HABERLER>İŞ DÜNYASI
12 Mayıs 2017 Cuma - 17:04

Arçelik'ten İzmir'de teknolojik mağaza

Arçelik, Türkiye'deki ilk yeni nesil mağazasını İzmir'de açtı. Açılışta konuşan Arçelik CEO'su Hakan Bulgurlu, İzmir'in her zaman yenilikleri öncülük ettiğini söyleyerek, "Teknoloji konusunda da ülkemize örnek olan İzmir'de bu mağazayı açmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

Arçelik ten İzmir de teknolojik mağaza

İzmir'in Balçova İlçesi'ndeki Asmaçatı AVM'de yer alan, işletmeciliğini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu'nun oğulları Çağdaş Kocaoğlu ve Ulaş Kocaoğlu'nun yapacağı mağazanın açılışına Arçelik CEO'su Hakan Bulgurlu ev sahipliği yaptı. Açılışa İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ile firma yöneticileri katıldı.

YENİ MAĞAZACILIK ANLAYIŞI İZMİR'DEN BAŞLADI

Açılışta konuşan Arçelik CEO'su Hakan Bulgurlu, teknolojiyle günlük yaşamın bir arada olduğu, bir yandan mutfakta yemekler hazırlanırken bir yandan da o lezzetlerin yapıldığı ürünlerin satıldığı yeni nesil mağazacılık anlayışını İzmir'de başlattıklarını söyledi. Toplam bin 50 metrekarelik alanda kurulan mağazada 12 kişilik istihdam sağladıklarını açıklayan Bulgurlu, açılacak yeni mağazalarla bu sayının daha da artacağını aktardı. Türkiye'nin en teknolojik markası olduklarını belirten Bulgurlu, "Artık günümüz şartlarına uygun yeni bir mağaza anlayışına ihtiyaç vardı. Gençlerin mağazalarımızı daha sık ziyaret edip burada yeni ürünleri tanımasını, yakından incelemesini istiyorduk. Bu nedenle 3 boyutlu yazıcılardan drone'lara kadar her türlü ürünü deneyip ona göre karar almalarını istiyorduk. Bunu da İzmir'den başlattık" dedi. Bu mağazanın tüm Türkiye'de önemli bir dönüşüm başlatacağını dile getiren Bulgurlu, dijital dünyanın sunduğu tüm imkanları, müşteri deneyiminin bir parçası haline getirdiklerine dikkat çekti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise 40 senedir beyaz eşya sektöründe bulunduğunu, 1981 yılından bu yana da Bornova'da Arçelik bayiliği yaptığını hatırlatarak, "Fakat belediye başkanı olunca bu mağazaları iki oğluma devrettim. Artık bayrağı onlar taşıyor. Türkiye'nin önde gelen beyaz eşya, küçük ev aletleri ve televizyon markası olan Arçelik'e böyle bir yatırımı İzmir'e kazandırdıkları için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Vali Erol Ayyıldız ise açılan işyerleriyle istihdam da sağlandığına değindi. Her zamanın kendine ait hayırları olduğunu söyleyen Vali Ayyıldız, "Günümüzde bu hayır, istihdamı arttırmaktır. Bu açıdan Arçelik ve Koç ailesine çok teşekkür ediyorum. Onlar vasıtasıyla İzmir çalışma hayatı renklenecek, kentimizin bereketi artacak" diye konuştu.

MAĞAZADA MÜŞTERİ DENEYİMİ ÖN PLANDA

Dijital öğelerin kullanıldığı mağazanın girişindeki ekranda kablosuz internet bağlantısı yapacak olan ziyaretçiler, ihtiyaçlarına göre cep telefonları tarafından bilgilendirilip, yönlendirilecek. Mağaza içindeki 5 farklı deneyim alanında her kategorideki ürün denenebileceği mağazada isteyen kahve makinesini denerken, isteyen de 3 boyutlu yazıcıda tasarımlarını yapabilecek. Mağazada ayrıca dünya üzerinde satılan tüm yeni ürünlere de yer verilecek.(DHA)

 
Kılıçdaroğlu'dan 'ortak aday' sorusuna yanıt
 
'Mavi lamba olan ne varsa vuracağız'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EGİAD Ticaret Köprüsü Türkiye'ye örnek oldu
EGİAD Ticaret Köprüsü, iş dünyasına örnek olmaya devam ediyor. EGİAD üyelerinin ...
Kadın Girişimcilerden İzmir'de büyük buluşma
Türkiye Kadın Girişimcileri Derneği (KAGİDER) ve Garanti Bankası'nın birlikte ...
Egeli tekstilcilerden Almanya'ya fuar çıkarması
17. kez Frankfurt’ta gerçekleşen Uluslararası Teknik Tekstiller Fuarı’na ...
 
İZTO'dan Çin çıkarması: Hedef 250 bin Çinli turist!
İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş: "2018 yılında ülkemize 1 milyon ...
İzmir ve Etiyopya arasında büyük işbirliği
Etiyopya’dan bir heyet ağırlayan İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ...
KOSBİ 25. yılını coşkuyla kutladı
Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ), bölgenin 25’nci yılını bölgede ...
 
PVC sektörü devinden İzmir'de üretim üssü
Egepen Deceuninck, Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde ...
Yorgancılar’dan ‘Atatürk’e hakaret’ tepkisi: Hayasızlık!
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, bir TV programında ...
İTO Başkanı'ndan Çin'e turizm ve yatırım çıkarması
İzmir Ticaret Odası'nın (İTO) 7-12 Mayıs tarihleri arasında Çin'e düzenlediği ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva