HABERLER>POLİTİKA
23 Ekim 2017 Pazartesi - 11:12

CHP İzmir'deki 'arsa krizi'nde söz vekil Bakan'da: 2 yıldır bu işlerle ilgilenmiyorum!

Belediye arazisini kendine ait şirketin alması sonrasında konuşan Milletvekili Erol, “Şirketin avukatı Milletvekili Murat Bakan’dır” dedi. Bakan ise, “Arsanın nasıl, neye karşılık alındığı, bedeli ve diğer ayrıntılardan bilgim ve haberim yoktur. 2 yıldır bu işlerle ilgilenmiyorum” diye konuştu.

CHP İzmir deki  arsa krizi nde söz vekil Bakan da: 2 yıldır bu işlerle ilgilenmiyorum!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Bayındır Belediyesi’nin, mülkiyetinde olan ve Arıkbaşı Mahallesi’nde bulunan 80 dönümlük araziyi CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol’a ait şirkete 675 bin lira karşılığında satması partide krize neden oldu.

Satışa tepki gösteren İl Eğitim Sekreteri Yücel Özen görevinden istifa etti. Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, “Satış yasaya uygundur” derken İzmir Milletvekili Atilla Sertel de sosyal medya hesabından, “CHP’den seçilmiş bir belediye başkanı Bayındır’da kamuya ait bir araziyi CHP’li bir vekilin şirketine satamaz. (nokta) yasal olsa da ayıptır' ifadelerini kullandı.

CHP İZMİR'DE ARSA SATIŞI KRİZİ: ORTALIK TOZ DUMAN!

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ile Bayındır İlçe Başkanı Hüseyin Behzat Aydilek de konuyla ilgili açıklama yaptı.

İl Başkanı Güven, “Bana gelen net bir bilgi yok. Arkadaşları arayıp detaylı bilgi alacağım ve gereken açıklamayı yapacağım” derken İlçe Başkanı Aydilek satış kararına tepki gösteren isimler arasında yer aldı.

Aydilek, “Belediyeye sordum. Pazartesi cevap vereceklerini söylediler. Ayrıntıya ilişkin bilgi vermediler. Belediye bize bilgi vermiyorsa demek ki sıkıntılı bir durum var. Hukuken uygun olabilir ama siyaseten de ahlaken de uygun değil. Her köye gittiğimizde köy mallarını satmayacağız dedik. Çünkü bu köy mallarının edinilmesinde belediyenin alın teri yok. Köylünün yüz yıllardır emeğiyle oluşmuş mallar. Genel merkez de bu konuda hassas. Belediye satar yetkisi var ama uygun değil. İkincisi; milletvekilinin alması daha büyük ayıp... Satmak nasıl ayıpsa almak iki kez ayıp” diye konuştu.

YASAL BİR BAĞLANTIM YOK
Gelişmelerin ardından konuyla ilgili açıklama yapan milletvekili Erol, Gür-Ya şirketiyle yasal bir bağlantısı olmadığını ifade ederken, “Hukuken söz konusu şirket ile yasal bağlantım yok. Benim konuyla ilgili bilgim olduğu kadarıyla, şirketin yasal avukatı bugün İzmir milletvekilimiz olan Murat Bakan’dır” dedi. Bu açıklama sonrasında gözler CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’a çevrildi.

ARSA SATIŞI YA DA ALIŞI BİZİM BİLGİMİZ DIŞINDADIR!
Vekil Bakan yaptığı açıklamada yaşanan süreci özetledi. Bakan, “Birçok şirketin olduğu gibi söz konusu şirketin de avukatlığını söz konusu belediye AKP’li belediyeyken alacaklarını tahsis temek üzere hukuk büromuz icra takibi yapmıştır. Devam eden davaların tamamı AKP döneminde kazanılmıştır. Daha sonra CHP’li belediye kazanınca şirket yetkilisinin talebi üzerine icra takibi durdurulmuştur. Söz konusu arsa satışı ya da alışı bizim bilgimiz dışındadır. Milletvekili olduğum 1 Kasım tarihi itibariyle avukatlığı bıraktım. Ancak hukuk büromuz ve avukat Boran Özal söz konusu şirketin işlerini takip etmektedir” dedi.

2 YILDIR BU İŞLERLE İLGİLENMİYORUM
“Arsanın nasıl, neye karşılık alındığı, bedeli ve diğer ayrıntılardan bilgim ve haberim yoktur” diyerek sözlerine devam eden Bakan, “Söz konusu arsa alındıktan sonra orada ormanın bir işgali olduğunu şirket yetkilisi arayarak bize bildirmiştir. Bununla ilgili avukat Boran Özal Orman Bakanlığı’na kamulaştırmasız el atma davası açmıştır. Daha sonra şirket yetkilisinin talebi üzerine davadan vazgeçildiğini sonradan öğrendim. Bu davalarla ilgili süreç de davaya bakan avukat tarafından yürütülmektedir. 2 yıldır ben bu işlerle ilgilenmiyorum. Arsa alımından da hiç haberim yok” açıklamasını yaptı.

BAYINDIR’LA İLGİLENDİĞİMİZ TEK MEVZU KÜTÜPHANE!
Bizim Bayındır Belediyesi’yle şu an ilgilendiğimiz tek mevzu belediyenin restore ettiği binayı kendi saha grubumuzla beraber kütüphane yapıyoruz. Tüm masrafları bizim grubumuz karşılıyor. Oraya Bayındırlı çocuklar için bir kütüphane yapıyoruz. Referandum sürecinde beraber çalıştığımız kadın arkadaşlarımızla bu çalışma içindeyiz. Bizim Bayındır’la ilgili tek temasımız bu. Başka konularla bir ilgimiz yok” ifadelerini kullandı. 

 
Çeşme Belediye Başkanı Dalgıç, Egedesonsöz'e konuştu: Hiç kimseyi rakip görmem!
 
Kuzey Irak'ta seçimler ertelendi!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 23 Ekim 2017 Pazartesi 12:35

belediye şirketine müdürü il yöneticisinden seçersen, belediye şirketine avukatı parti meclisi üyesinden seçersen, ilçe başkanını belediye işçileri arasından seçersen haliyle bir milletvekili belediyenin arsasını alacak diğer milletvekili satacak... bu çark böyle dönüp duracak...

Yorumu oyla      11      5  
M. Olcay Nalbantoğlu 23 Ekim 2017 Pazartesi 12:02

Bu polemikler giderek partiyi daha yaralayıcı olacağa benzer. Belediye başkanı "satış yasaya uygundur" demiş, ama öyle görünüyor ki, üyesi olduğu partinin anayasası demek olan Tüzüğe uygun değil. Önceki ilgili habere yorumumdaki maddeleri bir de bu vesileyle hatırlatayım: Tüzüğün 4. maddesi, "siyasal görevler özel çıkarlar için kullanılamaz" der. 70. maddesi de "Tüzük kurallarına aykırı davranmak" partiden "kesin çıkarma cezası gerektiren Parti suçları"ndandır der. Polemiklerin uzamaması için, yetkili organlar için yol belli yani.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti İzmir'de 'Yıldırım' teyakkuz!
Başbakan Binali Yıldırım, İzmir programı yarın başlıyor. İki gün sürecek ...
Deniz Baykal'ın beyninde 8'lik deprem!
Profesör Osman Müftüoğlu, Deniz Baykal'ın geçirdiği rahatsızlığın arka ...
MHP'de istifalar bitmiyor: Bu kez 88 kişi!
Edirne’nin Keşan İlçesi’nde aralarında görevden alınan MHP eski İlçe Başkanı ...
 
Kulislerde dolaşan iddia: Sırada bakanlar mı var?
Siyasi kulisler, gündemden düştüğü sanılan iki konuda yeniden dalgalanmaya ...
Erdoğan: Bir gece ansızın vurabiliriz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Nerede bize yönelik bir taciz varsa bir gece ansızın vurabiliriz'' dedi.
'AK Parti'li sandıkla gelir sandıkla gider ama...'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti’nin ...
 
Mansur Yavaş'tan imalı Gökçek mesajı...
Kulislerde CHP'nin Ankara Büyükşehir Adayı olabileceği iddiası konuşulan ...
CHP İzmir'de arsa satışı krizi: Ortalık toz duman!
Bayındır'da mülkiyeti belediyeye ait 80 dönümlük arazinin satışı tartışmalara ...
'Artık Gülen'in iadesini bekliyoruz'
Adalet Bakanı Gül, ABD'de bulunan FETÖ elebaşı Gülen’in iadesine ilişkin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva