HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Ocak 2013 Perşembe - 14:18

Başkan’dan ‘KİK raporu’: Teleferik yılan hikayesi!

Ankara’ya giderek Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar başta olmak üzere Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Kamu İhale Kurumu yetkilileri ile görüşen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, görüşmelerin ayrıntılarını anlattı. Kocaoğlu, “KİK’e giderek ihalelerle ilgili yaşanan süreçleri anlattık. Teleferik ihalesi için alınan mahkeme kararına göre işlem yapılması gerekiyor. Teleferik yılan hikayesine döndü” dedi.

Başkan’dan ‘KİK raporu’: Teleferik yılan hikayesi!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - EXPO 2020 organizasyonunu yapılacağı yer olan İnciraltı’nın planlarının Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan geçtikten sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda değiştirildiği yönündeki açıklamaların ardından başlayan süreç devam ediyor. Daha önce biriktirdiği konuları da dosya yaparak Ankara’ya giden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile ziyaretin ilk gününde İnciraltı’nı masaya yatırmıştı. Burada planda yapılan değişiklik nedeniyle çekincelerini anlatan Kocaoğlu, olumlu kararlar ile döndüklerini söylemişti. Başkan Kocaoğlu, ziyaretin ikinci gününde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Kamu İhale Kurumu yetkilileri ile yaptığı görüşmenin içeriğini anlattı.
 
MAHKEME KARARINI UYGULAYIN
Kamu İhale Kurumuna uğradığını belirten Başkan Kocaoğlu Balçova Teleferik Tesislerinin yenilenmesine ilişkin ihale ile ilgili KİK’ten mahkeme kararının uygulanmasına ilişkin yazı beklediklerini belirtti. Yazının bir an önce gönderilmesi konusunda KİK yetkililerinden talepte bulunduğunu anlatan Kocaoğlu, “Hepinizin bildiği gibi Teleferik tesislerinin yenilenmesi işi yılan hikayesine döndü. Ankara 14. İdare Mahkemesi, KİK’in ihaleyi iptal eden kararını iptal etti. Bizim ihaleyi alan STM Firmasını sözleşme imzalamaya çağırabilmemiz için bir an evvel KİK tarafından yazının yazılıp bize gönderilmesi gerekiyor. Zaten KİK’in de bizim de yapabileceğimiz başka bir şey yok. KİK, mahkeme kararının uygulanmasına ilişkin yazıyı bize gönderirse firmayı sözleşme imzalamaya davet edeceğiz.”dedi. Kocaoğlu, KİK’te yaptığı görüşmenin süreci hızlandırma açısından yararlı olacağına inandığını da sözlerine ekledi ve görüşmeyi faydalı buldu.

YILLARDIR BEKLEYEN KONULAR
Başkan Kocaoğlu, ilk kez bir Maliye Bakanı ile yaptığı görüşmenin de detaylarını anlattı. Kocaoğlu, “Görüşme sırasında milli emlak genel müdürümüzde oradaydı. Uzun yıllardan dolayı tahsisle ilgili biriken dosyalar vardı. Onları Sayın Bakan’a tekrar arz ederek kendisinin gayretleri ile bekleyen tahsislerin bir an önce yapılmasını talep ettim.”diye konuştu. Başkan Kocaoğlu, İnciraltı konusunu masaya yatırdığı Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar’a Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’ni de anlattığını söyledi. Kocaoğlu, “Sayın Bakan Ege Mahallesi ile ilgili notunu da aldı. Sanıyorum olumlu sonuç alırız” dedi.
 
CENNETÇEŞME’Yİ ‘RESMEN’ İSTEYECEĞİZ
Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında krize neden olan Cennetçeşme Kentsel Dönüşüm Alanı’nın 448 hektardan 540 hektara çıkartılması ve ardından ‘riskli alan’ olarak bakanlık bünyesine geçmesinden sonra yaşananları da anlattığını ifade eden Kocaoğlu, “Görüşme sırasında orada 4 yıldır büyükşehir belediyesi olarak yaptığımız çalışmaları anlattım. Alanın riskli bölge içinde kalması halinde bütün bu emeklerin boşa gideceğini söyledim. Bakan bey de kabul etti. Sonra ‘tamam orayı ayırayım’ dedi. Bizde bugün yazı yazıp o alanı kendilerinden talep edeceğiz” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
REALİST 11 Ocak 2013 Cuma 18:03

KAMİL BEY:a partisi b partisi farketmez.önemli olan izmir'imizin hizmet görmesidir .iktidara rağmen eskişehir örneği ortada iken bana hiç kimse iktidar oyunlarının koca bir şehri hizmet alamama noktasına geldiğini anlatamaz.Siz yorumunuzun başına ben chp'li değilim derken ve beni akp li gibi davranmakla!! ki akp li davranış cümlesi sizin olaylara yaklaşımınızın en güzel nişanesidir,kimse kimseyi düşüncelerinden ve seçimlerinden ötürü yargılayamaz.iyi akşamlar...

Yorumu oyla      18      7  
kamil günduru 11 Ocak 2013 Cuma 16:29

şahsen ben ne chp'liyim, nede körü körüne olaya bakan ve yorum yapan bir insanım. Ama reel yorum isimli arkadaş çok haklı. maalesef mevcut iktidar muhalif tüm belediyelere karşı aynı çirkin oyunları oynuyor. onların tek derdi izmir'i kazanmak. kazansınlar diye de onlar için her yol mübahtır. Realist arkadaş asıl sen tam bir Akp'li gibi davranmışsın.

Yorumu oyla      15      10  
REALİST 11 Ocak 2013 Cuma 14:49

syn (reel yorum) yorumcusu; metro ihalesinin 1,5 yıl engellendiğinden bahsetmişsiniz fakat üçkuyular metrodan o engellemelerden yıllar geçmesine rağmen hala ses yok.bence siz chp gözlüğünden kurtulup nick'inize uygun olarak daha realist düşünmelisiniz...iyi günler...

Yorumu oyla      21      9  
REEL YORUM 11 Ocak 2013 Cuma 12:50

SAYIN BEKİR YILDIZ... OLAYA HEMEN AKP GÖZLÜĞÜ TAKARAK GELİŞİ GÜZEL, LAF OLSUN DİYE YORUM YAPMAYIN. BUGÜNKÜ İKTİDARIN KURDUĞU KİK DENEN "HÜKÜMETİN SESİ" KURULUŞ, TOPU SÜREKLİ TACA ATARAK ENGELLEME YOLUNA GİDİYOR. SİZ ÜÇYOL - ÜÇKUYULAR ARASI METRO İHALESİNİN ZAMANINDA TAM 1,5 YIL ENGELLENDİĞİNİ BİLİYORMUSUNUZ? İZMİR BŞB BİR ÜST MAHKEMEYE BAŞVURMASAYDI, DAHA 5 YIL METRO ZOR BİTERDİ. UYANIN VE GERÇEKÇİ OLUN ARTIK...

Yorumu oyla      19      16  
misafir 11 Ocak 2013 Cuma 12:07

teleferiğin neden kapalı olduğunun hesabını başkandan soracağınıza kik'e sorun. ankarada otomobil yedek parçası satan bir firma ihaleye itiraz ediyor kik de bunu kabul ediyor ve görüldüğü gibi mahkeme kararının uygulanmasını bile geciktiriyor bu durumda suç kimde? tabi bunu vicdanı olanlara soruyorum. bir de teleferiğin bitirilmemesi başkanın yararına mı olur zararına mı? başkan bitmemesinden zarar göreceği bir projeyi neden bitirmesin

Yorumu oyla      16      17  
nescafe35 11 Ocak 2013 Cuma 11:48

Teleferiğin neden kapalı olduğunu izmirli öğrenmek zorunda.(GERÇEK SEBEBİNİ!?!?!?!?)

Yorumu oyla      26      8  
bülent ışık 11 Ocak 2013 Cuma 11:36

Bursa'da her otelin teleferiği varmış ama otelleri KİK bağlamıyor.

Yorumu oyla      25      11  
megaköylü 11 Ocak 2013 Cuma 11:07

Bu yönetim baştayken izmirde hiç bir şey yapılamaz.yapmıyorlar.bunlar ancak nasıl engel olurum onun çabasındalar.arkadaşların dediği gibi,bursa da her otelın teleferiği var.izmirde chp yönetimi geçtikten sonra teleferiği unuttuk.

Yorumu oyla      29      13  
BEKİR YILDIZ 11 Ocak 2013 Cuma 08:50

Bahane üretmeyin. Çalışın çözün. Vatandaş hizmet bekliyor. Yazıklar olsun bir ihaleyi dahi beceremiyorsunuz.

Yorumu oyla      30      20  
private35 10 Ocak 2013 Perşembe 18:37

yazıyı okumadan yorum yazanları hangi kefeye koymak lazım acaba.Zaten neden olamadığını açıklamış.Zahmet olmazsa okuyun da yorum yapın.

Yorumu oyla      25      26  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünya Karşıyaka'ya danıştı!
Karşıyaka Belediyesi’nin Vapur İskelesi meydanında hizmete açtığı Turizm ...
Güzelbahçe’de hedef Türkiye şampiyonluğu
Güzelbahçe'deki İMKB Teknik Meslek Lisesi Futbol Takımı, İzmir Gençlik ...
Boşnak katliamı unutturulmayacak!
Konak Belediyesi’nin düzenlediği anma etkinliğinde Boşnak soykırımının ...
 
İzmirli evsizler yalnız değil: Bir telefon yeter
Sokakta yaşayan İzmirli evsizler, soğuk kış günlerinde sığınacakları sıcak ...
Büyükşehir'in 'Çevik Zabıta'ları iş başında
Kadrosunu 66 yeni personelle güçlendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıtası, ...
Kocaoğlu, Kıraç’ın ‘EXPO davetine’ ne cevap verdi?
Vali Cahit Kıraç geride kalan hafta ‘Söz Meclis’ten İçeri’ programında ...
 
Cennetçeşme krizinde sürpriz: ‘Alanını sen yap’ formülü
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında ...
Aliağa'da kış ortası yaz hazırlığı
Kentin muhtelif cadde ve sokaklarında altyapı çalışmalarına devam eden ...
Yamanlar Gençlik Merkezi yağlı boya tablo gibi
Karşıyaka Belediyesi’nin 2 Kasım’da açılan Yamanlar Gençlik Kamp ve Eğitim ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva