HABERLER>EKONOMİ
29 Nisan 2016 Cuma - 08:05

İTB ve ÇTB'den ortak protokol

İzmir Ticaret Borsası, Çanakkale Ticaret Borsası ile birlikte elektronik alım-satım platformu E-Commodity Bazaar protokolü imzaladı.

İTB ve ÇTB den ortak protokol

Tarım ve gıda ürünleri ticaretinin uluslararası platformda geliştirilmesi ve firmaların dış ticaret kapasitelerinin artırılması amacıyla İzmir Ticaret Borsası tarafından oluşturulan elektronik alım-satım platformu E-Commodity Bazaar’ın ağı her geçen gün genişlemeye devam ediyor. Bu kapsamda yapılan işbirliği anlaşmalarına Çanakkale Ticaret Borsası da eklendi ve 28 Nisan 2016 Perşembe günü İzmir Ticaret Borsası Yeni Meclis Salonu’nda yapılan imza töreniyle platforma ilişkin işbirliği protokolü imzalandı.

 “Ekoloji İzmir" ve "Olivtech" fuarlarına katılmak üzere İzmir’e gelen Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Kaya Üzen, Meclis Başkanı Abdullah Deniz, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinden oluşan heyet İzmir Ticaret Borsası yönetimini ziyaret etti. Heyet İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ercan Korkmaz, Yalçın Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Uçak, Genel Sekreter Erçin Güdücü, Genel Sekreter Yardımcıları Pınar Nacak ve Sinem Çelikten tarafından karşılandı.

Toplantının açılış konuşmasında İzmir Ticaret Borsası olarak geçtiğimiz yıl tarihi zaferin 100. Yılında Çanakkale’yi ziyaret ettiklerine değinen ve bu yıl da Çanakkale Ticaret Borsası Heyetini İzmir’de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz, “Ticaret borsaları tarım sektörünün önemli kuruluşları. Doğru tarım politikalarının oluşturulmasında bizlere önemli görevler düşüyor. Bu anlamda işbirliği içerisinde olmamızın büyük önem taşıdığına inanıyorum. Zeytin ortak bir değerimiz ve çevremizdeki coğrafyanın en çok ihtiyaç duyduğu barışın da simgesi. İki Borsamızın üyeleri için de önemli bir tarımsal ürün aynı zamanda. Sektör son birkaç yıldır hem üretim hem de fiyatlar açısından önemli dalgalanmalar yaşıyor. Artan ağaç varlığına paralel olarak önümüzdeki yıllarda çok daha güzel sezonlar yaşanacağını umuyorum” diye konuştu.

Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Kaya Üzen ise İzmir Ticaret Borsası’nın konuğu olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek “İzmir Ticaret Borsası’nın çalışmalarını ilgiyle izliyoruz. Ziyaretimizin ana amacı özellikle uluslararası ticarete büyük katkı sağlayacağına inandığımız E-Commodity Bazaar Platformu hakkında bilgi almak ve üyelerimizi bu başarılı uygulama ile tanıştırmak. E-Commodity Bazaar başta olmak üzere iki Borsa arasında birçok yararlı işbirliği çalışmasına imza atacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından İzmir Ticaret Borsası Genel Sekreteri Dr. Erçin Güdücü İzmir Ticaret Borsası çalışmaları, 2016 yılı projeleri ve İzmir Ticaret Borsası Elektronik Ürün Alım-Satım Platformu E-Commodity Bazaar hakkında sunum gerçekleştirerek sistemin kullanımı ve üyelerine sağladığı kolaylıklar hakkında bilgi aktardı.

Sunumun ardından İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz ve Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Kaya Üzen, E-Commodity Bazaar işbirliği protokolünü imzaladılar. 

İmza töreninin ardından İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ercan Korkmaz ve Yalçın Yılmaz tarafından Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Kaya Üzen ve Meclis Başkanı Abdullah Deniz’e İzmir’e özgü yöresel ürünler ve anı takdiminde bulunuldu. Anı takdiminin ardından Çanakkale Ticaret Borsası Heyeti, İzmir Ticaret Borsası Pamuk Korbeyi ve Üzüm İşlem Salonlarını yerinde inceleyerek bilgi aldı.

 

 

 
Flamingolar Bodrum’u sevdi
 
ABD aynı yerde duruyor: YPG terör örgütü değil!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Yıldırım' talimat: Yeni köprüde indirim sinyali!
İzmir-İstanbul arasını 3,5-4 saate indirecek olan ve gidiş-dönüş ücreti ...
Devler Fuar İzmir’de buluştu: Olivtech’e sektör bakışı!
Fuar İzmir, 6’ıncı Olivtech – 6. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı’na ...
Turist sayısı son 10 yılın en düşüğü!
Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı Mart ayında geçen yılın aynı ...
 
İzmir’in tanınmış ailesinden bir büyük otel projesi daha!
Kentin tanınmış ailesine ait Özgörkey Grup, KEY Otel’in ardından yeni ...
Ruslar şimdi de dönere taktı!
Moskova Belediyesi’nin döneri kaldıracağını açıklaması Rusları ayaklandırdı. ...
Alhat’tan zeytinci için yüzde 8 formülü!
Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, zeytinyağı fiyatlarının düşmesi ...
 
Demirtaş’tan EBSO’ya ‘meslek lisesi’ göndermesi!
Başkan Ender Yorgancılar ve EBSO üyelerinin dile getirdiği meslek lisesi ...
ÇEŞTOB Başkan Öncel’den İZTAV çıkışı!
Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Öncel: İzmir Turizm Tanıtma Vakfında, ...
Fuar İzmir’de lezzet şöleni!
Türkiye’nin tek zeytinyağı fuarı Olivtech ve Ekoloji İzmir, Fuar İzmir’de ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva