HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Şubat 2013 Pazar - 09:25

Karabağlar’ın önü açıldı: 43 milyona hizmet binası

Üçkuyular’da bulunan arazideki hissesini 49 milyon TL’ye Doğuş Grubu’na satan Karabağlar Belediyesi, gelen nakit paranın 43 milyon TL’si ile Yeşillik Caddesi’ndeki Burda Alışveriş Merkezi’nin binasını satın aldı. Kısa zamanda tadilatı tamamlanan yapı yeni hizmet binası olarak kullanılacak.

Karabağlar’ın önü açıldı: 43 milyona hizmet binası

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir’in rant değeri en yüksek yerlerinden biri olan Üçkuyular Meydanı’nda bulunan Konak ve Karabağlar Belediyesi’ne ait arazilerin satışında mutlu sona ulaşıldı. Toplam, 48 bin metrekare alanda 25 bin metrekare hissesi bulunan Doğuş Grubu’nun belediyelere yaptığı ‘hisselerinizi satın, alalım’ önerisi çok tartışılmıştı. Konak Belediyesi’nin 6 bin, Karabağlar Belediyesi’nin de 10 bin 350 metrekare hissesinin bulunduğu alanlar ayrı ayrı satışa çıkartıldı. Doğuş Grubu’nun İstinye Park Projesi yaparak değerlendirmeyi planladığı arazinin mahkeme kararı ile ortaklara satışına karar verilmişti. Belediyelerin ‘ihaleye çıkalım, en yüksek teklifi veren alsın’ önerisi karşısında mahkeme kararını ortaya koyan şirket, hisselerin kendisine satılmasına sebep olmuştu. Karabağlar Belediyesi, hissesinden kaynaklanan satış için Doğuş Grubu’ndan tam 49 milyon TL para aldı. Karabağlar’ın, Karbel Şirketi ve belediye olarak iki pay halinde aldığı para hesaplara yattı.
 
YENİ HİZMET BİNASI ALINDI
Belediye, Doğuş Grubu’na satıştan elde edilen 49 milyon TL’nin 43 milyon 950 bin TL’si ile Karabağlar Yeşillik Caddesi üzerinde bulunan Burda Market Zinciri’nin alışveriş merkezini aldı. Tapu işlemleri yapılan, devirleri tamamlanan binada kısa zamanda çalışmalar başlayacak. Nisan-Mayıs Ayları gibi yeni binaya geçecek olan belediye birimleri bundan sonra orada hizmet verecek. Şu anda kiralık binalarda dağınık bir şekilde faaliyet gösteren belediye aynı zamanda tek çatı altında toplanmış olacak.
 
BAYRAKLI BAŞARAMADI
Seçimlerin ardından, üç yıl gibi bir süre geçmesine rağmen Bornova Belediyesi’nden kalan engelliler ve sosyal faaliyetler için yapılan binalarda hizmet veren Bayraklı Belediyesi ise belediye hizmet binası sorununu çözemedi. Karabağlar İlçe ile birlikte kurulan Bayraklı ise İller Bankası’nda kredi çekti. Kredinin kullanımı konusunda sorun çıkmazken projelerin hayata geçmesi gecikti. Aradan geçen zamanda Bayraklı, henüz Altınyol’un kenarında projelendirdiği alana temel bile atamadı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
musa dogan 19 Ekim 2013 Cumartesi 23:37

BELEDİYE BURDA MARKET BİNASINI ALIRKEN ZORDURUMDA KALAN FİRMAYIMI KURTARDI SIFIRDA KENDİNE YENİ BİNA YAPABİLİRDİ AYRICA BELEDİYENİN BİNASI GÜZEL OLSUN VATANDAŞA BAKMAYIN SECİMLERDE CIKIN MEYDANA

Yorumu oyla      11      5  
bonkörlük yapmışlar.. 18 Şubat 2013 Pazartesi 12:18

bu binayı kaba bina iken burda market 6 tirilyon gibi rakama almıştı.Hadi şimdi bina tamamlanmış halde 12 tirilyon yapsın diyelim gerçekten belediye başkanımız sözüm ola inşaatçı kusura bakmasın ama bunun yerine uzundere tarafında otobana yakın olan yerlerde arsa çok buradan arsayı alıp inşaaat yapsalar hemde belediye sistemine uygun proje çizilip yapılsa bu kadar para harcanmazdı yazık günah tamamen yapılan şey müsriflik ben bu satışı kabuledemem burda market 15 tirilyona dahi bu binayı satamaz

Yorumu oyla      21      7  
öz eskiizmirli 18 Şubat 2013 Pazartesi 11:24

sevgili başkanım yeni binamız hepimize hayırlı olsun allah utandırmasın inşallah yolunuz açık olsun sevgili başkan seni seviyoruz ve sana inanıyoruz.

Yorumu oyla      14      15  
BAYRAKLILI 18 Şubat 2013 Pazartesi 10:39

KARABAĞLAR BAŞARDI YA BAYRAKLI 4 YIL OLDU BİRÇOK YERDE KİRACI HALEN. PEKİ BAYRAKLININ GÜCÜMÜ YOK YOKSA KAVGADAN FIRSATMI YOK BÖYLE GİDERSE BAYRAKLININ İŞİ ÇOK ZOR.

Yorumu oyla      12      12  
deli bekir 18 Şubat 2013 Pazartesi 09:26

istanbulda iett arazi satıldığına, chp liler karşı çıkmıştı ve satış durdurulmuştu. bakıyorum da kendi arsaları olunca satmak mubah oluyor. bu ne perhiz...

Yorumu oyla      15      10  
ereno 17 Şubat 2013 Pazar 23:37

43 trilyon verdi, bakalım kaç trilyon tadilata gidecek?

Yorumu oyla      21      7  
eskiizmirli 17 Şubat 2013 Pazar 23:31

yazık çok yazık,bir partili olarak,böyle karışık düzenleri görmek,çok üzücü, bu müfettişler büyükşehir belediyesine,yaptıkları incelemeleri acaba ilçe belediyeler için uyguluyormu,çok pis kokular geliyor,ateş olmayan yerden duman çıkmaz.bu parayla değil 3 tane 5 tane bile yaparsın.başkan aynı zamanda inşaat mühendisi kendisi kaça mal olacağını çok iyi bilir.....?

Yorumu oyla      20      9  
eskiizmirli 17 Şubat 2013 Pazar 23:18

eskiizmirli

Yorumu oyla      11      5  
ahmet k 17 Şubat 2013 Pazar 22:51

bu paraya 3 tane böyle bina yapılırmış, hadi oradan, boş arsa mı var sanki?

Yorumu oyla      14      22  
misafir 17 Şubat 2013 Pazar 20:09

ben de üçkuyulardaki o araziyi hangi akıllı! sattı diye düşünüyordum. yahu hadi halkı düşünmedin peki belediyenin geleceğini neden düşünmedin? böyle bir araziyi hem yandaş doğuş grubuna peşkeş çektin hemde başka bir yandaş olan kuruma da o parayı aktardın aferin sana! böylesine değerli bir araziyi ancak süper zekalar satar tekrar bravo!

Yorumu oyla      25      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mavişehir’i endişelendiren karar: Sel korkusu geri döndü!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Karşıyaka ve Çiğli ...
Başkan Oğuz ünlü ressamı ağırladı
Ünlü ressam Yaşar Çallı Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz’u ziyaret etti.
Güzelbahçeli kadınlar Mikrop’la stres attı
Güzelbahçe Belediyesi'ne bağlı spor okullarında kursa gelen kadınlar, ...
 
Konaklı kadınlar Osmanlı takılarını öğreniyor
Konak Belediyesi Halk Üniversitesi öğrencileri doludizgin çalışıyor, üretiyor. ...
Kocaoğlu’ndan ‘Diyarbakır-İzmir’ barış köprüsü açıklaması
Küçük Millet Meclisi’nin davetlisi olarak kente gelecek Diyarbakır Belediye ...
İZBAN Türkiye’nin ‘ray’ doktoru!
İZBAN'ın Çiğli'deki 77 bin metrekarelik bakım atölyesinin, bir süre sonra ...
 
Kocaoğlu’ndan stat çıkışı: Örnekköy'ü verin biz yapalım!
İzmir’in tartışmalı konuları arasında yer alan stat projeleri ile ilgili ...
Başkan Kürüm ‘Kaiser’ gibi: Kırık kolla sahada!
Geçtiğimiz günlerde geçirdiği kaza sonrası, köprücük kemiğinde çatlak ...
Bornova’da kış ortasında yüzme keyfi
Bornova Belediyesi’nin Işıkkent’te hizmete açtığı yarı olimpik yüzme havuzu, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva