HABERLER>GÜNCEL
27 Temmuz 2017 Perşembe - 20:34

CHP İzmir’de kongre öncesi kritik toplantı…Neler konuşuldu?

İl Yönetim Kurulu toplantısında partinin içinde bulunduğu kongre sürecine ilişkin öneriler gündeme geldi. Ayrıca kadın ve genç kotasında düzenleme, itirazların değerlendirileceği komisyon kurulması ve önümüzdeki günlerde ilçe başkanlarıyla toplantı yapılması kararlaştırıldı.

CHP İzmir’de kongre öncesi kritik toplantı…Neler konuşuldu?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kongre sürecini sürdürürken İzmir İl Örgütü olağan yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi.İl yöneticileri mahalle delege seçimleri, partideki genç ve kadın kotası, kucaklayıcı listeler oluşturulması noktasında önerilerde bulundu.

Ayrıca Bayraklı’da siyaset yapan ve partiyi sosyal medyada tartışmaya açtığı gerekçesiyle ihraç edilen Yeliz Tunç için dava açılması gündeme geldi.İl Yöneticisi Utku Gümrükçü’nün ise Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın kongre sürecine yönelik açıklamalarından dolayı uyarılmasını istediği öğrenildi.  

İLÇE BAŞKANLARIYLA TOPLANTI KARARI
Toplantıda yönetim kurulu üyeleri mahalle delege seçimlerinin gerçekleşeceği tarihler noktasında karar alınması için öneride bulundu.  Önümüzdeki günlerde ilçe başkanlarıyla bir araya gelinmesi noktasında fikir birliği içinde bulunan yönetim kurulu üyelerinden bazıları mahalle delege seçimlerinin Kurban Bayramı öncesinde ve sonrasında gerçekleşmesini öne sürdü. Böylelikle bayrama denk gelen mahalle delege seçimlerine bir hafta ara verilecek.

İTİRAZLAR İÇİN KOMİSYON KURULDU
Ayrıca askıdan inen üye listelerine itirazların değerlendirilmesi için partinin hukukçularından oluşan bir komisyon da kuruldu. İl Sekreteri Birgül Değirmenci, Esin Doğan Metin ve İrfan Can’ın yer aldığı komisyon il yönetimine gelen itirazları değerlendirecek.

KADIN VE GENÇ KOTASINA AYAR!
Partinin içinde bulunduğu kongre sürecine ilişkin birlik, beraberlik noktasında buluşan il yöneticileri genç ve kadınlar için pozitif ayrımcılık yapılmasını istedi. Listelerde genç ve kadınlara yer verilmesinin ilçe başkanlarıyla gerçekleşecek toplantıda detaylı bir şekilde masaya yatırılması bekleniyor.

ARSLAN’DAN KUCAKLAYICI LİSTE ÖNERİSİ
Birinci bölgede Örgütten Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ednan Arslan’ın ise kucaklayıcı listeler yapılması yönündeki önerisinin gündeme geldiği aktarıldı. Arslan’ın ‘Kentteki partili STK başkanlara ve partili muhtarlara listelerde yer verelim. Bu partimizi için iyi olur’ önerisine bazı il yöneticilerinin olumsuz baktığı öne sürüldü. Arslan’ın açıklaması sonrasında, ‘Biz gidiyoruz adam sizi iki listeye de yazıyoruz diyoruz. Beni iki listeye yazmayın ben sizin karşınızdaki listeye oy vereceğim diyor. Böyle adamı nasıl yazarız?’ dediği öğrenildi. 

O İSİM İÇİN DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYORLAR
Ayrıca geçmiş dönemde sosyal medyada parti aleyhinde paylaşımlarda bulunan, partiden uzaklaştırılan ve Bayraklı’da siyaset yapan Yelin Tunç için bazı isimlerin dava açmaya hazırlandığı dile getirildi. Yeliz Tunç yönetim kurulu üyelerinin kendi aralarındaki konuşmaların yer aldığı Whatsapp mesajlarını kamuya açık alanda paylaşması sonrasında il yöneticilerinin konunun araştırılması için böyle bir yola başvurduğu öğrenildi.

CİDDİYE ALMADIM AMA UYARIN!
Öte yandan İl Yöneticisi Utku Gümrükçü’nün, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan hakkında bir konuşma yaptığı öne sürüldü. Çiğli’de ilçe başkanlığı yaptığı dönemde 600 üyenin istifa etmesi olayını eleştiren ve Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu’nu ilçe kongresi için aday gösteren Başkan Arslan’ın uyarılması noktasında açıklamalarda bulunduğu iddia edildi. Gümrükçü’nün, “Böyle bir süreçte bu tarz hareketler partimize zarar verir. Bu açıklamalar hiç hoş olmadı. Ben üstüme alınmadım. Ciddiye de almadım. Ama bu konuşmalardan dolayı bence uyarılması lazım” dediği öne sürüldü.

 
Yaşlı adamın feci ölümü...Kestiği ağacın altında kaldı!
 
El Sadd kaçtı, Göz-Göz kovaladı: ‘Party’ başladı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 27 Temmuz 2017 Perşembe 21:49

Arslan ı kutluyorum. STK ve muhtarları delege yazmak onlarla partinin organik bağını güçlendirir. Kadın ve gençlerle ilgili destekte bekliyoruz.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yaşlı adamın feci ölümü...Kestiği ağacın altında kaldı!
Balıkesir'in İvrindi ilçesi'nde, kestiği çam ağacının altında kalan 71 yaşındaki Mehmet Çoban öldü.
Arabayı satıp 'çalıntı' diye ihbar ediyorlar!
Yabancı plakalı araçların ülkede kalma süresinin 2 yıla uzatılması yeni ...
Haydarpaşa'da vinç devrildi, patlama yaşandı!
İstanbul'da etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle Haydarpaşa Limanı'ndaki ...
 
İzmir Barosu'ndan Anıtkabir planına itiraz
İzmir Barosu, Anıtkabir’i Koruma Amaçlı İmar Planı'nda yapılan değişikliğe itiraz etti.
Vatan Partisi İZDENİZ grevinin sona ermesini istedi
 Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Rıfat Mutlu, ...
İstanbul'da 'kırmızı' alarm... Trafik adeta durdu!
Akşam saatlerinde İstanbul'da trafik yoğunluğu saat 18:25 itibariyle yüzde 81'e ulaştı.
 
Alevler Turgutlu'yu sarmıştı: İşte acı bilanço!
Turgutlu'da 15 dönüm makilik ve tarım arazisi yandı
Urla sakinleri: Alaşar Ovası'nın  yolları asfaltlansın
Urla ilçesindeki Zeytineli Mahallesi sakinleri tarım arazilerine giden ...
İzmir'de FETÖ operasyonu: 25 tutuklama!
Terör örgütünün sözde eyalet yapılanması içinde faaliyet gösterdikleri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva