HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Ocak 2013 Cuma - 09:37

Hasanağa Bahçesi yeniden doğuyor!

İçinde kauçuk koşu yolları, basket sahaları, tenis kordu, kaykay pisti ve çocuk oyun alanları oluşturulan tarihi Hasanağa Bahçesi’nin mobilya ve ışıklandırması da yenilenecek. Bahçe, eski cazibesine yeniden kavuşacak.

Hasanağa Bahçesi yeniden doğuyor!

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentlilerin nefes aldığı simge mekanlardan Buca Hasanağa Bahçesi’nde yenileme ve düzenleme çalışmalarına başladı. Mart sonunda tamamlanacak proje kapsamında, toplam 96 dönümlük alandaki eski dokunun özgünlüğünü korumaya özel önem verildiği bildirildi.

Nitelikli ağaçları koruyacak şekilde hazırlanan projeye göre, uzun yıllar boyunca İzmir’in çekim merkezi olan bahçede gezinti ve dinlenme alanları, 1400 metrelik kauçuk kaplama koşu yolu, 1000 metrelik bisiklet yolu, 2 adet basketbol sahası, tenis kortu, duvar tenis kortu, kaykay pisti ve tuvalet binası yapılıyor. Ayrıca 50 araçlık açık otopark, 2 adet çocuk oyun alanı ile çocuk bisiklet ve küçük araba pisti oluşturuluyor. Düzenlemede engellilerin kullanımı da göz önüne alınıyor.

Yaklaşık 4 milyon TL’ye mal olacak çalışmalar kapsamında yeni şehir mobilyaları ile süslenecek olan Hasanağa Bahçesi, yeni görüntüsünün yanı sıra yeni ışıklandırmasıyla da dikkat çekecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2003 yılında bahçeyi çevreleyen duvarları yıkarak yeşil dokunun ilçeyle bütünleşmesini sağlamıştı.

http://www.izmir.bel.tr/basinhaberleri/upload/picture/s22673.jpg
 
BAHÇENİN TARİHÇESİ
Buca’nın en önemli yeşil alanlarından biri olan Hasanağa Bahçesi’nin, İtalyan asıllı Levanten işadamı Aliotti'nin ölümü üzerine, mülk varisleri tarafından satılığa çıkarıldığı ve 1926 yılında Ödemiş eşrafından Sarıgöllü Hasan Ağa tarafından satın alındığı biliniyor. Hasan Ağa, biri bahçenin kuzey, diğeri güneybatı köşesinde iki konut inşa ettirmiş, esas köşk ile diğer servis lojmanlarını ve bağ köşkünü konut olarak kiraya vermiş. 1930'lu yılların başlarında köşk yanmış. Bahçe ise Hasan Ağa ailesinin mülkiyetinde bulunduğu sürede halka açık tutulmuş, Bucalılar için bir mesire yeri olarak kullanılmış ve Hasan Ağa Bahçesi olarak adlandırılmış.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BUCALI 27 Mart 2013 Çarşamba 23:12

lütfen EGEDE SON SÖZ bu haberi gündeme taşımanızı rica ediyorum burada yapılan iş sözleşmede 26 03 2013 tarihinde bitmesi gerekiyordu bu çalışmalar denetlenmiyormu ?

Yorumu oyla      13      5  
Devlet Can 21 Mart 2013 Perşembe 21:58

mart sonuna kadar biterse çok iyi olur denizin dedigi gibi umarım skate park bostanlıdaki gibi saçma olmaz. bu işi bilenler var onlara danışmak en güzeli. rapmaların açısı doğru değil malzemesi doğru değil.

Yorumu oyla      11      5  
deniz 16 Mart 2013 Cumartesi 13:46

umarım skate park bostanlıdaki gibi saçma olmaz. bu işi bilenler var onlara danışmak en güzeli. rapmaların açısı doğru değil malzemesi doğru değil.

Yorumu oyla      14      5  
AYSEL 12 Ocak 2013 Cumartesi 21:58

HANİ BUCA BELEDİYESİ YAPIYORDU ERCAN BAŞKAN ÖYLE SÖYLEDİ.VAH YAZIK ERCAN BAŞKAN BAK BÜYÜKŞEHİR YAPIYOR.SİZİNLE AŞLAKASI YOK.YALAN SÖYLEMEK HOŞ DEĞİL

Yorumu oyla      12      5  
Erol DURUKAN 11 Ocak 2013 Cuma 17:26

BÜYÜK BAŞKAN DÜRÜST BAŞKAN AZİZ KOCAOĞLU BAŞKANIM ÇOK MÜTEŞEKKİR LER BAŞARILARINIZIN DEVAMI DİLEKLERİMLE İŞİMİZ İZMİR GÜCÜMÜZ İZMİR İZMİR AZİZ DİR AZİZ KALACAK HASANAĞA BAHÇESİ BUCA LILARA VE İZMİR HALKINA HAYIRLI OLSUN SAYGILAR BUCA ÖRGÜTÜ

Yorumu oyla      19      11  
İZMİR'Lİ 11 Ocak 2013 Cuma 15:59

Öncelikle İBB'sine teşekkür ederiz.Ancak bu hizmet tam 6 sene yalvardıktan sonra yapılması ve seçime yakın tarihte yapılması üzücüdür.Yine de sağolun diyoruz.Ancaakk,Yapılan bu çalışmaların boşa gitmemesi için;Koşu yolunun etrafı aydınlatılmalı ve bel hizasına kadar maki bitkileri ile çevrelenmelidir.Giriş çıkış kapısına güvenlik koymalı ve spor kıyafet dışı kimsenin girmesine izin verilmemelidir.Alem yapanlara,araçla girenlere ve izgara işine ASLA izin verilmemelidir.Yoksa hiç anlamı KALMAZZZZ.

Yorumu oyla      16      7  
Güvenlik Şart !!! 11 Ocak 2013 Cuma 10:45

Çok güzel bir düzenleme,belediyemize teşekkürler fakat orayı başıboş bırakmamak gerek ve gece aydınlatması çok iyi olması lazım yoksa başıboş insanların akşam toplanıp mangal yaktığı içki içtiği yeni bir mekan daha kazanmış olur izmir...

Yorumu oyla      24      9  
BUCALI 11 Ocak 2013 Cuma 10:18

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ .DEMOKRAT RUMUZLU ARKADAŞIMIZIN DEDİĞİ GİBİ LÜTFEN MANGAL OLAYI KONUSUNDA DUYARSIZ KALINMA'MASI GEREKİR .BU GÜZELİM TESİSİ KORUYALIM ....

Yorumu oyla      33      8  
DEMOKRAT 11 Ocak 2013 Cuma 09:56

Büyük Şehir Belediyemize Sonsuz Teşekkürler.Nihayet Bucalı Vatandaşlarımız Geçte Olsa,Spor Yapabilecekleri,Dinlenebilecekleri Bir Alana Kavuşacak.Bu Alanda Lütfen Güvenlikçi Tahsis Etmelisiniz.Bilhassa Akşam Üstü Yürüyüş Yapan Hanımlarımızı,Parkur Kanarında İÇKİ İçenler,Bakışları İle Taciz Etmekteler.Çeşmeler,Sorumsuz Şahıslarca Açık Bırakılabiliyor,Bilhassada MANGAL Olayına"da İzin Verilmezse Çok Daha İyi Olur.Teşekkürler.

Yorumu oyla      39      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Küçük” Menderes’in “büyük” umudu
Bakırçay turundan sonra Küçük Menderes Havzası’na geçen Başkan Kocaoğlu, ...
Başkan’dan ‘KİK raporu’: Teleferik yılan hikayesi!
Ankara’ya giderek Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar başta olmak ...
Dünya Karşıyaka'ya danıştı!
Karşıyaka Belediyesi’nin Vapur İskelesi meydanında hizmete açtığı Turizm ...
 
Güzelbahçe’de hedef Türkiye şampiyonluğu
Güzelbahçe'deki İMKB Teknik Meslek Lisesi Futbol Takımı, İzmir Gençlik ...
Boşnak katliamı unutturulmayacak!
Konak Belediyesi’nin düzenlediği anma etkinliğinde Boşnak soykırımının ...
İzmirli evsizler yalnız değil: Bir telefon yeter
Sokakta yaşayan İzmirli evsizler, soğuk kış günlerinde sığınacakları sıcak ...
 
Büyükşehir'in 'Çevik Zabıta'ları iş başında
Kadrosunu 66 yeni personelle güçlendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıtası, ...
Kocaoğlu, Kıraç’ın ‘EXPO davetine’ ne cevap verdi?
Vali Cahit Kıraç geride kalan hafta ‘Söz Meclis’ten İçeri’ programında ...
Cennetçeşme krizinde sürpriz: ‘Alanını sen yap’ formülü
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva