HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Şubat 2013 Pazartesi - 18:12

Gündem yine Diyarbakır: Kocaoğlu o davete ne yanıt verdi?

Türkiye Küçük Millet Meclisi’nin gündeme getirdiği ‘İzmir-Diyarbakır’ paslaşması haftanın ilk gününde yine gündem oldu… Ulusal ekranda çeşitli programlara katılan Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu 3-4 ay Diyarbakır’a gideceğini açıkladı.

Gündem yine Diyarbakır: Kocaoğlu o davete ne yanıt verdi?

İZMİR -  Türkiye haftasonu olduğu gibi yeni haftanın ilk gününde de Türkiye Küçük Millet Meclisi’nin (TkMM) “İzmir’in barış istemeyen kent imajını silmek' için 1 Mart’ta İzmir’de, 2 Mart’ta da Diyarbakır’da buluşma önerisini konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TV8 ve CNN Türk’te canlı yayınlara telefonla bağlanarak konuya açıklık getirdi ve davete yanıt verdi.

Başkan Kocaoğlu, 2 Mart’ta yeni fuar alanının temelini atacağı için gidemeyeceği Diyarbakır’a, 3-4 ay içinde kültür gezisi gerçekleştireceğini söyledi.
 
Kocaoğlu, İzmir’in barış için elinden geleni yaptığını, Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir 11 Aralık 2012’de İzmir Adnan Saygun Kültür Merkezi’nde 'Hamlet'i Kürtçe izlediklerini anlattı. Kocaoğlu, "Tabii ki görevimizi yapacağız. Salon tahsis ettik. Başka bir ihtiyaçları olup olmadığını sorduk. Akşam yemeğine davet ettim. Ancak, özel programı olduğu için gelemedi, oyunu seyrederken bir araya geldik. Baydemir orada güzel bir konuşma yaptı. Diyarbakır’da uygun bir zamanda buluşmak üzere ayrıldık" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Genel Merkez temasları ardından EXPO İnceleme Heyeti’ni İzmir’de ağırladığı ardından onlarla birlikte Ankara’ya gittiği için TkMM’nin 6, 11 ve 12 Şubat’ta elektronik posta yoluyla yaptığı daveti ancak 16 Şubat’ta gördüğünü anlattı. Kocaoğlu, 2 Mart’ta yeni fuar alanının temelini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte atacağı için Diyarbakır’a gidemeyeceğini, 3-4 ay içinde bunu 'Kültür gezisi' olarak gerçekleştireceğini söyledi.

Kocaoğlu şöyle konuştu:"STK’ların yaptığı girişimleri destekliyoruz. Ama Baydemir ile birlikte yaptığımız etkinliklerden sanıyorum haberleri yoktu. Biz müsait bir zamanda gideriz. İzmir Türkiye ve dünyada barışın sağlanması için elinden gelen katkıyı koymuş ve koyacak bir kenttir. Bu öneri gündeme getirilirken TkMM benimle temas etmedi. Diyarbakır gezisini arkadaşlarla oturur planlarız. Orada bizim de kültürel etkinlikle gitmemiz gerekiyor. Onun hazırlıklarını yaparız. Uygun bir tarihte; en geç 3-4 ay içinde gider hem Baydemir’in konuğu oluruz, hem de Ege’den, İzmir’den, Diyarbakır’a bir esinti götürürüz. Çözüm süreci için herkes bir girişimde buluyor. STK’ların, sanatçıların girişimlerini destekliyoruz. Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi barıştan yanayız. İzmir’de yaşayan vatandaşlarımız da hangi etnik kökenden olurlarsa olsunlar bunu yaşayarak görüyorlar."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DSP APOYU YAKALADI İZMİR İ ALDI 20 Şubat 2013 Çarşamba 23:43

PENUM ANLAYAMADUĞUM HABUNLAR DSP LİLERDİDE NE OLDU CHP Lİ OLDULAR DESP ZAMANUNDA APO YAKALANUNCA DSP ALMADUMU ŞİMDİ NE YAPAYSUN AZİZ APOYLA GELDİNİZ UNUTTUNUZMU

Yorumu oyla      11      5  
Bilal-İzmirli 19 Şubat 2013 Salı 12:26

Gündem yine Diyarbakır: Kocaoğlu o davete ne yanıt verdi?....Sayın Kocaoğlu benide Diyarbakıra götürün İzmirli olarak üsteki laf bizlere geliyor bakayım kimmiş barışı isteyen istemeyen davet bekliyorum BAŞKANIM.Diclede.Anbar çayında da piknik yapar çay içeriz.Sahipsiz Vatandaş.

Yorumu oyla      13      5  
Ahmet Türkan 19 Şubat 2013 Salı 08:41

Kocaoğlu sosyal demokratlığın gereğini yapmış. Tebrikler başkan.

Yorumu oyla      16      12  
Alaattin epözdemir 19 Şubat 2013 Salı 00:04

Aziz başkanda sn.baydemir de % 60 gibi yüksek bir oyla seçilen başkanlar.ikisi de barış huzur ve adaletten yana..tabi ki yan yana gelmeli elele vermeleri;Barışa,huzura ve adalete katkı koyacaktır.

Yorumu oyla      17      11  
saim 18 Şubat 2013 Pazartesi 21:58

tebrikler başkan bu ülkenin her ferdi kardeştir sana yakışanı yapıyosun

Yorumu oyla      31      11  
yuh artık 18 Şubat 2013 Pazartesi 21:35

biz nasıl ulusalcı olmayalım şimdi,aziz kocaoğlu imralıya sende git,yazıklar olsun ellerim kırılsaydı'da oy vermeseydım sana,,,,

Yorumu oyla      23      30  
private35 18 Şubat 2013 Pazartesi 21:23

Türkiyenin içinden geçtiği durum bir dayatma ve bu dayatmaya boyun eğen Türkiye cumhuriyetini başkanlık sistemiyle federasyona çevirmek isteyenleri nereye koyup yorum yapıyorsun demokrat kardeş.Bu ülkede yüreği yeten, bu topraklara gönül vermiş herkesin toprak bütünlüğümeüze sahip çıkması gerekir, ister belediye başkanı olsun ister normal vatandaş, isterse bakan.Ortadoğu coğrefyasında eş başkanlık yapan Aziz kocaoğlu değil.

Yorumu oyla      21      19  
gözlem 18 Şubat 2013 Pazartesi 21:07

AZİZ BAŞKAN İZMİRLİLERİN BAŞKANI OLDUĞUNU UNUTMUŞ PKK YANDAŞI BDP Lİ DİYARBAKIR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN BAYDEMİRLE KÜRTÇE HAMLETİ İZMİRDE KOL KOLA İZLEMİŞ DİYARBAKIRDA DEVAMINI GETİRCEKMİŞ BRAVO.ÇOCUKLARIMIZI ŞEHİT EDEN ALTINA MAYIN DÖŞEYENLERE KOL KANAT GERENLERE BARIŞ OYUNU OYNAMANIN BEDELİNİ ÖZ İZMİRLİLER SEÇİMLRDE SORACAKTIR TOKATLI AZİZ KOCAOĞLUNA DUYURULUR....

Yorumu oyla      23      25  
DEMOKRAT 18 Şubat 2013 Pazartesi 20:10

Yahu Böyle Bir Mantık Olabilirmi.Bölen Değil,Birleştiriciymiş. Bölünmek İsteyen Onlar,Kan Akıtan Onlar,Masum İnsanları Otobüslerde Yakan Onlar,Esnafın Dükkanını,Okulları Yakan Onlar,Duraklara Bomba Koyan Onlar,Askeri,Polisi Şehit Eden Onlar,Halka Korku Ve Endişe Salan Onlar.İlla Kendi Toprağımız,Kendi Bayrağımız Olacak Diyen Onlar.Biz Bunlardan Ayrımıyızki de Birleştirmek,Belediye Başkanına Kalmış.

Yorumu oyla      24      17  
private35 18 Şubat 2013 Pazartesi 19:48

Diyarbakırda Türkiye Cumhuriyetinin toprağıdır.Nasıl istanbula ankaraya gidiliyorsa Diyarbakıra da gidilir. Ulusalcılık bunu karşısında olmak değildir.Bölen değil birleştiren olmak devlet adamına yakışır.Belediye başkanları başka illeri ziyaret ederler bu haddini yada boyunu aşmak değildir.

Yorumu oyla      28      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Durak’tan memurlara teşekkür
Karşıyaka Belediye’sinde çalışan memurlar dayanışma yemeği düzenledi. ...
Ve Bornova’nın Merkez Pazaryeri yola çıktı
Bornovalıların yapımını heyecanla beklediği Merkez Pazaryeri’nin inşaatı ...
Sarnıç'ta semt evi mutluluğu
Gaziemir’de ‘Her mahalleye bir belediye’ sloganıyla hayata geçirilen Cumhuriyet ...
 
Dünya ‘toplu taşıma’ için İzmir’de buluşacak
İzmir, 21-22 Şubat tarihlerinde düzenlenecek “Toplu Taşımacılık Konferansı”na ...
İzmir'de 'yıktıkça' tarih fışkırıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale’deki gecekondular arasına sıkışıp ...
Pınarbaşı'nda 120 tülü çıktı meydane...
Bu yıl dokuzuncusu yapılan Bornova Belediyesi Geleneksel Deve Güreşi Festivali’nde ...
 
Karşıyaka'da büyük hazırlık: Kültür ve Çevre Sempozyumu
Karşıyaka Belediyesi 2. Kültür ve Çevre Sempozyumu’na hazırlanıyor. Karşıyaka’nın ...
İzmir Körfezi eski sakinlerine kavuştu!
2000’li yıllara kadar her türlü atığın boşaltıldığı bir yer olarak kullanılan ...
Karabağlar’ın önü açıldı: 43 milyona hizmet binası
Üçkuyular’da bulunan arazideki hissesini 49 milyon TL’ye Doğuş Grubu’na ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva