HABERLER>POLİTİKA
16 Şubat 2013 Cumartesi - 15:50

Vural net konuştu: İzmir’e talibiz

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “İzmir’e talibiz. İzmir’in geneli olarak yerel seçimler için önemli bir faaliyete girmiş bulunmaktayız” dedi.

Vural net konuştu: İzmir’e talibiz

İZMİR - İzmir’in Kemalpaşa İlçesi’ni ziyaret eden Oktay Vural, Zeytin Restaurant’ta sabah kahvaltısında, köy ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Kahvaltılı toplantıya, MHP İl Başkanı Necat Karataş, İlçe Başkanı Metin Altuntaş ile il ve ilçe parti yönetimi, mahalle ve köy muhtarları ile partililer katıldı. Türkiye’nin üretiminde ithalata bağımlı bir ülke haline geldiğini öne süren Vural, “İzmir Türkiye’nin ihracat merkeziydi. İzmir bir üretim ve ihracat merkezi olmaktan çıkmıştır, Türkiye’de daha fazla ithalat yapılıyor. İzmir de adeta bir ithalat üssü haline gelmiştir” dedi.
 
"İZMİR'DE İKTİDARA TALİBİZ"
İzmir genelinde yerel yönetime talip olduklarını ve çalışmalara başladıklarını ifade eden Vural, “İzmir’de, iktidara talibiz. Bunu samimiyetle söylüyorum. İzmir’in Milliyetçi Hareket Partisi’ne ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. İzmir genelinde de Milliyetçi Hareket Partisi olarak yerel seçimlerle ilgili önemli bir faaliyete girmiş bulunmaktayız” dedi.
 
Özelleştirme ile rekabet ortamının ortadan kaldırıldığına değinen Vural, “Bugün geldiğimiz Türkiye’de, Telekom sektörünün yüzde 80’i, banka sektörünün yüzde 60-75’i, hepsi yabancılaşmış durumdadır. Dolayısıyla bugün geldiğimiz bu noktada gelir getiren bütün varlıklarımızın çoğu yabancılaştı, özelleştirildi. Rekabet yok. Tüpraş’ı özelleştirdik bir rekabet mi oldu? Petkim’i özelleştirdik bir başka Petkim mi yaptık? Telekom’u özelleştirdik bir başka Telekom mu oldu? Bu durumda ne oluyor. Özelleştirilen bu kurumlardaki kamu gelirleri dışarıya kaynak olarak gidiyor ve tasarruflarımız eriyor” dedi.
 
YENİ ANAYASA
Yeni Anayasa ile ilgili görüşlerini daha öncede ifade ettiklerini belirten Vural, “Milliyetçi Hareket Partisi toplumsal mutabakatla, Türk milletinin anayasasını yapmayla ilgili, uzlaşma komisyonunda görüş ve ifadelerini dile getirmeye devam edecektir. Bizim bu anayasa konusunda, tartışamayacağımız konular, değiştirilmesini istemediğimiz hususlar açık ve nettir. Biz diyoruz ki, bu millet tarih boyunca “Türk Milleti” olarak adlandırılmıştır. Hangi etnik kökenden olursa olsun, nerden olursa olsun, hepimiz hep beraber birlikte bu vatanda bütünlüğe eriştik. Kültür olarak, dil olarak, tarih olarak, şuur olarak. Allah’a hamdolsun ki, hepimiz büyük Türk milleti ailesinin birer ferdiyiz. Dolayısıyla Türk milletinin ismini tarih yazmıştır. Kültürle, bütün değerlerle milli kimliğimiz oluşmuştur, Milli kimliği yok ederseniz, milli duruş, milli menfaat ortadan kaybolur, o zaman savrulur gideriz” diye konuştu.
 
MEDYA BAĞIMSIZ VE HÜR OLMALI
Konuşmasında medyaya da değinen Vural, “Medya, bağımsız ve hür olmalıdır, bir siyasi partinin borazanı değil. Kemalpaşa’da yaşayan vatandaşımız diğer siyasi görüşlerin de ne olduğunu görmeli, duymalı ve tercih onun olmalıdır. Ama tek taraflı bir yayınla, vatandaşın bilgi edinme hakkını ortadan kaldıran bir yaklaşımla meseleye baktığınız zaman, demokrasiyi ortadan kaldırırsınız” dedi.
 
TERÖRLE MÜCADELE
Terörle mücadele konusunda gelinen noktayı değerlendiren Vural, “Türkiye terörle mücadelesini kazanmış bir Türkiye’dir. Ama, terör örgütünü meşru hale dönüştürür, cesaretlendirir, silah egemenliğini meşrulaştırırsanız terörle mücadele edemezsiniz. Onun için Milliyetçi Hareket Partisi olarak diyoruz ki, demokraside silahın yeri yoktur. Silahla millete irade kabul ettirmeyi uygun görmüyoruz. Mümkün değildir” dedi.

Konuşmasının ardından, partilerle fotoğraf çektiren MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, daha sonra partisinin ilçe teşkilatını ziyaret etti ve esnafı dolaştı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
nafiz gürmanlı 16 Şubat 2013 Cumartesi 22:46

Bayraklıda Toptaşı başkan yapacağız.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan çağrıyı yineledi: Artık silahı gömün
Mardin’de konuşan Başbakan Erdoğan, “savaşın kolay, barışın zor” olduğunu ...
Sarıgül’e sürpriz teklif
Anavatan Partisi, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’e büyükşehir ...
CHP’li Çıray ‘fişleme’ mücadelesini kazandı
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi Dr. Aytun Çıray ...
 
CHP’den şok iddia: Polis çamaşıra bakarak…
CHP, lezbiyen, gay, biseksüel ve transseksüellerin sorunları için Meclis ...
‘Makarna kavgası’ büyüyor: ‘Yeşil’ tehdit!
CHP ile Tarım Bakanı arasındaki makarna kavgası büyüdü. CHP’li Öğüt, saman ...
Erdoğan simit dağıttı: Bana yasak yok!
Cami önündeki simitçiden satın aldığı simitleri vatandaşlar ile basın ...
 
Vural sert çıktı: Milli kimliği parçalamak…
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Milli kimlik bugün siyasi terzilerin ...
'2.İmralı görüşmesi' ne zaman/kimler gidecek?
BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, İmralı’ya gidecek 2. heyet için Pazartesi ...
‘Su sayacı’nda 2.raunt: Yüksel’den çiftçiye isyan çağrısı
Yeraltı su kaynaklarının korunması için yürütülen çalışmalar kanun teklifi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Acil çözüm şart!’
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva