HABERLER>POLİTİKA
21 Nisan 2016 Perşembe - 16:38

Akşener: Beni belinde silah olanlar ezemedi

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin muhaliflere yönelik ’Ezer geçeriz’ çıkışına, ”Vallahi belinde silah olanlar beni ezemedi” dedi.

Akşener: Beni belinde silah olanlar ezemedi

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, delegelerle görüşmek için Konya’ya geldi. Konya-Ankara karayolu üzerindeki Birlik Parkı’nda karşılanan Akşener’e partililer büyük ilgi gösterdi. Kısa süreli izdiham yaşanırken, ”Başbakan Akşener” sloganları ile karşılanan Akşener, yaklaşık 500 araçlık konvoyla şehir merkezine girdi. İlk olarak Mevlana Müzesi’ni ziyaret eden Akşener, burada da halkın yoğun ilgisiyle karşılandı. 

PARALELCİ DEMENİN TERBİYESİZLİK OLDUĞUNU ANLAMASINA SEVİNDİM
Dinlenmek için gittiği özel bir otelde basın toplantısı düzenleyen Meral Akşener, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelik ‘Baş Paralel’ sözlerinin ardından ihraç edilmek istemiyle parti disiplin kuruluna sevk edilmesi ve bunun kongredeki adaylığını ve seçimi nasıl etkileyeceği sorulan Akşener, yaşanan süreci anlattı. Akşeher, MHP Genel Başkanı Bahçeli tarafından önce paralel ile ilişkilendirildiğini, sonra paralelci olduğu yönünde açıklamalar yapıldığını, sonra da geri adım atarak ‘irtibatları olabilir’ şeklinde açıklamasını değiştirdiğini ifade etti. Bahçeli’nin paralelci demenin terbiyesizlik olduğunu anlamasına sevindiğini belirten Akşener, şunları söyledi: 

”Ben de bu tanımlamaların ne kadar saçma sapan olduğuna anlatabilmek için örnek vermiştim. Ondan sonra da Sayın Bahçeli, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı’na paralelci demenin terbiyesizlik olduğunu söyledi. Kendisine kesinlikle katılıyorum. Aynı zamanda da bir insana haksız yere paralelci deminin terbiyesizlik olduğunu anlamasına gerçekten sevindim” 

ÖKSÜRSENİZ SİZİ KAPININ DIŞINA KOYABİLİRLER
Siyasi Partiler Yasası’nı eleştiren Akşener, ”Türkiye’de otorite, ister hükümet olsun, ister bir siyasi partinin genel başkanı olsun, siyasi partiler yasası o kadar otoriter. Bizde öksürseniz sizi kapının dışına koyabilirler. O nedenle ihraç istemiyle disipline verilebilirim. Orada yapacak bir şey yok. Ama benim ihraç edilmeye yönelik herhangi bir tavrım eylemim olmadı. Son derece edepli medeni bir dille, son derece nezakete ve nezahete uyan bir dille ben ve arkadaşlarım bu süreci sürdürüyoruz” dedi.

KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK BU KONGRE OLACAK 
1 Kasım seçimleri sonuçlarının Milliyetçi Hareket Partisi’ne yakışmadığını ve potansiyelinin ülkeyi yönetmeye yetecek kadar geniş olduğunu ifade eden Akşener, ”Bu potansiyele uygun bir dil, tavır, çalışma biçimi gerçekleştirildiği taktirde ilk seçimlerde hızlıca bu sonuca ulaşabileceğimiz iddiasını dile getirdik. Bu iddiamızı konuşalım dedik. Kendilerini 1153 delege 21 Mart 2015 tarihinde seçtiler. O delegelerden birisi de benim. Dolayısıyla ihraç, mihraç önemli değil de esas olan buradaki temel soru şu, ‘Sizi seçen 1153 delege aynı delege. Sizin seçtiğiniz ve sizi seçen delege. Niçin bu delegeden kaçıyorsunuz da otoriterinizin size sağladığı imkanlardan faydalanma yoluna gidiyorsunuz. Bu demokrasiye, demokrasi ve milliyetçilik ikiz kardeştir diyen bir siyasi geleneğe ve ülkücü iradenin sesini duymaya yönelik o talebi yerine getirmek istememenin doğru olmadığını düşünüyorum.

Bizim geleneğimize uygun değil. Sonuç itibariyle keşke genel merkez ve genel başkan bu olağanüstü kurultay talebimizi kendiliğinden yerine getirseydi. 1100 delege bile olsanız yoksunuz hükmünde dememiş olsaydı. Ama korkunun ecele faydası yoktur. Bu kongre olacak. Bu kongreyi mahkeme falan değil. Ülkücü irade, ülkücüler istiyor. Ülkücülerin sesine kulak vermemek başlı başına başka bir meseledir. Benim buradan çağırım şudur, ‘Elinizdeki otoriter imkanları sonuna kadar kullanabilirsiniz.

Elinizi tutan yok. Ama kaçmayın. Kaçmayın. Kaçmayın. Çünkü o delege sizin ve sizi seçen delegeniz. Nesine güvenmiyorsunuz. Dolayısıyla bu kongre olacak. Benim gibi başka arkadaşlarımızda ihraç noktasında aynı akıbete uğrayabilir. Onların hepsini hukuki olarak üst kurul delegeleri bir önerge ile kaldırma yetkisine sahiptir. Yeniden üye yapma yetkisine sahiptir. Dolayısıyla üst kurul delegelerimiz neyi uygun görürse ona da ben amenna ve saddakna diyeceğim. Sonuçlarına uyacağım.”

BENİ BELİNDE SİLAH OLANLAR EZEMEDİ 
Kongrede şansının ne olacağı ve Bahçeli’nin muhaliflere yönelik ‘Ezer geçeriz’ şeklindeki çıkışı sorulan Akşener, ”Şansımın ne olacağını üst kurul delegelerimiz bilir. Onlar neyi, kimi tercih edeceklerse, ona da ben saygı duyacağım. Şu an da 5 arkadaş aday olmuşuz. Bundan sonra aday olacak kardeşlerimiz olacaktır. Ben genel kurul ve üst kurul delegelerine ait yetkiyi kullanmayı zul sayarım. Dolayısıyla bilmiyorum kimi seçecekler. Kimi seçerlerse de saygı duyacağım. Umarım bana teveccüh ederler. Ama ‘Ezerim’ kelimesi çok güçlü bir kelimedir. Kişisel olarak buna cevap vermek durumundayım. Vallahi belinde silah olanlar beni ezemedi. Dolayısıyla çok zor, çok zor” dedi. (dha)

 
Ankara Garı katliamının IŞİD'li faili yakalandı!
 
Ve Körfez Köprüsü açıldı: Adı ne oldu?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Siyasilerden ilçe milli eğitim müdürüne 'paylaşım' tepkisi
Aydın'ın Nazilli İlçesi'ndeki CHP ve MHP temsilcileri, Nazilli İlçe Milli ...
CHP'den alternatif kutlama: Hedef 1 milyon İzmirli!
CHP İzmir alternatif 23 Nisan kutlamaları için basın açıklaması yaptı. ...
Kılıçdaroğlu'ndan Ergenekon kararı yorumu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Yargıtay'ın Ergenekon kararı hakkında ...
 
CHP'li Yiğit'ten köy enstitüleri önergesi
CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit'in hazırladığı, bütün dünyada özgün bir ...
Davutoğlu ile Gencebay'ın Özdemiroğlu' diyaloğu
Toplantıda söz alan Gencebay, "Şu anda sanatçılarımızın çok büyük çoğunluğu ...
CHP’li gençlerden o sözlere protesto: Ofise çelenge polis seti!
CHP İl Gençlik Kolları, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun CHP Lideri Kemal ...
 
Hotar öğrencilere ‘kariyer planlamayı’ anlattı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet ...
AK Parti’den yerel bölge zirvesi
AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı ilk bölge toplantısını Denizli’de ...
Çalışkan’dan çöp çıkışı: Kocaoğlu ile AK Parti anlaştı!
Yamanlar’a yapılması planlanan çöp tesisine karşı duruşu ve ses getiren ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva