HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Nisan 2016 Pazartesi - 09:08

Gaziemir’de büyük kriz sonrası o dernek seçimini yaptı!

Gaziemir’de Belediye Başkanı Şenol ile İzmir Pomak Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kar’ı karşı karşıya getiren dernek kongresi gerçekleştirildi. Belediye, semt evini açmazken genel kurul kapıda yapıldı. Tek adaylı seçimde Kar, yeniden başkan oldu.

Gaziemir’de büyük kriz sonrası o dernek seçimini yaptı!

EGEDESONSÖZ - Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un yaptığı açıklamalarla gündeme gelen İzmir Pomak Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin genel kurulu gerçekleştirildi.

Başkan Şenol’un istifa etmesini istediği Dernek Başkanı İsmail Kar, görevi bırakmayacağını söyleyince yönetim kendi arasında karar alarak derneği olağanüstü genel kurula götürme kararı almıştı. Dün gerçekleştirilen genel kurul için önceden belirlenen Belediye Yeşil Mahalle Cumhuriyet Semt Evi’nin kapısına kilit vuruldu. Dernekler tüzüğüne göre genel kurul aynı adreste fakat kapı önünde gerçekleştirildi.

Genel kurul için belirlenen tarih ve saatte, Kar’ın istifa etmesini isteyen ve olağanüstü genel kurul kararı alan isimler liste çıkartmadı. Yeterli çoğunluğun sağlanmasının ardından tek liste ile seçime giden mevcut başkan Kar, yeniden başkan oldu. Yönetimde ise, Kar ile birlikte Erol Kaya, Halil Kar, Haluk Erişen, Bahri Kırcalı, Recep Tuna, Salih Yılmaz, Erkin Özkasap ve Eyüp Zeybek yer aldı.

KENDİ ARALARINDA BAŞKAN SEÇMİŞLER
Öte yandan, bir ay önce genel kurul kararı alan yönetimdeki isimlerin derneğin defterleri kendilerinde olmamasına rağmen yönetim içinden Kar’ı düşünerek başkan seçtikleri ortaya çıktı. Kendi aralarında genel kurul süreci devam eden dernekte başkan seçimi yapan isimlerin bu kararının geçersiz olduğu belirtildi. Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un akrabası Gürbüz Öngören’i başkan seçen isimlerin seçim kararına Hasibe Ekmekçi, Kamuran Gacaner, Hakan Narin, Cüneyt Ahmet, Sabri Yüksel ve Gülümser Alçin imza attı. Fakat bu karar geçerli olmadı.

KANUNLARI UYGULADIK
Yeni seçimin ardından açıklama yapan Başkan Kar, “Gayet başarılı giden ve güzel işlere imza atan derneğin çalışmalarından birileri rahatsız oldu. Sonra da olağanüstü genel kurul kararı aldırdılar. Biz, tüzüğe ve kanunlara uygun bir şekilde işlem yaparak daha önce belirlenen yer ve saatte genel kurulumuzu yaptık. Üyelerimiz bu duruma gereken cevabı vermiştir. Bundan sonra bize düşün daha çok çalışmak ve güzel işleri sürdürmektir. Pomak kültürünün dili, gelenek ve göreneklerinin gelişmesi için barış ve kardeşlik içinde çalışmalar yapacağız. Kimsenin bundan şüphesi olmasın. Siyasi hedefler uğruna derneğimize müdahale edilmesine de kesinlikle izin vermeyeceğiz” dedi.

NE OLMUŞTU?
Tartışmalara neden olan dernek olağanüstü genel kurul sürecinde Belediye Başkanı Şenol ile Dernek Başkanı Kar tartışmıştı. Tartışmada, Şenol’un Kar’a, “Dağda ölen PKK’ya üzülüyorum. Onlar da bizim insanımız. Sen ona da üzülmelisin. Eğer üzülmüyor, bunu dert edinmiyorsan faşistsin” dediği ifade edilmişti. Şenol, kamuoyuna yansıyan açıklamaları yalanlarken konuyla ilgili yargı sürecini başlattığını belirtmişti.

 
Yıldırım en büyük bütçeyi İzmir projesine ayırdı!
 
İzmir’in çocuklarına Doğal Yaşam müjdesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderes'te kort mesaisi
Menderes Belediyesi tarafından Kemalpaşa Mahallesi’ne kazandırılacak tenis ...
Konak'ta 23 Nisan coşkusu erken başladı
Konak Belediyesi'nin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına ...
Başkan Piriştina öğretmenleri ağırladı, projeleri anlattı
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, 2016 – 2017 yılında ülkemizin ...
 
Kemalpaşa’da ilk hasat coşkusu!
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye’nin en önemli kiraz ...
Balçova’da Dündar ve Gül’e onur ödülü
Balçova Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Köy Enstitüleri’nin kuruluş ...
Urlalı miniklerin uçurtma keyfi
Urla Belediyesi Semt Evleri Kursiyer ve Gönüllü çalışanlar ve Dokuz Eylül ...
 
Konak Belediyesi'nden 23 Nisan resepsiyonu
TBMM Başkanlığı, 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı resepsiyonunu ...
Buca’nın yollarına 2016’da dev yatırım
Buca’yı yılların ihmal edilmişliğinden sıyırarak, sosyal demokrat belediyecilik ...
Eğitim çınarları Bornova’da buluştu
Cumhuriyet tarihinin en önemli eğitim kurumları olan Köy Enstitüleri, ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva