HABERLER>EKONOMİ
26 Ocak 2018 Cuma - 09:30

İEKKK'da gündem Zeytin Dalı: Türkiye'nin güvenliği için tam destek!

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, Suriye’nin Afrin bölgesindeki terör örgütlerine karşı başlatılan “Zeytin Dalı Harekâtı”na bir destek de İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu'ndan geldi. Ayrıca toplantıda kent gündemi ile ilgili önemli konular masaya yatırıldı.

İEKKK da gündem Zeytin Dalı: Türkiye nin güvenliği için tam destek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 2009 yılında, kentin ekonomik gelişmesinde belirleyici rol oynayan kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla oluşturulan İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu 76. kez toplandı.

2018 yılının ilk toplantısını, yeni dönemin toplantı yönetici olarak seçilen Selami Özpoyraz açtı. Özpoyraz, Tarihi Havagazı Fabrikası'ndaki toplantıda ilk olarak geride bıraktığımız yılın ekonomik değerlendirmesini yaptı. 2017 yılında tüm olumsuzluklara rağmen yakalanan büyüme rakamlarının iş dünyasının bir başarısı olduğunu söyleyen Selami Özpoyraz, yerli otomobil üretimi konusunda İzmir adına harekete geçilmesine öncülük eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve EBSO Başkanı Ender Yorgancılar'a teşekkür etti.

Selami Özpoyraz, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen toplu ulaşım projelerinden Konak Tramvayı'nın deneme seferlerine başlayacak olması ve Narlıdere Metrosu'nun yapımı için atılan adımlar kadar, fuarcılık alanında da sevindirici gelişmeler yaşandığını söyledi. Özpoyraz, "Geçtiğimiz hafta düzenlenen IF Wedding Fashion çok başarılı geçti. Bu fuarın büyüyerek bir Avrupa devi haline gelmesini, Büyükşehir Belediyesi'nin kente kazandırdığı Fuar İzmir'le yakalanan büyük ivme sağladı. Fuar İzmir kente büyük değer kattı. Fuar süresince yaşanan ekonomik hareketliliği gördük. Marble'da da aynı durumun yaşanacağına inanıyorum" diye konuştu.

OPERASYONU DESTEKLEMELİYİZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nın, ülkemizin geleceğini hayati anlamda etkileyecek oluşumları ve emperyalist güçlerin oyunlarını bertaraf etmeye yönelik zorunlu bir operasyon olduğunu söyledi. Başkan Kocaoğlu, şunları kaydetti:

"Irak ve Suriye'nin kuzeyinden ve hiç dile getirilmese de üçüncü etapta Türkiye'den alınması hedeflenen toprak parçasıyla egemen güçler tarafından bir Kürt bölgesinin kurulması istenmektedir. Bunun önlenmesi, güneyimizdeki ve Ortadoğu'daki istikrar açısından çok önemlidir. Bu ülkenin birer ferdi olarak bu operasyonu desteklememiz ve askerimizin motivasyonunun artması için çaba gösterilmesi gerektiği kanaatindeyim. Suriye'de şehit olan vatan evlatlarına Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum."

Toplantı Başkanı Selami Özpoyraz da, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ülkemizin güvenliği için Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nın en kısa sürede başarıya ulaşmasını temenni ettiklerini belirterek "Şehitlerimize rahmet, ailelerine sabır diliyorum" dedi.

OPERA BİNASI'NDA SÜREÇ TAMAM
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen yapım ihalesi Kamu İhale Kurumu (KİK) tarafından iptal edilen Opera binası için de sürecin sonuna gelindiğini müjdeledi. Mahkemenin KİK'in iptal gerekçesini doğru bulmadığını açıklayan Başkan Kocaoğlu, en yakın zamanda Opera binasının temelinin atılacağını söyledi. Başkan Kocaoğlu, Konak Tramvayı'nın da yapım işlerinin tamamlanmak üzere olduğunu ve Şubat ortasından itibaren deneme seferlerine başlayacaklarını ifade etti.

ULAŞIM ANA PLANI ANLATILDI
İzmir'i 2030 yılına hazırlamak ve yaklaşık 6 milyon kişinin yaşayacağı bir şehrin ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla oluşturulan İzmir Ulaşım Ana Planı da İEKKK'nın gündem maddeleri arasındaydı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Kader Sertpoyraz ve Ulaşım Planlama Şube Müdürü Mert Yaygel, planın teknik detaylarını içeren birer sunum yaptı. 

 
Karşıyaka maçı öncesi 'Kahramanmaraşlı hakem' krizi!
 
Otoparklarda her şey değişiyor!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sıktı artık 27 Ocak 2018 Cumartesi 02:28

Bu çevre ilçe aktarma öyküsü de iyice sıktı artık! Kocaoğlu'ndan önce adam yerine konmadığınız dolmuşlar vardı değil mi? Bilet kilometreye göre hesaplanıyor, buna rağmen hala dolmuştan ucuz! Bunu kullanarak trollük yapmanız inandırıcı değil ve sıkıldık artık, aynen Balçova mağdurlarından sıkıldığımız gibi!

Yorumu oyla      11      5  
Vatandaşsız'a 26 Ocak 2018 Cuma 17:54

Bizim burada çiğ sütün kilosu 3 lira.Sizin orada kaç para.Bu sadece bir örnek.

Yorumu oyla      11      5  
arzular 26 Ocak 2018 Cuma 16:43

Kuzeye, Egekente metro isteyenler ulaşım raporunu okumamışlar anlaşılan! Orta vadeli yatırımlar içinde sözkonusu metro var, bu bir! Bu yatırımlar pahalı yatırımlar ve verimlilik hesapları yapılarak karar verilen yatırımlar, bu da iki! Dolayısıyla ben sizi sevdim-sevmedim diye yapılacak yatırımlar değil! Zamanı gelince, ki zamanı öngörülenden önce gelecek bence, yapılacaktır o yatırımlar da! Sorun, para değil, pul değil, sorun planları-projeleri 2 sene bekleten hükümette! Hem yatırım yapmazlar hem yapanı engellerler, trolleri de burada yazar!

Yorumu oyla      13      5  
Bülent ışık 26 Ocak 2018 Cuma 16:29

Tuzsuz Deli Bekir yine ayranı fazla kaçırmışsın. Tramvay ile sahil yolu trafiğinin ne alakası var.Sahil yolu 3 şeritti yine 3 şerit. Sen trafik yoğunluğunun sebebini yurtdışından gelen sıcak parayı otomobillere çevirenlere soracaksın.

Yorumu oyla      16      6  
meraklı 26 Ocak 2018 Cuma 14:12

Alsancak'a metro? İzban'ın Alsancak'a giriş-çıkışının yarattığı sıkışıklığı ve aksamaları düşündüğümüzde tramvayı kaldırmak için değil, yükünü azaltmak için Alsancak'a metro düşünülmeli! Düşünmek yetmiyor, o bölgenin dolgu olduğunu, 2 metre kazınca tarihi eser çıkacağını göz önüne aldığımızda ise tüm hevesler sönüyor :( Geriye çözüm olarak denizden ulaşımı desteklemek kalıyor!

Yorumu oyla      14      6  
deli bekir 26 Ocak 2018 Cuma 13:16

tramvay izmir e yapılan en büyük ihanettir. açıldığında hepimiz göreceğiz ama iş işten geçmiş olacak.daha şimdiden sahil yolu trafiği felç oldu.

Yorumu oyla      13      12  
Vatandaşız 26 Ocak 2018 Cuma 11:13

Kamu hizmeti olan toplu ulaşımda; merkez denilen bölgelerde (çiğli’den Gaziemir’e, Güzelbahçe’ den Bornova’ya kadar ) tek bilet 90 dk aktarma hakkı ile 90 dk lık süre içinde 12 kez e kadar araç değiştirme ayrıcalığı verilirken ; çevre kent denilen bölgelerde aktarma hakkı verilmeyerek belediyenin toplu taşıma araçlarına her binişinde süre ve mesafe farkı olmadan bilet bedeli ödeterek vatandaşa zulüm ediyorlar. CHP İl Başkanlığı ile CHP Genel Merkezine duyurulur.

Yorumu oyla      14      12  
Mustafa Narin 26 Ocak 2018 Cuma 11:04

Tramvay başladığında Alsancak tarafına arabayla gitmeyeceksin bu kadar basit, tramvay şehir içi ulaşım aracıdır, siz arabayla gideceksiniz diye binlerce kişinin rahat ulaşımını engelleyemezsiniz yeter artık ! Çalışmaya başladığında çözüm olup, olmadığını göreceksiniz.

Yorumu oyla      23      8  
volkan 26 Ocak 2018 Cuma 10:22

hukumet KİK silahini zamaninda f. altay metrosu icinde kullandi simdide opera binası.. fuarlar icin belediyeyi tebrik etmek lazim .. ama tranway heleki alsancak tarafi aslaaa cozum degil metro sart gecici çözüm bunlar

Yorumu oyla      17      7  
26 Ocak 2018 Cuma 09:52

İzmirin kuzeyine Egekent-BornovaEvka3 metro projesi konuşuldumu? İzban'ın son derece yetersiz olduğu ve aktarmalarda çok zaman kaybettirdiği ortada.

Yorumu oyla      17      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
On binlerce işçinin grev kararına erteleme!
Metal sektöründe üç işçi sendikasının toplam 179 firmada aldığı ve 130 ...
Mehmetçik için Kemeraltı’nda anlamlı kampanya
Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Afrin’de ‘Zeytin Dalı Harekatı’ başlatan ...
Büyükşehir çalışanlarından yemek ve ulaşım eylemi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarında çalışan memurlar, ...
 
İzmir’de ‘taksicilerin patronu’nu ile A'dan Z'ye: Siyasilere flaş mesaj... Zam gelecek mi?
Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Anık, “Siyasilere sesleniyorum; ...
Kömürün pabucu dama atıldı! Talep her geçen gün artıyor!
Balıkesir'in Burhaniye ve Edremit ilçelerindeki TARİŞ fabrikalarında fosil ...
Emeklilere müjde! Bugün ödeniyor
2017 yılına ait ek tütün ikramiyesi tutarları ile emekli, vazife malulü, ...
 
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar kurunda dün etkili olan düşüş bu sabah da kendini gösterdi. Dolar ...
Emeklilere müjde... Yarın ödenecek!
2017 yılına ait ek tütün ikramiyesi tutarları ile emekli, vazife malulü, ...
İzmir'de 'sahte bal' alarmı: Bakan'a bile yedirdiler!
Aliağa Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bayram Karcı, piyasada sahte balın ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva