HABERLER>İŞ DÜNYASI
14 Mayıs 2017 Pazar - 09:23

KESİAD'dan 2023 vizyonu: Yerli tank, yerli otomobil!

Kemalpaşa Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem, Türkiye’nin 2023 vizyonu çerçevesinde sanayi ağırlıklı bir büyüme politikası izlemesi gerektiğini söyledi.

KESİAD dan 2023 vizyonu: Yerli tank, yerli otomobil!

Kemalpaşa Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem, Türkiye’nin 2023 vizyonu çerçevesinde sanayi ağırlıklı bir büyüme politikası izlemesi gerektiğini söyledi. ‘Yeni markalar, yüzde 100 yerli motor ve otomobil için adımlarımızı büyütmeli ve bir an önce Dünya’nın en büyük 10 ekonomisi içinde hak ettiğimiz yeri almalıyız’ diyen Yöndem, ülke olarak başka şanslarının olmadığını vurguladı.

Nisan ayında yapılan anayasa referandumunun ardından döviz kurlarında ve borsada yaşanan hızlı toparlanmanın yatırımcıyı ve iş​ adamlarını sevindirdiğini dile getiren Yöndem, 2017’nin ikinci yarısının Türkiye ekonomisi için umut vaat ettiğini kaydetti.

Son dönemde yaşanan gelişmeleri değerlendiren Yöndem, ardı ardına seçim yaşayan Türkiye’de, gündemi artık ekonominin belirlemesi gerektiğini belirtti.

KRİZDEN ÇIKMAYI BAŞARDIK
Geçtiğimiz aylarda dövizde yaşanan hızlı yükselişle birlikte halkın alım gücünün düştüğünü buna paralel olarak ekonominin ciddi biçimde yara aldığına işaret eden Yöndem, “FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından oynanan siyasi bir takım oyunlarla ekonomimiz çökertilmeye çalışıldı. Lakin daha önce defalarca kez kırılganlıklar yaşayan ve her bir krizi büyüme ile aşan Türk ekonomisi, bu krizden de çıkmayı başardı. Bugün Türk Lirasının döviz karşısında başını dik tutmasını başarmasında siyasi iradenin katkısı büyük. 16 Nisan’daki referandumun hemen ardından ekonomimiz hızlı bir toparlanma süreci içerisine girdi. Bugün öngörülenden uzak bir yükseliş grafiği içinde olsa da gelecek adına kaygılanacak bir durum söz konusu değil. 80 milyon insanımızın sımsıkı durduğu bu toprakları, Cumhuriyetimizin 100. yılına çok daha güçlü bir şekilde taşımak için sanayiciler olarak üzerimize düşen her görevi yapmaya hazırız” dedi.

“YERLİ MOTOR, OTOMOBİL VE TANK ÜRETEBİLİRİZ”
Türkiye’nin yeni dönemde sanayi ağırlıklı bir büyüme politikası izlemesi gerektiğini belirten Yöndem şunları söyledi: “Markalaşmak ve marka yaratırken de ekonomik büyümeyi dünya standartları seviyesine çekmek zorundayız. Türkiye sanayi gelişimde Avrupa standartlarını yakalamış olsa da sanayiyi ekonomik büyümenin içine yerleştirebilme konusunda başarılı olamadı. Her türlü teknik kabiliyete ve iş gücüne fazlasıyla sahip olan ülkemiz, sanayi üretiminde gereken iradeyi göstermek zorundadır. Bugün motorun parçalarını üreten Türkiye’de yarın motor, ertesi gün aracın kendisini üretebilmek zorundayız. Batılı medeniyetlerin gelişmişlik düzeyini hedefleyen ülkemiz için kendi markalarını üretebilmek ve bunu sanayi ile gerçekleştirmekten başka çıkar yol yoktur. Ekonomik özgürlük için ‘Made in Turkey’ imzalı ürünleri dünyanın her noktasında insanların sofrasına, evine, işyerine ve garajına sokmalıyız. 1930’larda uçak fabrikası, 1958’de vagon fabrikası kurup ilk yerli otomobilini 1961 yılında bin bir emekle hayata geçiren bu ülke yerli otomobil, yerli uçak, tank, top, tüfek üretebilecek güce sahiptir. Bu ülke 2023 vizyonu için yüzde 100 yerli sanayi ürünleri, yüzde 100 yerli motor, yüzde 100 yerli otomobil için hazırdır.”

 
Eğlenerek öğrendiler: Bornova'da bilim her yerde!
 
Devrim Erbil Sergisi Mahall Bomonti İzmir'de
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arçelik'ten İzmir'de teknolojik mağaza
Arçelik, Türkiye'deki ilk yeni nesil mağazasını İzmir'de açtı. Açılışta ...
EGİAD Ticaret Köprüsü Türkiye'ye örnek oldu
EGİAD Ticaret Köprüsü, iş dünyasına örnek olmaya devam ediyor. EGİAD üyelerinin ...
Kadın Girişimcilerden İzmir'de büyük buluşma
Türkiye Kadın Girişimcileri Derneği (KAGİDER) ve Garanti Bankası'nın birlikte ...
 
Egeli tekstilcilerden Almanya'ya fuar çıkarması
17. kez Frankfurt’ta gerçekleşen Uluslararası Teknik Tekstiller Fuarı’na ...
İZTO'dan Çin çıkarması: Hedef 250 bin Çinli turist!
İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş: "2018 yılında ülkemize 1 milyon ...
İzmir ve Etiyopya arasında büyük işbirliği
Etiyopya’dan bir heyet ağırlayan İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ...
 
KOSBİ 25. yılını coşkuyla kutladı
Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ), bölgenin 25’nci yılını bölgede ...
PVC sektörü devinden İzmir'de üretim üssü
Egepen Deceuninck, Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde ...
Yorgancılar’dan ‘Atatürk’e hakaret’ tepkisi: Hayasızlık!
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, bir TV programında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva