HABERLER>EKONOMİ
8 Kasım 2022 Salı - 08:30

İkincisine de talipli çıkmadı… İZBAN'da ihale düğümü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD arasındaki tahsis krizinin çözülmesinin ardından ikinci kez gerçekleştirilen İZBAN'a iki yeni durak ihalesine teklif veren çıkmadığı öğrenildi. Yeniden ihaleye çıkılması bekleniyor.

İkincisine de talipli çıkmadı… İZBAN da ihale düğümü!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak şirketlerinden İzmir Banliyo Hattı üzerindeki duraklara yenileri ekleniyor. İzmir’in trafik yükünü sırtlayan Aliağa ile Selçuk arasındaki 136 kilometrelik hat üzerindeki 41 durakta hizmet veren İZBAN’da durak sayıları artırılması planlanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Şube Müdürlüğü, Kemer ve Buca durakları arasında kalan Lale Mahallesi ile Egekent ile Ulukent arasında Katip Çelebi durağı için 'tahsis krizinin' çözülmesinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi ilk olarak geçtiğimiz ay ihaleye çıkma kararı almıştı.

Ancak 12 Eylül 2022 tarihinde yapılan ihale ‘ihaleye teklif veren istekli çıkmaması nedeniyle’ iptal edildi. Harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi yeniden ihaleye çıkma kararı aldı. İkinci ihale 3 Kasım 2022 tarihinde gerçekleştirdi ancak edinilen bilgilere göre ikinci kez gerçekleşen ihaleye de teklif veren çıkmadı. Yakın zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeniden ihaleye çıkması bekleniyor.

TAHSİS KRİZİ YAŞANMIŞTI
İzmir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz yıl Lale İstasyonu için ihaleye çıkmış ve 11 milyon 901 bin 617 lira ile ihaleyi Necmi Demir İnşaat Şirketi kazanmıştı. Ancak ihale hayata geçirilememişti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Banliyö Hattı Lale Mahallesi İZBAN İstasyonu Yapım İşine ilişkin açıklamalarda bulunarak, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından yer tahsisi yapılmadığını söyledi. Başkan Soyer’in açıklamasında “Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları Genel Müdürü o izni verdi, sonra görevden alındı. Yeni gelen müdür 17 Ocak'tan beri çıktığımız ihalede yer teslimi yapmıyor, yapılmadı” ifadeleri yer almıştı.

TCDD’DEN YANIT GELMİŞTİ!
TCDD, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in açıklamalarına yanıt vermiş. Açıklamanın gerçeği yansıtmadığı belirtilen TCDD ifadelerinde şunlar kaydedilmişti:

“TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak olduğu iştirak şirketince işletilen İZBAN sisteminde, İzmir’de 17 bin öğrencinin öğrenim gördüğü Katip Çelebi Üniversitesi Yerleşkesi’ne banliyö durağı inşaatı için, defalarca yapılan başvurulara kayıtsız kalan İzmir Büyükşehir Belediyesi, algı operasyonu yaparak Lale İstasyonu için yer teslimi yapılmadığını belirtmektedir. TCDD olarak Büyükşehir Belediyesi ile yapılan görüşmelerde yolcu yoğunluğu çok daha fazla olan Katip Çelebi Üniversitesi ile Lale Duraklarının birlikte yapılması halinde yer teslimi yapılacağı konusunda kendilerine bilgi verilmiştir.”

BÜYÜKŞEHİR: YAPACAK GÜCE SAHİBİZ
Son olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ise “Tam fiziki çalışmalar başlamak üzereyken Lale Mahallesi istasyonu ile hiçbir ilgisi bulunmayan yaklaşık 25 kilometre uzakta Çiğli ilçesindeki Katip Çelebi Üniversitesi İstasyonu’nun aynı anda yapılması gerektiği yönünde bir şart ortaya konulmuştur. İzmir Büyükşehir Belediyesi, mevzuat gereği mevcut ihale edilmiş iş kapsamında Katip Çelebi İstasyonu’nun yapılması imkanı bulunmadığından bu iki istasyonun yapımlarının ayrı ayrı değerlendirilmesi gerektiğini belirtmiş, Katip Çelebi İstasyonu’nun yapımı konusuna olumlu yaklaşıldığını ve yatırım programına alındığını yazılı olarak TCDD’ye iletmiştir. Ancak, her şeyi hazır durumdaki Lale İstasyonu’nun yapımına başlanması talebimiz geri çevrilmiştir. 136 kilometrelik hat üzerindeki 41 istasyonu tek tek inşa edip günümüz rakamlarıyla milyarları bulan yatırımı hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi iki yeni istasyon daha yapacak güce ve iradeye sahiptir.

 
Odadan ‘kalıcı saat’ çıkışı: En çok İzmir etkileniyor!
 
14 milyon lira dolandıranlar yakalandı!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Adalı 9 Kasım 2022 Çarşamba 21:35

Erdoğan olmasa o İZBAN kesinlikle yapilamazdı. Siyasi şovu ve hükümeti suçlamayı bırakın İzmir''e hükümet desteği ile yapılacak hizmetlere bakın. Muharrem başkanın dediği gibi adam yaparım dedi mi yapıyor. Üniversite öğrencileri de bu hizmetten faydalanmalı. Restlesmenin âlemi yok.

Yorumu oyla      2      4  
kalın kafa 8 Kasım 2022 Salı 21:06

Bu işi bozanların maaşları haram olsun. Niye inatlaşılıyor yıllarca bitmeyen metroda biz İzmirli çile çektik. Seçim zamanı mağduru oynamak için yine İzmirli çile çekiyor.

Yorumu oyla      2      3  
Ömer 8 Kasım 2022 Salı 16:58

Sönmez mi ? Selçuk Mu? BAL mezunu mu? İTÜ mezunu mu ? Yarışı başladı. YAzıklar Olsun.

Yorumu oyla      2      3  
Ulukent 8 Kasım 2022 Salı 16:46

Ya yuh olsun her iki tarafında siyasetine...

Yorumu oyla      2      3  
Alen doğu gencer 8 Kasım 2022 Salı 10:43

yaza doğru hükümet değiştiği zaman bir kaç ay içerisinde TCDD aradan çıkarılacaktır. o zaman sinyalizasyon sistemide büyük şehir belediyesine geçeceği için seferler metro aralığına getirilir.

Yorumu oyla      18      6  
Çiğlili 8 Kasım 2022 Salı 10:40

İBB irade ve güç sahibi ise iki istasyonu da yapsın o zaman, neyi bekliyor? Balatçık'a gelin, İKÇÜ öğrencilerinin ve personelinin çilesini görün.

Yorumu oyla      8      15  
bekir 8 Kasım 2022 Salı 10:21

izban yarım saatte bir çalılşacaksa ne lale ne katip çelebi istasyonu yapmayın 5 dakikada bir çalışmayan metronun hiçbir faydası yok boşa zarar

Yorumu oyla      5      4  
8 Kasım 2022 Salı 10:10

İZBAN 10 dakika aralıklarla çalışıyor.

Yorumu oyla      4      11  
8 Kasım 2022 Salı 09:56

Katip Çelebi Üniversitesi öğrencileri Egekent aktarma merkezi durağında inip üniversitelerine gidiyor zaten. Bizim asıl sorunumuz yarım saatte bir geçen ve hasbelkader ilerleyen izban. Biz metro gibi 3-4 dakikada bir çalışan izban istiyoruz. Şehrin içinde yarım saat izban beklemek ne demek yahu? İzmirin güneyi 3-4 dakikada bir metro geçerken İzmirin kuzeyi üvey evlatmı?

Yorumu oyla      19      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Odadan ‘kalıcı saat’ çıkışı: En çok İzmir etkileniyor!
EMO Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Tamer, kalıcı saat uygulamasının en çok ...
İstanbul'da ekmeğe zam... 'Cumhurbaşkanı olsun kimse engel olamaz'
Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, maliyetlerdeki artış ...
Tekstilde asgari ücrete zam endişesi!
Dünya genelindeki krizden kaynaklı yaptıkları ihracatın yarı yarıya düştüğünü ...
 
Apple'dan flaş Iphone üretimi kararı!
Apple'ın iPhone 14'ü, azalan tüketici harcamalarından zarar gördü. Şirket, ...
ABD'deki Türk silah fabrikası için geri sayım
Canik markasıyla dünyanın önde gelen ateşli silah üreticisi haline gelen ...
Memur ve emeklinin zam oranı netleşiyor... İşte olası tahminler
Ekim ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte memur ve emeklilerin zam ...
 
Okyanusa düşmüştü... Gıyabi cenaze töreni düzenlenecek
Türkiye'de dünyaca ünlü mücevher markasının distribütörü olan iş insanı Dilek ...
EYT ve kadro düzenlemesi 2023'de sonuçlanacak!
AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, emeklilikte yaşa takılanlar, ...
Mutfak tüpüne bir zam daha: İşte güncel fiyatlar!
Son 1 yılda akaryakıt fiyatlarındaki inanılmaz zam fırtınası ile dolardaki ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva