HABERLER>GÜNCEL
13 Mayıs 2011 Cuma - 09:34

‘Eşek Adası’nı Yunanlılar işgal etti’

İlk kez Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek’in gündeme getirdiği Didim yakınındaki “Eşek” ve Bulamaç” adalarının Yunanlılar tarafından işgal edildiği yönündeki iddialar sonrası başlayan tartışma devam ediyor.

‘Eşek Adası’nı Yunanlılar işgal etti’

İSTANBUL - DP Genel Başkanı Zeybek, Didim'in açıklarındaki “Bulamaç” ve “Eşek” adalarının 2004 yılında Yunanlılar tarafından işgal edildiğini ve hükümetin buna sessiz kaldığını açıklamış, "Yunanlılar, Eşek Adası’na gittiler ve kilise yaptılar. Yanına da Yunan Bayrağı çektiler" demişti.

Zeybek: Didim açıklarındaki adalar Yunan işgalinde...haberi için tıklayın
 
DAVUTOĞLU’NA ÇAĞRI  
Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Bünyamin Altunelli de, Bulamaç ve Eşek adalarının Yunanlılar tarafından işgal edildiğini tekrarlayarak, “Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu bu konuyla ilgili, Türk milletinin kendini iyi hissetmesini sağlayacak, güvende hissetmesini sağlayacak açıklamalar yapmaya davet ediyorum” dedi.
 
Altunelli, partisinin İstanbul İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin iyi yönetilmediğini savunarak, hükümetin “komşularla sıfır problem politikası” kapsamında yanlış adımlar attığını iddia etti.
 
“2004 YILINDAN BU YANA İŞGAL EDİLİYOR”      
“Bulamaç ve Eşek adaları, Yunanlılar tarafından 2004 yılından bu yana işgal ediliyor” diyen Altunelli, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu bu konuyla ilgili, Türk milletinin kendini iyi hissetmesini sağlayacak, güvende hissetmesini sağlayacak açıklamalar yapmaya davet ediyorum. Lozan ve Paris anlaşmalarıyla Türkiye'nin egemenlik sınırları içinde gösterilen bu 2 adanın Yunanistan'a devri ya da onlara ait olduğu konusunda hiçbir uluslararası belge, ifade ve kayıt bulunmamaktadır. Türkiye'nin kendi mülküne sahip çıkmaması yüzünden Bulamaç ve Eşek adaları bugün Yunan bayraklarıyla donatılmış durumda. Adanız işgal edilsin, bir şey demeyin. Bu sıfır problem mi?”
 
Partinin İstanbul milletvekili adayı Ümit Yalım da Eşek ve Bulamaç adalarında çekilen fotoğrafları slayt eşliğinde göstererek, Eşek Adası'nda Yunan bayrağının dalgalandığını ve adada Yunan askerlerinin olduğunu iddia etti.
 
DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA
Dışişleri Bakanlığı, Demokrat Parti Lideri Namık Kemal Zeybek'in gündeme getirdiği Dikili açıklarındaki iki adacığın hukuki statüsü konusunda açıklama yapmaktan kaçındı. Dışişleri Enformasyon Dairesi, hurriyet.com.tr'nin sorusu üzerine; Ege'ye ilişkin son konuların Türkiye ve Yunanistan Dışişleri Bakanlıkları müsteşarları arasında yürütülmekte olan istikşafi görüşmelerde ele alındığını ifade etti.
 
Gerek Türkiye gerek Yunanistan'ın sorunların barışçı yollardan çözümü konusunda uzlaşma içinde olduğunu vurgulayan Dışişleri kaynakları, "Türkiye'nin Ege'deki pozisyonu değişmemiştir. Bu konular tüm Ege sorunları çerçevesinde istikşafi görüşmelerde ele alınmaktadır. Bu aşama, söz konusu adacıkların hukuki statüsü için bir açıklama yapmak için uygun değildir" değerlendirmesini yaptı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
20 Mayıs 2011 Cuma 22:55

sat tayip seninde sonun menderesgibi olusa sasmam zanmeki olmusuz dimdiri ayakdayiz toplumun birkismini kandirabilirsin asala hepsini kandiramassin

Yorumu oyla      11      5  
hıdır 13 Mayıs 2011 Cuma 16:55

adım hıdır elimden gelen budur! akp 'nin acizliği,beceriksizliği,pısırıklığı... say say bitmez.Hamdolsun ayağımızdaki don hala duruyor.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstifa sorusu Demir’i gülümsetti
YGS’deki şifre iddialarıyla ilgili savcılığın soruşturma izni istediği ...
Kocaoğlu'ndan 'Urla' hatırlatması
Başkan Kocaoğlu İEKKK toplantısında Büyükşehir operasyonuyla ilgili açıklamalarda ...
‘Yerlerde sürüklendik işkence gördük’
İstanbul'da Grup Yorum üyelerinin de gözaltına alındığı operasyon Emniyet ...
 
17 tutuklamaya ilk itiraz geldi
Büyükşehir operasyonu kapsamında tutuklananların avukatları, müvekkillerinin ...
Mahkeme YGS kararını verdi: İptal yok
Ankara 7. İdare Mahkemesi, YGS'deki şifre iddiaları üzerine sınavın yürütmesinin ...
Miko için devrede
İzmir’in en ünlü kafelerinden Miko'nun kapatılmaması için Kültür ve Turizm ...
 
Sembol davada karar
Devletin koruma vermediği Ayşe Paşalı’yı 11 yerinden bıçaklayarak öldüren ...
Gururumuz oldular
İzmirli Vahap ve Eray iki ayrı yarışmadan ödülle döndü. MEV öğrencisi ...
Bu haftasonu evlenecekti
Şırnak'ın Silopi ilçesinde polis evinin önündeki nöbetçi kulübesine açılan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva