HABERLER>POLİTİKA
25 Aralık 2014 Perşembe - 12:12

Flaş! Polisten CHP'ye önce set sonra vize!

Gençlik Kolları’nın 17-25 Aralık operasyonlarının akıbetini protesto için Çankaya’da yaptığı yürüyüş öncesi Emniyet yolu iki taraftan kapattı. Ardından yapılan görüşmeler sonucunda dış illerden gelen partililere de geçit verilirken uzlaşı çıktı. Buna göre CHP' 'Halkbank'ı pas geçecek ve Cumhuriyet Meydanı'na kadar slogansız yürüdü, burada basın açıklaması yapıldı.

Flaş! Polisten CHP ye önce set sonra vize!

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ – CHP’de Genel Merkez’in 17-25 Aralık’ı Yolsuzlukla Mücadele Haftası ilan etmesinin ardından örgütlerin ülke çapında eylemleri sürüyor.

Tam bir haftadır kentin çeşitlik ilçelerinde yürüyüş ve ilçe binalarına asılan pankartlarla süreci protesto eden CHP’li Gençler bu kez kent merkezinde alana indi.

CHP Parti Meclisi Üyesi Tuncay Özkan’ın da destek verdiği ‘yolsuzluk’ yürüyüşü yola çıkmadan polis setiyle karşılaştı. İzmir Emniyeti yürüyüş öncesinde CHP İl Başkanlığının önünde çevik kuvvet ekipleri ve TOMA’larla konuşlandı. Çevik kuvvet ekipleri Mimar Kemalettin Caddesi’ndeki Halk Bankası’nda sonlanan yürüyüş öncesi yolu iki taraftan kesti.

İzmir Milletvekillerinin yaptığı görüşmelerinin ardından eyleme vize çıktı. Ancak Emniyet slogan atılmamasını ve yürüyüşün Mimar Kemalettin Caddesi'ndeki Halkbank'ta değil Cumhuriyet Meydanı'nda sonlanmasını istedi.



CHP'liler bu gelişmenin ardından yürüyüşe geçti. 17 ve 25 Aralık depremlerinin pankartlarla protesto edildiği yürüyüş Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu.



EREL İNÖNÜ’YÜ DE ANDI
Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan yürüyüşte ilk olarak konuşan İl Başkanvekili Barış Erel eski Genel Başkan İsmet İnönü’den alıntı yaptı. Erel, “CHP İzmir İl örgütü ve gençlik kolları il örgütü ve genel başkanlığın yaptığı ve tüm illerde kararlılıkla sürdürülen 17-25 Aralık Yolsuzluk Haftası etkinliklerinde, 25’inde İzmir’de Cumhuriyet Meydanı’nda Atamızın karşısında alnımızın akıyla duruyoruz. Bugün, ‘Namussuzlar karşısında onlar kadar cesur olacaksınız’ diyen genel başkanımız İsmet İnönü’nün de ölüm yıl dönümüdür. Etkinlik gençlik kollarımızın Ak saçlısıyla, kadınıyla, genciyle herkes bu etkinliğe sahip çıktı. Bugün burada örgüt ve İzmirli el ele” ifadelerini kullandı.



KARANLIKTAN KORKMUYORUZ
İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse İzmir’in çevre şehirlerinden gelen il gençlik kolları temsilcilerine teşekkür ederek başladığı konuşmasında polisin kendilerine karşı uyguladığı sert tutumu eleştirdi. Sarıküse, “Kütahya, Aydın ve Muğla il gençlik kolları başkanları. Hepsine teşekkürü bir borç biliriz. 17 ve 25 Aralık haftasını yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası ilan etmiş bulunmaktayız. Mücadelemize son gününe kadar yılmadan, gözaltına da alınsak, sorgulansak da devam edeceğiz. Biz bu davadan asla vazgeçmeyeceğiz. Benim arkadaşlarım doğruları söyledikleri için, hırsıza hırsız dedikleri için bugün yargılanmakta, ifadelere çağrılmakta. Ama ben başta il gençlik kolları başkanı olarak her zaman onlara göğsümü siper etmekten vazgeçmeyeceğim. Arkadaşlarımın can güvenliği yok. Başlarına bir şey gelirse bu hukuksuzluk içinde yine serbest kalacaklar. Şeritleri teke düşürebilirsiniz, ama yaptığınız yolsuzlukları asla ve asla örtemeyeceksiniz. Bizler karanlıklardan korkmuyoruz. 16 yaşında bir çocuk gözaltına alındı Konya’da. Buradan ona selam gönderiyoruz tüm İzmir gençliği olarak. Karanlıktan korkmayalım. Çünkü biz yüreğimizde güneşi taşıyoruz. Yüreğinde güneşi taşıyanlar karanlıklardan asla ve asla korkmazlar. Mehmet Emin yoldaş yalnız değildir” şeklinde konuştu.


 
TÜRKİYE DERVİŞ MEHMETLERİN DEĞİLDİR!
Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve MYK üyesi Nazlı Kiran ise şunları söyledi: Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonunu ifşa etmek için beklerken, dün akşam aldığımız haber hepimizi derinden yaraladı. 16 yaşındaki bir çocuk gözaltına alındı. İleri demokrasi vurgusu yapanlar tarafından. Mehmet Emin’in hikayesi Türkiye gençliğinin hikayesidir. Bu hikayenin okul sıralarında oturan diğer kahramanları Berkin’in sıra arkadaşları olacak. Tahammülsüzlükleri ve korkuları nedeniyle bu kararı aldılar. Geziden yükselen direnişi engellemek istiyorlar. En büyük dinamik olan gençliğin muhalefetinden korkmaktadırlar. Nefretin sebebi bu korkudur. Mehmet hırsızlık yapmadı, yolsuzluğa bulaşmadı. Sadece bunları yapanlardan hesap sormuştur. Ona bu muameleyi reva görenler, eğer 15 yaşına kadar öldüremediyse 16 yaşında tutuklayanlardır. Türkiye derviş Mehmetler’in değil devrimci Mehmetler’in ülkesi olacaktır. Anaların gözyaşlarında boğulacaksınız. Birilerinin kurmaya çalıştığı yeni rejime karşı gericiliğe karşı meydan okumaya devam edeceğiz.



Açıklamalarının ardından partililer havaya dolar fırtlatma mizanseni yaparken pankartlar meydandaki süs ağaçlarına asıldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
silo 25 Aralık 2014 Perşembe 21:08

Sendika Türk iş nerde abiler?

Yorumu oyla      14      20  
foto 25 Aralık 2014 Perşembe 19:39

fotoğrafa baksan eylemi polisler yapıyor sanki daha fazlalar :)

Yorumu oyla      14      5  
rte 25 Aralık 2014 Perşembe 18:41

siz paralelcilerle olmaya, direnmeye devam edin biz ak partiye oy vermeye devam edeceğiz.

Yorumu oyla      16      11  
reis 25 Aralık 2014 Perşembe 18:35

bence bu yürüyüş ŞİŞLİ VR BEŞİKTAŞA KADAR GİTMELİ)))

Yorumu oyla      47      6  
izmirli 25 Aralık 2014 Perşembe 16:50

chp'den bunun gibi daha büyük eylemler bekliyoruz... eylem yapmadan bu halkın umudu olunamaz... sonuna kadar direniş... yıkana kadar direniş... artık eve girmek yok....

Yorumu oyla      19      7  
müthiş 25 Aralık 2014 Perşembe 15:31

Müthiş bir kalabalık onbinler izmiri inletmiş. şaka şaka :) 100 kişi anca.

Yorumu oyla      97      13  
Işık Dikicigil 25 Aralık 2014 Perşembe 14:52

CHP HEP AYAKTA HEP AKTİF OLMAK ZORUNDA BÜTÜN ÖRGÜT. BU YÜRÜYÜŞLER LAİK EĞİTİM İÇİNDE YAPILMALI..

Yorumu oyla      29      18  
Işık Dikicigil 25 Aralık 2014 Perşembe 14:31

YILGINLIK YOK DİRENİŞ VAR.... SUSMA SUSTUKÇA SIRA SANA GELECEK..

Yorumu oyla      30      20  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özkan’dan İzmir’de sert mesajlar: AKP’nin TBMM’yi…
CHP PM Üyesi Tuncay Özkan İzmir’deki temaslarına İl Örgütü’ne konuk olarak ...
Ve CHP’de Arslan da vekillik yolunda: Önseçim vurgusu
Genel seçim adaylığı için görevinden istifa eden CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı ...
CHP'de bir vekil için daha ihraç istemi!
CHP Ankara İl Başkanlığı, Manisa eski Milletvekili Şahin Mengü'yü ihraç ...
 
Erdoğan: İnönü’yü saygı ve rahmetle anıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün ölümünün 41'inci ...
Şanlı’dan kongre raporu: MHP her şeyden önce…
İlçe kongrelerini aralıksız sürdüren MHP İzmir’in ikinci adamı Sayit Şanlı ...
Hazırlıklar tamam: İnterneti kesme yetkisi Başbakan’a
Hükümet, Anayasa Mahkemesi’nin Ulaştırma Bakanı ve TİB Başkanı’na sakıncalı ...
 
Zirvede yeni kriz: 'Yüce Divan’a mı gönderelim....'
Ankara kulislerinde AKP’nin, komisyondaki Yüce Divan’a sevk oylaması ertelenen ...
Mustafa Sarıgül partisine geri dönüyor iddiası!
Şişli'de Hayri İnönü ile ters düşen Mustafa Sarıgül, Türkiye Değişim Partisi'yle ...
Davutoğlu'ndan belediye başkanlarına 'hükmetme' uyarısı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Esenler Belediyesi'nce düzenlenen "Geleceğin ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva