HABERLER>POLİTİKA
23 Ekim 2017 Pazartesi - 14:50

Erdoğan: Böyle bir rezalet olabilir mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, havalimanında Türk yolculara ''köpekle arama'' yapan Avusturya'ya tepki gösterdi: ''Böyle bir rezalet olabilir mi? Sen kendin arayamıyor musun, kendin arasana.''

Erdoğan: Böyle bir rezalet olabilir mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Vefatının 14. Yılında Aliya İzzetbegoviç'i Anma Programı"nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Aliya sadece bir siyasetçi bir düşünür değildir merhum Aliya bunların tamamıdır. O, milletini bağımsızlığa taşıyan bilge bir liderdir'' dedi.

Cumhurbaşkanı, konuşmasında, Avusturya'daki Viyana Havalimanı'nda Türk yolculara uygulanan ''köpekle arama''ya da sert sözlerle tepki gösterdi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Buradan başta Aliya'nın ailesi ve yakınları olmak üzere tüm Boşnak kardeşlerime bir kez daha başsağlığı diliyorum. Aliya sadece bir siyasetçi bir düşünür değildir merhum Aliya bunların tamamıdır. Hatta çok daha ötesi fazlasıdır. O sırf Müslüman olduğu Müslümanca düşündüğü için atıldığı zindanda fikrinin ilmek ilmek dokuyan genç bir mütefekkirdir. O milletini bağımsızlığa taşıyan bilge bir liderdir.

''HER CANLI FANİDİR, VAKTİ GELİNCE MUHAKKAK ÖLÜMÜ TADAR''

Her canlı fanidir vakti saati gelince muhakkak ölümü tadar ve tadacağız. Kalmak yok gidiyoruz. Hepimiz yolcuyuz. Ancak bu dünyadan göçse bile insan eserleriyle yaşar. Aradan asırlar geçmesine rağmen bugün halen yolumuzu aydınlatan kitaplar var.

''EN BÜYÜK ESERİ BOSNA EN ÖNEMLİ MİRASI ASALETİDİR''

Benim için Aliya İzzetbegoviç'in en büyük eseri Bosna en önemli mirası da asaletidir. Aliya Müslüman olmanın kalmanın Müslümanca yaşamanın mücadelesini vermiştir. Batı karşısında eğilmektense ölmeyi tercih edecek kadar asildir. Aliya'nın Batı karşısında bu kadar cesur olmasının sebebi yaşadıklarıdır. Yıkım savaş dahil belki de görülebilecek bütün acıları 78 yıllık ömrüne sığdırmış birisidir.

''SREBRENİTSA BUNLARDAN BİR TANESİ''

Tüm dünyanın gözü önünde tam 3,5 yıl boyunca yüz binlerce vatandaşı vahşice katledilir. Srebrenitsa aslında bunlardan bir tanesi. Son seçimlerde Hollanda'nın o yamyamlarıyla bizim insanlarımıza nasıl saldırdıklarını gördük. Benim Trabzonlu Hollanda'da çalışan işçimizi köpeklerine saldırtmak suretiyle nasıl üzerine çullandırdıklarını gördük.

''BÖYLE BİR REZALET OLABİLİR Mİ?''

Türkiye'ye gelecek olan Batı'daki benim vatandaşıma kalkıyorlar, köpeğe üzerini arattırıyorlar. Böyle bir rezalet olabilir mi? Sen kendin arayamıyor musun, kendin arasana. Bayansa, bayan polisine arat. Niye? Çünkü bunların karakterinde, cibilliyetinde bu var ama bir Müslüman'da bu olamaz çünkü Müslüman zulmetmez.

''AVRUPA BOSNA'DA ÖLMÜŞ, SURİYE'DE GÖMÜLMÜŞTÜR''

Avrupa, Bosna'da ölmüş, Suriye'de gömülmüştür. Sahile vuran masum çocuk bedenleri ise Batı medeniyetinin mezar taşlarıdır bunu böyle biliniz. Maalesef son 7 yılda kadim Avrupa değerleri bizzat bu değerlerin sahipleri tarafından itibarsız hale gelmiş, tek tek yok edilmiştir.

''TÜRKİYE, AVRUPA'YA MUHTAÇ DEĞİL. ASIL MUHTAÇ DURUMDA OLAN AVRUPA''

Avrupalı liderlerden Türkiye'yi hedef almayı artık bir tarafa bırakıp, sağduyuya, aklıselime dönmelerini bekliyoruz. Yabancı düşmanlığını tırmandırmak, hiç kimseye bir fayda sağlamaz. İslam karşıtlığı üzerinden iktidar hayali kurmak kimseyi bir yere taşımaz. Türkiye'siz bir Avrupa'nın varacağı yer yalnızlıktır, çaresizliktir, iç çekişmelerdir. Türkiye, Avrupa'ya muhtaç değildir. Asıl muhtaç durumda olan Avrupa'dır. Onlar görmek istemese de giderek kronikleşen sorunlarının reçetesi Türkiye'dir, Türkiye'nin tam üyeliğidir.

''HAVLU ATMAYACAK, PES ETMEYECEĞİZ''

Tehditlerle Türkiye'yi esir alacaklarını zannedenler kendi tarihlerinden bihaber gafillerdir. Yaptırımlarla bize diz çöktüreceklerini sananlar büyük bir yanılgı içinde olduklarını pek yakında anlayacaklardır. Her zaman ifade ettiğim gibi havlu atmayacak, pes etmeyeceğiz. Ucuz ayak oyunlarına prim vermeyeceğiz, kendini bilmez siyasetçilerin provokasyonuna gelmeyeceğiz. Milli gururumuzdan da stratejik hedeflerimizden de taviz vermeyeceğiz.'' (NTV)

 
CHP'li Balbay müjdeledi: Menemen'e taş ocağı yok!
 
Pınar Karşıyaka'ya yeni yasak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Balbay müjdeledi: Menemen'e taş ocağı yok!
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, Menemen'de özel sektörün taş ...
Flaş! CHP'nin İzmir vekili Aytun Çıray: 'Yaşasın Atatürk' dedi... Yeni partiye gitti!
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, partisinden istifa etti. Çıray, yazılı ...
CHP’li Güven Bayındır’daki satış krizi için net konuştu: Doğru bulmuyorum!
İzmir İl Başkanı Güven, Bayındır’da Milletvekili Erol’a ait şirkete satışı ...
 
AK Partili Sürekli, CHP’li Alabay’ı hastanede ziyaret etti
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, hastanede tedavi gören ...
O Belediye Başkanı istifa etmeyeceğini iletti!
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AK Parti'de yaşanan istifa krizi hakkında ...
CHP İzmir'deki 'arsa krizi'nde söz vekil Bakan'da: 2 yıldır bu işlerle ilgilenmiyorum!
Belediye arazisini kendine ait şirketin alması sonrasında konuşan Milletvekili ...
 
AK Parti İzmir'de 'Yıldırım' teyakkuz!
Başbakan Binali Yıldırım, İzmir programı yarın başlıyor. İki gün sürecek ...
Deniz Baykal'ın beyninde 8'lik deprem!
Profesör Osman Müftüoğlu, Deniz Baykal'ın geçirdiği rahatsızlığın arka ...
MHP'de istifalar bitmiyor: Bu kez 88 kişi!
Edirne’nin Keşan İlçesi’nde aralarında görevden alınan MHP eski İlçe Başkanı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva