HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Ocak 2019 Çarşamba - 11:45

En zoru başardılar

Kapılarını 13’ncü kez İzmir’den dünyaya açan IF Wedding Fashion İzmir, 10. Gelinlik Tasarım Yarışması Final Defilesi ile ışık saçtı. “Sadelikteki Yaratıcılık” teması altında birleşen genç tasarımcılar, kariyerlerindeki ilk ürünleri sektör profesyonelleri ve ünlü modacılara sundu.  Bugüne kadarki en zorlayıcı temanın seçildiği yarışmanın görkemi, fuar açılış törenine damga vurdu.

En zoru başardılar

Başladığı günden bugüne dek sektör ve ülke ekonomisine katkı sağlayan IF Wedding Fashion İzmir Gelinlik, Damatlık ve Abiye Fuarı, her geçen yıl gelişmeye ve değişmeye devam ediyor. Tasarımlarıyla dünya modasına yön veren IF Wedding Fashion İzmir Fuarı, genç yeteneklerin de keşfedildiği bir organizasyon olma görevini sürdürüyor. Sektörün geleceği için yapılan en önemli etkinlik  olan Gelinlik Tasarım Yarışması bu yıl 10. kez fuara heyecan kattı. Genç yetenekleri ünlü modacılar ve sektör profesyonelleri ile buluşturan yarışma; “Sadelikteki Yaratıcılık” temasıyla katılımcıları sınırların ötesine taşırken jüri üyelerinden de tam not aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) iş birliği ile gerçekleştirilen 10. Gelinlik Tasarım Yarışma heyecanı, 13. IF Wedding Fashion İzmir Açılış Töreni'nde yaşandı. 125 tasarımcının 375 tasarımla başvurduğu yarışmada, yarı finale kalmaya hak kazanan 15 tasarımcı, kariyerlerinin ilk ürünleriyle birlikte IF Wedding Fashion podyumunda yürüdü. Birbirinden yaratıcı tasarımlarla jüri üyelerini zorlayan yarışmada, Yasemin Dikerel birinci, Ece Anafarta ikinci, Gülşah Serin ise üçüncü oldu.



“KENDİME SINIR KOYMUYORUM”
10 bin lira değerindeki birincilik ödülüyle birlikte 14. IF Wedding Fashion İzmir’de Performans Defilesi yapma hakkını kazandı. Tasarımına ipeği keşfeden Çin İmparatoriçesi Hsi-Ling-Shi’nin ismini veren  Yasemin Dikerel,  “Yarışmaya ilk defa katıldım. Tarif edilemez bir duygu. Sadelik denilince de aklıma ipek kumaşı geldi. Kozalardan esinlenerek bir doku yaratmak istedim ve o ipeğin oluşumuna dair bilgilerle birleştirerek böyle bir tasarım çıkardım. Tasarım alanında gidebildiğim kadar ileri gitmek istiyorum. O nedenle kendime bir sınır koymuyorum” dedi.

Yarışmanın ikincisi Ece Anafarta, “Gerçekten zorlu bir süreçti. Bu bizim için çok büyük bir başarı oldu. Daha 18 yaşımı yeni bitirdim ve gerçekten çok büyük bir şey başardığımı düşünüyorum” diyerek okulu bitirip bir an önce tasarımcı olarak çalışmak istediğini söyledi. Yarışma üçüncüsü Gülşah Serin ise, “Profesyonel anlamda ilk kez böyle bir ürün ortaya koydum. Kendi markamı kurmak ve onunla yurt dışında tanınan bir tasarımcı olma hayalim var. Ülkemi yurt dışında en iyi şekilde temsil etmek istiyorum” dedi.



JÜRİ TASARIMLARDAN ÇOK ETKİLENDİ
Türkiye’nin dört bir yanından başvuruların gerçekleştiği yarışma, gerek tasarımları, gerek kumaş kalitesi, gerekse işçiliğiyle jüri değerlendirmesinden tam puan aldı. “Sadelikteki Yaratıcılık” temasının bugüne kadarki en zor konsept olduğunu dile getiren jüri üyeleri, 15 tasarım arasından ilk üçü belirlemekte çok zorlandıklarını dile getirdi. Yarışmanın mentörlerinden biri olan ve Türk modasını İzmir’den dünyaya taşıyan Modacı Erol Albayrak, yarışma sürecini değerlendirerek şunları söyledi:

“Tasarımda sadelik en zor olan şeydir. Gelinliği sadeleştirmek ise daha da zor. Çok iyi bir kalıp uygulaması gerekir, giysiler kusurları kabul etmez. Bu seneki yarışmacılarımız gerçekten en zor konsepti aldılar. Fakat en iyisini başardılar. Tasarımlar çizimlere çok yakındı. Hepsinde kalite ve tasarım artmış, yaratıcılık çoğalmıştı. Tasarım her şeyin başı. Tasarım formu vermek değil fikir olarak da tasarımı üretmeliyiz. Bu anlamda İzmir’de moda ve tasarım alanında yoğunlaşma var.  Bunu İtalya ya da Paris’te bu kadar sık göremezsiniz. Fuar bu noktada çok önemli çünkü hem tasarımsal hem de üretimsel anlamda bir buluşma sağlıyor” dedi. 



“MODA BAŞKENTLERİNE MODA SATIYORUZ”
Ege Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Atınç Abay İzmir’in ve yarışmanın tasarımda geldiği noktayı değerlendirerek, “Biz çok memnunuz sektöre tasarımcı kazandırdığımız için. 10 yıl önce İzmir’i moda ve tasarımın başkenti yapma hedefini koyduk. Fuarın yanında tasarım yarışmamız da gelişti. Çok etkileniyoruz geçmişi bilen insanlar olarak. Sektör çok ileri gitmiş. Çocuklar artık çok daha iyi tasarımlarla geliyorlar ve çok iyi dikimler yapılıyor. Sektör geliştikçe tasarımlar gelişiyor, tasarımlar geliştikçe sektör de gelişiyor ve her iki taraf kazanıyor. Ben jürinin bu kadar zorlandığı yarışma görmedim. Gelinliğin başkenti olabilecek seviyeye geldik bence. Fransız ve İtalyanlar gelip koleksiyon siparişlerini bizden veriyorsa zaten moda başkentlerine moda satıyoruz. Sadece Türkiye’de değil Avrupa ülkeleri başta olmak üzere tüm dünyada İzmir’in tanınması, buradaki tasarımın öneminin bir adım daha öne çıkması açısından çok daha iyi olacaktır” dedi.



MERVE BOLUĞUR DA KATILDI
İzmir’de bulunduğu ve böyle bir işte yer almaktan büyük heyecan duyduğunu dile getiren oyuncu Merve Boluğur ise, “Genç yeteneklerin sektöre bu şekilde kazandırılması gerek. Bütün zamanlarını harcayarak çok güzel şeyler yaratıyorlar. Keşke bir değil daha çok kişi seçilse. Eminim hepsi için çok güzel basamaklar olacaktır” dedi.

Yarışmanın tasarımcılara çok farklı kapılar açtığını belirten Boluğur, 2017’de yarışma birincisi olup 2018 yılındaki Performans Defilesi ile moda dünyasına adım atan Amor Gariboviç’e değinerek; “Onunla gurur duyuyorum. Kısa zamanda çok büyük işler başardı ve bu tasarım yarışması onun önünü açtı. Şu an Nişantaşı’nda mağazası var. Bu kadar kısa zamanda bu kadar büyümesi gerçekten ilerde daha neler yapacağını az çok tahmin etmenize yol açıyor. Ona ve tasarımlarına çok güveniyorum ” dedi.

 
Efes Antik Kent Projesi meclis gündeminde
 
Kömürde 2 kat üretim ve sıfır kaza hedefi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
IF Wedding Fashion, İzmir’in beyaz podyumu büyüledi
IF Wedding Fashion İzmir – 13. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nın ...
Selçuk Belediyesi’nden çocuklara sömestr hediyesi
Selçuk Belediyesi çocuklar için yarıyıl tatilinde eğlenceli kültür sanat ...
Buca'nın '5 yıldızlı' pazar yeri için geri sayım
Yatırımları ile göz dolduran, neredeyse her hafta bir tesis açılışı gerçekleştiren ...
 
Karabağlar'da Uğur Mumcu buluşmasına davet
26 yıl önce evinin önünde aracına yerleştirilen bombayla katledilen Gazeteci ...
Karşıyaka’dan ihracata destek hamlesi
Yerelde sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamak için çalışmalar yürüten ...
Bornova’da ‘Akıl ve Zeka Oyunları Yarışması’ başlıyor
Bornova Belediyesi’nin düzenlediği Akıl ve Zeka Oyunları Yarışması başvuruları ...
 
Onlar İzmir'in süpermenleri!
Onlar İzmir'in süpermenleri!
Başkan Kocaoğlu'ndan Kemalpaşa mesajları: Bir kez daha başaracağız!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin ...
Güzelbahçe’de çocuklar için Workshop günleri
Güzelbahçe Belediyesi sömestr tatilinde çocukların keyifli zaman geçirmeleri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva