HABERLER>POLİTİKA
1 Kasım 2017 Çarşamba - 10:22

Ege’deki hangi belediyeler İyi Parti’nin hedefinde?

MHP’den kopan Meral Akşener liderliğinde siyasete adımını atan İyi Parti’nin Ege Bölgesi’nde öncelik vereceği belediyeler merak konusu oldu.  Akşener ve kadrosu ilk yerel seçimleri zaferle taçlandırmak adına hangi il ve ilçelerde hedefe kilitlenecek?

Ege’deki hangi belediyeler İyi Parti’nin hedefinde?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) ayrılan Meral Akşener önderliğinde kurulan ve önemli isimleri bünyesine katarak ülke siyasetinde iddialı bir başlangıç yapan İyi Parti’nin Ege Bölgesi’ndeki öncelikleri merak ediliyor.

Erken bir tarihe çekilmesinin sinyalleri görülse de 2019 yılında yapılması planlanan yerel seçimlerde Akşener ve kadrosunun Ege illerindeki belediyeleri kazanmak için özel bir çalışma programı oluşturması öngörülüyor.

Akşener’in İyi Partisi’nin en çok oyu MHP’den devşireceği ifade ediliyor. Diğer yandan bu geçişlerin özellikle ülkenin batısında CHP’den daha çok olacağı yönünde bir görüş hakim. AK Parti kanadında ise sağ muhafazakar seçmenin İyi Parti’yi ciddi biçimde alternatif olarak gördüğü vurgulanıyor.

16 Nisan referandumunda ‘hayır’ blokunda mitingler düzenleyerek rüzgarı arkasına alan Akşener’in genel seçimlerde ise baraj sorunu yaşamayacağını düşünen siyasetçi sayısı bir hayli fazla. Bu etkinin yerel seçimlerde kendini göstermesi bekleniyor.

İyi Parti İzmir İl Başkanı olması beklenen Yıldırım Ulupınar geçtiğimiz günlerde, “Türk siyasi tarihi bugünü iyi not edecek. Şu tarihten itibaren Türkiye’de ciddi bir iktidar alternatifi doğmuştur. İktidara kadar da ciddi bir muhalefet partisi ortaya çıkmıştır. İzmir’de çok sürpriz sonuçlar bekliyoruz. Hedefimiz hem yerelde hem genelde iktidar olmaktır. Bu da çok zor görünmüyor” açıklamasını yapmıştı.

İZMİR CHP VE SOL’UN KALESİ Mİ?
Kamuoyunda CHP’nin ve sol ideolojinin kalesi olarak nitelenen İzmir’de İyi Parti’nin ilk seçimlerde alacağı sonuç merak ediliyor. Geçmiş yıllarda gerçekleşen seçimlerde İzmir’de merkez sağ partilerin iktidara gelmesi sebebiyle ‘kale’ düşüncesine karşı çıkan azımsanmayacak bir kitle de bulunuyor. Bu kesime göre İyi Parti’nin kentte belediye kazanması hiç sürpriz olmayacak. Öncelikle il başkanlığı konusunu netleştirecek olan genel merkez daha sonrasında haritayı ve seçim sonuçlarını önüne alacak. İlerleyen günlerde Yıldırım Ulupınar’ın il başkanlığına getirileceğine kesin gözüyle bakılıyor. Ardından teşkilat yapısı ve ilçe başkanları belli olacak.

İyi Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi için çok güçlü bir aday göstereceği bekleniyor. Fakat şimdilik o kulvarda sonuca varılması pek gerçekçi görünmüyor. Öte yandan kentteki bazı ilçelerde İyi Parti’nin başarı yakalaması ciddi seviyede olası…  

Foça
2014 yerel seçimlerinin CHP ile MHP’nin yarışına sahne olduğu Foça’da İyi Parti’nin etkili bir isimle sonuç elde etmese bile iddialı konuma erişebileceği bekleniyor.  

Kiraz
MHP ile girdiği seçimi kazanarak belediye başkanlığı koltuğuna oturan Saliha Özçınar daha sonra AK Parti saflarına katıldı. İzmir’deki programda dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından bizzat parti rozeti takılan Özçınar’ın bir daha aday gösterilmesi beklenirken, ilçenin İyi Parti’nin hedefinde olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Akşener ve ekibinin İzmir’de milliyetçi damarın güçlü olduğu Kiraz’a adeta çıkarma yapması bekleniyor.

Tire
CHP İzmir İl eski Başkanı Ali Engin’in koltukta oturduğu dönemde Demokrat Parti’den transfer edilen Tayfur Çiçek’in belediye başkanı seçildiği Tire de İyi Parti için hedefte olan ilçeler arasında… CHP’ye geçtiği basın toplantısında, “CHP 63 yıldır Tire'de seçim kazanabilmiş değil. Bu durumu değiştireceğiz. Ölünceye kadar partide kalacağım” diyen Çiçek’in ilerleyen süreçte İyi Parti’den teklif alırsa göstereceği refleks merak ediliyor. Ayrıca ilçede bir merkez sağ eğilimi bulunuyor. Fakat İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kırsala götürdüğü hizmetlerden ve Çiçek’e bağlı seçmen yapısından dolayı Akşener ve ekibinin aday belirleme noktasında izleyecekleri strateji bir kat daha önem kazanıyor.

Aliağa
Aliağa’da son seçimlerde MHP Adayı Serkan Acar ipi göğüslemişti. MHP’nin seçim zaferinin sebebi olarak CHP’nin gösterdiği aday ve yaşadığı bölünme gösterilse de İyi Parti ilçedeki merkez sağ oylarını devşirmek için çalışacak. MHP içindeki muhalifler tarafından tüzük kurultayı için imza toplandığı süreçte 19 Haziran 2016 tarihinde gerçekleştirilen olağanüstü genel kurula, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin ‘19 Haziran bizim için yok hükmündedir’ açıklamasına rağmen İzmir’den destek veren Belediye Başkanı Acar’ın Akşener saflarına katılıp katılmayacağı da ayrı bir merak konusu… Acar, “Şu an Aliağa’yla ilgileniyorum. Herhangi bir temas olmadı. Vakti geldiğinde uygun görürsek bir açıklama yaparız” açıklaması ilerleyen sürecin her türlü gelişmeye açık olduğunun sinyallerini verdi. Akşener ve genel merkezin Aliağa’ya uygun adayı bulması halinde ilçede ipi göğüslemesi sürpriz değil.

Bergama
CHP’nin 2 bin küsur oy farkla seçim kazandığı Bergama’da ikinci ve üçüncü sıralarda bulunan AK Parti ve MHP’nin arasında kıl payı bir fark bulunuyor. İlk üç partinin birbirine yakın olması İyi Parti’nin ilçede işi sıkı tutacağının işareti olarak gösteriliyor. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi eski Grup Başkanvekili Fikret Çam, Bergama Belediyesi meclis eski üyeleri Sezer Uğraş ile Yılmaz Dülger ve beraberindeki üyeler Özkan Karadiken, Nuri Çiftçi, Zekai Uğraş, Hakan Kutlu, İskender Kutlu, Nuri Özdalkıran, Zeki Ersöz, Hatice Nuran Çiftçi’nin geçtiğimiz Mayıs ayında genel merkezle fikir ayrılığı yaşadıklarını belirterek partiden istifa etmeleri önemli bir unsur olarak dikkat çekiyor. İyi Parti’nin İzmir’de belediye başkanlığını kazanmak isteyeceği ilçelerin başında Bergama geliyor.

Urla
MHP Urla’da ikinci parti konumunda… Fakat birinci CHP ile fark iki katı. İyi Parti’nin MHP’nin iddialı olduğu noktalarda işi daha sıkı tutacağı kaçınılmaz. Buradaki ikincilik baz alınarak yapılan hesap aldatıcı da olabilir, CHP’den devşirme olabilirse iddialı bir sonuç da doğurabilir. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve ilçenin önemli siyasetçisi Remzi Taktakoğlu ve beraberindeki 20 kişilik gurubun 19 Haziran 2016 olaylı genel kurulu ve 16 Nisan 2017 referandumunda partisiyle yaşadığı fikir ayrılığı geçtiğimiz günlerde yol ayrılığı noktasına geldi. İlçede çok sayıda istifa var. Fakat MHP’den istifa eden bu grubun İyi Parti’yle bir dirsek teması olup olmadığı henüz netlik kazanmadı. İyi Parti’nin kentte teşkilatlanmasını tamamlamasının ardından fotoğraftaki bulanıklık kaybolacak. Taktakoğlu, “Teklif gelirse, yönetime bakarız, Başbuğ’umuzun çizgisine uzak değilse evet deriz” açıklamasını yaparak İyi Parti’ye yeşil ışık yaktı.

Kınık
AK Parti’nin kentte belediye başkanlığını kazandığı ilçelerden olan Kınık’ta da İyi Parti’nin yoğun bir çalışma programı oluşturması bekleniyor. İlçede son seçimlerde sırasıyla AK Parti, CHP, DP ve MHP ilk dört sırayı paylaştı. İyi Parti’nin buradaki avantajı ilk dört sırada yer alan üç partinin merkez sağ görüşü temsil etmesi olacak. Ege’deki CHP oylarından da geçişin olacağına yönelik öngörü tutarsa Kınık İyi Parti’nin iddialı bir yarış yaşayacağı ilçeler arasında olabilir. AK Parti, DP ve MHP’den devşirilen oylarla 6 bin küsur oy alan CHP ciddi şekilde zorlanabilir. Ayrıca 2016 yılında Kınık İlçe Başkanlığı’nı yürüten Hikmet Açan, o dönemde Meral Akşener’in İzmir’de gerçekleştirdiği mitinge katılmıştı. Sonrasında istifa etmişti. İzmir’de o süreçte toplam 11 ilçe başkanı Akşener’in mitingine katılmıştı.  

MANİSA’DA ÖNCELİK BÜYÜKŞEHİR’DE…
Manisa’da Büyükşehir Belediyesi koltuğu MHP’ye ait… İkinci sırada AK Parti geliyor. İki sağ merkez partinin seçim sonuçlarında zirvede bulunması İyi Parti için bir avantaj olarak gösteriliyor.  İyi Parti’nin Manisa’da önceliği Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmak olacak.  Merkez ilçeler Yunusemre ve Şehzadeler’de MHP, AK Parti’nin arkasında seçimi ikinci sıralarda bitirdi. Bu iki ilçe de İyi Parti’nin hedefleri arasında bulunuyor.

Alaşehir, Kula, Salihli, Sarıgöl, Selendi ve Turgutlu MHP’nin belediye başkanlığını kazandığı ilçeler arasında bulunuyor.  Akşener ve ekibinin Manisa’da önceliği bu ilçeler olacak.

Demirci’de ise seçimi 200 fazla oyla AK Parti MHP’nin önünde bitirdi. Dolayısıyla Demirci de hedefte… Ayrıca Gördes, Ahmetli ve Kırkağaç İyi Parti’nin iddialı olabileceği ilçelerden gösteriliyor.

AYDIN’DA BİR YA DA BİRKAÇ BELEDİYE SÜRPRİZ OLMAZ!
Aydın’ın merkez ilçesi konumunda olan Efeler de İyi Parti’nin hedefinde olacak. Son seçimde ikinci sırada olan MHP’nin birinci CHP ile arasında bin oyluk fark bulunuyor.  Üçüncü sıradaki AK Parti ise 200 oyluk farkla MHP’nin arkasında seçimi tamamladı. Efeler büyük bölümü MHP’den sonrasında AK Parti ve CHP’den alınması muhtemel oylarla İyi Parti’nin sonuç bekleyebileceği ilçeler arasında gösteriliyor.

Kentte Karacasu MHP’nin ikinci sırada olduğu ilçe… Seçmende İyi Parti’ye yeterli eğilim olduğu takdirde CHP ile aradaki 2 bin 222 oy farkı kapatılabilir olarak görünüyor.

Bozdoğan’da CHP, AK Parti ve MHP ilk üç sırayı paylaşıyor. Partilerin arasında çok fark olmayan ilçelerden olan Bozdoğan da İyi Parti’nin hedefinde gösteriliyor.  

İncirliova, Nazilli, Germencik ve Karpuzlu MHP’nin belediye başkanlığını kazandığı ilçeler arasında olduğundan İyi Parti’nin Aydın’da ilk olarak bu ilçeleri kazanmayı hedefleyeceği ifade ediliyor.  

Ayrıca Yenipazar, Buharkent, Köşk ve Söke İyi Parti’nin sonuç alabileceği ilçeler arasında gösteriliyor.

Kentte 5 Ekim’de 460 MHP’linin istifa ederek Meral Akşener’in partisine katılması da ayrı bir denge unsuru olarak dikkat çekiyor.

İYİ PARTİ DENİZLİ’DE NE YAPAR?
Denizli’de MHP’nin belediye başkanlığın aldığı tek ilçe Çal… İyi Parti’nin öncelikli hedefinin burası olması bekleniyor. İyi Parti’nin kentte ayrıca Babadağ, Baklan, Bozkurt, Honaz, Kale ve Pamukkale’de ikinci sıralarda olan MHP’nin oylarını kazanmayı amaçlayacağı öngörülüyor. 

Buldan’da durum biraz farklı… CHP 5 bin 522 oyla birinci parti fakat arkasında 5 bin 146 oyla AK Parti, 4 bin 64 oyla Demokrat Parti ve 3 bin 678 oyla MHP bulunuyor. Seçimde ilk 4 sıranın 3’ünde merkez sağ partilerinin bulunması ve oyların birbirine yakın olması İyi Parti’nin Buldan’daki hedefini ciddi boyutlara taşıyor.

MUĞLA’DA DENGELER NASIL?
Akşener ve kadrosunun Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde ikinci sırada bulunan MHP oylarını hedeflemesi bekleniyor. Mevcut Belediye Başkanı Mehmet Kocadon 2009 seçimlerinde DP, 2014’te ise CHP ile seçim kazandı. İlçede bir sağ merkez kanat bulunuyor. Bodrum İyi Parti’nin hedefleri arasında gösteriliyor.

Dalaman’da at başı giden seçim CHP’nin zaferiyle sonuçlandı. Fakat aradaki oylar neredeyse parmakla sayılıyor. 2014 yerel seçimlerinde CHP 7 bin 285, AK Parti 7 bin 281 ve MHP 7 bin 204 oy aldı. İyi Parti’nin bu üç parti arasından sıyrılmasının sürpriz olmayacağı belirtiliyor.

Fethiye’de son seçimde DP seçim kazandı.  İkinci sırada CHP, üçüncü sırada ise AK Parti bulunuyor. Dördüncü sıradaki MHP ve ilk sıradaki DP oyları İyi Parti’nin dikkatini çekecektir. Mevcut Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın olası transferi de İyi Parti’nin elini güçlendirebilir.

Kavaklıdere, Ortaca ve Yatağan İyi Parti’nin sonuç alabileceği ilçeler arasında gösteriliyor.  Ayrıca geçtiğimiz Ağustos ayında Muğla’da partiye kayıtlı 937 MHP’li istifa ettiklerini açıkladı. Partideki en büyük istifa dalgası rekor olarak görülmüştü. İstifa eden partililer o dönem Akşener saflarına katılacaklarını açıklamıştı.

MERKEZ SAĞ’IN GÜÇLÜ OLDUĞU İLLERDEN OLAN AFYON’DA HEDEFLER NE?
Afyon Belediyesi için birinci sıradaki AK Parti ile ikinci sıradaki MHP arasında yaklaşık 8 bin oyluk fark bulunuyor. Afyon İyi Parti’nin düşük de olsa sonuç alma ihtimalinin bulunduğu noktalar arasında gösteriliyor.

MHP’nin belediye başkanlığını aldığı, ikinci sırada da CHP’nin bulunduğu Başmakçı İyi Parti’nin Afyon’daki ciddi hedefe yöneleceği ilçeler arasında bulunuyor.

2014 yerel seçim sonuçlarını önüne alan İyi Parti kadrolarının belediye başkanlığını MHP’nin kazandığı Çay, Emirdağ, İhsaniye ve Kızılören’de sonuç almak için etkili çalışmalar yapması bekleniyor.

Kentteki en kritik ilçe Dinar… Seçimi MHP ile kazanan ve Akşener’e yakın olduğu için disipline sevk edilen Belediye Başkanı Saffet Acar geçtiğimiz Ağustos ayında beraberindeki 55 kişi ile birlikte partisinden istifa etti. Bu gelişme İyi Parti’nin Dinar’daki elini güçlendiriyor.

Bolvadin, Çobanlar, Hocalar, İscehisar ve Sandıklı’da İyi Parti’nin iddialı olabileceği kaydedildi. 

Şuhut’ta ise AK Parti birinci sırada… Fakat arkasından gelen DP ve MHP oyları İyi Parti için kazanılması gereken kitle olarak gösteriliyor. Ayrıca dördüncü sıradaki CHP’nin İyi Parti’ye destek olmasının da sürpriz olmayacağı belirtildi.

KÜTAHYA İYİ PARTİ’NİN İŞTAHINI KABARTIYOR
AK Parti’nin Türkiye’de en güçlü olduğu iller arasında yer alan Kütahya’da yerel seçimlerde MHP ile aradaki fark eritilmez olarak görünmüyor. Birinci sıradaki AK Parti ile ikinci sıradaki MHP arasında yaklaşık yüzde 3’lük oy farkı bulunuyor. Bu durum İyi Parti’nin iştahını kabartıyor. Kütahya Belediye Başkanlığı Akşener ve ekibinin hedefleri arasında gösteriliyor.

Domaniç, Dumlupınar ve Pazarlar’da MHP’nin seçim kazanması İyi Parti’nin Kütahya’daki hedef önceliğini belirliyor.

Ayrıca Aslanapa, Çavdarhisar, Gediz ve Simav Akşener’in partisinin iddialı olabileceği ilçeler arasında yer alıyor. 

UŞAK’TA HEDEF SİVASLI
Uşak’ta belediye başkanlığı AK Parti’de bulunuyor. İkinci sıradaki MHP ile AK Parti’den devşirilmeye çalışılacak oylar İyi Parti’nin kentteki hedefi arasında…  Uşak’ta İyi Parti’nin en gerçekçi iddiası Sivaslı İlçesi’nde olabilir. Belediyeyi kazanan CHP ile MHP arasında yüzde 1’lik bir oy farkı bulunuyor. Akşener ve ekibinin kentteki en büyük hedefi Sivaslı’daki seçimi kazanmak olacak.   

 
Serdar 'ın Acun Ilıcalı pişmanlığı: Allah benim belamı versin!
 
Bornova'nın 'dost market'ine uluslararası ilgi!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
2 Kasım 2017 Perşembe 08:23

İnşallah, İyi parti Çiğli'de başa gelirde şu anki Hasan Arslan yönetiminden kurtulur. Son derece başarısız ve vizyonsuz belediye. Çiğli merkez ilçe olmasına rağmen hiçbir büyükşehir hizmetinden faydalanamıyor. Hiçbir göz doldurucu çalışma yok.

Yorumu oyla      13      5  
1 Kasım 2017 Çarşamba 23:47

keske konakta 1.cıksa. şuanki konak belediye baskanı hicbirsey yapmıyor ve yine adaymıs. Konak halkı 1 kez iyi partiyi denese keske.

Yorumu oyla      12      5  
selçuk 1 Kasım 2017 Çarşamba 21:00

izmir selçuk ilçesi de iyi parti nin en favori olduğu ilçelerden biri. az oy farkı ile seçimi kaybeden mhp adayı imza verdiği gerekçesi ile görevden alınmıştı. ve kendisi de meral hanımın her toplantısında yer aldı. yapılanma bile selçukta hazır nerdeyse. en favori selçuk şuanda bence.

Yorumu oyla      13      6  
Muhalif 1 Kasım 2017 Çarşamba 19:01

Çok yer eksik yazılmış. Bir CHP’li olarak diyorum ki sağlam aday çıkarırlar ve iyi çalışırlarsa merkez ilçelerden Karabağ’ları rahat alırlar. Hatta Gaziemiri almaları içten değil. Onun yanın da Bucada da şansları yüksek olabilir. Hatta halkın içinden halkın arasından, Çalışkan ve yenilikçi insanlar bulup aday yaparlarsa CHP İzmir Büyükşehir kaybetmemek için merkez ilçelerden en az 2 tane onun yanın da 5 6 tane daha ilçeyi İYİ partiye verip destekleyebilir. İYİ parti büyükşehir de aday çıkarmaz ve CHP i destekler. İYİ parti için İzmir’de en kötü ihtimal bunlar. Ancak CHP bu kafayla gider mevcut başkanlar veya dayatma adaylarda ısrarcı olursa İYİ partiye Büyükşehir de kaptıracak.

Yorumu oyla      14      6  
Analiz 1 Kasım 2017 Çarşamba 14:41

İzmir‘in tüm ilçeleri yazılmamış Şehrin güneyinde Ak Part de bulunan belediye başkanlarının durumu ve demografik yapı göz önüne alındığı zaman hatta analize yazılmayan ayrı yönde 3 cü bir ilçe daha var İYİ PARTİ sağlam aday çıkartırsa hiç zor değil ama bu üç yer Chp‘nin son seçimde kaybettiği yerler.Ak parti ile İyi parti kapışırken Chp‘de çıkabilir. Ak parti kesin kaybeder.

Yorumu oyla      15      5  
1 Kasım 2017 Çarşamba 13:40

iyi parti gelecek. türkiye gelisecek

Yorumu oyla      17      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Sürekli'ye Ödemiş'te yoğun ilgi
Ödemiş'in AK Parti belediyeciliği ile hem kültürel hem ekonomik anlamda ...
İşten çıkarılmıştı... O öğretmen Bahçeli'ye gitti
MHP lideri Bahçeli, sınıfta 'bozkurt' işareti yapıp sosyal medya hesabından ...
AK Parti Sözcüsü Ünal'dan Kılıçdaroğlu'na tepki
AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, ''Kemal Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum. Bugün ...
 
Başbakan Yıldırım'dan sürpriz ABD kararı
Başbakan Binali Yıldırım'ın 7-11 Kasım tarihleri arasında ABD'de olacağı açıklandı.
MHP’den İyi Parti’ye geçişler devam mı edecek?
Taktakoğlu’nun istifasının ardından Urla’da partiden ayrılan üye sayısının ...
CHP’li Özen istifanın ardından başkan oldu!
Bayındır krizi sonrasında partisindeki İl Eğitim Sekreterliği görevinden ...
 
Kemal Kılıçdaroğlu: Baş FETÖ'cü sen değil misin?
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşuyor.
AK Partili Delican'dan çifte stat salvosu: Yer gösterin otoparkı yapalım!
Alsancak Stadı'na otopark yönetmeliğini gerekçe göstererek ruhsat vermeyen ...
Bahçeli’den İyi Partili Çıray’a: Kripto simalar, karaktersiz fırıldaklar...
Bahçeli, ‘MHP diye bir parti artık yok’ diyen Çıray’a isim vermeden yüklendi. ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva