HABERLER>EKONOMİ
16 Ağustos 2017 Çarşamba - 08:31

İEF'te geri sayım: EBSO, farkındalık için devrede

Ege Bölgesi Sanayi Odası, inovasyon ve enerji teması ile gerçekleşecek İzmir Enternasyonal Fuarı’na (İEF) şemsiye stand ile katılıyor.

İEF te geri sayım: EBSO, farkındalık için devrede

Dünyanın en köklü uluslararası genel ticaret fuarı İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) İZFAŞ tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, T.C. Ekonomi Bakanlığı himayesinde 18 – 27 Ağustos 2017 tarihleri arasında kapılarını Kültürpark’ta 86. kez dünyaya açıyor. Her yıl benimsediği ana tema uygulaması ile dünyadaki gelişmeleri takip ederek bugüne kadar birçok sektöre ivme kazandıran İzmir Enternasyonal Fuarı, bu yıl enerji teması ile birçok farklı ülkeden gelen yeni ürün ve inovasyonları ziyaretçileriyle buluşturarak; yerli ve yabancı akademisyenlerin, özel sektör temsilcilerinin bir araya gelecekleri bir platform oluşturacak.

Bu yılki partner ülkenin Rusya, onur konuğu ilin Muğla olduğu fuarda Ar-Ge merkezleri, Teknoparklar, Yerel Yönetimler bir araya gelecek ve Yenilenebilir Enerji, Enerji Üretim Sistemleri, Isıtma-Soğutma-İklimlendirme-Havalandırma, Elektrik-Elektronik Teknolojileri, Yapı Malzemeleri ve İnşaat Teknolojileri, Otomotiv ve Otomotiv Yan Sanayi, Motosiklet-Bisiklet ve Yan Sanayi, Dayanıklı Tüketim Malları, Yazılım, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Gıda ürünleri ve Teknolojileri, Tarım ve İlaç Sanayi, Medikal ve Kimya Teknolojileri, Kozmetik, Tekstil, Eğitim ve Eğitim Teknolojileri gibi pek çok sektörden firmalar yer alacağı İEF’e, EBSO da şemsiye stand ile katılıyor.

EBSO’nun Fuar 2 Numaralı Hol’de 80 metrekarelik standında Aliağa, Bergama, Kemalpaşa, Kınık, Menemen Plastik İhtisas, Ödemiş, İzmir Pancar, Tire, Torbalı Organize Sanayi Bölgeleri yer alarak, bölgeleriyle ilgili tanıtım ve çalışmalarını fuar konuklarına aktaracak.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, enerji tüketiminin arttığı günümüz dünyasında enerji kaynaklarına erişim için büyük bir mücadele sergilendiğini belirterek, Türkiye’nin ithalatının dörtte birinin enerji sektöründen kaynaklandığını hazırlattı.

Petrol’deki her 10 dolarlık artışın cari açığımızı 5 milyar dolar artırdığını kaydeden Yorgancılar, “Geleceği şekillendirecek sektörlerin başında gelen enerji sektöründeki bu bağımlılığımız, 2023 yılındaki ilk 10 büyük ekonomi olma hedefimizi riske sokacak boyuttadır. Odamız, enerji kaynaklarının doğru kullanılması, çeşitlendirilmesi ve sürdürülebilmesi ve enerji verimliliğinin artırılmasının taşıdığı önemin bilincinde olarak bu konudaki farkındalığı yükseltme ve İzmir’in önemli bir değeri, ülkemizin en köklü fuarı olan İEF’yi desteklemek üzere 86. İEF kapsamında, geçen yıl olduğu gibi OSB’lerimizin yer alacağı, şemsiye bir stant açıyor. Fuar konuklarını ve yatırımcıları bekliyoruz” diye konuştu.

 
Ödemiş'te kaçak telefon operasyonu
 
Yumurta skandalı 19 ülkeye sıçradı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dev kargo şirketi resmen satıldı!
MNG Kargo Yurtiçi ve Yurtdışı Taşımacılık AŞ'nin tek kontrolünün Mirage ...
İzmir’de özel yurt fiyatları da uçtu: Öğrenciler çadırda mı yaşasın?
Üniversite tercihlerinin açıklanmasının ardından kayıtlar yapılmaya başlandı. ...
Flaş: İşsizlik rakamları açıklandı
Türkiye İstatistik Kurumu, Mayıs dönemi işsizlik rakamlarını açıkladı. ...
 
İEF, yenilenebilir enerjide İzmir’i öne çıkaracak
Bu yıl 18-27 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan 86. İzmir Enternasyonal ...
Metro Holding'de dikkat çeken istifa
Metro Holding'den dün akşam Borsa İstanbul'a istifa açıklaması yapıldı. ...
Dolar tahmininde sert düşüş
Merkez Bankası'nın (TCMB) Ağustos beklenti anketine göre yıl sonu dolar ...
 
Hükümet teklifini açıkladı: Sendikadan cevap
Hükümet memura 2018 ve 2019 için yüzde 3+3 zam önerisinde bulundu. Zammı ...
Rusya’ya domates yiyerek tepki gösterdiler
RUSYA’nın, Türkiye’den domates başta olmak üzere yaş meyve sebze almayacağını ...
Egeçev, Turgutlu'da yeni binasına kavuşuyor
Egeçev Atık Yönetimi A.Ş.'nin idari bina temel atma töreni ve inşaat inceleme gezisi Çevre  ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva