HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Şubat 2013 Pazartesi - 12:25

Ve Bornova’nın Merkez Pazaryeri yola çıktı

Bornovalıların yapımını heyecanla beklediği Merkez Pazaryeri’nin inşaatı başladı. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın iş makinesine çıkıp ilk kazmayı vurduğu alanda 10 ay gibi kısa bir sürede yürüyen merdivenli, engelli asansörlü modern bir pazaryeri yükselecek. Yeraltında iki katlı otoparkın da bulunacağı pazaryeri, hem derli toplu bir alışveriş imkanı sunacak hem de pazarın Yüzbaşı Hakkı İbrahim Caddesi’nde kurulması nedeniyle oluşan karmaşayı ortadan kaldıracak.

Ve Bornova’nın Merkez Pazaryeri yola çıktı

İZMİR - Bornova Belediyesi, ilçe merkezinin en önemli ihtiyaçları arasında yer alan Merkez Pazaryeri’nin yapımı için gerekli tüm adımları atarak projeyi inşaat aşamasına getirdi. Bornova Belediyesi’nin projesini hazırladığı Merkez Pazaryeri’nde sorunlar bir bir aşıldı. Bornovalıların daha temiz ve düzenli koşullarda pazar alışverişini yapmasını sağlamak için 6.5 milyon lira kamulaştırma bedeli ödendi, 24 parseldeki 18 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Bu süreçte kamulaştırma kararları ve planlara yapılan itiraz nedeniyle başlayan hukuki süreç çözüldü. Bornova Belediyesi, katlı otopark ile Paterson Köşkü’ne komşu arazideki pazaryeri alanında, 1781 metrekarelik pazaryeri alanı, 1197 metrekarelik de otopark alanı kamulaştırdı.

Merkez Pazaryeri’nin yapımıyla ilgili süreç, kamulaştırmayla ilgili hukuki sorunların çözülmesinin ardından, Kamu İhale Kurumu’na yapılan itirazların da reddedilmesiyle tamamlandı. Bornova Belediyesi ihaleyi kazanan firmaya yer teslimini yaptı. Şantiyesini kuran firma Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın iş makinesine çıkıp ilk kazmayı vurmasının ardından inşaat çalışmalarını başlattı. Merkez Pazaryeri’nin 2013 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor. Proje tamamlandığında Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi üzerinde kurulan Pazar, katlı otopark yanındaki yeni yerine taşınacak. Böylece bu caddede pazar nedeniyle oluşan trafik karmaşası da ortadan kalkmış olacak.
 
Merkez bölgesinde vatandaşlar sokak arasında kurulan pazardan kurtulacak, sağlıklı ve hijyenik koşullarda alışveriş yapabilecek. Pazarın kurulduğu Çarşamba ve Pazar günleri yaşanan trafik sorunu da ortadan kalkacak. Toplam inşaat alanı 13 bin 565 metrekare olan Merkez pazaryeri ikisi yerüstünde ikisi yeraltında olmak üzere toplam 4 katlı olarak inşaa edilecek. Binanın yeraltındaki iki katı otopark olarak kullanılacak.
 
Merkez Pazaryeri’nin en alttaki 2. bodrum katı 3 bin 380 metrekare ve 66 otomobil kapasiteli olacak. 1. bodrum katta ise 3 bin 380 metrekare alana 73 otomobil park edilebilecek. Zemin kat 3 bin 380 metrekare ve 166 tezgah kapasiteli, 1. kat 3 bin 425 metrekare ve 166 tezgah kapasiteli olacak.

 
OTOPARK DA OLACAK
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Merkez Pazaryeri’nin yapımı için ilk kazmayı vurmanın gururunu ve heyecanını yaşadığını söyledi. Merkez Pazaryeri’nin 10 ayda, önümüzdeki kış aylarına girmeden tamamlanacağını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Kasım ayında bitirmeyi planladığımız projemiz sayesinde vatandaşlarımız, kapalı pazaryerinde daha sağlıklı, daha uygun koşullarda, alışverişten zevk alabilecekleri bir ortamda pazar ihtiyaçlarını karşılayabileçcekler” dedi. Merkez Pazaryerinin çok önemli bir ihtiyacı karşılayacağını söyleyen Başkan Sındır, “Bu projeyi heyecanla bekleyen vatandaşlarımıza ve tüm Bornovalılara hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Merkez Pazaryeri’nin otoparkının esnafın mallarını getireceği yüksek araçları da içine alabilecek şekilde planlandığını söyleyen Başkan Sındır, “Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi ilçemizin ana arterlerinden biri, Osmangazi, Bayraklı, Atatürk mahallesi bağlantısı buradan yapılıyor. Cadde üzerindeki pazar yerini yeni yerine taşıyınca önemli bir trafik sorunu ortadan kalkacak” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hazar 19 Şubat 2013 Salı 00:34

pazaryeri kızılay mah yapılmalıydı ileride Manisa yolu da acılacak orası iyice keşmekeş olacak

Yorumu oyla      11      5  
reyhan olgunsoy 18 Şubat 2013 Pazartesi 19:39

yıllardır bornovanın en büyük ihtiyacı geç olsada yerine geliyor. sırada umarız kızılay mah. imar sorunu vardır.başarılar ve kolaylıklar diliyorum.

Yorumu oyla      15      5  
18 Şubat 2013 Pazartesi 18:15

teşekkürler başkan başarılarınızın devamını dilerim

Yorumu oyla      17      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sarnıç'ta semt evi mutluluğu
Gaziemir’de ‘Her mahalleye bir belediye’ sloganıyla hayata geçirilen Cumhuriyet ...
Dünya ‘toplu taşıma’ için İzmir’de buluşacak
İzmir, 21-22 Şubat tarihlerinde düzenlenecek “Toplu Taşımacılık Konferansı”na ...
İzmir'de 'yıktıkça' tarih fışkırıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale’deki gecekondular arasına sıkışıp ...
 
Pınarbaşı'nda 120 tülü çıktı meydane...
Bu yıl dokuzuncusu yapılan Bornova Belediyesi Geleneksel Deve Güreşi Festivali’nde ...
Karşıyaka'da büyük hazırlık: Kültür ve Çevre Sempozyumu
Karşıyaka Belediyesi 2. Kültür ve Çevre Sempozyumu’na hazırlanıyor. Karşıyaka’nın ...
İzmir Körfezi eski sakinlerine kavuştu!
2000’li yıllara kadar her türlü atığın boşaltıldığı bir yer olarak kullanılan ...
 
Karabağlar’ın önü açıldı: 43 milyona hizmet binası
Üçkuyular’da bulunan arazideki hissesini 49 milyon TL’ye Doğuş Grubu’na ...
Mavişehir’i endişelendiren karar: Sel korkusu geri döndü!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Karşıyaka ve Çiğli ...
Başkan Oğuz ünlü ressamı ağırladı
Ünlü ressam Yaşar Çallı Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz’u ziyaret etti.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva