HABERLER>POLİTİKA
21 Nisan 2016 Perşembe - 18:09

Erol'dan İzmir'de CHP'ye reçete: Lidere endeksli değil...

CHP Tunceli Milletvekili ve PM Üyesi Gürsel Erol, ‘Sorun doğuda, çözüm batıda’ konulu panelde konuştu. Terörün tarihsel sürecine değinen Erol, parti içi mesajlar vermeyi de ihmal etmedi. Erol, lidere endeksli değil tabana endeksli siyaset yapmanın gerekli olduğuna dikkat çekti.

Erol dan İzmir de CHP ye reçete: Lidere endeksli değil...

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - CHP Tunceli Milletvekili PM Üyesi Gürsel Erol, son günlerde Türkiye’nin değişmeyen gündemi olan terör üzerine bir panel düzenledi.

‘Sorun doğuda, çözüm batıda’ adlı panelde konuşan Erol, terörün tarihsel süreci hakkında değerlendirmelerde bulunurken, çözüm önerileri sundu.

Panele, İl Başkanı Alaattin Yüksel, İl Eski Başkanı Ali Engin, PM Üyesi Mustafa Moroğlu, Özkan Yıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan il yöneticileri, ilçe başkanları, meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Tarihi Havagazı’ndan yapılan panele yaklaşık 200 kişi katıldı. İki bölüm olarak gerçekleştirilen toplantıda ilk bölümde katılımcılar konuşurken, ikinci bölüm soru cevap şeklinde geçti.

CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel ilk olarak kısa bir açılış konuşması yaptı. Yüksel, “AKP iktidara geldiğinde sadece 7 şehit vermiştik. Şuan günde 7 şehit verir hale geldik. Terörle hiç ilişkisi olmayan kadınlar, çocuklar yaşamını yitiriyor. Şu an kentler, şehirler boşalıyor. Türkiye’deki sorun çözülmeden hiçbir şey çözülemez. Türkiye’nin en önemli sorunu olan terörü konuşacağız” ifadelerini kullandı. Yüksel Tunceli’nin son zamanlarda vergi ödemede ilk sıralarda olduğunu dile getirerek, bu konuda Erol’dan bilgi istedi.

SALONUN BİR KÖŞESİNDE HZ. ALİ DİĞER KÖŞESİNDE ATATÜRK
Tunceli’nin doğasından, yaşam tarzından ve insanlarından bahseden Tunceli Milletvekili PM Üyesi Gürsel Erol, Tunceli’nin bir kadının 24 saat boyunca özgürce dolaşabildiği bir kent olduğunu söyledi. Erol, “Tunceli’nin takdir ettiğim bir yönü vardır. En ücra köşedeki dağ köyüne de gitseniz, evlerde salonun bir köşesinde inançlarımızdan dolayı Hz. Ali’nin resmini, diğer bir köşesinde de Mustafa Kemal Atatürk’ün resmini görürsünüz. Yüzde 98’le Türkiye’nin en yüksek okuryazar oranı olan kentidir. Eğitim ve öğretime inanılmaz katkı yapar. Türkiye’de en az asker kaçağının olduğu yer Tunceli’dir. Tunceli’nin onur duyulan bir siyasi tavrı vardır. AKP iktidarının 81 il içinde tek giremediği, milletvekili çıkaramadığı yer Tunceli’dir” dedi.



TERÖR SORUNU ULUSAL SORUNDUR
Terör konusuyla ilgili endişe ve kaygılarını paylaşan Erol, örgütün de bu yönde katkılarını alarak genel bir rapor hazırlamak istediğini ifade etti. Erol, ”PKK terör örgütünün ilk eylemi Eruh’ta oldu. Üzerinde 32 yıl geçti. Bu süreç içinde 10 bin kamu görevlisi hayatını kaybetti. Yaklaşık 4 milyon vatandaşımız doğudan batıya göç etmek zorunda kaldı. Üstelik göç edenler gittikleri bölgelerdeki yaşama uyum sağlayamadıkları içim sorun yaşadılar. 32 yılda devlet kaynaklarından terör sorununa 1,5 trilyon para harcadı. Bin tane boğaz köprüsü maliyeti yapıyor. İç ve dış borçlarımızın iki katı kadar teröre para harcamışız. 6 cumhurbaşkanı, 10 başbakan, 11 genelkurmay başkanı değişti. Siyasi tarihinde faaliyet gösteren bütün partiler ya iktidar oldular ya da koalisyon hükümeti olarak görev yaptılar. Türkiye’de ne oldu da 7 Haziran’dan sonra terör birden bire hortladı? Oralardaki vatandaşlar diyor ki, ‘devletin derin güçleri ile PKK terör örgütünün derin güçleri anlaştı.’ Bölgede yaşayanlar mahallelerinde, sokaklarında terör örgütünün hendek kazdığı ve bomba gömdüklerini söylediği halde bu konuda bir müdahale olmadı. Yaklaşık 180 gündür kendi sınırlarımız içinde güvenliği sağlayamıyoruz. Biz geçmişte birçok savaş yapıp kazandık. Ama doğuda hala güvenliği sağlayamadık. Bir terör örgütü üyesinin ortalama yaşam süresi istatistiklere göre 5 yıldır. Şu an terör örgütünün insan kaynak sorunu var. Fakat endişemiz Suriyeliler. Hükümetin Suriyeliler ile ilgili bir politikası var. Bu politika, doğudaki insanları boşaltıp yerlerine Suriyelileri yerleştirmektir. O bölgede hem kültürel dengeyi hem de siyasal dengeyi bozacaklar. Bölge insanı şu anda çaresiz, umutsuz bir şekilde sıkı bir düzen yaşıyor. Devlet bölgedeki güvenliği sağlamak amacıyla bir köyü, şehir kenti boşaltabilir fakat boşaltırken sosyal bir hukuk devleti olduğunu unutmamalıdır. Belediye başkanları bir yerden yol geçirecekse yolu kamulaştırırlar, geçirirler. Kamulaştırma yapmadan insanları evlerinden, yörelerinden çıkartırsanız bu kez insanlar ‘beni evimden yöremden çıkarttı evimi de yağmaladı’ diyerek öfke besler. Yaşanan olayların hepsinin arkasında AKP hükümetinin kötü ve yanlış politikaları var. Terörün bu derece can güvenliğini tehdit eder boyutta olmasının sebebi AKP politikalarıdır. Bu sorun artık bir siyasi partinin değil, ülkenin ulusal sorunu haline gelmiştir. Hükümetin tek başına çözeceği bir sorun değildir. Ulusal bir sorundur. ABD, İngiltere, Japonya, Almanya gibi ülkelerin politikaları değişmez. Adını ne koyarsak koyalım… İster terör sorunu ister doğu sorunu… Türkiye’deki sorun ulusal sorundur. Biz iktidar değiliz dersek yanlış olur. Parlamento’da her şeyi tartışırız ama kurucu değerlerimizi ve üniter değerlerimizi tartıştırmayız” diye konuştu.

LİDERE ENDEKSLİ DEĞİL, TABANA ENDEKSLİ SİYASET
Önümüzdeki süreç içinde ‘Radikal Özgürlük’ adında yeni bir söylem yayacaklarını söyleyen Erol, parti içinde ortak bir dil ve söylem geliştiremediklerinden yakındı. Parti içi mesajlar veren Erol, “Partimizde yaşanan en büyük sorunlarımızdan birisi ortak dil ve ortak görüş sorunudur. Biz parti meclisinde konuları tartışırız ardından parti o konuda bir açıklama yapar ve bu açıklama bizim ortak dil ve görüşümüzdür. Ancak televizyon kanallarında görüyoruz, bir vekilimiz bir kanalda farklı bir görüşte diğer kanalda diğer vekil arkadaşımız bambaşka bir görüşte… Bu çok sorunlu bir durumdur. Biz CHP sayesinde seçildik. Cumhuriyet sayesinde bir yere geldik. Önce hizmet yapacağız. Hiç birimiz partinin üstünde değiliz. Partinin kurumsal kimliği hepimizin üzerindedir. Devşirme adaylara karşı çıkacağız, dışardan siyasal beklenti olarak gelen kimseleri CHP’nin içerisine almayacağız. Merkez yoklamasına karşı çıkacağız. Emek veren insanların seçimlerde ilk sıralara koyulması gerekir. En büyük sorunlarımızdan biri de yönetim tarzımızın olmayışıdır. Lidere endeksli siyaset yapmaktır. Sosyal demokrat partiler lidere endeksli değil, tabana dayalı siyaset yapmalıdır. Eski düzene dönersek farklılık yaratacağımızı düşünüyorum. Dönem eylem dönemi, söz dönemi değil. Biz sokakta olacağız” dedi.

ETNİK KİMLİK ÜZERİNDE SİYASET YAPILMAZ
Parti içinde etnik kimlik üzerinde siyaset yapılması sorusu üzerine konuşan Erol, “AK Parti’de neden bir tane Alevi yok. Çünkü Alevilerin değerleri cumhuriyetin değerleri ve CHP’nin değerleriyle uyuştuğu için. İnsanlar partilerde siyasi fikir ve ideolojileri üzerinden tartışabilirler. Etnik kimlik üzerinde siyaset yapılmaz” dedi.

 
Uluslararası Tahkim Mahkemesi'nden Cem Uzan kararı
 
Sağlık Bakanlığı 300 bin bisiklet dağıtacak
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yurttaş 22 Nisan 2016 Cuma 06:40

İyi hoşsunuz da partide şu memleketçilik virüsünü temizlemeden düzlüğe çıkış olmayacaktır. Başta siz olmak üzere hemen hemen herkes memleketçilik üzerinden siyaset yapıyor. Bu şekilde düzlüğe çıkılmaz.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener: Beni belinde silah olanlar ezemedi
MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ...
Siyasilerden ilçe milli eğitim müdürüne 'paylaşım' tepkisi
Aydın'ın Nazilli İlçesi'ndeki CHP ve MHP temsilcileri, Nazilli İlçe Milli ...
CHP'den alternatif kutlama: Hedef 1 milyon İzmirli!
CHP İzmir alternatif 23 Nisan kutlamaları için basın açıklaması yaptı. ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan Ergenekon kararı yorumu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Yargıtay'ın Ergenekon kararı hakkında ...
CHP'li Yiğit'ten köy enstitüleri önergesi
CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit'in hazırladığı, bütün dünyada özgün bir ...
Davutoğlu ile Gencebay'ın Özdemiroğlu' diyaloğu
Toplantıda söz alan Gencebay, "Şu anda sanatçılarımızın çok büyük çoğunluğu ...
 
CHP’li gençlerden o sözlere protesto: Ofise çelenge polis seti!
CHP İl Gençlik Kolları, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun CHP Lideri Kemal ...
Hotar öğrencilere ‘kariyer planlamayı’ anlattı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet ...
AK Parti’den yerel bölge zirvesi
AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı ilk bölge toplantısını Denizli’de ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva