HABERLER>İŞ DÜNYASI
15 Mayıs 2017 Pazartesi - 09:12

EBSO'dan üretim reformu paketine açık destek

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, üzerinde bir yıldır çalışılan ve Oda olarak yakın takip ederek görüşlerini aktardıkları Üretim Reform Paketi’nin Türkiye’nin sağlıklı büyümesini ve kalkınmasını hızlandıracağını söyledi.

EBSO dan üretim reformu paketine açık destek

Reel sektör temsilcileri olarak Üretim Reform Paketi için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’ye teşekkür ettiklerini kaydeden EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, 77 maddenin henüz son halini bilmemekle birlikte, kamuoyu ile paylaşılan kısmı kadarı için yaptıkları değerlendirmede sanayiciyi destekleyen adımların atılmış olmasını çok önemsediklerini vurguladı.

Yorgancılar, “Öncelikle bizim yıllardır dile getirdiğimiz ve neden bizden kesinti yapıldığını anlamakta zorlandığımız elektrik tüketimlerinden yüzde 2’lik TRT payının kaldırılıyor olmasından büyük mutluluk duymaktayız. Her şeyden önce bizleri psikolojik olarak rahatlatan bir adım olup, sesimizi duyan Sayın Bakanımıza şükranlarımızı sunuyorum.

UMUTLARIMIZ ARTTI
Diğer yandan;  emlak vergisinin kaldırılması, şehir içinde kalan sanayi sitelerinin taşınması, OSB’lerin demiryolları ile bağlanması için çalışılacak olması bizim çok uzun yıllardır altını ısrarla çizdiğimiz taleplerimiz arasındadır. Gecikilmiş adımlar olsa da umutlarımız artmıştır” dedi.

Hafta sonu çalışma izninin kaldırılması ile toplamda sanayicinin üzerinde oluşan maddi yüklerde meydana gelecek azalmanın yeniden yatırım ve üretim iştahını artırmasını ümit ettiklerini ifade eden Yorgancılar, “Yine yıllardır Bakanlarımıza verdiğimiz dosyalarımızda “Yerli üreticiye fiyat avantajının yüzde 25 oranında sağlanmasının zorunlu hale getirilmesini talep ettik. Bugün bu avantaj zorunlu yapılsa da oran yüzde 15’de bırakılmıştır. Biz yine kararlı bir şekilde talebimizi tekrarlayacağız. Önceliklerimiz arasında gördüğümüz Sanayi 4.0 sürecinde üniversite-sanayi işbirliğinin desteklenmesi, nitelikli işgücü yetiştirilmesinde uygulamalı eğitime geçilmesi, mesleki liselerinin desteklenmesi çok önemlidir” diye konuştu.

KAPSAMLI BİR TEŞVİK PAKETİ İLE DESTEKLENMELİ
Yorgancılar, taleplerini dile getirirken o da kaldırılsın bu da kaldırılsın şeklinde değil, rakiplerimiz karşısında bizleri haksız rekabete uğratan, rekabet etmemizi güçleştiren yüklerin kaldırılmasını talep ettiklerine dikkat çekerek şunları söyledi, “Bu anlamda baktığımızda tek tek küçük yüklermiş gibi görünen ve alt alta toplandığında oldukça yüksek bir meblağ tutan bu maliyetlerin kalkmasını önemsiyoruz.  Çünkü, gerek bürokratik zorluklar açısından gerekse katlanmak zorunda olduğumuz maliyetler açısından üretimden, ticaret ve hizmetler sektörüne bir geçiş olduğunu son yıllarda çok net görmekteyiz. O nedenle, Üretim Reform Paketi ve devamında hazırlanmasını beklediğimiz kapsamlı bir teşvik paketi ve reformlar üretimin sürdürülebilirliğini dolayısıyla Türkiye’nin sağlıklı büyümesini ve kalkınmasını hızlandıracaktır. İçerde ve küresel ekonomide yaşanan olumsuzluklardan ötürü yeterince vakit kaybettiğimizi ve artık çalışma zamanının geldiğinin altını bir kez daha çizmek isterim.”

 

 
Başkan Uyar toplumsal cinsiyet toplantısında
 
İzmir Senfoni’den 19 Mayıs'a özel konser
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İTO'dan Çin'de dev ticaret işbirliği
İzmir Ticaret Odası'nın Çin'e düzenlediği İş ve İnceleme Gezisinde Şangay ...
İzmirli gıda ihracatçılarına kargo müjdesi
Yaş meyve sebze ihracatçıları ile Turkish Cargo arasındaki görüşmelerin ...
KESİAD'dan 2023 vizyonu: Yerli tank, yerli otomobil!
Kemalpaşa Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zeki ...
 
Arçelik'ten İzmir'de teknolojik mağaza
Arçelik, Türkiye'deki ilk yeni nesil mağazasını İzmir'de açtı. Açılışta ...
EGİAD Ticaret Köprüsü Türkiye'ye örnek oldu
EGİAD Ticaret Köprüsü, iş dünyasına örnek olmaya devam ediyor. EGİAD üyelerinin ...
Kadın Girişimcilerden İzmir'de büyük buluşma
Türkiye Kadın Girişimcileri Derneği (KAGİDER) ve Garanti Bankası'nın birlikte ...
 
Egeli tekstilcilerden Almanya'ya fuar çıkarması
17. kez Frankfurt’ta gerçekleşen Uluslararası Teknik Tekstiller Fuarı’na ...
İZTO'dan Çin çıkarması: Hedef 250 bin Çinli turist!
İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş: "2018 yılında ülkemize 1 milyon ...
İzmir ve Etiyopya arasında büyük işbirliği
Etiyopya’dan bir heyet ağırlayan İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva