HABERLER>POLİTİKA
2 Kasım 2018 Cuma - 13:06

Hozat’ın CHP’li belediye başkanı niçin Konak’ı tercih etti?

Tunceli’nin Hozat İlçesi’nde Belediye Başkanlığı görevini yürüten Celaleddin Polat, Konak Belediye Başkan Aday Adaylığı kararına ilişkin konuşurken, “Konak simgedir. Konak’ı uygun gördüm. Geldim müracaat ettim. Konak’ın yapısı bana uygun. Varoşların da olduğu, gelir düzeyi yüksek olanların da yer aldığı her kesimin barındığı bir ilçe. Genel merkez geçmiş dönemde Konak adayı olan arkadaşımızı götürüp Karşıyaka’dan aday göstermişti. Konak simge olduğu için yapacaklarımın orada simge olmasını istiyorum. Ses getirmek istiyorum” dedi.

Hozat’ın CHP’li belediye başkanı niçin Konak’ı tercih etti?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerin çalışmaları sürdürülürken aday adaylıkları noktasında hareketlilik de devam ediyor.

Partide genel merkezin oluşturduğu takvim doğrultusunda 26 Ekim itibariyle aday adaylıkları için başvuru süresi tamamlandı. Fakat yine de Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) resmi takvimine göre aday adaylıkları için başvuruların gelebileceği de dikkate alınıyor.

Geçtiğimiz hafta İzmir’e gelerek Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu’ya Konak Belediye Başkan Aday Adaylığı dosyasını ileten Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat, Egedesonsöz’e açıklamalarda bulundu. Tunceli’nin Hozat ilçesinde CHP’nin 10 yıldır seçim kazanamamasından dolayı 2014 öncesinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun teklifi üzerine adaylığı kabul ettiğini ifade eden Başkan Polat, Konak kararı için konuştu.

2014 YILINDA TEKLİF GENEL BAŞKAN KILIÇDAROĞLU’NDAN GELMİŞTİ!
Polat, “Ben zaten İzmir’de oturuyorum. 2014 yılında sayın genel başkanımız çağırdığında, Hozat’ı 10 yıldır alamadıklarını, burada bizim bir ağırlığımız olduğunu ancak bizimle alabileceğini söyledi ve bu konuya nasıl baktığımızı sordu. Hozat terör ve başka açılardan sıkıntılı bir ilçeydi. Kazanabileceğimiz iki arkadaş adaylığa sıcak bakmıyordu.  Kimse cesaret edemiyordu. Biz Hozat’ın köklü ailelerindeniz. CHP ilçe örgütünün de ismimiz üzerinden bir görüşü olmuş. Ama ben İzmir’de oturuyordum. Eşim ve ben burada öğretmenlik yapıyordum, çocuğum okuyordu. Genel başkan da Tuncelili olduğu için, genel başkanı çok eskiden tanırım, çok dürüst, onurlu bir insan olduğu için, ‘efendim siz varsanız ben de varım’ demiştim. Siyasetten hep uzak durmuştum. Ama onu kırmadık. İlçe örgütü ön seçim kararı almıştı. Kimseyi üzmeden, kırmadan olmalı, doğrusu bu olur dedik. Ön seçime girdik. Hazırlık yapamadan üçe katlayarak aldım. O zaman Hozat halkının değişim istediğine inandık. CHP’ye ve bize sıcak baktıklarını gördük. Genel başkanın talimatına uyduk. Eşimi ve çocuğumu İzmir’de bırakmıştım” dedi.  

ASIL HOZAT’IN BANA, ‘SEN ORADA OTURUYORDUN BURAYA GELDİN’ DEMESİ LAZIM!
2014 yılındaki sürece değinen Polat, “Seçimi aldık. Bitmiş, icralık bir belediyeyi reformlar yaparak, halkla beraber yönettik. Yardım dilenen bir belediyeyi uyumlu çalışarak çok iyi bir seviyeye getirdik.  20 personelin maaşını ödemezken 30 tane de biz aldık. 50 personele çıkardık ve maaşlarını ödüyoruz. Belediyenin borcunu da aşağıya çektik. Güzel hizmet ettik. Bir dönem başkanlık yaparım, burayı toparlarım, bayrağı kendi yoldaşlarıma devrederim çıkarım demiştim. Genel başkanımız da bunu biliyor. İzmir’de uygun görürlerse oradaki vatandaşlara hizmet etmek isterim. Orandın ekmeğini yedim, görev yaptım, havasını soludum, suyunu içtim. Hangi görevi verirlerse biz o göreve talip oluruz. Herkes gibi benim de müracaat etme hakkım var diye düşündüm. Hozat’tan oturuyormuşum İzmir’e geliyormuşum gibi lanse edenler oldu. Aslında Hozat’ın bana sorması lazım; ‘sen orada oturuyordun buraya geldin’ demesi lazım” açıklamasını yaptı.

KONAK SİMGE OLDUĞU İÇİN TERCİH ETTİM!
Konak kararına ilişkin detaylı bilgi veren Polat, “Konak simgedir. Konak’ı uygun gördüm. Geldim müracaat ettim. Konak’ın yapısı bana uygun. Varoşların da olduğu, gelir düzeyi yüksek olanların da yer aldığı her kesimin barındığı bir ilçe. Ben her kesime gerçekten hitap edebilecek bir ekibe sahibim. Oranın halkı, örgütü ve genel merkezimiz takdir ederse layıkıyla hizmet etmek isteriz. Görev vermezlerse hangi arkadaş gelirse gelsin bilgi, birikimimizi, deneyimlerimizi aktarır, yardımcı oluruz. İzmir halkı hizmetlerin en iyisini hak ediyor. İzmir batıya açılan kapı, ülkenin aydınlığıdır. Konak olmazsa Hozat’tan aday olmayacağım. Ben Hozat’tan İzmir’e her ihtimalde geleceğim. Ben artık ailemler bir arada olmak istiyorum. Tunceli’den vatandaşlar ilden adaylığını koyun diyorlar ama ailem İzmir’de. Ben doğduğum, büyüdüğüm yere hizmetimi, görevimi yaptım. Halk hala gitmeyin diyor ama ailem orada, zor oluyor. Ben artık ailemin yanında İzmir’e hizmet etmek isterim. Ailem Bayraklı’da Soğukkuyu’da ikamet ediyor. Konak’ı simge olmasından dolayı tercih ettim. Genel merkez geçmiş dönemde Konak adayı olan arkadaşımızı götürüp Karşıyaka’dan aday göstermişti. Konak simge olduğu için yapacaklarımın orada simge olmasını istiyorum. Ses getirmek istiyorum” ifadelerini kullandı. 

 
Ege Denizi'nde korkutan deprem!
 
Çocuk Oyuncakları Sergisi büyük ilgi görüyor
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mahmut 21 Ocak 2019 Pazartesi 20:33

Buyuksehire aday olsan daha iyidi , Hozat gibi milyon nufuslu bir ilceden sonra Konak kucuk gelir .

Yorumu oyla      9      5  
Mert 2 Kasım 2018 Cuma 23:11

Buyur gel her yer bizim toprağımız , neden olmasın

Yorumu oyla      9      5  
İzmirli 2 Kasım 2018 Cuma 19:02

Şaka mısınız siz ya? :)

Yorumu oyla      11      5  
Süleyman 2 Kasım 2018 Cuma 17:51

Sayın Polat siz size güvenenleri haklı çıkarmış biri olarak size saygı duyuyorum ve size bu dönem ilçe ileriki yıllarda bir büyük şehir neden olmasin

Yorumu oyla      9      7  
izmirli 2 Kasım 2018 Cuma 17:40

seni tanıyanlar bilir konaga yakışırsın dogru şler yaparsın

Yorumu oyla      9      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Biçer: Foça gibi yerlerde ithal adayın şansı yok!
Foça Belediye Başkan Aday Adayı ve CHP Foça İlçe eski Başkanı Günal Biçer, ...
CHP'li Kılıç'tan hükümete İzmir için deprem uyarısı, 6 kritik soru!
CHP PM ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, ...
CHP'li Serter, İzmir'in kanayan yarasını Meclis'e taşıdı
Son iki aydır Ege’nin kıyı şeridinde bitmek bilmeyen kaçak göçmen furyası ...
 
İzmir siyasetinde ‘Zübük’ tartışması: CHP’li Bakan’dan AK Partili Şengül’e 'rakamlı' kontra!
Sayıştay Raporu’nda yer alan Merkezi Yönetim Kapsamındaki İdarelerin İzmir ...
MHP İzmir startı verdi: 30 ilçede sahaya iniliyor!
Yerel Seçimlere tek başına gireceğini açıklayan MHP’de il başkanı Veysel ...
CHP Aday Adayı Öztürk'ten belediyeye 'Sayıştay' tepkisi: Menderes bunu hak etmiyor!
CHP Menderes Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Öztürk; Sayıştay Başkanlığı'nın ...
 
CHP’de yerel seçim ateşi yanıyor: Masada İzmir için sürpriz isimler
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yerel seçimlerde aday ...
Erdoğan'dan 3 büyükşehir için mini anket!
Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün gerçekleşen MYK üyelerinden toplantıda, ...
Kılıçdaroğlu'ndan ittifak mesajı: Bir talep gelirse...
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Danıştay'ın öğrenci andı kararına ilişkin, ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva