HABERLER>GÜNCEL
29 Ağustos 2018 Çarşamba - 21:24

Emniyet Müdürü Aşkın'dan 2 yıllık rapor: İzmir'de çatır çatır insan ölüyordu!

İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, "en gözde ilçelerimizden Çeşme’de 2 yıldır bir tek kişi öldürülmedi hatta bir kişi silahla bile vurulmadı. 2-3 yıl önce organize suç örgütleri çatır çatır insan öldürüyordu. 2 yıldır tek silah sesi gelmedi" dedi.

Emniyet Müdürü Aşkın dan 2 yıllık rapor: İzmir de çatır çatır insan ölüyordu!

Doğan BULUT/EGEDESONSÖZ- İZTO Ağustos ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı Selami Özpoyraz idaresinde gerçekleşti. Toplantıya İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın kritik açıklamalarda bulundu.

İl Eminiyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İzmir’de görev yaptığı 2 yıllık süreci ayrıntılı olarak anlattı. Bugün hesap verme günü diyen müdür Aşkın, İzmir genelinde terör örgütlerinin barınamadığını ve adli olayların minimal noktaya indiğini belirtti.

2-3 YIL ÖNCE ÇATIR ÇATIR İNSAN ÖLDÜRÜYORLARDI, ŞİMDİ TIK YOK
İzmir’de terörle mücadele çok ciddi başarılar elde ettiklerini söyleyen Aşkın, “size 4,5 Milyon nüfusumuz olduğunu söylüyorlar, bayramda 6 milyonun üzerindeydik. En gözde ilçelerimizden Çeşme’de 2 yıldır bir tek kişi öldürülmedi hatta bir kişi silahla bile vurulmadı. 2-3 yıl önce organize suç örgütleri çatır çatır insan öldürüyordu. 2 yıldır tek silah sesi gelmedi. Eğer İzmir’in merkezlerin de ya da ilçelerinde bomba patlasaydı turizm gelirlerimizde bu kadar artış olmayacaktı. İzmir’imiz dünyanın en güvenli şehirlerinden biri oldu” dedi.

2 YILDA BİN 50 TERÖRİST YAKALANDI
İzmir’de 15 Temmuz hain darbe girişiminden bugüne bin 500 örgüt üyesinin yakalandığını belirten müdür Aşkın, “İzmir’de hala birimlerimiz bu hainlerin bir daha ihanet etmemesi için elimizden gelen bütün çalışmaları yapıyoruz. Bitmediler ama hepimizin bu sorunu çocuklarıma bırakmama gibi bir hükümlülüğümüz var. FETÖ ve PKK’yı çökermek için ne gerekiyorsa ne yapacağız. Türkiye’de Diyarbakır’dan sonra bölücü terör örgütü üyelerini yakalamada 2. Sıradayız” dedi.

İZMİR'DE GÖÇMENLERİN NEREDEYSE TAMAMI KAYIT ALTINDA
İzmir’de yaşayan Suriyeli göçmenlerin neredeyse tamamının kayıt altına alındığını belirten Aşkın, “Geçenlerde Işıkkent’e gittim. Türkler kadar Suriyeli var. İzmir’de 200 bin göçmen var. Bunların içerisine teröristlerin sızması çok kolay. Onun için göçmenleri kayıt altına almak için çalışmalar yaptık. İzmir’de 98 bin 500 göçmene dokunduk ve kayıt altına aldık. 200 bin göçmenin 95 bini çocuk. Çıkardığında hepsine dokunmuşuz” dedi.

O MAHALLELER SUÇ MERKEZİ DURUMUNDA
Özellikle dezavantajlı mahallelerde istihdam çağrısı yapan Aşkın, “Roman Mahalleri suç merkezi haline dönüşmüş durumda. Güneydoğu’dan gelmiş 1 milyon insanın bir kesimi de terör örgütü boyunduruğu altında uyuşturuyla ulaşmakta. İzmir’de bu konuda üzerimize düşen görevler var. Roman ve Güneydoğu göçmeni insanlarımızın çok emek sarf etmemiz gerekiyor. Bu vatandaşlarımız için İzmir Ticaret Odası’ndan istihdam konusunda destek bekliyoruz. İş bulacağız, üreteceğiz. Böylece hem saldırganlıklarını hem de dezavantajlarını ortadan kaldırmış olacağız” dedi.

ALSANCAK’TA SOKAKTA ARTIK FUHUŞ YOK
İzmir’de hırsızlık olaylarının 4’te 1 oranınında azaldığı belirten Hüseyin Aşkın, “İzmir’de günlük ortalama 20 ev hırsızlığı vardı. Bugün ev hırsızlığı sayımız 5’in altında düştü. Son 2 yılda 5500 kişi hırsız yaptığı için yakaladık. İzmirlilerden hırsızlık konusunda şikayet almadım. İş yeri hırsızlığı konusunda hepiminize düşen sorumluluklarınız var. Karşıyaka’da 3 ayda 14 hırsızlık oldu, 12’sini yakaladık. Alsancak’ta fuhuş olayları görünmüyor. Son 2 yılda artık Alsancak’ta hiçbir sokakta fuhuş yok. Alsancak güzel bir semt ama adına yakışmayan kirli işler vardı. Şu anda artık yok. Bundan sonrada Alsancak adına yakışır şekilde devam edecek.

BAŞARISIZ OLDUĞUMUZ KONU: UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE
Uyuşturucu ile mücadele henüz istenen başarıyı sergileyemediklerini ancak büyük bir gayret gösterdiklerini söyleyen müdür Aşkın, “En başarısız olduğumuz alan uyuşturucuyla mücadele alanı ama yine Türkiye’de birinciyiz. En başarısız alan diyorum çünkü başarı benim için tek sokak bırakmadığımızda olacak. Geçen sene tek operasyonda 149 kişi yakaladık. Cumhuriyet tarihinde en önemli operasyon” dedi.

EN GÜR DESTEK İZMİR’DEN
İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, siyasi gündemin geride kaldığını, artık ekonomiye odaklanılması gerektiğini belirtti. Ekonomik savaşta Türkiye’de en gür sesin İzmir’den çıktığına değinen İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Bizler iş dünyası olarak yaz günü çıkan bu fırtınada umudumuzu yitirmedik; ülkemizin bu badireleri atlatacak güç ve disipline sahip olduğuna hep inandık.  Reel sektör olarak “Ekonomik savaşı kaybetmeyeceğiz” diyen hükümetimize ses verdik ve en gür yankılardan biri İzmir’den çıktı. ABD’nin “diplomatik iflas” olarak değerlendirdiğimiz yaptırım kararının hemen ertesi günü örnek bir refleks göstererek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı İzmir’deki 14 Oda, Borsa ve İhracatçı Birliği’nin yanı sıra Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile iş dünyası derneklerine çağrı yaptık ve ortak duyuru yayınlayarak kararı kınadık”  söyledi.

TARIM OSB’Yİ KURACAĞIZ
İzmir iş dünyasının getirdiği konuların, 400 proje içerisinde olduğuna sevindiklerini belirten Özgener, “Oda olarak tarım ve hayvancılık sektörüne özel önem veriyoruz ve özel projeler üretiyoruz. Odamız, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası ve Ege İhracatçı Birlikleri olarak Menderes’te bitkisel üretim konusunda Jeotermale Dayalı Seracılık İhtisas OSB kurma heyecanı kentimizde de yankı uyandırdı. Kuracağız. Bu hafta Cuma günü Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürümüz Sayın Ahmet Güldal ve AK Parti İzmir Milletvekilimiz Sayın Atilla Kaya’nın da değerli katılımlarıyla Menderes’te yer bakmaya gideceğiz. Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli de projemize destek veriyor.” dedi.

MOBİLYA OSB GELİYOR
Ege Bölgesi’nde mobilya sektörünün kalbi olan Karabağlar’da üretim ihtiyacının karşılanmasında sıkıntılar oluştuğunu belirten Özgener, “Karabağlar Yeşillik Caddesi ve ara sokaklar, mobilya sektörünün potansiyelini karşılayamaz. Üstelik Karabağlar’da mobilya sektörümüzün yer aldığı ticarethanelerin kentsel dönüşümden geçmesi gerekiyor. Karabağlar’da Yeşillik Caddesinde showroomlar yenilenebilir ancak imalatın kesinlikle kent merkezi dışına çıkarılması gerekiyor.

Mobilya İhtisas OSB’nin hayata geçirilmesi için yine İzmir Milletvekilimiz Sayın Atilla Kaya’nın kıymetli desteğini aldık. Torbalı’da Hazineye ait arazide Mobilya OSB kurulması için çalışmalar başladı. Menderes de alternatifler arasında” dedi. 

 
Göz-Göz golcüsüne kavuştu!
 
Balçova’da paralı eğitim tepkisi!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Karşıyakalı 30 Ağustos 2018 Perşembe 02:05

Sayın il emniyet müdürü, caddelerde yüksek sesle egzoz sesi çıkaran gürültü yapan taşıt ve motorsikletlere de denetim yapmanızı rica ediyorum

Yorumu oyla      9      5  
Ali 29 Ağustos 2018 Çarşamba 23:32

Sayın müdürüm ,alsancaktaki otopark mafyasınıda bitirin,lütfen

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Af çıkacak mı? AK Parti'den net açıklama geldi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan AK Parti MYK ...
Öğretmenlerin beklediği sonuçlar açıklandı!
ÖSYM tarafından 2018-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans sonuçları ...
Türkiye düğmeye bastı: 4 bakan tek tek açıkladı!
4. Reform Eylem Grubu (REG) Toplantısı, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği ...
 
Eski Çeçen bürokratın kızının yasadışı silahlı örgüte üye olduğundan şüpheleniliyor
İstanbul'da gözaltına alınan eski Çeçen bürokratın kızı Seda Dudurkayeva'nın ...
İzmir'de asayiş raporu: 2 haftada 659 kişi!
İzmir'de son iki haftada gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında haklarında ...
Soma'da gerekçeli karar açıklandı: Facia bir anlık olay değil!
5 bin 820 sayfadan oluşan kararda "Şirketin yönetim kurulu Başkanı Can ...
 
Soroptimistler’den kız öğrencilere ‘yaz kampı’
Soroptimistler yazın da gençler ile eğitime devam etti. Türkiye Soroptimist ...
İzmirli emekliler meclisi göreve çağırdı!
İzmir'de Emekli-Sen üyesi bir grup, taleplerini içeren faksları, Meclis'te ...
Adil Öksüz'ü serbest bırakan hakimin cezası belli oldu
Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sırasında gözaltına alınan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva