HABERLER>GÜNCEL
29 Kasım 2016 Salı - 09:51

Folkart’ın ‘Bornova planı’na 2 odadan ortak dava

Folkart Yapı'nın Bornova Üniversite Caddesi'nde eski depoların bulunduğu parselin 'Konut dışı kentsel çalışma alanı' kullanım kararını 'Ticaret, konut alanı ve park' alanına dönüştüren 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan değişikliklerinin iptali için Mimarlar ve Şehir Plancıları Odaları ortak dava açacak.

Folkart’ın ‘Bornova planı’na 2 odadan ortak dava

Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi Meclisleri'nde onaylanan Folkart Yapı'nın Üniversite Caddesi'nde eski depo alanının imar plan değişikliğe askı süresinde yaptıkları itirazlar reddedilen Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi bu kez yargıya başvuracak. İtirazlarını ayrı ayrı yapan iki meslek odası bu kez ortak dava açmak için harekete geçti. Plan değişikliğiyle sözkonusu alanın 'Konut dışı kentsel çalışma alanı' olan kullanım kararı 'Ticaret, konut ve park' alanına dönüştürülmüştü.

Meslek odaları, söz konusu imar planı değişikliği, imar mevzuatına, planlama esaslarına, şehircilik ilkeleri ve kamu yararına aykırı olduğu gerekçesiyle dava açacak. Dava dilekçesinde itirazlarında da yeraldığı gibi kentin merkezi konumundaki planların çevreleriyle eşgüdümünün ve koordinasyonunun sağlanması ve kent bütünündeki dengeleri etkileyecek gelişme kararlarının bütüncül olmasının önemli bir planlama esası ve hukuksal bir gereklilik olduğuna dikkat çekilecek. Çevre düzeni planı kararları doğrultusunda hazırlanacak alt ölçekli imar planlarının alan bütününde ya da oluşturulacak anlamlı bölgeler bazında oluşacak nüfus yoğunlukları, kentsel, sosyal ve teknik altyapı alanları, ulaşım sistemleri ve gelişme yön ve büyüklükleri gibi etkenler göz önüne alınarak hazırlanması gerekirken, Bornova'daki plan değişikliğinin 1/25000 ölçekli çevre düzeni planı kararları doğrultusunda parsel ölçeğinde hazırlanmış noktasal bir imar planı değişikliği özelliği taşıdığı belirtilerek dava konusu yapılacak. Nüfus yoğunluğu hesaplamalarının varsayımsal veriler üzerinden gerçekleştirildiği ve bilimsel olarak ortaya konmuş verilerin yeralmadığı, kentsel teknik altyapı etki değerlendirmesi raporu ve analizinin hazırlanmadığı, artacak ulaşım yoğunluğuna çözüm önerilmediği, mevcut imar planında 8 kat olan yapı yüksekliğinin serbest olarak belirlenmiş olmasıyla yakın çevresiyle uyumsuz yapılaşma ortaya çıkaracağı gibi, belediyeler tarafından reddedilen itiraz gerekçeleri de dava dilekçesinde olacak. (DHA)

 
Yeni asgari ücrette geri sayım
 
AASSM'de caz şöleni: '1 Festival'dan çok fazlası!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
29 Kasım 2016 Salı 17:21

Deniz kenarında gökdelen imarları verildi ama daha çok gökdelen bölgesinin arka tarafında yükseklikleri fazla olmayan plazalar yapılmaya başlandı. Gökdelen bölgesi öyle duruyor. 30 seneye belki dolar. Buralara konut yapılsaydı daha iyi olurdu. Gökdelen bölgesinde arsalar pahalı diye arka taraflar plaza doldu. Ofis yapmak isteyenler gidip gökdelen yapsaydı daha iyi olurdu. Bölge yine saçma sapan bir hal aldı. Bakıyorsun metro geçiyor çürümüş depolar, yağ fabrikası vb. şehir içinde olmaması gereken yapılar var. Çok sayıda plaza yapıldı ancak yollar bu gidişle yine yetersiz gelecek. Raylı sistem yeterli değil. Bornova Merkez - Salhane tramvayı yerine Bornova Merkez -Adliye -Halkapınar - Alsancak - Çankaya - Zafertepe diye bir metro yapılabilirse güzel olur. Her iki tarafa da faydası olacak bir proje olur.

Yorumu oyla      11      5  
sezarın hakkı sezara 29 Kasım 2016 Salı 17:09

Plancı nın yazdıkları kısmen dogru ancak Bu mimarlar odasının izmirin önündeki en büyük engel oldugu gerçegini değiştirmiyor. KEsinlikle mimarlar odasına bir çözüm bulunmalı.

Yorumu oyla      11      5  
plancı 29 Kasım 2016 Salı 15:43

Kentsel altyapıdan bahsedenlerin (Odalar)birde şunu unutmaması gerekir.Folkart bu plan değişikliğinde daha önceki terklerinin yanı sıra 8000 metrekare yeşil alanı kamuya terk edecek.plan değişikliği yapmadan ofis adı altında konut yapanlar hiç yeşil alan terk etmiyorlar.BU DURUMDA HANGİSİ TEKNİK ALTYAPI dan yana..

Yorumu oyla      11      5  
plancı 29 Kasım 2016 Salı 15:34

folkart ın yaptırmış olduğu imar planı değişikliğinden önce alt ölçekli planlar üst ölçekli plana uymuyordu.bu yasalara aykırı bir şekildi.yapılan değişiklikle planlar yasalara uygun hale getirildi.Odalar nedense yasalara aykırı planları çok beğeniyorlar.Örneğin:Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanına Konut yapılması gibi.. Planlar düzeltilmediği için bir çok yerde böyle yapılıyor ve odalar bu kanunsuzluğa ses çıkarmıyorlar..Folkart doğrusunu yapınca mahkemeye veriyorlar ama daha önceki örnek olan Folkart Life daki olduğu gibi mahkemeye veren odalar mahkemeyi kaybediyorlar yapılan değişiklik doğru olduğu için mahkemeler yürütmeyi durdurma kararı vermeyip işe devam diyorlar

Yorumu oyla      11      5  
bos odalar kapatılsın ! 29 Kasım 2016 Salı 15:28

Adamlar herseye itiraz ediyorlar. Kültürpark yenilenecek itiraz, basmanedeki utnac cukuru yok edilecek itiraz , şimdi de bu. Bakalım sıradaki ne acaba. Gecekondular yapılırken her yere neden itiraz etmediler acaba. Herhalde korktular halktan :D

Yorumu oyla      11      5  
29 Kasım 2016 Salı 11:40

Bu bölgede büyük bir park yapılsa çok iyi olur. Ayrıca yeni bornova denilen bölge içinde bir raylı sistem planlaması yapılsa iyi olur. Bölgede bunun gibi binlerce konut yapılacak. Metroya bağlantılı bir ring tramvay hattı olabilir.

Yorumu oyla      11      5  
29 Kasım 2016 Salı 11:28

Ne olmuş ? Şehircilik ilkelerine aykırı bir durum mu varmış YİNE ? Halbuki çürümüş depolar oraya çok yakışıyor.

Yorumu oyla      11      5  
sezo 29 Kasım 2016 Salı 11:28

O davalar geri döner. Mimarlar odası folkart ile uğraşacak seviyede değil.Folkart şuana kadar izmirde ne istediyse aldı.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Heyelan Bergama-Ayvalık yolunu kapattı!
Bergama-Ayvalık Karayolu trafiğe kapatıldı.
6 ile yayılan FETÖ operasyonunda 20 tutuklama
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İstanbul merkezli 6 ilde gerçekleştirilen ...
İzmir’de alevlerin arasında can pazarı!
Karabağlar'da bir evde çıkan yangında yaralanan ve hastaneye kaldırılan ...
 
3940 hakim ve savcının ataması yapıldı
Adli ve idari yargı hakimleri ile cumhuriyet savcılarının atanmalarına ...
Brezilyalı futbolcuları taşıyan uçak düştü
Kolombiya'da, Brezilyalı futbolcuları taşıyan uçak düştü...
İzmir'de hayata sağanak darbesi!
Kentte dün sabah saatlerinden bu yana etkili olan sağanak yaşamı olumsuz etkiledi.
 
Güvenlik korucularına hain saldırı: 1 şehit
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda ...
Terör örgütünün 'cezalandırıcısı' yakalandı!
DHKP-C adına birçok cezalandırma, tehdit, darp olayları ile korsan gösterilere ...
Ethem Sarısülük davasında savcı mütalaasını açıkladı
Ethem Sarısülük öldürülmesi davasında mütalaasını açıklayan savcı, sanık ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva