HABERLER>GÜNCEL
25 Mayıs 2017 Perşembe - 11:49

FETÖ'nün uyuyan hücreleri o hakim sorgusunda: Bozyaka talebeleri!

Darbe girişiminin kilit isimleri arasında yer alan firari Adil Öksüz’ü serbest bırakan eski hakim Çetin Sönmez’in ifadeleri ortaya çıktı. Sönmez, Gülen bir araya geldiğini belirtirken itirafçı oldu. Sönmez’in soruşturma dosyasında İzmir’de yer alan “uyuyan hücre” Bozyaka Talebeleri' dikkat çekti

FETÖ nün uyuyan hücreleri o hakim sorgusunda: Bozyaka talebeleri!

EGEDESONSÖZ - 15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden firari FETÖ’cü (Fethullahçı Terör Örgütü) Adil Öksüz’ü serbest bırakan eski hâkim Çetin Sönmez’in, savcılık ifadesinde Öksüz’ü neden serbest bıraktığı sorusuna, “Tutuklamaya ihtiyaç duymadım” yanıtını verdiği ifade edildi. Darbe girişiminin yaşandığı dönemde Ankara Batı Hâkimi olan Sönmez, daha sonra HSYK tarafından açığa alınmış, bir süre sonra da ihraç edilmişti.

Gazete Habertürk'ten Helin Şahin'in haberin göre Öksüz’ü serbest bırakan ve kısa süre önce tutuklanan Sönmez, etkin pişmanlık yasasından faydalanarak “itirafçı” oldu. Sönmez, ilk olarak elektronik kelepçe takılarak ev hapsine alındı. Ancak soruşturma savcısı, emniyetteki ifadesinde önemli itiraflarda bulunan Sönmez’in, savcılıkta ifadesinin bazı bölümlerini değiştirmesi nedeniyle tutuklanmasını istedi. Savcının itirazı üzerine Sönmez, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

‘YURTLARDA KALDIM’
18 Mayıs’ta Savcı Yıldırım Kemal Zöhre’ye ifade veren Sönmez, üniversite öğrencisi olduğu dönemde FETÖ ile irtibatlı olduğunu belirtti. 1988 yılında Polis Koleji’ndeki öğrencilerin “cemaat abisi” olduğunu, ev sohbetlerinde öğrencilerle bir araya geldiğini söylediği öğrenilen Sönmez, ifadesinde şunları anlattı: “Üniversite yıllarımda o zaman cemaat olarak bildiğim örgütle irtibatlı yurt ve evlerde kaldım. O dönemde tanıdığım arkadaşlarımla, cemaatle ilişiğimi kestikten sonra da örgütsel amaç olmaksızın görüştüm. Bunun dışında örgütün finansal kuruluşlarında hesabım yok.”

YAMANLARDA KALDIĞINI DUYDUM!
Kardeşi Akın Sönmez’in FETÖ’ye üye olmak iddiasıyla soruşturma geçirdiğini aktaran Sönmez’in savcıya şu bilgileri verdiği öğrenildi:

“Kuzenlerim Osman Ö., Ergün Ö., Feyzi Ö. ve Yüksel T. hakkında FETÖ soruşturmaları kapsamında işlem yürütülüyor. Ali Rıza Ç., Hasan M., Akın K., Mehmet D., Tayfun K. ve Fazlı D. ile staj gördüğüm dönemlerde yapılan sohbetlere katılıyordum. Fethullah Gülen ile bir okulun üst katında bulunan geniş mekânda çoğunluğu hâkim adayı olan arkadaşların bulunduğu toplantıda yemek yedim. Ancak o toplantıya katılan kişileri hatırlamıyorum. Fethullah Gülen’e doğrudan bağlı olan, gerektiğinde uzun yıllar uyuyan hücre şeklinde hareket edebilecek ve ‘Bozyaka talebesi’ olarak anılan gruptan haberim yok. Gülen’in İzmir Bozyaka’ya yakın bir yerde bulunan Yamanlar Öğrenci Yurdu’nda ve Okulu’nda kaldığını duymuştum.”

‘ÖKSÜZ’Ü TANIMAM’
Emniyetteki ifadesinde “Adil Öksüz’ü bire bir tanıyor musunuz?” sorusuna “Tanımıyorum” karşılığını veren Çetin Sönmez, Öksüz’ü bıraktığı o güne ilişkin şunları söyledi: “Adil Öksüz’ün darbe teşebbüsüne iştirakinden kesinlikle haberdar değildim. Ben Adil Öksüz dosyasını incelerken şüpheli hakkında bir önceki hâkim tarafından adli kontrolle yurtdışı çıkış yasağı konulduğu için yeni bir koruma tedbiri ve bu kapsamda tutuklamaya ihtiyaç duymadım. Ancak kesinlikle terör örgütüne destek amacıyla bu kararı vermedim.”

 
'Ganyotçu'ya bir şok daha: Oradan da kovuldu
 
Kanal D Kavurmacı'nın yerini açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Ganyotçu'ya bir şok daha: Oradan da kovuldu
İzmir Marşı'na küfrettiği videodan sonra büyük tepki çeken Ebubekir Öztürk ...
Alakuş'un Gülen esprisi gerginlik yarattı
Mahkeme Başkanı Dik'in, "Gülen için ne diyeceksin?" sorusu üzerine, sanık ...
İzmir’de işadamlarına büyük şantaj iddianamesi: Kimlerin adı geçiyor?
İzmir’de bazı internet siteleri ve medya organları üzerinden işadamlarına ...
 
Yurda kaçak sokulan lüks otomobillere el konuldu
Kaçakçılık ekiplerince çok sayıda ilde eş zamanlı düzenlenen Ankara merkezli ...
Düzce'de feci kaza: 4 ölü, 1 yaralı
TEM otoyolu Düzce kesiminde meydana gelen trafik kazasında 4 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.
Loto talihlisi 'Pervaneler' kurbanı
Antalya’da, Maliye Hazinesi ile sayısal lotonun 13 Kasım 2010 tarihli ...
 
Celal Şengör: Erdoğan yerden göğe haklı
Profesör Celal Şengör'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "arena" uyarısına destek ...
Utanç davasından yıllar sonra: İşte yeni hayatı
Henüz 14 yaşındayken üst düzey bir emniyet yetkilisiyle 27 çocuğun tecavüzüne ...
Türk Telekom çalışanlarına FETÖ operasyonu: 10 gözaltı
İstanbul'da FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda Bank Asya'ya örgüt liderinin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva