEOLOJİKTİR
Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün Cumhuriyet Halk Partisini, İzmir Sivil Toplum Kuruluşlarını  ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu suçlayan sözlerine, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den cevap geldi.Yücel, Aydın Şengül’ün açıklamalarını ilk okuduğunda, AKP il başkanının bu sözleri söylemiş olabileceğine inanamadığını belirterek, “ Bir müddet Sayın il başkanından bir düzeltme bekledim. Özellikle Yargının CHP’nin kontrolünde olduğu iddialarını  gerçekten inanarak mı söyledi?  açıkçası merak ediyorum” dedi. Yücel açıklamasında şunlara yer verdi.

YÜCEL, CHP’NİN YAPACAĞI İŞ DEĞİLDİR
Sayın Aydın Şengül’ün partimizi ve Büyükşehir Belediye Başkanımızı hedef alan, İzmir’in STK’larına ayar veren,  İzmirlilere “Acaba AKP İzmir İl Başkanı Aydın beyle aynı ülkede mi yaşıyoruz? “sorusunu sorduran açıklamaları karşısında, uzun uzun cevap vermeye gerek yok kanaatindeyim. Özellikle, Yargının CHP’nin kontrolünde olduğu iddiaları gerçeklikten kopuktur.  Sayın il başkanı bu sözleri gerçekten inanarak mı söyledi?  açıkçası merak ediyorum. Bu sözleri ilk okuduğumda, bir müddet Sayın il başkanından bir düzeltme bekledim ama bir düzeltme gelmedi. Şimdi sormak gerekiyor, FETÖ terör örgütüne üye oldukları için tutuklanmış veya yurt dışına kaçmış hakimleri ve savcıları yargının tamda göbeğine kim yerleştirdi? Yargıyı FETÖ’ye kim teslim etti? 15 Temmuz sonrası yeni gelen hakimleri kim atadı? Sayın Şengül bu soruların cevabını herhalde biliyordur. Ülkede sürekli kendi yargısını oluşturmak, hukuk sistemine kendi adamını yerleştirmek, hakimlere ve savcılara baskı uygulamak, mahkemelerden kendi istediği kararlar çıkmayınca mahkeme heyetleri değiştirmek CHP’nin yapacağı iş değildir. Bu işi kim yaptı, kim hukuk sistemimizi işlemez, adaletsiz ve yandaş hale getirmeye çalıştı, cevabını İzmirlilere bırakıyorum. Kaldı ki,  Sayın Şengül’ün de bildiği gibi yargıda atamalar ve değişiklikler hükümetin kontrolündedir. Zaten bu kontrol CHP’de olsaydı Türkiye’de bağımsız bir yargı olurdu. Tüm hakimlerimiz ve savcılarımız hiç bir etki ve baskı altında kalmadan özgürce, yalnız ve yalnız yasaya, hukuka ve vicdani kanaatlerine göre karar verirlerdi. Yani Türkiye’de tam anlamıyla adalet ve demokrasi olurdu.

İZMİR İDEOLOJİKTİR. BUNA İZMİR DURUŞU DİYORUZ
Deniz Yücel, AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün İzmir’in Sivil Toplu Kuruluşlarına yönelik söylediği ‘ideolojiksiniz, ön yargılısınız, sert tavır koyarım’ sözlerine de değinerek “ Sayın başkan yeni seçilmişken İzmir’de herkese fırça atar gibi, ayar verir gibi eleştiriler yapması kendisinin ve AKP’nin tercihidir. Ancak söylediği şey doğrudur.  Üstelik sadece İzmir’in meslek odaları, meslek birlikleri ve dernekleri değil, İzmir’in tamamı ideolojiktir. İzmir’in ideolojisi Atatürkçülüktür, demokrasidir, özgürlük ve eşitliktir. Biz İzmir kültürünü özümsemiş olanlar, buna İzmir duruşu, İzmir tavrı diyoruz. Ve bu duruş partiler üstü bir ideolojiyi temsil eder. Biz CHP İzmir olarak bu duruşu sergileyen tüm STK’larımızla gurur duyuyoruz.” dedi.

GERGİNLİĞİN İZMİR’E FAYDASI OLMAZ
Aydın Şengül’ün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu hedef alan sözleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan CHP İzmir il başkanı Yücel “ Sayın Şengül siyaset yapıyor. Elbette CHP’li belediyelerimize karşı eleştiride bulunacaktır. Şu ana kadar kayda değer bir eleştiri duyamadık. Eksiğimiz, hatamız olduğu yerde Sayın il başkanı da bunu ifade ederse, bu eleştirilerinden faydalanırız.  Ama şu çok önemli, biz ve Aziz bey İzmir için birlikte çalışalım diye bir el uzatmışken, daha ilk adımda bu girişimlerimizi samimiyetsizlik olarak ifade etmek, bunun üzerinden yeni bir tartışma ve gerginlik yaşatmaya çalışmak İzmir’e fayda sağlamaz. İzmir bizden hizmet ve uyum içinde çalışmamızı bekliyor. CHP olarak bu isteğin gereğini yapıyoruz.  Umuyorum ki Sayın Şengül’de bizimle aynı fikirdedir” dedi

İZMİR'DE OY DEVŞİRİLMEZ, İZMİRLİ'NİN GÖNLÜNE GİRMEK LAZIM
Yücel,  mevkidaşı Şengül'ün CHP'nin İzmir'de oy devşirdiği iddialarına da hatırlatarak "Biz AKP'li yöneticilere bir türlü anlatamıyoruz. İzmirliyi korkutarak, tehdit ederek veya kandırarak oy alamazsınız. Hele oy devşirmek mümkün değildir.  AKP İzmir'i yine anlamıyor, İzmirliyi hala tanımıyor. İzmir'de seçmenin gönlüne girmeden, aklına yatmadan, umut olmadan oy almanız mümkün değildir. Bunun için hizmet etmelisiniz, üretmelisiniz, İzmir ile aynı ideolojiye sahip olmalısınız.  Yani OHAL'den nemalanarak, vatandaşı yoksullaştırarak, dönemine göre Atatürkçü olarak İzmir'den oy almak mümkün değildir. Bu sadece AKP için değil, bu yanlışa düşecek tüm partiler için geçerlidir" dedi.

Yücel CHP'li belediyelerin seçime 6 ay kala çalışmaya başladığı iddialarınınsa,  tüm dünyanın takdir ettiği hizmetler, ilçelerden büyükşehir'e kadar İzmir'e kazandırılan projeler ortadayken, bu söylemin siyasi polemikten öteye gitmeyeceğini kaydetti.

 

 

 

 

 

 
Mesafe çok kısaldı, Afrin göründü!
 
Karabağlar'da “Kadın ve Mekân” segisi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
misafir06 10 Mart 2018 Cumartesi 20:47

Başkan Şengül partisinin hep yaptığını yapmış, bu durumdan mağduriyet çıkarmış :) Haklı da, bu kent cumhuriyetçi, Atatürkçü, laik insanların kenti! Biat edenlerin, bugün dediğini ertesi gün unutanların, rant peşinde koşanların mağdur olması kaçınılmaz!

Yorumu oyla      12      5  
Farklar 10 Mart 2018 Cumartesi 12:26

Ak Parti ötekileştirme, inşaat ve ithalat yapıyor.Adı kongre ama tek liste ve isteyen seçime giremiyor.Hayat pahalılığından millet perişian, tuik rakamları vatandaşın halini yansıtmıyor.Diğer büyükşehirlere hazineden metro ve hafif raylı sistem için yardım yapılıyor İzmir‘e yok.İzmir‘li metro istiyor Ak Parti milleti döviz borcuna sokmak için körfez geçişi diyor.Milleti dinlemiyorsunuz ben yaptım oldu diyorsunuz ama olmuyor.Bayraklı ve Karabağlar ilçe sınırlarına insanlar hala tepkili.Sizin yapmadıklarınızı Kocaoğlu yapıyor onun için İzmir‘de Ak Partili seçmenden de oy alıyor.Ak Partili yöneticiler Ankara‘nın talimatını, Kocaoğlu İzmir‘liyi dinliyor arada ki fark bu.

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: Afrin'e her an girebiliriz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin genel merkezinde Siyaset Akademisi'nin ...
İYİ Parti'de kongre mesaisi... Başkan Ulupınar güven tazeledi
2019 yılındaki seçimlerde herhangi bir engele takılmamak için usul gereği ...
AK Parti İzmir’de kongre maratonu: Bayındır’da Demirezen’le devam…
İzmir İl Teşkilatı geçmiş dönemde ara verilen kongre sürecine yeni İl ...
 
CHP Konak’ta Gruşçu başkan seçildi.... 4 gün sonra istifa etti!
İlçe eski Başkanı Başak’ın görevi bırakmasının ardından yönetim kurulu ...
PM eski Üyesi Prof. Dr. Özkan kararını verdi... Üniversite görevlendirdi, partiden ayrıldı!
CHP Parti Meclisi eski Üyesi Prof. Dr. Özkan Yıldız partideki üyeliğinden ...
'Almanya ile ilişkilerimizi normalleştireceğiz'
Berlin'de DW Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Türkiye Kültür ve Turizm ...
 
Yıldırım'dan Irak'a operasyon açıklaması!
Başbakan Binali Yıldırım, terör örgütü PKK'ya yönelik olarak Irak ile ...
MHP, Muğla faciasında ölen kadınları unutmadı
Muğla'da, İzmir'in Buca ilçesinden Anneler Günü programı için Marmaris'e ...
MHP İzmir’den kurultay öncesinde mesaj: Liderimizin yanında ve emrindeyiz!
İl Teşkilatı üst kurul delegelerinin katıldığı toplantıda 12. Olağan Büyük ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva