HABERLER>GÜNCEL
7 Eylül 2017 Perşembe - 14:47

Emine Erdoğan Arakan'lı sığınmacıları ziyaret etti

Emine Erdoğan ve beraberindeki heyet, Arakanlı sığınmacıların Bangladeş'te barındıkları Kutupalong Kampı'nı ziyaret ederek yardım dağıttı.

Emine Erdoğan Arakan lı sığınmacıları ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, "İnsan olarak etkilenmemek mümkün değil. Allah yardımcıları olsun. İnşallah bütün dünya bu konuya eğilir, dikkate alırlar hem yardım olarak hem de siyasi çözüm olarak. Çözülmesi gereken mesele. Bu çağda böyle bir vahşet inanılır gibi değil ve dünyanın gözü önünde cereyan ediyor." dedi.

Emine Erdoğan ve beraberindeki heyet, Arakanlı sığınmacıların Bangladeş'te barındıkları Kutupalong Kampı'nı ziyaret etti. Yaşanan olaylar hakkında mağdurlardan bizzat bilgi alan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: 

"İnsan olarak etkilenmemek mümkün değil. Allah yardımcıları olsun. İnşallah bütün dünya bu konuya eğilir, dikkate alırlar hem yardım olarak hem de siyasi çözüm olarak. Çözülmesi gereken mesele. Bu çağda böyle bir vahşet inanılır gibi değil ve dünyanın gözü önünde cereyan ediyor. Eğer suçlu varsa suçluya yönelik yapılmalı bu yapılanlar ama normal insanlara, halka bu yapılmamalı."

Emine Erdoğan kampta ziyaret etti... Yardımlar dağıtıldı

Erdoğan, uluslararası topluma çağrı yaparak, "Hepimizin çoluk çocuğu var. Bizim çocuğumuz değil diye görmezden gelemeyiz. Hepimiz sorumluyuz bunda. Buraya bunun için geldik. Dünya kamuoyuna duyurmak için geldik. Yardım için geldik. Lütfen elinden gelen her şeyi yapsın herkes." diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bu konuyu Birleşmiş Milletlere (BM) taşıyacağını dile getiren Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bunları orada anlatacağını ama hepsinin bu konuya duyarlı olması gerektiğini vurguladı. 

Heyette yer alan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Myanmar’daki şiddet olaylarından kaçarak kampa gelen Arakanlı Müslümanların yanında olduklarını göstermek için Bangladeş'e geldiklerini belirterek, şunları kaydetti: 

"Buradaki insanların yanında olduğumuzu göstermek istedik. Bunu düzenli bir şekilde Uluslararası Göç Örgütü ile beraber sürdüreceğiz. Ayrıca Bangladeşli dostlarımıza da şu mesajı veriyoruz: Bu insanlara birlikte yardım edelim.

Emine Erdoğan kampta ziyaret etti... Yardımlar dağıtıldı
Buradan tüm dünyaya, buradaki durumu göstermek istiyoruz. Sadece göstermek yetmez. Çabalarımız devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın başından beri sürdürdüğü çabalardan artık sonuç almak istiyoruz. Astana'da İslam dünyasından gelen liderlerle toplantı yapacağız. Sonra New York'ta genişletilmiş toplantı yaparak Arakan sorununa kalıcı bir çözüm bulmak istiyoruz." 

Myanmar makamlarıyla da temasa geçtiklerini belirten Çavuşoğlu, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suu Çii (Myanmar Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanlığından Sorumlu Devlet Bakanı) ile görüştü. Arakanlı Müslümanlara yönelik saldırıların durması gerektiğini söyledik. Bize, ellerinden geleni yaptıklarını söylediler. Ancak bizim gördüğümüz bazı fotoğraflar ve görüntüleri görmezden geliyorlar. Ama bu konuya birlikte bir çözüm bulmamız gerekiyor." şeklinde konuştu. 
Emine Erdoğan ve beraberindeki heyet, Arakanlı sığınmacıların kaldığı Kutupalong Kampı'nı ziyaret ettikten sonra kamp yetkililerinden bilgi aldı. Kampta kalan Arakanlı Müslümanlara yardım dağıtan Emine Erdoğan, Bakan Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya kampta kalan ailelerin yaşadıkları acıları dinledi. Sığınmacıların yaşadıkları zorlukları anlatmasının ardından duygulanan Erdoğan, bazı çocukları kucağına alarak sarıldı.

Kampı ziyaret eden Türk heyete büyük ilgi gösteren Arakanlı Müslümanlar, dağıtılan yardımların ardından heyetle fotoğraf çektirdi. Emine Erdoğan, ziyaretin ardından kamptan ayrıldı. (AA)

Emine Erdoğan kampta ziyaret etti... Yardımlar dağıtıldı

 
Topuklu Efe velilere müjdeyi verdi
 
Altay'ın yeni golcüsü imzaladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nedim Atilla yazdı... Salatalık, eşek hıyarı, kabak, su kabağı, bal kabağı…
Nedim Atilla yazdı... Salatalık, eşek hıyarı, kabak, su kabağı, bal kabağı…
Hıncal Uluç’tan Kuzey Kore’ye çağrı: İzmir'e füze at!
Sabah Gazetesi yazarı Hıncal Uluç, geçtiğimiz aylarda Karşıyaka Belediye ...
Servisçi çatışması zanlılarından biri yakalandı
İstanbul Ümraniye'de 1 kişinin öldüğü servis firması çalışanlarının silahlı ...
 
Karın ağrısı şikayetiyle gitti... Tıp tarihine geçti
Konya'da yaşayan 65 yaşındaki Ayşe Civcik, karın ağrısı şikayetiyle gittiği ...
Hükümetten Zafer Çağlayan konusunda ilk açıklama!
Reuters haber ajansı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Özbekistan Başbakan ...
'Artık önüne gelen servisçi olamayacak'
Son dönemde yaşanan olaylar nedeniyle servis şoförlüğü için mesleki yeterlilik ...
 
Şortlu kadına saldırı davasında karar!
Mahkeme Ayşegül Terzi’ye saldıran Abdullah Çakıroğlu'nu 3 yıl 10 ay hapis ...
Demirtaş'ın cezaevinde yazdığı kitabı 16 Eylül'de çıkacak
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında ...
Zaman gazetesinin Ege Temsilcisi için karar!
FETÖ yöneticisi olduğu iddiasıyla yargılanan Yazgan'ın tahliye talebi reddedildi.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva