HABERLER>EKONOMİ
10 Ağustos 2013 Cumartesi - 09:37

‘Gizli’ TOMA: İhaleyi alan Katmerci sistemde yok!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TOMA’lar için 16 Mayıs’ta düzenlenen yaklaşık 10 milyon lira bedelli ihalenin gizlilik kapsamında olduğunu ve ihaleyi alan eski Ak Parti Milletvekili İsmail Katmerci’nin sistemde görünmediğini açıkladı.

‘Gizli’ TOMA: İhaleyi alan Katmerci sistemde yok!

ANKARA - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, eski AK Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci’nin şirketine ihale edilen yeni TOMA (Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı) alımının ‘gizli ihale’ kapsamında yapıldığını açıkladı.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Şimşek’in, dört yıl aynı sıralarda görev yaptığı Katmerci’nin adını ‘sistemde görünmüyor’ diyerek gizli tutmasına tepki gösterdi. Yeniçeri, Gezi Parkı eylemlerinin ardından gündeme gelen TOMA ihalesiyle ilgili soru işaretlerini Meclis gündemine taşıdı. 9 milyon 960 bin liralık ihalenin hangi usulle verildiğini, başka hangi teklifler alındığını soran Yeniçeri, eski AK Parti milletvekilinin şirketi Katmerciler Araçüstü Ekipman AŞ’nin 2002-2013 arasında İçişleri Bakanlığı’ndan aldığı tüm işlerin açıklanmasını istedi.
 
KİK KAPSAMINDA DEĞİL
Şimşek ise gönderdiği yanıtta, TOMA ve zırhlı müdahale aracı (Akrep) alımının, “Savunma, güvenlik veya istihbarat alanları ile ilişkili ve gizlilik içinde yürütülmesi gerektiğine karar verilen alımlar” olduğundan, Kamu İhale Kanunu’na (KİK) tabi olmadığını bildirdi. Şimşek, Katmerciler Araçüstü Ekipman AŞ’NİN aldığı ihalede, gizlilik kararı nedeniyle diğer teklif bilgilerinin de Elektronik Kamu Alımları Platformlarında tutulmadığını bildirdi. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Katmerci’yle ilgili soruyu karşılık da Şimşek, “Katmerciler AŞ’nin hissedar ve yönetim kurulu üyelerinin kimler olduğu ile anılan şirketin yönetim kurulu başkanının eski vazifelerinin ne olduğu hususlarında da sistemde bilgi bulunmamaktadır” dedi.
 
İNGİLİZ EKOLÜNE YAKIŞMADI
İhale bilgilerindeki perdelemeye tepki gösteren MHP’li Yeniçeri şunları söyledi: “Mehmet Şimşek gibi İngiliz ekolüne sahip bir bakanın bu tür cevap vermesi bana ilginç geldi. Avrupa görgüsü olan bir siyasetçinin bunu yapması tuhaf. Dört yıl Meclis Genel Kurulu’nda yan yana oturduğu aynı partiden milletvekilini hatırlamıyor. ‘Sistemde ismi görünmüyor’ yazılı bir belgeye imza atabiliyor. Demek ki bir şeylerin duyulmasını istemiyorlar veya hesaplarına gelmiyor.”
 
YILSONUNA KADAR 30 ADET ÜRETECEK
Gezi Parkı eylemleriyle gündeme gelen TOMA’lar Türkiye’de son bir kaç yıldır özellikle terörün var olduğu bölgelerde kullanılıyordu. Geçen yıl, Çevik Kuvvet bünyesinde 128 adet TOMA bulunuyordu. Mevcut TOMA’ların sayısını artırmak için Savunma Sanayii Müsteşarlığı harekete geçmişti. Daha önce Nurol Makina’nın da üretimini yaptığı TOMA’ların son ihalesini Katmerciler kazandı. Katmerciler, ilk etapta 30 adet TOMA ve zırhlı aracın geliştirmesini yapacak ve araçların teslimini yıl sonuna kadar gerçekleştirecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
private35 11 Ağustos 2013 Pazar 01:39

katmercilerin yönetim kurulu üyelerinden biri de Ak partinin eski Büyük şehir belediye başkan adayıdır. Bu işler böyledir adrese teslim hale geldi ihaleler.

Yorumu oyla      12      5  
adalet için 10 Ağustos 2013 Cumartesi 20:08

yetim hakkı yiyenler mutlaka hesap vrecektir ama bu dün yada ama ahirette.msp de çırka oldular anap ta kalfa oladular akpartide usta oldular.il bçk nı ve vekil olmasa idi çoktan dükkanı kapatacaktı ama n yapalım eski izmir bakanların desteğiyle şimdi holding ya sonra n olacak onu çok merak ediyorum

Yorumu oyla      15      5  
10 Ağustos 2013 Cumartesi 17:57

devletin malı deniz ...

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fuar'ın onur konuğu il Sinop
Türkiye'nin ilk ve en büyük uluslararası fuarı İzmir Enternasyonal Fuarı'nın ...
Fuar'a özel üç ayrı bölüm İzmirliler'i bekliyor
İZFAŞ tarafından 29 Ağustos – 8 Eylül 2013 tarihleri arasında 82’nci kez ...
Uluslararası pamuk piyasalarında durum hassas!
İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı ve Ulusal Pamuk Konseyi Yönetim Kurulu ...
 
Ve memura zamda uzlaşma: Önce 175 TL sonra…
Hükümetle memur sendikaları arasında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde ...
Benzin ve motorinde bayram sürprizi
Enerji Bakanı Taner Yıldız, Akaryakıt fiyatlarındaki indirimle ilgili; ...
Koç’un milli savaş gemisi projesine ‘Başbakanlık’ freni
Türkiye’nin milli savaş gemisi projesi (MİLGEM) ihalesiyle ilgili Başbakanlık ...
 
Ege-Koop’tan İzmir’in konut raporu: Yüzde 36.5 kiracı!
Adı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayları arasında geçen Ege-Koop ...
Ve hükümet memura zam teklifini açıkladı
Hükümet memurlara 2014 için 3+3, 2015 için de 3+3 zam önerdi.
İzmir'de deniz yolculuğuna rağbet artıyor
Deniz kenti olan İzmir’de, deniz yolunu tercih edenlerin sayısı her geçen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva