HABERLER>POLİTİKA
23 Ekim 2017 Pazartesi - 12:55

CHP’li Güven Bayındır’daki satış krizi için net konuştu: Doğru bulmuyorum!

İzmir İl Başkanı Güven, Bayındır’da Milletvekili Erol’a ait şirkete satışı yapılan belediye arazisinin krize sebep olması karşısında, “Arkadaşların basın üzerinden ortalığı birbirine katmalarını doğru bulmuyorum. Bu konuların partimize zarar verecek boyutlara taşınması kabul edilemez” dedi.

CHP’li Güven Bayındır’daki satış krizi için net konuştu: Doğru bulmuyorum!

EGEDESONSÖZ- Bayındır Belediyesi’nin, mülkiyetinde olan ve Arıkbaşı Mahallesi’nde bulunan 80 dönümlük araziyi CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol’a ait şirkete 675 bin lira karşılığında satması partide krize neden oldu.

Satışa tepki gösteren İl Eğitim Sekreteri Yücel Özen görevinden istifa etti. Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, “Satış yasaya uygundur” derken İzmir Milletvekili Atilla Sertel de sosyal medya hesabından, “CHP’den seçilmiş bir belediye başkanı Bayındır’da kamuya ait bir araziyi CHP’li bir vekilin şirketine satamaz. (nokta) yasal olsa da ayıptır' ifadelerini kullandı.

CHP İZMİR'DEKİ 'ARSA KRİZİ'NDE SÖZ VEKİL BAKAN'DA: 2 YILDIR BU İŞLERLE İLGİLENMİYORUM!

CHP İZMİR'DE ARSA SATIŞI KRİZİ: ORTALIK TOZ DUMAN!

Bayındır İlçe Başkanı Hüseyin Behzat Aydilek de konuyla ilgili açıklama yaptı. Aydilek, “Belediyeye sordum. Pazartesi cevap vereceklerini söylediler. Ayrıntıya ilişkin bilgi vermediler. Belediye bize bilgi vermiyorsa demek ki sıkıntılı bir durum var. Hukuken uygun olabilir ama siyaseten de ahlaken de uygun değil. Her köye gittiğimizde köy mallarını satmayacağız dedik. Çünkü bu köy mallarının edinilmesinde belediyenin alın teri yok. Köylünün yüz yıllardır emeğiyle oluşmuş mallar. Genel merkez de bu konuda hassas. Belediye satar yetkisi var ama uygun değil. İkincisi; milletvekilinin alması daha büyük ayıp... Satmak nasıl ayıpsa almak iki kez ayıp” diye konuştu.

İl Başkanı Güven, “Bana gelen net bir bilgi yok. Arkadaşları arayıp detaylı bilgi alacağım ve gereken açıklamayı yapacağım” demişti. Başkan Güven detaylı bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Başkan Güven konunu basın önünde tartışılmasını eleştirdi.

ARKADAŞLARIN ORTALIĞI BİRBİRİNE KATMALARINI DOĞRU BULMUYORUM
Güven, “Bu tür olayların basın üzerinden tartışılması partiye hiçbir yarar sağlamamaktadır. Partimizde sorumluluk taşıyan arkadaşların, birbirleriyle yüz yüze konuşabilecekleri konuları, basın üzerinden değerlendirip, ortalığı birbirine katmalarını doğru bulmuyorum. Eğer konu köy mallarının satışı konusuysa bunları oturup konuşabilir, böylece konunun detayları ve hassasiyetleri hakkında daha kapsamlı bilgi sahibi olup, ona göre davranabilirler. Ancak şu an yapılan ve basın üzerinden yürütülen işler, hem çözüm üretmiyor, hem kamuoyu tarafında yanlış bir algıya sebep oluyor. Bu tür durumlar partimize hiçbir yarar sağlamadığı gibi, zarar da veriyor. Bu sebeplerden dolayı arkadaşlarımdan ricam, daha dikkatli ve sorumlu davranmaya özen göstermeleridir” diye konuştu.

KENDİ KENDİMİZLE TARTIŞACAK LÜKSÜMÜZ YOK!
Güven ayrıca Türkiye'nin çok önemli sorunları olduğunu belirtirken CHP olarak amaçlarının mevcut sorunların çözümü olduğunu ifade etti. Güven, “Ülke çok sıkıntılı ve tehlikeli bir sürece sürüklenmişken, halkımız CHP'yi tek umut olarak görüyorken, bizlerin daha sorumlu ve düşünceli davranması şarttır. Kendi kendimizle tartışacak lüksümüz yoktur. Bu konular diyalogla ve kendi içimizde halledilecek konularken, partimize zarar verecek boyutlara taşınması kabul edilemez. Bizler, 2019'u hedeflemiş, halkımızla birlikte Türkiye'nin yeniden saygın, demokrasiyle yönetilen ve adaletin sağlandığı bir ülke haline gelmesini amaçlamış bir partinin mensuplarıyız. Bu amaca hizmet tek önceliğimizdir. Bir kez daha tüm arkadaşlarımızdan bu amaca uygun hareket etmelerini rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

 
Folkart Academy'e rekor başvuru!
 
Karşıyaka'nın kurtuluşu için çifte hamle!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 23 Ekim 2017 Pazartesi 15:45

Başkanın dediği doğrudur bu düzeye gelmiş bir il yöneticisi daha dikkatli olmalı. Memleket elden gidiyor medyada yapılan Show a bakın yazık ki ne yazık. Biraz sorumluluk duygusu olsun içinizde. 3 sene önce AKP li belediye zamanında olmuş bu iş şimdi mi konuşuluyor?

Yorumu oyla      11      5  
23 Ekim 2017 Pazartesi 15:24

CHP zaten hep kendi içinde sürekli tartışma halinde siyaseti kendi içinde yapıyor.

Yorumu oyla      11      5  
Partili 23 Ekim 2017 Pazartesi 14:01

Baskan cok hakli parti ici konusulucak konular neden basin uzerinden konusuluyor.Istifalar basin uzerinden aciklaniyor.Gelecek icin bir hamlemi bu diye soru isaretleri olusuyor.Bu durum bir bahane olarakmi degerlendirilmek isteniyor ilerki gunlerde girecegiz.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Sürekli, CHP’li Alabay’ı hastanede ziyaret etti
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, hastanede tedavi gören ...
O Belediye Başkanı istifa etmeyeceğini iletti!
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AK Parti'de yaşanan istifa krizi hakkında ...
CHP İzmir'deki 'arsa krizi'nde söz vekil Bakan'da: 2 yıldır bu işlerle ilgilenmiyorum!
Belediye arazisini kendine ait şirketin alması sonrasında konuşan Milletvekili ...
 
AK Parti İzmir'de 'Yıldırım' teyakkuz!
Başbakan Binali Yıldırım, İzmir programı yarın başlıyor. İki gün sürecek ...
Deniz Baykal'ın beyninde 8'lik deprem!
Profesör Osman Müftüoğlu, Deniz Baykal'ın geçirdiği rahatsızlığın arka ...
MHP'de istifalar bitmiyor: Bu kez 88 kişi!
Edirne’nin Keşan İlçesi’nde aralarında görevden alınan MHP eski İlçe Başkanı ...
 
Kulislerde dolaşan iddia: Sırada bakanlar mı var?
Siyasi kulisler, gündemden düştüğü sanılan iki konuda yeniden dalgalanmaya ...
Erdoğan: Bir gece ansızın vurabiliriz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Nerede bize yönelik bir taciz varsa bir gece ansızın vurabiliriz'' dedi.
'AK Parti'li sandıkla gelir sandıkla gider ama...'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti’nin ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölmeyen aşk!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva