HABERLER>GÜNCEL
27 Temmuz 2017 Perşembe - 22:30

İstanbul'da 9 günde 2. tufan!

İstanbul 9 günün ardından yine afet yaşadı. Sağanak yağış ve dolu 20 dakikada yüzlerce ev, işyeri ve aracı hasara uğrattı. Alt geçitlerde kalanlar yine yüzmek zorunda kaldı.

İstanbul da 9 günde 2. tufan!

İstanbul'da beklenen şiddetli yağış ve fırtına hayatı felç etti. Önce Silivri ve Beylikdüzü tarafında başlayan şiddetli yağmur kısa süre sonra tüm ilçelerde etkili oldu. İstanbul'un farklı noktalarında kuvvetli yağış ile birlikte ceviz büyüklüğünde dolu yağdığı da görüldü.

İstanbul’da akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmur ve dolu yağışı sonrasında trafik durma noktasına geldi.

1 KİŞİ AĞIR 10 YARALI
Şişli Kurtuluş’ta bulunan mezarlık duvarı akşam saatlerinden yaşanan şiddetli yağmur sonrasında çöktü. Olayda 2 kişi yaralandı. Kağıthane'de bulunan bir lastik deposuna yıldırım düştü, yangın çıktı. Haydarpaşa Limanı'ndaki vincin yağ varillerinin üzerine devrilmesi sonucu çıkan yangın söndürüldü. Yangında 10 kişi yaralandı.

Şiddetli yağış dolayısıyla Küçükçekmece'de bir caminin minaresi tamamen yıkılırken, Kadıköy'de de bir caminin minaresinin külahı Tramvayın Kabataş ve Fındıklı istasyonlarındaki direklerin hasar görmesi nedeniyle seferler gerçekleştirilemiyor.

İstanbul'da akşam saatlerinde etkili olan sağanak, tramvay direklerine de hasar verdi. Kabataş ve Fındıklı istasyonlarında, yol üzerindeki tramvay direklerinin hasar görmesi nedeniyle bu hatlarda seferler yapılamadı.
Eminönü ile Beyazıt arasında da yaşanan su baskını nedeniyle tramvaylar hareket edemedi.Öte yandan, yağış nedeniyle duran Bağcılar-Beyazıt tramvay seferlerine de yeniden başlandı.Ümraniye'de ise yolda çok sayıda ağaç ve elektrik direği devrildi. Ağaç ve direklerin altında kalan bazı araçlarda hasar oluştu. Bir binanın camları da dolu nedeniyle kırıldı.Kadıköy Bahariye'de ise yol kenarındaki bir ağacın, nostaljik tramvay hattına devrilmesi nedeniyle seferler durdu.

YAĞIŞ İÇİN SAAT VERİLDİ!
Fırtınada yaralanan yaklaşık 10 kişi Üsküdar Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne tedavi için başvurdu. Yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Son açıklamaya göre yağışlar şiddetini azaltarak bugün akşama kadar sürecek.

MARMARAY SEFERLERİ GEÇİCİ OLARAK DURDURULDU
Marmaray seferlerinin geçici olarak durdurulduğu duyuruldu. Kentte akşam saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle ulaşımda yaşanan sıkıntılar devam ediyor.Marmaray'ın internet sitesinde, seferlerin geçici olarak durdurulduğu belirtildi.

KADIKÖY'DEN E-5'E ÇIKAN YOLLAR KAPANDI
Şiddetli yağış nedeniyle Kadıköy'den E-5'e çıkan tüm yollar kapandı. Bu nedenle E-5'e çıkmak isteyen araçlar uzun kuyruklar oluşturdu.Kurbağalıdere'nin taşması nedeniyle çevresindeki bazı yollar sular altında kaldı.
Ayrılıkçeşme'deki bazı köprülerin altında da sular birikti. Suların içinde kalan araçlarda mahsur kalanlar çevredekiler tarafından kurtarıldı.

KIZILAY: BULUNDUĞUNUZ YERDE KALIN
Kızılay'dan "İstanbul'da yoğun yağmur, dolu ve boran sebebiyle bulunduğunuz yerde en az 1 saat kalın. Camlardan uzak durun" açıklamasında bulunuldu.

UÇUŞLARA YAĞMUR ENGELİ
İstanbul’da etkisini gösteren şiddetli yağış, Atatürk Havalimanı’ndaki uçuşları da olumsuz yönde etkiledi. Yağış nedeniyle bazı uçaklar başka meydanlara yönlendirildi. 
İstanbul'da meteorolojinin uyarılarının ardından beklenen yağmur etkisini sürdürürken Atatürk Havalimanı'nda şiddetli yağıştan nasibini aldı. Yağışın etkisiyle Havalimanı'nda iniş yapmaya hazırlan uçaklar bir süre havada tur atmak zorunda kaldı. Bazı uçaklar ise başka meydanlara yönlendirildi. Havalimanından kalkış yapmaya hazırlanan uçaklar ise bir süre beklemek zorunda kaldı.
Şiddetli yağışın etkisiyle Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş katından terminali içerisine su sızıntısı meydana geldi. Bunun üzerine harekete geçen havalimanı yetkilileri su sızıntısının yaşandığı bölgedeki yolcuları uzaklaştırarak önlem aldı. Görevliler terminal içerisindeki suyun tahliyesi için çalışma başlattı.

AVRASYA TÜNELİ BİR SÜRE TRAFİĞE KAPATILDI
Avrasya Tüneli İşletmesi'nin resmi Twitter hesabından yapılan duyuruda, bugün gerçekleşen yoğun yağış ve fırtına sırasında tünel içindeki araçların kötü hava şartlarında dışarı çıkamaması ve Avrasya Tüneli'ne sığınması sebebiyle tünelin Avrupa-Asya yönünde 17 dakika, Asya-Avrupa yönünde ise 11 dakika boyunca geçici olarak kapatıldığı belirtildi.

Avrasya Tüneli'nde şu anda tüm sistemlerin çalıştığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:"Asya Yakası'nda tünel girişine bağlanan D100 Karayolu'nda ise kısmi su birikintisi oluşmuş olup, Asya-Avrupa istikameti tünel girişini engellemektedir. İSKİ ekipleri suyun tahliye edilmesi yönünde çalışmalarına devam etmektedir. 

Avrupa Asya yönüne ise D100 Karayolu'ndaki trafik yoğunluğu sebebiyle kısa süreliğine kapatılmıştır. Tüm tedbirler alınıp tünel açıldığı zaman tüm kamuoyuna bilgi tekrar sağlanacaktır.''

İDO SEFERLERİNDE İPTALLER
Kentte etkili olan şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle İDO'da sefer iptalleri yapıldı.Akşam saatlerinde başlayan ve şiddetli fırtına ve yer yer dolu şeklinde görülen yağış nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri'nde (İDO) hızlı feribot ve dış hat deniz otobüsü seferleri yapılamadı, bazı seferler de iptal edildi.

Buna göre, 17.30'daki Beşiktaş-Kadıköy-Yenikapı-Bursa deniz otobüsü, 17.50 Avşa-Marmara/Avcılar-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü, 18.15 Armutlu-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü, 18.30 Kadıköy-Yenikapı-Armutlu deniz otobüsü, 18.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy-Beşiktaş deniz otobüsü, 19.20 Bostancı-Yenikapı-Çınarcık-Esenköy deniz otobüsü seferleri yapılamadı.

İDO, 19.30 Bostancı-Yenikapı/Marmara-Avşa deniz otobüsü, 19.30 Beşiktaş-Kadıköy-Yenikapı-Bursa deniz otobüsü, 19.30 Avşa-Marmara/Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü, 21.00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy-Beşiktaş deniz otobüsü seferlerini de iptal etti.

AFAD'DAN YENİ AÇIKLAMA: GECE SAATLERİNE DİKKAT!
Öte yandan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), gece saatlerinde yağışın şiddetini arttırmasının tahmin edildiğini bildirdi. AFAD'dan şu açıklama yapıldı: "Marmara'da yağışın gece saatlerinde etkisini artıracağı tahmin edildiği için ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunmalıdır."  (NTV)

 
Karaburun pes etmiyor: Çiftliğe karşı Başkent'e çıkarma!
 
Yine zehirlenme... 140 kişi hastanelik oldu!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sinan Öztan 27 Temmuz 2017 Perşembe 22:43

Bu daha bir şey değil.İstanbul'un her yanı beton yığınına dönüp ranta açılınca bundan sonra her yağışta İstabul'u seller sular götürecek.Alt yapı eksik.Beceriksiz Kadir Topbaş

Yorumu oyla      12      5  
27 Temmuz 2017 Perşembe 22:39

İzmir'de olsa neler neler yazacak tipler "afet" deyip , yağan yağmuru abartıp , sanki tropik fırtına kopmuş gibi haber yapıyorlar. Bakın İzmir'deki benzer bir yağışta oluşacak selden sonra bu gazeteciler(!) bakın neler yazacaklar hep beraber göreceğiz. Kimse de 2019' da İzmir'i biz alırsak daha iyi yönetiriz demesin, 20 yıldır yönetilen İstanbul'un hali ortada.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karaburun pes etmiyor: Çiftliğe karşı Başkent'e çıkarma!
İzmir'in Karaburun ilçesinde balık çifliklerine karşı çıkanların temsilcileri, ...
CHP İzmir’de kongre öncesi kritik toplantı…Neler konuşuldu?
İl Yönetim Kurulu toplantısında partinin içinde bulunduğu kongre sürecine ...
Yaşlı adamın feci ölümü...Kestiği ağacın altında kaldı!
Balıkesir'in İvrindi ilçesi'nde, kestiği çam ağacının altında kalan 71 yaşındaki Mehmet Çoban öldü.
 
Arabayı satıp 'çalıntı' diye ihbar ediyorlar!
Yabancı plakalı araçların ülkede kalma süresinin 2 yıla uzatılması yeni ...
Haydarpaşa'da vinç devrildi, patlama yaşandı!
İstanbul'da etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle Haydarpaşa Limanı'ndaki ...
İzmir Barosu'ndan Anıtkabir planına itiraz
İzmir Barosu, Anıtkabir’i Koruma Amaçlı İmar Planı'nda yapılan değişikliğe itiraz etti.
 
Vatan Partisi İZDENİZ grevinin sona ermesini istedi
 Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Rıfat Mutlu, ...
İstanbul'da 'kırmızı' alarm... Trafik adeta durdu!
Akşam saatlerinde İstanbul'da trafik yoğunluğu saat 18:25 itibariyle yüzde 81'e ulaştı.
Alevler Turgutlu'yu sarmıştı: İşte acı bilanço!
Turgutlu'da 15 dönüm makilik ve tarım arazisi yandı
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva