HABERLER>SAĞLIK
24 Şubat 2016 Çarşamba - 13:36

İzmir’de sağlıkçılardan Bakan’a kırmızı kart!

Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi çalışanları, hastanede yaşanan personel eksikliği ve ek ödemelerin eksik alınmasını protesto etti. Sağlıkçılar Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na kırmızı kart gösterdi.

İzmir’de sağlıkçılardan Bakan’a kırmızı kart!

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ – Hastanedeki eksik personel sıkıntısı ve ek ödemelerini eksik aldıkları gerekçesiyle Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi çalışanları hastane bahçesinde bir eylem yaptı.

Galatasaray maçında büyük hatalara imza hakem Deniz Ateş Bitnel’e kırmızı kart gösterek dünya gündemine oturan Trabzonsporlu Salih Dursun’dan feyz alan yaklaşık 100 kişilik grup, basın açıklamasının ardından Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na kırmızı kart gösterdi.

Türk Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol’un okuduğu basın açıklamasında adaletsizliklerin ve eksikliklerin giderilmesi için defalarca girişimlerde bulunmalarına rağmen, yetkilerin taleplerine kulak tıkadığın tıkadığı belirtilerek çalışma barışının bozulduğu ifade edildi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’na “Bir sonraki aşama özelleştirme ve taşeronlaşma mıdır?” diye soran Doğruyol, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi için taleplerini sıralayarak mağduriyetlerin devam etmesi durumunda eylemlerin iş bırakma eylemlerine dönüşeceğini belirtti.

DEVLET HASTANELERİMİZ EKONOMİK ÇIKMAZA SÜRÜKLENMEKTE
Kendilerine üvey evlat muamelesi yapıldığını söyleyen Doğruyol, sağlık çalışanlarının her geçen gün hak kaybına uğradığına vurgu yaparak, “Sağlık Bakanlığının dışındaki tüm memurlar sabit ek ödemelerini her ayın on beşinde gece saat 00.01’de alırlarken Sağlık Bakanlığında hizmet veren çalışanlar sabit ek ödemelerini 3-4 gün gecikmeli alabilmektedir. Bırakın sabit ek ödemeyi Şubat ayı maaşında Kiraz Devlet Hastanesinde olduğu gibi maaşını ayın on beşinde alamayan hastanelerimiz mevcuttur. Hemen hemen tüm hastanelerimizin ödeme dengeleri bozulmuş, bu gün aldığı bir malın ücretini 10-11 ay sonra ödeyen hastanelerimiz oluşmuştur. Ödeme süresinin uzamasından dolayı hastanelerimiz bir liraya alacağı bir ürünü maalesef daha yüksek fiyatlara alabilmektedirler. Bu gün pek çok şirket, hastanelerimizden alacaklarını icra marifetiyle talep etmektedir. Yani devlet hastanelerimiz ekonomik çıkmaza sürüklenmektedir” ifadelerini kullandı.

BİR SONRAKİ AŞAMA ÖZELLEŞTİRME VE TAŞERONLAŞMA MI?
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’na “Bir sonraki aşama özelleştirme ve taşeronlaşma mıdır?” diye soran Doğruyol, personel sıkıntısına değinerek, “Hastanede hekim dışı personel sayısı oldukça yetersiz olmasına rağmen bir hemşire mesaiye ilaveten ayda 7-8 nöbet tutmakta, bu hastanenin çalışanlarından bazılarına, talepleri doğrultusunda, başka kurumlara siyaseten tayin yapılmakta onlarca personel geçici görevlendirmeyle başka kurumlarda çalışmaktadırlar. Yeterli personel takviyesi yapılmayarak hastane idaresi, personel eksikliğinden dolayı, oldukça yoğun çalıştırılan ve ekonomik karşılığı ödenmeyen kurum çalışanları bir şekilde cezalandırılmaktadır” şeklinde konuştu.

MAĞDURİYET DEVAM EDERSE İŞ BIRAKMA...
Doğruyol, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi için taleplerini şu şekilde sıraladı: “Öncelikli olarak başka kurumlarda çalışan personellerin kurumlarına dönmeleri, asistan ve hemşire takviyesi yapılmasını, çalışanların ekonomik karşılıklarının bir şekilde ödenmesidir. Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesindeki mağduriyetlerin devam etmesi durumunda eylemlerimizin iş bırakma eylemlerine dönüşeceği konusunda yetkililere uyarıyoruz. Her bir yanı adaletsizlikle dolu, bu sistemde çalışanlarımızın sesi olarak bizim haykırışlarımıza bakanlık yetkililerinin ve bazı üst düzey bürokratların adeta gözleri kör, kulakları sağırdır. Türk Sağlık-Sen olarak bu sorunlar çözülene kadar mücadeleye devam edeceğiz.”

 
Kaya eylem planını anlattı: Turizme büyük destek
 
Ve Artvin Heyeti Çankaya Köşkü’nde…
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HALK 25 Şubat 2016 Perşembe 06:28

SEÇİMLERDE AKP OY VERİRSİNİZ..SONRA TAŞERON GELİYOR DİYE BAĞIRIRSINIZ...VERMEYİN TAŞERON BİTSİN

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir kanserle mücadelede 2 kıtanın merkezi oldu!
Dünyada 6 tane olan uluslararası kanser kayıt merkezlerinden biri olan ...
Egemenlik çocukta olmamalı!
Çocukların okula gitmeyi reddetmesi veya derslerindeki isteksizliğin, ...
Akıllı telefon miyop mu yapıyor?
Miyop rahatsızlığı tüm dünyada arttı. Özellikle Asya'da görülme oranı ...
 
'Zika'da çok önemli gelişme!
Brezilyalı bilim adamları, Aedes sivrisinek türünün taşıdığı Zika virüsünün ...
İkinci nakille yaşama tutundu
İzmir’de, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki ameliyatla ikinci ...
Kansere 'devrim niteliğinde' tedavi yöntemi
ABD'de bilim insanları, genetiği değiştirilmiş bağışıklık hücrelerini ...
 
Kızılay Konak'ta Akkoyun güven tazeledi
Türk Kızılayı Konak Şubesi Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Yoğun ...
Kızılay Bornova Yönetimi güven tazeledi
Bornova Kızılay Şubesi Olağan Genel Kurulu’nda mevcut başkan Fahrettin ...
Türk Kızılayı Urla’da Saltık güven tazeledi
Türk Kızılayı Urla Şubesi Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Güven ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva