HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Mayıs 2013 Perşembe - 14:11

Gençlik ve Çiçek Festivali’ne buruk başlangıç

Narlıdere Belediyesinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği ‘Gençlik ve Çiçek Festivali’ Hatay Reyhanlı’da meydana gelen terör olayları ve acı kayıplarımız dolayısı buruk bir şekilde başladı.

Gençlik ve Çiçek Festivali’ne buruk başlangıç

İZMİR - Festivalin en coşkulu anlarının yaşandığı ve binlerce Narlıdere’nin katıldığı Festival Kortej yürüyüşü, Hatay Reyhanlı’da meydana gelen terör olayları sebebiyle ‘Acıya Saygı Yürüyüşü’ olarak gerçekleştirildi. Tüm Türkiye’yi üzüntüye boğan terör olayını protesto etmek için Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur başta olmak üzere, İzmir milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Erdal Aksünger, CHP PM Üyesi Hüseyin Saygılı, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP İzmir İl Başkan yardımcısı Celal Yıldız, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Asker Güneş, İzmir Çiçekçiler Odası Başkanı Mesut Tutar, İl genel meclisi üyeleri, Belediye meclis üyeleri, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri, Dernekler ve binlerce Narlıdere’li ellerinde meşaleler ile kortej eşliğinde yürüdü. Hatay Reyhanlı’da meydana gelen terör olayını ve Terörü protesto eden sloganlar eşliğinde Narlıdere’yi baştan sona yürüyen kortej, yol boyunca esnaf ve balkonlardaki vatandaşlardan yoğun alkış aldı. İzmir Büyükşehir Belediye bandosunu eşlik ettiği ‘Acıya Saygı Yürüyüşü’ korteji, sivil toplum kuruluşları ve derneklere ait Festival stantlarının kurulu olduğu Demokrasi meydanına giriş yaptığında meydandaki kalabalıkta korteje eşlik ederek sloganlar ve alkışlarla terörü protesto etti.
 
Hatay Reyhanlı’da meydana gelen terör olayları neticesinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız için, 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının hep bir ağızdan söylenmesinin ardından Festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, bu yıl düzenlenen Gençli ve Çiçek festivaline, sivil toplum örgütleri ve dernekleri ile birlikte, büyük bir dayanışma ve ortak fikir birliği ile hazırlandıklarını ifade etti. Başkan Batur “ Narlıderelilere coşku dolu ve içeriği zengin bir program hazırladık. Fakat geçtiğimiz Cumartesi günü Hatay Reyhanlı’da bir terör eylemi oldu ve elli Bir canımızı kaybettik. Türkiye’mizin doğusu, batısı, güneyi hepsi bir bütün anlayışıyla sivil toplum örgütlerimizle bir araya gelerek Türkiye’nin bir tarafında ağıtlar yakılırken Festivalin eğlenceye yönelik programlarının ileriki bir tarihe ertelenmesi kararını aldık. Bu kararın alınmasında gösterdikleri hassasiyet, duyarlılık ve ayrıca Narlıdere’nin Çağdaş ve Demokratik duruşuna yakışır bir tavır sergiledikleri için festival komitesi ve sivil toplum örgütlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
 
KONSERLER ERTELENDİ
Yalnızca konser etkinlikleri ileriki bir tarihe ertelenen Narlıdere Gençlik ve Çiçek Festivali programında Festival süresi boyunca sergi açılışları, resim yarışmaları ve ödül törenleri ile 17 Mayıs Cuma günü gerçekleştirilecek olan Âşık Mahsuni Beste yarışması, 18 Mayıs Cumartesi günü En güzel Çiçek yarışması,19 Mayıs Pazar günü Futbol turnuvası finali ve ödül töreni gibi etkinlikler devam edecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bucalı miniklerden suluboya sergisi
Buca Makbule Süleyman Alkan Ortaokulu öğrencilerinin suluboya resimleri ...
Çamdibi esnafından Başkan Sındır’a teşekkür
İzmir Çamdibi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Reşat Gençtürk, Bornova ...
İzmir’in yeni gemileri dünya markajında!
Büyükşehir Belediyesi’nin yeni yolcu gemilerini inşa eden ÖZATA Tersanesi ...
 
Konak 'Biz kirlettik biz temizleyeceğiz' dedi
Konak Belediyesi her yıl 96 ülkede aynı günde gerçekleştirilen çevre ...
Fransız Papaz’dan EXPO’ya destek
Türkiye’den Fransa’ya giden ve yerleşen Keldani cemaatinin ruhani lideri ...
Papatya falı gibi: Yargıdan Hızır’a yine koltuk müjdesi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘güvensizlik var’ ...
 
CHP'li Atilla'dan 'ulaşım' çıkışı: 2 yılda yüzde 5 zam...
Büyükşehir Meclisi’nde CHP Grubu adına konuşan Grup Sözcüsü Olgun Attila, ...
İlk Tübitak Bilim Fuarı Aliağa’da
TÜBİTAK İle Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan “Eğitimde işbirliği ...
UKOME’den yeni karar: Kordon yine kapanıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) 1 Haziran’dan ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva