HABERLER>GÜNCEL
2 Ocak 2017 Pazartesi - 20:07

Hain saldırıya İzmir'den sert tepki

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısı üzerine toplanan bir grup, yeni yılın ilk dakikalarında İstanbul'daki gece kulübünde düzenlenen terör saldırısına tepki gösterdi. Hükümeti istifaya davet eden grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Hain saldırıya İzmir den sert tepki

Yılbaşının ilk saatlerinde İstanbul'da yaşanan kanlı terör saldırısına İzmir'de tepki gösterildi.Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bugün saat 18.30'da İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısı üzerine toplanan yaklaşık 100 kişi sık sık "Hükümet istifa" diye slogan attı.

Üzerinde, 'Hükümet istifa' yazılı pankart taşıyan grup adına basın açıklamasını Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Dönem Sözcüsü Melih Yalçın yaptı. İstanbul'daki gece kulübünde yeni yılın ilk dakikalarında düzenlenen terör saldırısına tepki gösteren Yalçın, "5 Haziran 2015 tarihinden bu yana yüzlerce yurttaşı silahlı ve bombalı saldırılara kurban veren ülkemiz, 2017 yılına da yine kanlı bir katliamla girdi. İstanbul'da bir gece kulübüne yönelik saldırıda 39 kişi yaşamını yitirirken, onlarca kişi de saldırıdan yaralı olarak kurtuldu. İstanbul'un en işlek caddelerinden birinde yer alan gece kulübüne elini kolunu sallayarak giren IŞİD üyesi saldırgan, 7 dakika boyunca insanları katlederken, eğlence mekanına 200 metre mesafedeki polis karakolundan yaşananlara yönelik bir müdahale olmaması da dikkat çekici ve düşündürücüdür. Ancak biliyoruz ki, Ankara'da gerçekleşen 10 Ekim katliamında saldırganları görmezden gelenlerle, İstanbul'daki saldırganın katliamı rahatça gerçekleştirmesine ve olay yerinde uzaklaşmasına göz yumanlar aynı çevrelerdir" dedi.

Yalçın, açıklamada Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'i de eleştirdi. Yalçın, "Yalan, dolan, hırsızlık, taciz, tecavüz karşısında suskun kalan Diyanet İşleri Başkanlığı, yılbaşından bir gün önce yayımladığı Cuma hutbesi ile kendisinden bekleneni yapmış, yılbaşı kutlamayı 'İnsan hayatına katkısı olmayan gayri meşru tutum ve davranış' olarak tanımlamış, yılbaşına kutlama ile girenleri cihatçı çetelere hedef göstermiştir. Barış ve demokrasi mücadelesi veren binlerce siyasetçiyi, gazeteciyi, sanatçıyı tutuklarken aslan kesilen AKP iktidarı, IŞİD ve benzeri cihatçı örgütlerin üyelerine büyük bir şefkatle yaklaşmaktadır. Bu bağlamda, Türkiye'yi selefi örgütlerin savaş alanına çeviren iktidarın istifası talebi daha gür bir sesle yükseltilmelidir. Biz diyoruz ki, artık yeter! Artık buraya kadar! Bundan sonra mahallelerimizde ne IŞİD'ciye ne de herhangi bir gerici-cihatçı çeteciye geçit vermeyeceğiz. Gericiliğin karşısında yükseltilmesi gereken bir bayrak vardır, bu bayrağın adı da laiklik bayrağıdır. Bugün laiklik demek özgürlük demektir, kardeşlik demektir, insanca bir yaşam mücadelesi demektir" diye konuştu. (DHA)

Açıklamanın ardından bir süre "Faşizme karşı omuz omuza", "Hükümet istifa" diye slogan atan grup daha sonra dağıldı. (DHA)

 
İzmir'de trafik kazası: 2 ölü, 1 yaralı
 
Ege'deki 3 ilde hırsızlara suçüstü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de trafik kazası: 2 ölü, 1 yaralı
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, hafif ticari araçla otomobilin çarpışması sonucu ...
Kurtulmuş: Hepsine diz çöktüreceğiz
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ortaköy saldırısının daha önceki ...
İzmir'deki dernekte tüp patlaması: 1 yaralı
İzmir'in Konak İlçesi'ndeki bir derneğin mutfağında iddiaya göre gaz sıkışması ...
 
Hain saldırıda gözaltı sayısı 12'ye yükseldi
İstanbul'da Reina gece kulübüne saldırı düzenleyen teröriste benzetilen ...
Hint sinemacı ile genç modacı da terör kurbanı
İstanbul Ortaköy'deki terör saldırısında hayatını kaybeden iki Hint vatandaşının ...
Saldırıyı gerçekleştiren teröristin en net görüntüsü!
İstanbul Ortaköy'deki gece kulübü Reina'ya terör saldırısı gerçekleştiren ...
 
Reina saldırısında şehit olan polise yürek yakan veda
İstanbul’daki gece kulübü Reina'da yılbaşı eğlencesi sırasında düzenlenen ...
İzmir’de feci kaza: 2 arkadaş ekmek parası yolunda can verdi!
Menderes’te, kontrolden çıkıp karşı yöne geçen minibüsün çarptığı odun ...
İzmir’de darbeci komutanın kardeşi hakkında ne karar çıktı?
15 Temmuz darbe girişiminin önemli isimlerinden birisi olan Tuğgeneral ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva