HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Eylül 2016 Perşembe - 09:53

ESHOT'tan tüm kenti ilgilendiren açıklama: Yeni tarih 30 Eylül!

ESHOT Genel Müdürlüğü, toplu taşımada kullanılan eski tip öğrenci ve öğretmen kartlarının “İzmirim Kart”a dönüştürülme süresinin, yoğun talep nedeniyle 30 Eylül 2016 tarihine kadar uzatıldığını açıkladı.

ESHOT tan tüm kenti ilgilendiren açıklama: Yeni tarih 30 Eylül!

ESHOT Genel Müdürlüğü, toplu taşımada kullanılan eski tip öğrenci ve öğretmen kartlarının “İzmirim Kart”a dönüştürülme süresinin, yoğun talep nedeniyle 30 Eylül 2016 tarihine kadar uzatıldığını açıkladı. “İzmirim Kart” özelliği taşımayan eski tip kişiselleştirilmiş (öğrenci ve öğretmen) kart sahipleri, belirtilen tarihe kadar www.izmirimkart.com.tr adresi üzerinden, öncelikle değişim başvurusu yaparak ödemelerini aynı adresten kartla gerçekleştirebilecek. Dileyen kullanıcılar ise Vakıflar Bankası'nın herhangi bir şubesinden ESHOT Genel Müdürlüğü Kurum Tahsilat hesabına “havale ü creti ya da herhangi bir masraf ödemeden” 7 TL ücret yatırarak işlemini yapabilecek. Kişisel olmayan kartlar ise 6 TL karşılığında değiştirilebilecek.

Öğrenci kartları okullara gönderilecek

Kart değişim başvurusunda bulunan ilköğretim ve lise öğrencilerine ait kartlar, 2016/2017 öğretim döneminde okullarına toplu olarak teslim edilecek ve kartların dağıtımı okul yönetimleri tarafından yapılacak. ESHOT tarafından bireysel kart teslimi olmayacak. Çeşme, Karaburun, Kemalpaşa, Menderes, Ödemiş, Seferihisar, Tire, Torbalı, Foça, Dikili, Kınık, Kiraz, Selçuk ve Bergama ilçelerinde öğrenim gören ilköğretim ve lise öğrencileri ise yeni kartlarını Büyükşehir Belediyesi’ne ait yerel hizmet bürolarından teslim alabilecek. İzmir dışında okuyan ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri, Konak Katlı Otopark altında bulunan ES HOT Ulaşım Kartları Şube Müdürlüğü Kart Dağıtım bürolarından kartlarını teslim alacaklar.

Bakiyeler aktarılacak

Eski tip kartlarda kalan bakiyeler alt limit olmaksızın İzmirim Kart’a aktarılacak. Mevcut öğrenci ve öğretmen kartlarının arka yüzünde yer alan numarası 23105 ve 23106 ile başlayan kartlar İzmirim Kart olduğundan değiştirilmeyecek ve aynı kartlar kullanılmaya devam edecek. Eski tip kartlara son olarak 31 Ekim 2016'ya kadar dolum yapılabilecek. Bu kartların geçerli olacağı son tarih ise 30 Kasım 2016. Mevcut bakiyeler, satın alınan İzmirim Kart’a 15 Aralık 2016’d an itibaren aktarılabilecek.

Hayatı kolaylaştıracak

İzmirliler otobüs, metro, İzban ve vapur seferlerinin yanı sıra, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen otoparklar, Bisim, Teleferik, İzmir Doğal Yaşam Parkı, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Buz Pisti ve akıllı tuvaletler gibi bir çok hizmette İzmirim Kart’ı kullanabilecek.

 
İzmir'de zehir tacirlerine darbe!
 
İEF'de beyaz perde açıldı: Sinema burada!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
1 Eylül 2016 Perşembe 21:58

Kartlara internetten bakiye yüklemek geliyormuş. Bu güzel ancak NFC sistemi de gelmeli. o zaman kart taşımaya gerek yok. Bir çok kişide akıllı telefon var. NFC sistemi olursa bu şekilde ödeme yapılabilir.

Yorumu oyla      11      5  
1 Eylül 2016 Perşembe 21:48

TC Misafir "kimse kartlarını değiştirmesin şirket mevcut kartları sisteme adapte etsin sonuçta bu şirketin yükümlülüğüdür" demişsin de adamlar ihaleyi mevcut çalışır durumdaki sistemde ücret toplama işini aldılar, sistemi baştan kurmak için değil. Yeni bir sistem yapmak, eski kartları yeni sisteme uyarlamak gibi bir zorunluluk ihalenin neresinde yazıyor?

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 1 Eylül 2016 Perşembe 18:12

Arkadaşlar mesele alt tarafı bir kart değil 1 yıldır bu kartlar kullanılıyor mu? kullanılıyor. Peki neden bu kartları değiştirmek zorunlu? Sen 1 kart alacaksın başkası 1 kart alacak sıkıntı bu değil, sen, ben veya bir başkası yani herkes alacak bu kartlardan 1.5 milyon kart satsa bu firma 10 milyon para kazanacak biz mecbur muyuz bunların kasasını doldurmaya? Ya da neden biz bunların kasasını doldurmak zorunda kalıyoruz? Diğer arkadaşım da kartların yıllardır bu fiyata satıldığını söylemiş sorun satış fiyatı değil değişim fiyatı önce bunun ayırdına varmak lazım senin kartın bozulmamış veya kartını kaybetmemişsin ki yenisini alasın zaten elinde kullandığın çalışır durumda olan kartın var. Bize diyorlar ki sen o çalışır kartını bırak yenisini al bu zorunlu, bu haraç değil de ne şimdi? Asıl amacı hizmet etmek olsa kartları maliyetine değiştirirdi ama asıl amaç o değil ne koparırsam kar mantığı var. Ayrıca 12:58 yorumcusu arkadaşım bir çarpıklığı görüp bunun nedenlerini sormak ve hakkını aramak ne zamandan beri ajitasyon oluyor?

Yorumu oyla      11      5  
1 Eylül 2016 Perşembe 13:58

Akıllı kartlar yıllardır bu fiyatlara satılıyor. İtiraz etmek yeni mi aklınıza geldi?

Yorumu oyla      11      5  
1 Eylül 2016 Perşembe 12:50

Arkadaş alt tarafı bir kart alacaksın. Acitasyon yapmaya gerek yok.

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 1 Eylül 2016 Perşembe 10:25

6-7 TL kart ticareti başladı! Şimdi soralım: 1- Yapılan hizmetse kartlar neden maliyetine değil de bu fahiş fiyata satılıyor? 2- Büyükşehir Belediyesi eğer halkın yanındaysa neden bu alınan haraçvari paraya ses çıkarmıyor? 3- Geçtiğimiz yıldan beri bu kartlar kullanılıyor sorunlar da giderilmişken neden bu değişim kararı alınıyor? 4- Kart maliyetleri ve vatandaştan istenen ücretin arasında ne kadar fark var bu neden vatandaşa açıklanmıyor? 5- Yenilecek toplam kart sayısı ne kadardır ve bu kentlinin bu kartlara ödeyeceği tahmini toplam tutar ne kadardır? Sistem eski kartları da kullanabiliyorken şimdi vatandaşa böyle bir fatura çıkarmanın niyetinin iyi olduğunu hiç düşünmüyorum kimse kartlarını değiştirmesin şirket mevcut kartları sisteme adapte etsin sonuçta bu şirketin yükümlülüğüdür. İzmir Halkı yolunacak kaz değildir.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Fuar'daki Bornova'ya yoğun ilgi
Bornova Belediyesi’nin 85. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda açtığı stant ...
Bornova ay-yıldıza büründü: Bu cumhuriyet bizim!
Bornova Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yılında düzenlediği ...
Buca'da kurs zamanı!
Yeni hobiler kazanıp, meslek edinmek isteyenlerin yararlanması amacıyla ...
 
Büyükşehir’den İzmir’in yapı devine ihale yasağı!
İzmir’in tanınmış şirketlerinden Kirazoğlu Demir Çelik A.Ş’ye İzmir Büyükşehir ...
Başkan Şahin vizyon projesini anlattı!
Menemen Belediye Başkanı Şahin Cuma günü açılışı yapılacak Gölpark projesini ...
İzmir’in iki ilçesine TOKİ müjdesi!
TOKİ'nin yapacağı konutlar için Kınık'ta ihale sürecine gelinirken Kiraz'da ...
 
Özkök fuarda inovasyonu ve teknolojiyi anlattı
Deneyimli gazeteci, teknoloji ve inovasyon alanında yaşanan gelişimi ilginç ...
İzmir Fuarı'nda bayram coşkusu!
30 Ağustos Zafer Bayramı’nda fuar doldu taştı, bayram tatilini İEF’in ...
Başkan Çalkaya'dan üniversite hediyesi!
Önce çocuklar, gençler ve kadınlar diyerek hizmetlerine yön veren Balçova ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva