HABERLER>POLİTİKA
17 Şubat 2013 Pazar - 09:22

CHP’den AK Parti’ye Ödemiş’te ‘Bergama’ misillemesi

CHP İzmir İl Örgütü ve milletvekilleri AK Parti’nin Bergama’da köylere yaptığı çıkarmanın benzerini Ödemiş’e yapacak. Önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek ve iki gün sürecek ziyaretlerde milletvekilleri köylere dağılacak. Vatandaşlara tarım ve hayvancılıkta yaşanan sorunlar anlatılacak.

CHP’den AK Parti’ye Ödemiş’te ‘Bergama’ misillemesi

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yerel seçim sürecine giren siyasi partiler İzmir’de ardı ardına etkinliklere devam ederken bölgesel toplantılar için yeni sistemler deneniyor. AK Parti, geçtiğimiz haftalarda yedi milletvekili ile Bakırçay Havzası’nın en önemli ilçelerinden biri olan Bergama’ya gitmişti. Bergama’nın 65 köyüne dağılan milletvekilleri ve partililer tarım ve hayvancılık, üreticinin desteklenmesi gibi birçok konuda açıklama yapmıştı. Vatandaşların sorunlarını dinleyen AK Parti’nin gittiği yerler konuşulmaya başlaması CHP’yi harekete geçirdi. CHP, Bergama’ya karşı Menderes Havzası’na çıkarma yapma kararı aldı.
 
ÖDEMİŞ’TE ZİRVE, İLÇELERDE NABIZ ÖLÇÜMÜ
Belediye yasası ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanması kararı alınan, seçimlerde oy kullanacak ilçelerin başında gelen Ödemiş’te tarım ve hayvancılık işi ile uğraşanlarla buluşulacak. İki gün boyunca devam edecek etkinliklere İzmir milletvekillerinin tamamı katılacak. Buralarda, su kuyularına takılan sayaç, ithal saman, gübre fiyatları, süt fiyatlarındaki düşüş ve maliyetler anlatılacak. Kırsalda yaşayanlardan AK Parti’ye değil CHP’ye destek verilmesi istenecek.
 
CHP DE BÜROKRATLARI ÇAĞIRACAK
Öte yandan, CHP cephesinde önemli bir karar daha alındı. AK Parti’nin alan çalışmalarında kamu görevlilerinin yer alması, bürokratların bulunması rahatsızlık yaratmıştı. Bergama’da yapılan toplantılara Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan İçöz’ün bulunması ve konuşmalar yapması sert tepkilere neden olmuştu. Birçok köy ve mera ziyaretinde bürokratların yer alması üzerine CHP de ‘davet’ sistemi geliştirdi. Köylerde çalışma yapan CHP bundan sonra tüm ziyaretlere ve toplantılara bürokratları davet edecek. Onların, vatandaşın sorunlarını dinlerken yanlarında olmasını isteyecek. AK Parti’nin faaliyetlerine katılan bürokratların CHP’den gelecek davetlere ne diyeceği ise şimdiden merak konusu olurken CHP, davetleri genel sorunlar için gidilen bölgelerde yapacak.
 
KÖYLÜ PERİŞAN
Mart ayının hemen başında yapılacak Menderes Havzası çıkarmasının tarihinin henüz netleşmediğini ifade eden CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “Köylü perişan durumda. Ürettiğinin karşılığını alamaz hale geldi. Hayvancılıkla geçimini sağlayanlar yem fiyatlarının artışından şikayet ediyorlar. Gübre ve ilaç konusu da ayrı bir konu. AKP iktidarı kendi döneminde üreticiyi artık üretemez hale getirdi. Köylülerin üretmesinin önüne geçildi. Artık insanların dayanacak gücü kalmadı. Biz, AKP’nin yaptıklarının aslında arka planında ne olduğunu anlatacağız. Köyleri dolaşarak, kırsaldaki vatandaşlarımız ile kucaklaşacağız” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yurttaş 18 Şubat 2013 Pazartesi 08:09

Neden Ödemiş'e gidiyorsunuz? Tamam gidin de önce Bergama'ya gitsenize. AKP gitti diye, Bergama'dan vaz mı geçtiniz? Anlayamadım

Yorumu oyla      12      6  
ibrahim baytak 17 Şubat 2013 Pazar 17:01

HOŞ GELMİŞLER SEFA GELMİİŞLER. İlçe başkanı sayın RAŞİT ÜRPERİ’İN FACEBOOK PAYLAŞIM sayfasında 722 fotoğraf var. AKP 7 milletvekili Bergama’ya gelmiş. Bergama’nın 65 köyüne “Orman Bölge Müdürü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri” dağılmışlar. Fotoğraflarda “Tarım ve hayvancılık, üreticinin desteklenmesi gibi birçok konuda açıklama” görmedim. “Vatandaşların sorunlarını dinlerlerken” görmedim. Fotoğraflarda, ilçe merkezinde, kasaba ve köylerde esnafı, kahvehaneleri gezmişler. PARK BERGAMA’DA partililerle yemek var. Kaymakam ve partililerin konuşmaları var. Başka da bir şey göremedim.

Yorumu oyla      15      5  
Şerafettin Zeyrek 17 Şubat 2013 Pazar 12:57

Ali Başan Dikili'ye ve köylerine gel. Unutma! Şimdi artık Dikili'de bir Çandarlı ve 25 köy var.

Yorumu oyla      15      5  
Kazım EMİR 17 Şubat 2013 Pazar 10:50

1 kg elma=1kg saman 1 kg kayısı=1kğ saman 1 kg süt = 1kg saman ey köylü vatandaş uyan uyan tarlaya dön

Yorumu oyla      19      5  
zuhal kara 17 Şubat 2013 Pazar 10:07

izmirdeki işçileri sougutan tek bir yönetici ve ekibi daha nekadar zarar verecek izdeniz vs.. şirketlerden bahsediyorum başkanımızı seviyoruz ama bizleri canımızdan ekmegimizden soğutan yönetim anlayışına karşıyız yaşasın kocaoglu ve pervin abla sizleri çok seviyoruz ama sizi yıpratanları siz sevmeyin gari

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Erdoğan'ın yalanlarından ansiklopedi yapacağız!"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ATO Congresium Kongre Merkezi'nde ...
HEMDER yerel yönetimleri masaya yatıracak
Herkes İçin Demokrasi Derneği bu kez yerel yönetimleri masaya yatıracak. ...
Vural net konuştu: İzmir’e talibiz
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “İzmir’e talibiz. İzmir’in geneli olarak ...
 
Erdoğan çağrıyı yineledi: Artık silahı gömün
Mardin’de konuşan Başbakan Erdoğan, “savaşın kolay, barışın zor” olduğunu ...
Sarıgül’e sürpriz teklif
Anavatan Partisi, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’e büyükşehir ...
CHP’li Çıray ‘fişleme’ mücadelesini kazandı
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi Dr. Aytun Çıray ...
 
CHP’den şok iddia: Polis çamaşıra bakarak…
CHP, lezbiyen, gay, biseksüel ve transseksüellerin sorunları için Meclis ...
‘Makarna kavgası’ büyüyor: ‘Yeşil’ tehdit!
CHP ile Tarım Bakanı arasındaki makarna kavgası büyüdü. CHP’li Öğüt, saman ...
Erdoğan simit dağıttı: Bana yasak yok!
Cami önündeki simitçiden satın aldığı simitleri vatandaşlar ile basın ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva