HABERLER>POLİTİKA
31 Ekim 2017 Salı - 12:32

Bahçeli’den İyi Partili Çıray’a: Kripto simalar, karaktersiz fırıldaklar...

Bahçeli, ‘MHP diye bir parti artık yok’ diyen Çıray’a isim vermeden yüklendi. Çıray ise yazptığı yazılı açıklama ile Bahçeli'ye yanıt verdi.

Bahçeli’den İyi Partili Çıray’a: Kripto simalar, karaktersiz fırıldaklar...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında yaptığı konuşmada İyi Parti Genel Sekreteri, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ı üstü kapalı bir şekilde eleştirdi.

MHP İzmir’den İyi Partili Çıray’a tepki: Bu sözler kavgada söylenmez!

ISMARLAMA KOLTUKLARINA ISINMAYA ÇALIŞAN...

MHP Lideri Bahçeli, Çıray’ın, ‘MHP diye bir parti artık yok’ sözlerine karşılık, “7 Haziran'dan bugüne gelen Türkiye ve MHP hazımsızlığı kendisine tutunacağı çürük bir ip bulmuştur, sonu siyasi mezarlıktır. 'MHP diye bir parti yok' diyecek kadar cüret ve küstahlık gösteren kripto simaların, karaktersiz fırıldakların, parti değiştirirken dillerinin ayarını da kaçırmaları kendilerini kurtarmaya yetmeyecektir. Yeni ve ısmarlama koltuklarına ısınmaya çalışan köhne, dönme ve siyasi tortuların çıra gibi yanacağı zaman elbet gelecektir. Ve Türk milleti olan biten her şeyi görmektedir. Biliniz ki, altı olur, yedi olur, fakat hep Allah'ın dediği olur" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki  grup toplantısında konuştu. Devlet Bahçeli, CHP'den istifa ederek İYİ Parti'ye geçen AYtun Çıray'ın "Bir şeyin farkını anlatabilmem için o şeyin olması gerekir. MHP diye bir parti artık yok" szölerini isim vermeden sert bir şekilde eleştirdi. Bahçeli yine isim vermeden İYİ Parti'ye ilişkin şunları söyledi:

" Partimiz üzerinde hesap yapan, davasına sırt dönmüş ve çıkar karşılığında devşirilmiş isimler yattıkları pusudan başlarını kaldırarak zaman kaybetmeden harekete geçtiler. 1 Kasım akşamından itibaren dedikodu imaline başladılar. Aslında hedef Türkiye'ydi, bunu özenle sakladılar. Aslında hedefin tam ortasında Türk milleti vardı, bunu da kurnazca örtbas etmeye kalktılar. MHP'yi içten içe çürütmek, iç hesaplaşmaya çivilemek için aldıkları talimatlara harfiyen uydular, taşıdıkları zehri peyderpey kustular. Kimliğimizi kullanıp, anılarımıza sığınıp tarihsel hükmü şahsiyetimize nifak kurşunu sıktılar. Türkiye karşıtlarından el aldılar, ama bunu inkar ettiler. Türklüğe kin duyanlarla fiskos yaptılar, yanak yanağa verdiler, ama bu utanmazlıklarını da gözle kaş arasında hasıraltına ittiler. İmza toplayıp tarladan çıktılar, şehir şehir dolaşıp tezviratın hain çıkarmasını yaptılar. Özellikle 7 Haziran'dan beri devam edegelen Türkiye ve MHP hazımsızlığı şimdi ete kemiğe bürünmüş, kendisine yuvalanacağı hastalıklı bir vücut, tutunacağı çürük bir İP bulmuştur. Bu vücudun sonu siyasi mezarlık, İP'in sonu ise mezbeleliktir. 'MHP diye bir parti artık yok' diyebilecek kadar cüret ve küstahlık gösteren kripto simaların, karaktersiz fırıldakların, parti değiştirirken dillerinin ayarını da kaçırmaları kendilerini kurtarmaya yetmeyecektir. Yeni ve ısmarlama koltuklarına ısınmaya çalışan köhne, dönme ve siyasi tortuların çıra gibi yanacağı zaman elbet gelecektir.

Ve Türk milleti olan biten her şeyi görmektedir. Biliniz ki, altı olur, yedi olur, fakat hep Allah'ın dediği olur."

"BİZ İSTEMEDEN, BİZ TAMAM DEMEDEN, BİZ BOYUN EĞMEDEN HİÇBİR KOKUŞMUŞ FANİ, HİÇBİR ZELİL FAİL BİZİ FAKA BASTIRAMAYACAK"

Devlet Bahçeli, Oğuz Kağan'ın "Siz birbirinizden ayrılırsanız, hepinizi ok gibi birer birer kırıp parçalarlar. Oysa birlik olursanız, hiçbir güç sizi yıkamaz, kıramaz" sözlerinden örnek vererek şöyle devam etti: "Türk milletini tarih önünde ölümcül bir düelloya sürükleyenlere karşı teyakkuzdayız. Özgürlük, demokrasi, insan hakları ve eşitlik adına bütün milli değerleri hayasızca linç etmek için uğraşanları her cephede karşılamak için son ferdimize kadar hazırlıklıyız. Kapanmamış tarihi hesaplar yeniden açılsa da, Türk milletine karşı ahlaksızca meydan okumalar sürse de, biz bunları püskürtmeye azimli ve yeminliyiz. Milliyetçi Hareket Partisi, vatan ve millet mücadelesinde geriye dönüşün olmayacağını çok iyi bilmektedir. Zira biz gemileri yaktık. İnanıyorum ki, haykıracağımız mesajlar işbirlikçilere korku, gafillere uyarı olacaktır. Ve de dostlarımıza güven verecek, milletimizin inancını tazeleyecektir. Türk milleti kararlı mücadelemiz sonucunda;  “Beni düşünenler var, bana sahip çıkanlar' var diyecektir. Dün olduğu bugün de, bozgunculara, yıkıcılara fırsat vermeyeceğiz. İstismarcılara itibar etmeyeceğiz. Tahrik ve tertiplere dikkat edeceğiz. Birlik olup kucaklaşacağız. Tek bir ses, tek bir nefes olacağız. Türkiye'mizi ve aziz milletimizi çağların ötesine taşıyabilmemizin başka bir yol ve yönteminin olmadığını bileceğiz.  Tekrar ifade ediyorum ki, bizim gönlümüzde herkese yer vardır. Bizim yüreğimiz herkesi kucaklamaya yetecektir. Milliyetçilik varsa umut vardır. Milliyetçi Hareket varsa çare tükenmemiştir. Milliyetçi Hareket olarak, bütün meselelerin üstesinden geliriz. Duymayalım, görmeyelim istendi. Susmamız ve seyirci kalmamamız beklendi. Ama bunların hepsini aştık, hepsini geçtik, hepsini buruşturup muhataplarının yüzüne fırlattık. Kenarda durmamız, kenarda tutulmamız için çaba gösterilse de, başaramadılar, bu büyük kervanı, bu ulvi davayı durduramadılar.Emin olunuz ki, biz istemeden, biz tamam demeden, biz boyun eğmeden hiçbir kokuşmuş fani, hiçbir zelil fail bizi faka bastıramayacak, oyuna getiremeyecektir. Güvence mensubiyetiyle övündüğümüz aziz Türk milletidir. Vazgeçilmez irademiz, vatan ve millet sevgisidir. Terk edilemez ilkemiz, 'Ne mutlu Türküm Diyene' sözünü seslendirmektir. Üzerine titrediğimiz hassasiyet ise çağa ve insanlığa Türkçe seslenebilmektir. Bütün vatandaşlarımıza çağrımdır: Bunlar yabancı gelmiyorsa, bunlarda bir sıcaklık ve anlam buluyorsanız; gelin bir olalım, diri olalım, iri olalım. Türkiye'nin geleceğini el ele, omuz omuza ve hep birlikte inşa edelim. Şundan eminim ki, Türkiye Cumhuriyeti, egemenliğin asıl sahibi olan Türk milleti sonsuza kadar hür, müstakil ve tam bağımsız bir şekilde yaşayacaktır."

AYTUN ÇIRAY'DAN BAHÇELİ'YE JET CEVAP!

CHP'den istifa edip İYİ Parti'ye geçtikten sonra bir röportajında sorulan soru üzerine 'MHP diye bir parti artık yok' diyen İzmir Milletvekili Aytun Çıray'a, Devlet Bahçeli partisininin grup toplantısından sert sözlerle yüklenmişti. İYİ Parti'li Çıray'ın Bahçeli'ye cevabı gecikmedi. Çıray yaptığı yazılı açıklama ile Bahçeli'ye cavap verdi.

Çıray şunları söyledi; 

Bir gazeteye İYİ Parti’nin sözcüsü olarak ifade ettiğim medeni fikirlere Sayın Bahçeli cevap vermiştir. İçinde hakaret, tehdit olan bu zehirli dil aslında şaşırtıcı değildir. Sayın Bahçeli bu üslûbu kimi zaman saygıdeğer Türk milliyetçilerinin gazını almak için, kimi zaman  AKP’ye yamanmışlara gaz vermek için kullanıyor. Unutulmamalıdır ki Sayın Bahçeli bu düşmanlık ve kin retoriğiyle asil Türk Milleti’ne büyük zarar vermektedir.

Türk milleti asla 7 Haziran 2015’le 1 Kasım 2017 arasındaki dönemdeki AKP’yi tekrar iktidara taşıyan tutumunu unutmayacaktır. Bu dönemde Türk milleti FETÖ’nün de maharetle kullandığı terör örgütlerinin kanlı eylemleriyle yüzlerce evladını kaybetti. AKP iktidarlarının mezhepçi dış politika anlayışının da  etkisiyle IŞİD’ın kitlesel terör saldırılarına maruz bırakıldı.

Güneydoğu’da AKP’nin sözde açılım politikalarıyla ve FETÖ-PKK işbirliği ile Türk silahlı kuvvetlerinin etkisizleştirilmesi sonucu, vatandaşlarımız açılan hendeklerin bedelini  yüzlerce şehit vererek ödedi.

Aslında bütün bunların politik sorumluları, Meclisin ve hukukun normal bir şekilde işlediği bir demokraside seçmenler tarafından gerektiği gibi cezalandırılırlardı. Ancak Sayın Bahçeli’nin daha 7 Haziran gecesi, -benim de içinde bulunduğum bir toplantıda “devlet teslim edilemez” dediği- Sayın Erdoğan’a attığı tekrar seçim simidi bunu önledi. Türk milleti dört ayda ancak bir ömürde yaşanabilecek muazzam travmaların baskısı altında oy kullanmak zorunda bırakıldı.

'TEK ADAM DEVLETİ’ ÖNERİSİ İLE FETÖ KOMİSYONU’NU BATTAL HALE GETİRDİ

Bunun AKP’ye Sayın Bahçeli tarafından verilmiş adeta bir hayat nefesi olduğunu hep birlikte gördük, yaşadık. Ancak Sayın Bahçeli’nin desteği bu kadarla da kalmadı. Türk milletinin FETÖ denilen hıyanet ve hainlik şebekesinin  cumhuriyet tarihinde yaşadığı en büyük dış destekli isyan, kalkışma, işgal ve kaos teşebbüsü olan  15 temmuz FETÖ darbesinin AKP için ‘Allah’ın lütfu’ olarak nitelenmesini haklı çıkaracak olağanüstü destek yine Sayın Bahçeli’den geldi: Üyesi olduğum  15 Temmuz FETÖ Darbe Kalkışmasını Tüm Yönleri ile Araştırma Komisyonu daha görevine henüz başlamışken, yine bir salı toplantısında Türkiye’yi bir ‘tek adam devleti’ kılacak  öneriyi  ortaya attı.  Böylece aslında 15 Temmuz FETÖ darbesini araştırma komisyonu battal kılacak açık – örtülü müdahalelerin önünü açtı.

KEŞKE SAYIN BAHÇELİ İYİ PARTİ’YE AYIRDIĞI KADAR ZAMANI MEMLEKET MESELELERİNE AYIRSAYDI

Sayın Bahçeli’nin 15 Temmuz Komisyonu’nun TBMM tarafından sağlıklı bir şekilde araştırılmasını adeta sabote eden önerisinin 16 Nisan şaibeli referandumunun yollarını döşemiştir.  Türk milleti şu anda bunun ekonomiden iç politikaya  terörden ağırlaşan  bölgesel tehditlere kadar yakıcı sorunlarını yaşıyor. Sayın Bahçeli ise Türkiye’nin içinden geçtiği bu ağır sorunlar yumağıyla meşgul olmak yerine İYİ Parti’yle uğraşıyor. Keşke Sayın Bahçeli İYİ Parti’ye ayırdığı kadar zamanı memleket meselelerine ayırsaydı. Bu onun aynı zamanda Türkiye’ye bakış açısını gösteriyor.

Sayın Bahçeli’nin şahsıma cevap verirken kullandığı üslûp ve ülke sorunlarına bakış açısı, bir kez daha İYİ Parti’nin Sayın Meral Akşener ve dava arkadaşları tarafından Türk milletine bir alternatif olarak sunulmasının ne kadar doğru olduğunu göstermiştir. Hakiki vatanseverlik budur! Ben de aziz Türk milletine  ödeyemeyeceği kadar borçlu olan bir siyaset adamı olarak sadece ve sadece vatanseverlik motivasyonuyla harekete geçtim. Siyasi hayatım hep bir çizginin ihyası için geçti: Kurucu ruh ve değerleri üzerinde yükselen Cumhuriyet’i korumak.

Sözün özü: Bu kararımın ve sonuçlarının Bahçeli tarafından zehirli bir dille hedef alınmasını bekliyordum, şaşırmadım. Bahçeli’nin bana yönelik kullandığı ifadeler üstüne iyi bir terzinin elinden çıkmış bir kıyafet gibi oturuyor. Açıklamalarımın vatansever, Türk milliyetçisi, partilerinin eritilişini keder içinde izleyen has MHP’li vatansever arkadaşlarım tarafından gayet iyi takdir edileceğini biliyorum.

Aziz Türk milletine  saygılarımla.. 

 
İzmir'de 'kedi krizi' kaldığı yerden... 'Pis kokuyorsunuz' deyince...
 
İzmir Limanı'nda faciaya kıl payı!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HADİ ORDAN 31 Ekim 2017 Salı 16:37

2 gün önce chpde vekildin.

Yorumu oyla      12      5  
Atilla 31 Ekim 2017 Salı 16:31

Aytun Çıray golü atmış

Yorumu oyla      11      6  
Kaliteye bakınız 31 Ekim 2017 Salı 14:52

Ne kadar nazik ve kaliteli konuşmuş değil mi?

Yorumu oyla      11      6  
Bozkurt Cemal 31 Ekim 2017 Salı 13:36

MHP Akp nin arka bahçesi olmuştur.Böyle sıfatları da ilk defa duyuyoruz.kripto...fırıldak olmaz böyle .Her şey Demokratik bir biçimde olsun artık kavga istemiyoruz.Hangi parti olursa olsun.Benzin beşbuçuk oldu biz nelerle uğraşıyoruz.

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Altıok: 'Erken yerel seçim zorunlu hale gelmiştir'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, "1,5 milyonluk kentin belediye ...
Yıldırım: KOBİ'lere yüzde 70'i ödemesiz kredi!
Başbakan Yıldırım, ''KOBİ'lerimiz eğer teknoloji düzeyi yüksek ürün ve ...
Yerine geçecek isim için tarih netleşti!
Melih Gökçek'in istifası sonrasında Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi 6 Kasım'da toplanacak.
 
CHP'li Tezcan'ın o sözlerine soruşturma!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Sözcüsü Bülent Tezcan hakkında suç duyurusunda ...
Devlet Bahçeli'den 'İyi Parti' yorumu!
MHP Lideri Devlet Bahçeli, yeni kurulan İyi Parti'ye isim vermeden yüklendi: ...
CHP İzmir’in başkanlarından Baykal ziyareti: Umudumuz büyüdü!
Eski Genel Başkan Baykal’ın günlerdir yoğun bakımda tedavi görmesi sonrasında ...
 
MHP İzmir’den İyi Partili Çıray’a tepki: Bu sözler kavgada söylenmez!
İyi Parti Genel Sekreteri, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Çıray’ın, ...
Mehmet KARABEL yazdı... İyi de, neden İYİ?
Mehmet KARABEL yazdı... İyi de, neden İYİ?
Bazı bakanlıklar birleşiyor... Başkanlık ofisleri kuruluyor
Anayasa referandumu ile gerçekleşen ‘yönetim’ değişikliğine göre devletin ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva