HABERLER>SEÇİM 2015
11 Şubat 2014 Salı - 14:43

Flaş! CHP’de şok: İki başkan istifa etti!

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan partiden istifa etti. Tartan'ın istifasını genel merkeze gönderdiği ifade edildi. Öte yandan Menderes'te üç dönemdir başkanlık yapan Ergun Özgün'dan da şok bir karar geldi.

Flaş! CHP’de şok: İki başkan istifa etti!

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığı için aday adayı olan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'ın 'Konak' talebi de karşılık görmeyince yaşanan sıkıntı sonrası istifası geldi. Tartan'ın istifasını Genel Merkez'e gönderdiği öğrenildi.

VİDEO- TARTAN'DAN İSTİFA AÇIKLAMASI

TARTAN: İZMİR HALKINA DUYDUĞUM SAYGIDAN…
DHA'ya konuşan Hakan Tartan yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İzmir halkına duyduğum saygı gereği ayrılıyorum. CHP halka 'Konak Belediye Başkanı olarak kimi görmek istersiniz' diye sordu. Yüzde 65 oranla 'Hakan Tartan' dedi. Bu İzmir halkının tercihiydi. İzmir halkı gülen yüz istiyordu ancak bunlar dikkate alınmadan toto oynandı. Gece başka biri atandı sabah başka biri. İzmir halkına duyduğum saygı gereği bunun gereğini yerine getiriyorum. Tek adam diktatörlüğü ve piyon seçer gibi adam seçme anlayışı en çok halka saygısızlık diye düşünüyorum. Ben Atatürk’e ve cumhuriyet değerlerine sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğim. Odun koysak alırız anlayışının Türkiye’de hele İzmir’de karşılığı olmadığını düşünüyorum. Siyaset önce sevgi ve saygı kurumu. Ben beş yılda İzmir’de bu bağı kurdum. Kadınlara, gençlere, engellilere, hayvanlara, İzmir’in çiçeklerine, böceklerine, geleceğine ekonomisine sahip çıktım. O yüzden İzmir halkına duyduğum saygı gereği bana yapılan saygısızlığı bana ve Ulu Önder Atatürk’e yapılan saygısızlık olarak kabul ettiğim için birilerinin oyuncağı haline gelen CHP’den üzülerek ayrılıyorum."

DSP'YE Mİ GEÇİYOR?
CHP'ye geçmeden ve Konak Belediye Başkanlığı yapmadan önce DSP'den milletvekilliği yapan ve kısa süreli bakanlık görevinde bulunan Tartan'ın yeniden yuvaya dönebileceği ifade ediliyor. DSP'nin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterebileceği de öğrenilirken parti birçok ilçede CHP'den aday olamayanlara kanca atmıştı. Menderes, Torbalı ve Güzelbahçe'de CHP'den aday adayı olanlar aday yapılmıştı.

TWITTER'DAN TRANSFER YANITI
Öte yandan DSP iddialarına Tartan'dan flaş Twitter yanıtı geldi. Kişisel mini blog sayfasından "CHP'den üzülerek ayrılıyorum. Bu konuda şu an itibariyle herhangi bir partiyle görüşmem olmamıştır. Kamuoyuna saygıyla duyuruyorum" mesajını gönderdi.

Tartan'ın istifası ile ilgili bir bilgisinin bulunmadığını ifade eden Konak CHP İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, "Belediye başkanına ulaşamadım. Kendisi bilgi vermedi. İstifasını bilmiyorum" dedi.

YUVAYA DÖNÜYORLAR
CHP'den aday adayı olan birçok ismin DSP'den aday olması hakkında konuşan DSP İl Başkanı Selçuk Karakülçe, "DSP çerçevesi belli olan bir partidir. Küskün ve uzak kalan arkadaşlarımızın bir çogü DSP'yi tercih ediyor. Haftasonuna kadar hepsini belirleyeceğiz.Bu durum bizden gidenlerin yuvaya dönüşüdür" diye konuştu. Karakülçe, Konak Belediye Başkanı Tartan'a ulaşmaya çalıştıklarını, kafasının rahatlamasını beklediklerini söyledi.

ÖZGÜN DE CHP’DEN KOPTU!
Menderes'te ise üç dönemdir belediye başkanlığı yapan ve partinin aday göstermediği Ergun Özgün de adaylıktan çekildi.

Bugün ilçe başkanlığına çekilme kararını gönderen Özgün ıslak imzalı bilgi notunda, "Partinizin Menderes Belediyesi başkanlığına yönelik aday adaylığı talebimi geri çekiyorum. Bilgilerinize sunarım" ifadelerine yer verdi. Özgün bu gelişmenin ardından istifasını İl Başkanlığı'na ve Genel Merkez'e göndererek CHP'yle bağlarını kopardı.



Özgün DHA’ya bir açıklama yaparak şunları söyledi:
"Adaylık listeleri kesinleşinceye kadar aday adayı kalabilirdim. Genel Merkez’e dilekçe göndererek adaylığımı çektim. Hafta başında partiden istifa edeceğim. belediye başkanlarından aday adaylığı başvuruları alınırken, 'Şu kriterlere göre değerlendireceksiniz' denildi; Performans kamuoyu yoklamaları, bütçe idare biçimi. Partinin üst organı bunu söylüyorsa ben 'Yalan mı' diye sorgulamam. Onlara inanarak başvurumu yaptım. Ancak Mendenes özelinde aday belirlemesi yapılırken hiç bu kriterler dikkate alınmadı. Yoldan geçen biri; 'Canan’ın kocasını' aday gösterdiler. Siyasi literatürde karşılığı yok bunun. Yönlendirilme yapıldı, bu ayıp bize yapıldı. Şahsıma yapılmadı ilçeme yapıldı. Menderes ilçesi yerel yönetici seçerken partim tarafından siyasal sosyal kriterlere esas olmak üzere tercihi öne çıkarması gerekirdi. Siyasette yer tutmamış Parti Meclisi’nde Merkez Yönetim Kurulu’nda bile görüşülürken 'Canan’ın kocası' olarak gündeme alınan kişi aday yapıldı. Siyasal terminolojiye ilk kez böyle bir terim kazandıran anlayışı reddediyorum. Bu ayıbı yapanların seçiçi heyetin beni aday gsötermeme gerekçelerini duymak isterim. Bu ayıbı yapma lüksüne sahip değildir. İlla ki aday olacağım diretmem yok. Başka biri aday gösterilebilirdi. ben anlayışa mantığa karşıyım."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 64 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Serhat Buca 12 Şubat 2014 Çarşamba 11:30

Arkadaşlar burda DSP iktidar olur İzmir'i alır vs diyen AKPliler'in gazına gelmeyin, şu şartlarda CHP'den %1 oy koparırsa öpüp başına koysun Tartan. Macera arayacak lüksümüz yok, olsa bile Tartan buna değer bi isim değil, Konak'ta yapamadıkları ortada, karakteri ortada.

Yorumu oyla      15      5  
bora 12 Şubat 2014 Çarşamba 11:21

heheh aferin böyle devam cehape. siz birbirinizi yiyin bizde 2023ü garantileyelim :)

Yorumu oyla      13      7  
Demet 12 Şubat 2014 Çarşamba 09:41

Arkadaşlar DSP de izmir birleşirse, genel seçimlerde DSP iktidara gelir, maalesef CHP ile iktidar hayal.

Yorumu oyla      17      11  
Mert 12 Şubat 2014 Çarşamba 09:39

Hakan bey DSP den aday ol Aziz Kocaoğlu senin karşında yüzde 5 oy alamaz, AKP den korkmadan gir izmir halkı seninledir.

Yorumu oyla      12      17  
bülent ışık 12 Şubat 2014 Çarşamba 08:44

Hakan Tartan'ın başkan adaylarına yakıştırdığı sıfat yakışık almamıştır.

Yorumu oyla      17      8  
12 Şubat 2014 Çarşamba 08:27

Yolumuz Açık Olsun DEMOKRATİK SOL PARTİ!

Yorumu oyla      14      14  
Volkan 12 Şubat 2014 Çarşamba 08:17

Gönül rahatlığıyla oy vereceğim diyenler İzmir'i AKP'ye elleriyle teslim ettikten sonra da içim rahat diyebilecek mi?

Yorumu oyla      13      9  
Doruk 12 Şubat 2014 Çarşamba 08:14

HAKAN TARTAN BURASI KÖY YERİ DEĞİL, BİZ DE SENİN AŞİRETİN DEĞİLİZ TEK BİR SÖZÜNLE ARKANDAN GELELİM. ATATÜRK'Ü KULLANIP TARAFTAR TOPLAMAYA ÇALIŞMA AYIPTIR BU YAPTIĞIN.

Yorumu oyla      21      9  
cemil 12 Şubat 2014 Çarşamba 08:13

dsp'den girse %5 taş çatlasın %10 alır, üstüne bir de akp'ye teslim eder belediyeyi seçilme imkanı yok. bu tarz hareketlerin kimseye faydası yok. haksızlık yapıldığına inanıyorsan basarsın istifayı ben yokum dersin o anlaşılır ama anında başkasıyla işi pişirmenin izahı yok.

Yorumu oyla      19      9  
MUSTAFA 12 Şubat 2014 Çarşamba 08:03

BANA YAPILMIŞ SAYGISIZLIK ATATÜRK'E DE YAPILMIŞ SAYILIR DİYEN BİRİNİN ATATÜRK'ÜN PARTİSİNDE İŞİ YOK! BAŞTA KIZMIŞTIM PARTİYE AMA İSABETLİ OLMUŞ.

Yorumu oyla      19      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu’ndan İzmir mesajları: Kocaoğlu ile…
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir adaylarının belirlenmesinde ...
Özer: AKP’liler iştahlanmasın, ham yaptırmayacağız!
İzmir’deki aday belirleme sürecinden kaynaklı sancılar sürerken dün akşam ...
Levent Piriştina’ya ‘Başkan gibi’ karşılama
Buca Belediye Başkanlığı için Ankara’dan aday vizesini alan Levent Piriştina ...
 
Şeboy’dan Sanayi Sitesi esnafına ziyaret
Buca Sanayi Sitesi’ni ziyaret eden AK Parti Buca Belediye Başkan adayı ...
Yıldırım ‘nefes açtı’: Koşar adım hizmet edeceğiz!
Karşıyaka Stadı’nda sabah yürüyüşüne çıkan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye ...
Taşer’den EBSO mesajları: İzmir’in önünü CHP kesti, AKP geriletti!
Belediye Başkan Adayı Murat Taşer MHP İl Başkanı Necat Karataş ve il yönetim ...
 
Tütüncüoğlu'ndan Kocaoğlu'na: Başbakan'dan...
Kocaoğlu'nun 'istifa resti"ni değerlendiren Başkan Tütüncüoğlu, "İddialar ...
Bornova Adayı Atila’dan ortak akıl ve birlik sözü!
Gelecek ay gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesi birlik mesajı ...
Kocaoğlu protestoları çığ gibi: Büyükşehir'de eylem!
Aliağa’da yaşanan tatsız olayın ardından seçilmeyen başkanların yakınları ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva