HABERLER>EKONOMİ
29 Nisan 2016 Cuma - 11:16

Fuar İzmir'de sağlıklı mesai tam gaz

Ekoloji İzmir ve Olivtech fuarları, 30 Nisan Cumartesi günü sona eriyor. Son gün ücretsiz olarak gezilebilecek fuarlar, saat 19.00’a kadar açık kalacak.

Fuar İzmir de sağlıklı mesai tam gaz

Türkiye’yi ulusal ve uluslararası alanda temsil eden tek sertifikalı organik ürünler fuarı olan Ekoloji İzmir ve ülkemizin sektöründeki tek ihtisas fuarı Olivtech büyük ilgi görüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen Olivtech – 6. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı ile Ekoloji İzmir – 7. Organik Ürünler Fuarı Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar merkezi Fuar İzmir’de düzenleniyor. Organik giyim eşyalarından temizlik ürünlerine, kozmetikten gıdaya, zeytinden doğal sabunlara, makineden inovasyon teknolojilerine kadar pek çok ürünün sergilendiği fuarlar her geçen yıl büyümeye devam ediyor.

- ÖZGÜR ŞEF'TEN LEZİZ ŞOV

EKOLOJİK ETKİNLİKLER
Ekoloji İzmir’de sempozyum, panel ve çalıştay etkinliklerinin yanı sıra fuar boyunca açık olacak “Sağlıklı Pazar”, “Demo Dükkan” ve “Organik Restoran” ile ziyaretçiler organik ürünlere doyacak.

Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Sağlıklı Pazar’da, Türkiye’nin dört bir yanından gelen tamamen organik ürünler sergileniyor. Fuar süresince ziyaretçiler tarafından ücretsiz olarak görülebilecek pazarda; sirkeden pekmeze, kuru kayısıdan ekmeğe, organik tekstil ürünlerinden bakliyatlara kadar pek çok ürün satılıyor.

Organiğe dair merak edilen ürünlerin bir arada sergilendiği Demo Dükkan’da, katılımcı firmaların geniş ürün yelpazesi fuar ziyaretçilerine sunuluyor. Organiği var mı diyenlerin sorularına cevap veren Demo Dükkan’da; tekstilden, kozmetiğe, oyuncaktan gıdaya kadar birçok organik ürün bir arada yer alıyor. Öte yandan ekolojik lezzetlerden oluşan zengin menüsü ile Organik Restoran bu yıl da hizmet veriyor.

Hayaller Büyüyor

Geçen yıl fuar kapsamında Kadifekale’de 20 bin metrekarelik alana dikilen 600 adet fıstık çamı ile yeşil bilinci geliştirmeyi amaçlayan Ekoloji İzmir Ormanı, her geçen yıl büyüyor. Ağaç dikim etkinliğini sürdürülebilir kılmayı hedefleyen İZFAŞ, bu yıl da Ekoloji İzmir kapsamında, 740 fıstık çamını katılımcıların ve ziyaretçilerin adına dikecek.

Lavantalı Zeytinyağı

Zeytine dair her şeyi bir araya getiren Olivtech, katılımcılarına ve ziyaretçilerine festival tadında bir deneyim yaşatıyor. Türkiye’nin pek çok bölgesinden toplanmış 20’ye yakın zeytin çeşidi, zeytinyağları, doğal sabunlar ve son teknoloji makineler Fuar İzmir’de ziyaretçilerle buluşmaya devam ediyor.

Fuarın en çok ilgi çeken stantlarından olan OIL BAR’da oluşturulmuş olan zeytinyağı tadım platformuyla; Kuzey Ege, Güney Ege ve Güney Anadolu’dan gelen lezzetler doğadan gelen sağlığı simgeliyor. 20’den fazla tadın bir araya geldiği stantta lavantalı gibi aromatik zeytinyağlarından, ödüllü ve sızma zeytinyağlarına kadar pek çok çeşit tadıma sunuluyor.

Rengarenk, çeşit çeşit doğal sabunların da bulunduğu fuarda, sentetik koruyucu, boya ve kimyasal madde içermeyen; atık zeytinyağlarından değil de sofralık zeytinyağından üretilen sabunlar dikkat çekiyor. İyi bir zeytinyağı sabununun ciltte kuruluk ve gerilme hissi yaratmayacağını belirten üretici firmalar, kaliteli sabunun nemlendirici kreme ihtiyaç bırakmayacağını vurguluyor.

Görkemli büyüklükleriyle dikkat çeken son teknoloji makineler fuarda sergileniyor. Üreticilerin yoğun ilgi gösterdiği makineler; kırmadan renk ayrımına, etiketlemeden şişelemeye pek çok niteliğe sahip.

Ziyaretçilerin 30 Nisan Cumartesi günü ücretsiz olarak girebilecekleri fuarlarda, gerçekleştirilen etkinliklerle sektör profesyonellerinin yanı sıra tüketiciler için de ilgi çekici bir atmosfer oluşturuluyor. Özel yemek şovlarının, sempozyum, tadım ve panellerin düzenlendiği fuarların son günü de, Ekoloji İzmir’e özel olarak “Organik Tekstilde Sürdürebilirlik” çalıştayı ve organik tarıma yönelik interaktif bir panel gerçekleştirilecek.

 
Yeni Türkü'den Gaziemir'de masal gibi konser!
 
Bodrum’da zehir villası!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altın uçuyor: 7 haftanın zirvesinde!
Altının ons fiyatı, 7 haftanın en yüksek seviyesi olan 1.281 dolara çıktı.
Petkim’den ilk çeyrekte 149 milyon TL net kar
Türkiye’nin petrokimyasal hammadde üreticisi Petkim, 2016 yılı ilk çeyreğinde ...
Pınar Balık Seafood Expo Global Fuarı’nda…
2016 yılında 24.sü düzenlenen dünyanın en büyük su ürünleri fuarı Seafood ...
 
İTB ve ÇTB'den ortak protokol
İzmir Ticaret Borsası, Çanakkale Ticaret Borsası ile birlikte elektronik ...
'Yıldırım' talimat: Yeni köprüde indirim sinyali!
İzmir-İstanbul arasını 3,5-4 saate indirecek olan ve gidiş-dönüş ücreti ...
Devler Fuar İzmir’de buluştu: Olivtech’e sektör bakışı!
Fuar İzmir, 6’ıncı Olivtech – 6. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı’na ...
 
Turist sayısı son 10 yılın en düşüğü!
Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı Mart ayında geçen yılın aynı ...
İzmir’in tanınmış ailesinden bir büyük otel projesi daha!
Kentin tanınmış ailesine ait Özgörkey Grup, KEY Otel’in ardından yeni ...
Ruslar şimdi de dönere taktı!
Moskova Belediyesi’nin döneri kaldıracağını açıklaması Rusları ayaklandırdı. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva