HABERLER>POLİTİKA
17 Şubat 2013 Pazar - 10:12

Hülya Güven'den Karaburun çıkarması

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, İzmir’in doğal güzellik zengini Karaburun ilçesinde yaptığı ziyaretlerde yöre halkının yaşadığı, balık çiftlikleri, taş ocakları, rüzgâr santralleri gibi çevre sorunlarından kaynaklı sorunlarını dinledi.

Hülya Güven den Karaburun çıkarması

İZMİR - Yöre halkının, ‘AKP, bizleri hiçe sayarak bu sorunlarla boğuşturmaktadır’ dediklerini belirten Güven, Karaburun’un eşsiz doğasının, denizinin, florasının, faunasının gelecek nesillere aktarmanın herkesin görevi olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Güven, Saip, Ambarseki, Kösedere ve Eğlenhoca köylerinde yöre halkının atalarından kalan arazilerine ecrimisil bedeli ödedikleri için çok dertli olduklarını belirterek, “Bu çok acımasız bir uygulama. Toprağın sahibinden bedel almak çiftçiyi düşünen bir anlayış değildir. Toprak, toprağı kullananın olmalı. Bu da ancak CHP iktidarıyla olur, AKP’nin çiftçiyi hiçe sayan bu politikalarıyla bu işlerde iyileşme beklenemez” dedi. Yine Karaburunlu yurttaşların kendileri için sit alanı olarak belirtilen yerlerin, rüzgar santraları için sit olmadığını onların rahatça her yeri işgal ettiklerini anlatan yöre halkının, aslında santralara karşı olmadıklarını, fakat bu santraların konulacak yerlerinin ve sayılarının kendilerine söylenmediğini belirttiklerini, santraların sayılarının durmadan arttığını ve hayvanlarını bile otlatacak arazi kalmadığını her yerin çitle çevrildiğini söylediklerini anlatan Güven, AKP, Enerjiye henüz ihtiyacımız yok derken Hidro-Elektrik Santraller’ den Rüzgar Santrallerine, nükleer santralara kadar plansız ve programsız olarak ülkemizin doğal güzelliklerini ve çiftçilerimizin bu günlerini ve geleceklerini düşünmeden hiçe saydıklarını söyleyen Güven, artık AKP ülkemizi yönetememektedir.” dedi.

AKP DOĞAYI YOK EDİYOR
Karaburun CHP İlçe Başkanı Mesut Karaoğlan, Mordoğan Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Mordoğan CHP Belde ilçe Başkanı Zühal Sütçü, Kadın Kolları üyeleri ve Mordoğan Meclis üyelerinin katıldığı köy ziyaretlerinde konuşan Güven, yöre halkının sorunlarını tek tek dinledi. Karaburun’da yaşayan çiftçilerin ecrimisil sorunları yanında, yurttaşların da hep birlikte, “Karaburun’umuzun eşsiz güzellikte doğası; taş ocaklarının, rüzgar enerji Santrallarının, balık çiftliklerinin tehdidi altında, en önemli geçim kaynağı zeytinyağımız para etmiyor, SİT nedeniyle evlerimiz yıkılmak üzere, gırgır ve trol katliamı balıklarımızı yok ediyor, belde belediyelerimiz kapanıyor” diyerek sıkıntılarını büyük bir acı içinde anlattıklarını söyledi.


SORUNU BİZ Mİ YARATTIK?
Karaburun CHP İlçe Başkanı Mesut Karaoğlan da yaptığı konuşmada Karaburun’un ecrimisil’den SİT’e, ürünlerin para etmemesinden, balık çiftlikleri, rüzgâr enerjisi gibi çevre sorunlarına kadar pek çok konuyu açıkladı. Karaoğlan, “AKP, Belde belediyemizi kaldıran, köylerimizi mahalle ilan eden, yerelde yaşayanları hiçe sayan, oldubittilerle Karaburun topraklarını çitlerle işgal ettiren bir iktidar partisi' Bugün Karaburun’a en çok zararı AKP hükümeti vermektedir. AKP vekilleri Karaburun'a geldiklerinde sorunları yaratan kendileri değilmiş gibi neredeyse yurttaşlarımızı suçlu ilan edecekler" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’den AK Parti’ye Ödemiş’te ‘Bergama’ misillemesi
CHP İzmir İl Örgütü ve milletvekilleri AK Parti’nin Bergama’da köylere ...
"Erdoğan'ın yalanlarından ansiklopedi yapacağız!"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ATO Congresium Kongre Merkezi'nde ...
HEMDER yerel yönetimleri masaya yatıracak
Herkes İçin Demokrasi Derneği bu kez yerel yönetimleri masaya yatıracak. ...
 
Vural net konuştu: İzmir’e talibiz
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “İzmir’e talibiz. İzmir’in geneli olarak ...
Erdoğan çağrıyı yineledi: Artık silahı gömün
Mardin’de konuşan Başbakan Erdoğan, “savaşın kolay, barışın zor” olduğunu ...
Sarıgül’e sürpriz teklif
Anavatan Partisi, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’e büyükşehir ...
 
CHP’li Çıray ‘fişleme’ mücadelesini kazandı
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi Dr. Aytun Çıray ...
CHP’den şok iddia: Polis çamaşıra bakarak…
CHP, lezbiyen, gay, biseksüel ve transseksüellerin sorunları için Meclis ...
‘Makarna kavgası’ büyüyor: ‘Yeşil’ tehdit!
CHP ile Tarım Bakanı arasındaki makarna kavgası büyüdü. CHP’li Öğüt, saman ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva