HABERLER>GÜNCEL
25 Mayıs 2017 Perşembe - 11:21

İzmir’de işadamlarına büyük şantaj iddianamesi: Kimlerin adı geçiyor?

İzmir’de bazı internet siteleri ve medya organları üzerinden işadamlarına yönelik yapılan şantaj iddianamesi hazırlandı. Savcı Ayhan Yılmaz tarafından hazırlanan iddianame 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi. İsimlerin bir yıldan üç yıla kadar hapsi isteniyor.

İzmir’de işadamlarına büyük şantaj iddianamesi: Kimlerin adı geçiyor?

EGEDESONSÖZ - İzmir’de işadamlarına ve yatırımlarına yönelik internet siteleri ve bazı medya organları üzerinden “şantaj” yapıldığı iddiasıyla hazırlanan soruşturma tamamlandı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından İzmir’de FETÖ/PDY yönelik yaptığı çalışmalar ve hazırladığı iddianamelerle gündeme gelen Savcı Ayhan Yılmaz’ın son iddianamesi 14. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Barankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kaya, Gazi Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Salih Mertan, Gazi Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Selim Amato’nun “müşteki” (şikayetçi), Orjin Grup ve İstinye Park Ortağı Zafer Yıldırım, Gazi Hastanesi Müdürü Adviye Onay Sofa, Has Ajans’ın Sahibi Harun Aygün ve İzzet Yıldızhan Otel Sorumlusu Sinan Kalo’nun tanık olarak yer aldığı iddianamede ayrıntılara da yer verildi.

KİMLER VAR?
Savcı Yılmaz’ın hazırladığı işadamlarına şantaj iddianamesinde, Temiz İzmir Derneği Kurucusu N.K, Konak Belediyesi eski Meclis Üyesi A.D, ve Gazeteci M.T “şüpheli” sıfatıyla yer aldı. Bu isimlerin kullandıkları internet siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden işadamlarından yüklü miktarda para talep ederek çıkar elde ettikleri bilgisine yer verildi.

Hazırlanan iddianamede, “şüphelilerin sahibi oldukları internet siteleri ve internet üzerinden yayın yapan gazeteler ve sosyal medya aracılığıyla reklam adı altında kendilerine yarar sağlamak amacıyla müştekilerin ve sahip oldukları firmaların saygınlığına zarar verecek nitelikte hususları açıklayacakları veya isnat edecekleri tehdidinde bulundukları iddia, tanık beyanları, internet, şüphelilerin sahip oldukları internet gazeteleri içerikleri ve dosya kapsamından anlaşıldığından şüphelilerin üzerine atılı “şantaj” suçunu ayrı ayrı işledikleri anlaşıldığından yargılanmalarının yapılarak cezalandırılmalarına karar verilmesi” ifadeleri yer aldı. 

Buna göre isimler, Türk Ceza Kanunu’nun 107/2, 107/1, 31/1 ve 53. maddeleri kapsamında, “bir yıldan üç yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adlî para cezası” yargılanacak. Cezaları ilgili kanun maddeleri gereğince arttırılabilecek.

İNŞAATI ALMAMI İSTEDİ!
İddianamede, tanık ve müştekilerin şikayet ettikleri kişilerle aralarında geçen diyaloglara da yer verildi.  Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak soruşturma dosyasına yansıyan ifadesinde, “2004 yılından bu yana Folkart isimli firma olarak İzmir’de inşaatlar yapmaktayım. 2006 yılında bir tanıdığım vasıtasıyla N.K isimli şahısla tanıştım. Bu şahıs kendisinin Kemalpaşa İlçesi’nde 12-13 adet villadan oluşan huzur evi projesini bana göstermek istedi. Ben de aradaki arkadaşı kıramayarak projesini inceledim. Yapılan inşaatların ruhsatlarının olmadığını, binaların kaçak olduğunu ve ormanlık alana yapıldığını gördüm. Şahsa da konu hakkında bilgi verdim. Şahıs, kaçak olan inşaatın ruhsatını alma konusunda benden yardım istiyordu. Ben de kendisine durumu anlattım ve yardımcı olamayacağımı anlattım. Daha sonra bu şahıs benden inşaatı satın almamı istedi. Ben de bu inşaatı satın almayacağımı söyledim” açıklamasında bulundu.

ABABA MI İSTİYORSUN?
Sancak talebi ret edilen N.K’nın daha sonra bazı yerlerde Narlıdere’de yaptığı Folkart inşaatı ile ilgili yazılar yazdığını belirtti.  Uzun süre kendisi ve projelerle ilgili yazılar yazmayan N.K’nın yakın zamanda Basmane’de yapılacak yeni proje ile yeniden kendisini hedef aldığını belirten Sancak, “Daha sonra firmamızın yaptığı Çeşme ve Bornova’daki projeleri gündeme getirdiler. Buralarda projelerden konut alanların milyonlarca lirasının boşa gideceği şeklinde ifadeler yer alıyordu. Sonra kendisini aradım ve ona ‘meşhur şantajcı hanım benden ne istiyorsun, neden benimle uğraşıyorsun’ dedim. Bu sözlerim üzerine bana, ‘ben şantajcı değilim, olsaydım arabam olurdu. Halen bir arabam bile yok. İZBAN’ı kullanarak işe gidip geliyorum’ şeklinde imalı bir konuşma yaptı. Sonra kendisine ‘benden araba mı istiyorsun’ dedim. Ve sonra ‘bu senin yaptığın paylaşımlardan korkarak kimse sana araba almaz, yalan yanlış eksik bilgilerle yazılar yazıyorsun’ ifadelerini kullandım” dedi.

EŞ ZAMANLI YAYIN
İddianamede Sancak, N.K’nın internet siteleri ve bazı medya organları üzerinden işadamlarını yıldırmaya çalıştığını da belirtirken, “Aslında bu kişinin yanlış haberleri ve yazıları yazdıktan sonra sonlandırmak için işadamlarından menfaat sağlamaya çalışan bir çetenin üyesi olduğunu düşünüyorum. Nedense yazıları hep İzmir’in iş dünyasına ve ileri gelen firmalarına yönelik. Yatırımları ve projeleri devam eden birçok işadamı ve markanın adlarını duyuyorum. Benim şahsım ve firmamla ilgili N.K yazı yazdığında, eşzamanlı olarak M.T de aynı anda yazılar yazıyor. Mahkeme tarafından erişimin engellenmesi kararları var. Yazılara erişimlerin engellenmesi, bilgi kirliliklerinin ortadan kaldırılmasını talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

TAPULU ARSAMI İŞGAL ETTİĞİMİ YAZDILAR
İzmir’de ulaşım, altyapı ve raylı sistem projeleri başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına çok sayıda iş yapan Barankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kaya da isimlerden şikayetçi oldu. İşadamı Kaya, “Bizim yaptığımız projelerle ilgili yazılar yazdılar. Yaptıklarımızda sanki usulsüzlük varmış gibi yansıttılar. İlgili yerlere şikayet edeceklerini sonra da bu sorunu çözeceklerini belirttiler. Para ve reklamlar vermemizi istiyorlar.  Bu kapsamda  N.K isimli şahıs bizim şantiyemize gelerek araçlarımızın fotoğraflarını çekmiş. Kardeşimin üzerine tapulu olan arazileri işgal ettiğimizi belirmiş. Şirketimin ve kariyerimin karalanmasına neden oldular. Ben bu isimlerin birbirleriyle irtibatlı olduklarını düşünüyorum. Benden şantaj yoluyla para almak isteyenlerden şikayetçiyim” dedi.

80 BİN TL İSTEDİLER
İddianamede, Gazi Hastanesi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Salih Mertan, Gazi Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Selim Amato,  Gazi Hastanesi Müdürü Adviye Onay Sofa ve Has Ajans’ın Sahibi Harun Aygün’ün de ifadeleri yer aldı. İsimler, hastane ile ilgili olumsuz haberler ve bilgiler yayarak itibarlarının zedelendiğini dile getirdi. Mertan, “Benden 80 bin TL para istediler. Bu şahıslardan A.D yurt dışında olduğum bir zamanda ortağım olan Selim Amato’ya gelerek, ‘hastaneyle ilgili imar işlerini belediyede kolaylaştırırız, bunun için para vereceksin’ demişler.  O da bu işlere karışmadığını belirtmiş. Yurt dışından döndüğümde  annesinin rahatsızlığını tedavi ettiğim için tanıdığım A.D’nin Basmane’deki ofisine gittim. Burada konunun ne olduğunu sorduğumda bana, ‘Konak Belediyesi’nde olacak her türlü işlerinizi kolaylaştırmak için para vereceksiniz. Bu parayı vermezseniz benim belediyede sözüm geçtiği için işlerinizi engelleriz’ dedi.

Benim de o zaman hastane binasıyla ilgili alınan bir arsanın birleştirme konum vardı. Olumsuz tavrı gördükten sonra engellemeye çalıştı fakat bizim her türlü işlerimiz yasal olduğu için bir şey yapamadı. Bizden şahsi çıkar sağlamak istediler. Hastane ve eklentileriyle ilgili yazılar yazacaklarını, belediyede işleri çözeceklerini anlattılar. Sonra, A.D bana ‘bu parayı reklam adı altında vereceksiniz’ dedi. Ben reklam sözleşmesine imza atmadım. Parayı taksitler halinde zarf içinde alıyordu. Biz dört ay ödeme yaptık ve sonrasında kestik. Bu isimlerin organize bir şekilde baskı, tehdit ve şantajla işadamlarından para kopartmaya çalıştıklarını düşünüyorum” dedi.  Gazi Hastanesiyle ilgili diğer isimler de bildiklerini anlattı. Hastane Ortağı Selim Amato’nun da anlattıkları ayrıntılı bir şekilde iddianamede yer aldı.

İSTANBUL’A GELDİ
İddianamede Orjin Grup ve İstinye Park Ortağı Zafer Yıldırım’ın İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nde verdiği ifadeye de yer verildi. Yıldırım, Üçkuyular Meydanı’nda yapılacak İstinye Park projesini yapan Orta Gayrimenkul firmasının sahibi olduğunu anlattı. Yıldırım, “Bizim projemizle ilgili yazılar yazmaya başladılar. Kendisini Temiz İzmir Derneği’nin kurucusu ve gazeteci olarak tanıtan bir bayan sosyal medya üzerinden karalama yapıyordu. Daha sonra firma olarak kendisiyle iletişime geçtik. Ona, ‘neden bizimle uğraşıyorsun’ dediğimizde, ‘benim sizinle işim yok, asıl işim başkalarıyla’ cevabını verdi. Sonra da İzmir’de kendisine ait arsaları olduğunu, istersek arsaları alabileceğimizi ve buraya hastane türü yatırımlar yapabileceğimizi söyledi. Bayanın teklifini bile ciddiye almadık. Sonra olaydan 3-4 ay geçince Konak Belediyesi’nin meclis üyesi olduğunu söyleyen A.D İstanbul’daki ofisimize geldi. Bize, N.D’nin arazilerini satın almamız yönünde teklifte bulundu. Sonradan öğrendiğim kadarıyla başkalarıyla da tartışmışlar ve çeşitli tekliflerde bulunmuşlar” dedi.

Öte yandan hakkında iddianame hazırlanıp yargılanmaları talep edilen isimler suçlamaları kabul etmedi.

 
Yurda kaçak sokulan lüks otomobillere el konuldu
 
Karabağlar'da o mahallede Atatürk büstü sevinci
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
26 Mayıs 2017 Cuma 09:10

işe izbanla gidiyormuşmuş. Bu insanların araba ile işe gitmenin rezillik olduğunu ve toplu taşımanın desteklenmesinin yararlarına olduğunu ne zaman öğrenecek? benim 3 aracım var işe izban otobüs kullanarak gidiyorum. Şehirde trafik zaten felç. Kafaya bak. Üçüncü dünya ülke kafası.

Yorumu oyla      11      5  
Sedat canlı 26 Mayıs 2017 Cuma 00:16

Hukuk devleti burası hukuk. Bu savcıya helal olsun ki kendisi hertürlü riski göze alarak (karalama kampanyası vs.) bu işe el atmış . İzmire yatırım yapılmıyor yatırım bu tarz dernekler ve insanlar yüzünden artık yeter biri dur desin!!

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yurda kaçak sokulan lüks otomobillere el konuldu
Kaçakçılık ekiplerince çok sayıda ilde eş zamanlı düzenlenen Ankara merkezli ...
Düzce'de feci kaza: 4 ölü, 1 yaralı
TEM otoyolu Düzce kesiminde meydana gelen trafik kazasında 4 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.
Loto talihlisi 'Pervaneler' kurbanı
Antalya’da, Maliye Hazinesi ile sayısal lotonun 13 Kasım 2010 tarihli ...
 
Celal Şengör: Erdoğan yerden göğe haklı
Profesör Celal Şengör'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "arena" uyarısına destek ...
Utanç davasından yıllar sonra: İşte yeni hayatı
Henüz 14 yaşındayken üst düzey bir emniyet yetkilisiyle 27 çocuğun tecavüzüne ...
Türk Telekom çalışanlarına FETÖ operasyonu: 10 gözaltı
İstanbul'da FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda Bank Asya'ya örgüt liderinin ...
 
İzmir'de havadan, karadan, denizden huzur operasyonu!
Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik ...
İzmir'de sır ölüm: Kan donduran detaylar!
İzmir'in Çiğli İlçesi'nde, 73 yaşındaki Hasan Acar'ın zeytinlik alanda ...
'Yılın oğlu' da terör kurbanı: Annesi Türk çıktı
İngiltere’nin Manchester kentinde Ariana Grande konserinde yaşanan patlamada ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva