HABERLER>SAĞLIK
1 Mart 2016 Salı - 16:20

Grip bu kez hayat kurtardı!

Yaklaşık 3-4 bin doğumda bir görülen ‘Konjenital Diyafragma Hernisi’ hastalığı, minik Kaan’ın grip sanılarak hastaneye götürülmesiyle ortaya çıktı. Anne Mine Razlık, İzmir Üniversitesi Hastanesinde yaklaşık 2,5 saat süren bir operasyon sonucu sağlığına kavuştu.

Grip bu kez hayat kurtardı!

İzmirli Razlık ailesinin 1 yaşındaki oğlu Kaan Razlık, grip şüphesiyle götürüldüğü doktorda Konjenital Diafragma Hernisi teşhisi konuldu. Bunun üzerine İzmir Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilen Kaan, Çocuk Cerrahisi Uzmanları Prof. Dr. İrfan Karaca ve Doç. Dr. Erdal Türk tarafından ameliyat edilerek sağlığına kavuştu.

İzmir Üniversitesi Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç Dr Erdal Türk, “Yaklaşık 3-4 bin doğumda bir görülen Konjenital Diyafram Hernisi, özellikle yenidoğan döneminde ortaya çıkan ve ciddi solunum sıkıntısına yol açarak yüksek ölümle seyreden doğumsal bir hastalıktır. Diyaframa ait anatomik bir açıklıktan bağırsaklar, dalak ve mide gibi karın içi organları, toraks boşluğu denilen ve içinde akciğer, kalp ve hayati büyük damarların bulunduğu boşluğa geçerek akciğerin anne karnındayken gelişimini olumsuz yönde etkiler” dedi. Doç. Dr. Türk, “Bu hastalık her ne kadar doğumdan sonraki birkaç saat içinde bulgu verse de ileri yaşlarda ortaya çıkan ve daha hafif seyreden “geç bulgu veren konjenital diyafram hernisi” olarak adlandırılan bir forma daha sahiptir. Bu çocukların bir kısmında hiçbir şikayet yoktur ve daha önce çekilen akciğer filmleri de normaldir, ancak tüm şikayetler Kaan’da olduğu gibi bir anda başlar.  Bir kısım çocukta ise karın ağrısı, bulantı, kusma gibi sindirim sistemini ilgilendiren veya solunum sıkıntısı, hırıltılı solunum, sık geçirilen akciğer enfeksiyonları gibi solunum sistemini ilgilendiren kronik şikayetlerde olabilir” diye konuştu.

Solunum şikayetiyle geldi
Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr İrfan Karaca ise, “Kaan, ani başlayan solunum sıkıntısı ve akciğer enfeksiyonu şikayetleri ile hastanemize getirilen bir hastaydı. Tanının konulmasının hemen ardından yaklaşık 2,5 saat süren bir ameliyat gerçekleştirdik. Bu hastalık eğer saptanmasıydı toraks (Göğüs) boşluğuna geçen organlar orada sıkışarak hayatını ciddi anlamda tehdit edebilirdi. Kaan’ın ameliyatı halk arasında kapalı ameliyat olarak da bilinen ve hastayı en az yoran ve küçük kesilerle yapılan torakoskopi yöntemiyle yapıldı. Bu ameliyat daha çok imkanları geniş, donanım ve deneyimi yüksek olan hastanelerde yapılmaktadır. Minik Kaan’da ameliyat sonrası rahat bir dönem geçirdi, iki gün içinde sağlıklı bir şekilde taburcu edildi” dedi.

Belirti vermedi
Oğullarının önceden hiçbir sağlık problemi yaşamadığını ve bu teşhis nedeniyle çok şaşırdıklarını belirten Baba Alper Razlık, “Çocuğunuzu grip diye hastaneye götürüyorsunuz ama bir anda ameliyat olması gerektiği ortaya çıkıyor. İlk başta nefes alırken hırıltıyı fark ederek grip sandık ancak yapılan tetkikler neticesinde Konjenital Diafragma hernisi tanısı konuldu. Bu rahatsızlık nedeniyle oğlumun sol akciğeri sönmek üzere olduğu ifade edildi. Bağırsakları yukarı çıkarak akciğere baskı yapmış ve aynı zamanda kalbi de sıkıştırmaktaymış.  Bu durum soluk alışverişinin bozulmasına neden olmuş. Normalde halsizlik hareketsizlik gibi belirtileri olabilirmiş ama çocuğumuzda yoktu. Çocuk Cerrahisi Uzmanları Prof.Dr. İrfan Karaca ve Doç. Dr. Erdal hoca ile tanışmak bizim için büyük şanstı. Oğlum onlar sayesinde sağlığına kavuştu” diye konuştu.

Kutlama yapacağız
Anne Mine Razlık ise, “Ameliyatı gerçekleştiren hekimlerle sürekli temas halindeydik. Bu durumu bizi çok rahatlattı. Oğlumuzun sağlığına kavuşması nedeniyle çok mutluyuz. Ameliyat öncesinde doğum gününü kutlamak için program yapmıştık ama erteledik. Taburcu olduktan sonra büyük bir parti vereceğiz” dedi.

 
Vali Toprak’tan ilk açıklama: O ilçeye mülteci kampı mı yapılacak?
 
Seferihisar’daki orkinos çiftliğine taşıma formülü!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ALİ 27 Mart 2016 Pazar 19:36

İrfan karaca gibi iyi doktor görmedim

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Annelik umudunu ‘dondurarak’ yaşatıyorlar
Genç yaşta geçirdikleri hastalıklar nedeniyle ağır tedavi gören kadınlar, ...
Anne olmak isteyen kadınlara kritik uyarılar
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı ...
Ameliyat yöntemini dünyaya anlatacak!
Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yayılmamış ...
 
Babası ikinci hayatını verdi
İzmir’de 13 yıllık böbrek hastası 22 yaşındaki Özlem Kılıçharman, Tepecik ...
Flaş! Valilik İzmir’deki üniversite hastanesini mühürledi!
İzmir İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararını kaldırmasının ardından ...
Kadınlara önemli uyarı: Önemsemediğiniz bazı...
Gebeliğe engel olan etkenleri aktaran Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın ...
 
Kızılay'dan doktorlara kan bağışı çağrısı!
Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Gök, İzmir'deki yaklaşık 10 ...
İzmir’de sağlıkçılardan Bakan’a kırmızı kart!
Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi çalışanları, hastanede yaşanan ...
İzmir kanserle mücadelede 2 kıtanın merkezi oldu!
Dünyada 6 tane olan uluslararası kanser kayıt merkezlerinden biri olan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölüm fermanı neden şimdi?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva