HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Ağustos 2016 Çarşamba - 10:25

Başkan Çalkaya'dan üniversite hediyesi!

Önce çocuklar, gençler ve kadınlar diyerek hizmetlerine yön veren Balçova Belediyesi; LYS'de başarıya ulaşan Balçovalı 305 genci bilgisayar ile ödüllendirdi.

Başkan Çalkaya dan üniversite hediyesi!

Eğitim kurumlarının fiziki yapılarının iyileştirilmesi ve eğitimin kalitesinin artırılmasına yönelik hizmetleri ile vatandaşların takdirini toplayan Balçova Belediyesi, 2016 Lisans Yerleştirme Sınavı’nı (LYS) kazanan Balçovalı öğrencileri yalnız bırakmadı. Başarılı 305 öğrenciye aileleri ile birlikte bir veda gecesi düzenleyen Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, her öğrenciye bir bilgisayar ve başarı plaketi hediye ederken, il dışında okuma hakkı kazanan öğrencilerin ilk gidiş-geliş yol ücretleri de belediye tarafından karşılandı.

İzmir’de eğitim kurumlarına yaptığı katkılarla eğitimin kalitesini artırmayı hedefleyen Balçova Belediyesi’nin 8 yıldır düzenlediği Üniversiteliler Veda Gecesi bu yıl Balçova Termal Otelde gerçekleştirildi. 2016 LYS sınavında bir üniversitede okumaya hak kazanan 305 öğrencinin aileleri ile katıldığı veda gecesinde Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekilleri Atilla Sertel, Murat Bakan, Musa Çam, Tacettin Bayır, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ile Belediye Meclis Üyeleri de öğrencileri yalnız bırakmadı.

Bu yıl sekizinci kez düzenlenen ödül töreninde öğrencilere bir sürpriz yapan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Türkiye’de bir ilke imza atarak sınavı kazanan her öğrenciye bilgisayar hediye etti. LYS’nin 4 farklı puan türünde dereceye giren ilk 12 öğrenciye ayrıca alışveriş çeki verilirken, il dışında okul kazanan tüm öğrencilerin ilk gidiş-geliş ulaşım bedelleri de Balçova Belediyesi tarafından karşılandı.

Göreve başladıklarında bugün üniversiteyi kazanan öğrencilerin ilkokul 1. sınıfa yeni başladığını anımsatan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya “Biz meclis üyelerimiz ile birlikte çocuklarımızın eğitimi babalarının cüzdandaki paraya bağımlı olmasın diye hizmet ediyoruz. Eğer okullarınız perişansa, bu ülkede hala depreme dayanıksız okullar varsa kimse ortalıkta ben kamu yöneticisiyim diye gezemesin. Gerekirse makam arabanızı, elbisenizi satıp o okula yatırım yapacaksınız. Göreve geldiğimizde yetkimiz olmamasına rağmen okullara bu düşünce ile hizmet ettik. Çocuklarımız cemaatlerin veya başka art niyetli gurupların eline düşmesin diye 384 kişilik kız öğrenci yurdu açtık. Bize dediler ki koltuğunuzu kaybedersiniz. Biz, bir gencimizi kaybetmektense koltuğu kaybetmeyi göze almış insanlarız. Bugün devletin içine düştüğü tablonun nedeni eğitime önem vermemekten kaynaklanıyor. ” dedi.

Öğrencilere bir de nasihatte bulunan Başkan Çalkaya, Balçova’daki 10 bin öğrenciyi kendi çocuğundan ayırmadığını belirterek “Biz şu anda sizin ailelerinizin verdiği vergileri yönetiyoruz. Okuduğunuz okul Türkiye’nin neresinde olursa olsun, olurda başınız sıkışırsa ilk arayacağınız numara benim numaram olsun. Sizler ailelerinizin gece gündüz çalışarak elde ettiği imkanlar ile bu başarıyı elde ettiniz. Sizlerden isteğim bir gün bu ülkede yönetici koltuklarına geldiğinizde kullandığınız bütçelerden en önemli payı eğitime ayırın. Sizin gibi zor şartlarda okuyanlara her zaman adaletli davranın” diye konuştu.

 
Konak standında 30 Ağustos coşkusu
 
Temmuz ayı ihracat rakamları açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak standında 30 Ağustos coşkusu
Konak Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu İzmir Enternasyonal Fuarı’na taşıdı.
Güney Afrikalı Başkan'ın Atatürk gururu!
İzmir Enternasyonal Fuarı'nı ziyaret eden Cape Town Belediye Başkanı Patricia ...
Karşıyaka'da 10 bin kişilik fener alayı: Zafer ve Demokrasi!
Karşıyaka Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıl dönümünü büyük ...
 
Büyükşehir genç tasarımcıları sektörle buluşturuyor!
Düzenlediği fuar etkinlikleriyle ayakkabı sektörüne ciddi bir ivme kazandıran ...
İzmir’in büyük dönüşüm projesi 4.kez ihaleye çıkıyor!
Uzundere Mahallesi'nde 280 konut ve 33 iş yerini kapsayan kentsel dönüşüm ...
Kocaoğlu İzmir'e seslendi: Bu sene bambaşka bir...
Büyükşehir Belediye Başkanı, “İzmirli hemşerilerimize sesleniyorum: Bu ...
 
Kemalpaşa 30 Ağustos'u kutladı
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıldönümü, Kemalpaşa’da düzenlenen resmi ...
İzmir Fuarı'nda her gün ayrı şölen!
85. İzmir Enternasyonal Fuarı, 29 Ağustos günü inovasyondan eğlenceye, ...
Urla Büyük Zafer'in 94.yılını kutladı
Urla 30 Ağustos Zafer Bayramının 94’ncü yıl dönümünü kutladı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva