HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Aralık 2014 Perşembe - 19:08

EBSO’da gündem çöp: Kocaoğlu istedi, Bakanlık’tan destek geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta’nın katıldığı EBSO Çevre Ödül Töreni’nde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çöp tesisi için Ankara’dan destek istedi. Kocaoğlu, “İzin, sadece ve sadece izin. Bir de o yerin ÇED raporu. Kamulaştırma için her şeye hazırız. ‘Evladım Aziz gel, bunu şuraya yap’ deyin” dedi. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ise Kocaoğlu’na destek olacağını ifade etti.

EBSO’da gündem çöp: Kocaoğlu istedi, Bakanlık’tan destek geldi!

Sinan DOĞAN/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta’nın katıldığı Ege Bölgesi Sanayi Odası Çevre Ödül Töreni’nde Ankara’ya çöp tesisi çağrısı yaptı.

- BAŞKAN'DAN ÇÖP PATLAMASI: İZMİR BUNLARI AFFETMEYECEK!..

Evsel atık bertaraf tesisi kurmak için paralarının ve güçlerinin olduğunu dile getiren Kocaoğlu, ancak siyasi çekişmeler nedeniyle yer bulamadıklarını söyledi. Yer arayış çabalarının yılan hikayesini bile geçtiğini vurgulayan Kocaoğlu, Buca Gökdere’nin de, Torbalı Taşkesik’in de siyasete kurban gittiğini söyledi.



“‘EVLADIM AZİZ, ŞURAYA YAP’ DEYİN”
Kocaoğlu, “CHP'li belediye başkanları da karşı çıktı. Benim ilçe belediyem yaptı, öbürü yaptı. Benim partimin milletvekilleri yaptı, öbür partinin milletvekilleri yaptı. Kimse istemiyor. Bizim bulduğumuz yerler bu şehrin Büyükşehir kurumu olarak aklın yoluyla bulduğumuz yerler. Su akışlarından tutun, zemin etütlerinden tutun yaptığımız çalışmaların sonucudur. Yönetmelikte ÇED zorunlu değildi, şimdi zorunlu oldu. İzin, sadece ve sadece izin. Bir de o yerin ÇED raporu. Kamulaştırma için her şeye hazırız. ‘Evladım Aziz gel, bunu şuraya yap’ deyin. Bu konuda destek istiyorum” dedi.

Körfez’i tarama projesi konusunda da destek isteyen Kocaoğlu, şöyle konuştu: “TCDD liman yaklaşım yoluna, biz sirkülasyon kanalına kazma vurduğumuz zaman dünyanın en büyük çevre dönüşüm projesine başlamış olacağız. TCDD ile her türlü hazırlığı yaptık.  Şu an Çevre Bakanlığı’ndan ÇED raporunun çıkması lazım” diye konuştu.



BAKAN YARDIMCISINDAN DESTEK
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ise Kocaoğlu’na destek olacağını ifade etti. Türkiye’deki sanayi tesislerinin gelişmiş ülkelerin seviyesine çıkması gerektiğini belirten Balta, “Ama ‘hidroelektrik santrallerine karşıyız’,  ‘yenilenebilir enerji kaynaklarına karşıyız’. ‘Güneşe, HES’e, nükleere karşıyız’. Enerji problemini nasıl çözeceğiz? Büyükşehir Belediye Başkanımız atık depolama tesisi yapacak. Kimse kabul etmiyor. Biz de hükümet olarak, devlet olarak şunu söylüyoruz. Bu çevresel sorunlar birilerinin sahip çıktığı alanlarda mı yapılacak, yoksa gelişi güzel, her tarafa yayılmış şekilde de bu çevre kullanılacak? 2002’de 15 olan katı atık tesisi sayısı şimdi 79 oldu. 2023 hedeflerinde 77 milyon insana hizmet verecek şekilde ülkemizin her tarafında bu tesislerin olması gerekiyor. Özellikle çöpleri hammadde olarak ekonomiye kazandıracağız” diye konuştu.

'ÇEVRECİ SANAYİCİ'
Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım da, “Çevre ihracat stratejimizde önemli bir yer tutuyor. Dünyaya mal satarken anlaşmalar ve diğer ülkelerdeki kurallar nedeniyle çevre kafa kağıdı denen belgeleri finanse ediyoruz. Yükleri hafifletiyoruz” dedi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, sanayicilerin çevreye saygılı üretim göstermesini teşvik ettiklerini söyledi.



Yorgancılar, "Kalkınmanın temellerinden biri olan sanayinin ülke ekonomisindeki yeri tartışılmaz. Çevre her geçen gün daha önem kazanıyor. Gündemden neredeyse hiç düşmüyor. Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım, denizin karşı tarafıyla bu tarafındaki uygulamaların bu kadar farklı olmaması gerektiğini söylemişti. Bizim sanayimizin de çevreye ön plana çıkararak, çevreye uygun üretimi desteklemesi gerekiyor. Sanayici çevreden kaçan değil, çevreye saygılı, bilinçli olmalı. Gelecek nesillere iyi bir gelecek bırakmak hepimizin sorumluluğu" diye konuştu.

EBSO Başkan Yardımcısı Erdoğan Çiçekçi de odalarının çevre kültürünün 1982 yılına kadar uzandığını söyledi. Çiçekçi, "Çevrenin biyo çeşitliliği ve doğal kaynakların korunması konusunda biz sanayicilere önemli görevler düşüyor" dedi.

VALİ İLE KOCAOĞLU ANLAŞAMADI
Törende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gelişigüzel rüzgar santrali yapılmasını eleştirdi. Kocaoğlu’nun ayrılmasından sonra söz alan İzmir Valisi Mustafa Toprak ise enerji için nükleer santrale bile gerek olduğunu savundu.

Kocaoğlu, şöyle konuştu: “Urla RES'e neden karşı çıktı, bileneniz var mı? Yanlış planlamadan dolayı karşı çıktı. Eğer siz adamın hayvan damının yanına, köyünün yanına koyarsanız karşı çıkar. Kimse enerjiye karşı değil.  Ama doğru yapmak, kontrol etmek, düzeltmek kaydı ve şartıyla. Öyle yerde balık çiftliği kuruyorsunuz ki, üç metre öte tarafa gitse. Ankara'nın İzmir'i Büyükşehir Belediyesi kadar bilmesi mümkün değil.”



Vali Toprak ise, “Eve geldiğimizde elektriğin yanmasını, otobüslerin sık sık çalışmasını istiyoruz. Bunlar nasıl olacak? Üretmeden tüketmek Allah'a mahsustur. Rüzgar enerji santrali gerekiyorsa evet. HES gerekiyorsa evet, Öteleyemeyiz. Hemen olmalı. Gerektiğinde termik santral olması gerekiyor Nükleer enerji santralleri kurmadan gelişmeyi sağlayabilmiş ülkelerin sayısı çok az” dedi.

ÇEVRE DOSTU FİRMALARA ÖDÜL
Gazi Ortaokulu öğrencileri de 'Geleceğimiz çevre, sahip çıkın' tişörtleriyle törende yer aldı. Çevre Dostu Proje kategorisinde birinci CMS Jant, ikinci Ege Deniz Tekstil, üçüncü AKG Gazbeton oldu. Çevre Dostu Sanayi Tesisi kategorisinde ise birinci Cevher Jant, ikinci Coca Cola, üçüncü Pınar Et seçildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa Y 25 Aralık 2014 Perşembe 23:38

akp. izmir milletvekilleri ve vali birlik olmuşlar, belediyeye izmirde iş yaptırmıyorlar, ama izmirli bi daha bunlara oy verir mi, görecez 5 ay sonra....

Yorumu oyla      12      5  
İZMİR 25 Aralık 2014 Perşembe 23:31

ANKARA ordan uzakta göremiyorsunuz sanırım..özel idareden gelip daire başkanı olan var büyükşehirde..ben İZMİR..ARAŞTIR, BULAMADIYSAN SÖYLİM NERDE OLDUKLARINI

Yorumu oyla      11      5  
İnciraltı 2.nesil platformu 25 Aralık 2014 Perşembe 20:18

Sayın yetkililer lütfen kavga etmeyin..2kez dünyaya tanıtılan inciraltını izmire kazandırmak için seçimden önce anlaşın artık..

Yorumu oyla      16      7  
ANKARA 25 Aralık 2014 Perşembe 20:14

Aziz Bey,Il Özel Idarenın Kapatılmasıyla Buyuksehır Beledıyesıne Gecen Daıre Baskanlarıyla Calısmayı Kabul Edıp,Onları Daıre Baskanı Gorevlerın de Bulunmaların da Engel Olunmasaydı O Daıre Baskanları Buyuksehır Beledıyesı Ile Hukumet Arasın da Köprü Gorevını Ustlenerek Tıkanan Bu Gıbı Sorunlarınız Çözülürdü. Ama Sız Ne Yaptınız O Daıre Baskanlarını Kabul Etmeyıp Bankamatık Memuru Dabırını Uygun Gordunuz,Yanı Maas Alsınlar Ama Beledıye de Gorev Vermem Uygulaması. Hata Yapmaktasınız Sayın Azız Bey... Bu Daıre Baskanları Bugun Gorev de Olsalar dı Inan Kı Her Turlu Sorunu Cozerlerdı... Yazık Edıyorsunuz Izmırlılere... Saygılarımla... Ben Ankara

Yorumu oyla      15      8  
ercan 25 Aralık 2014 Perşembe 19:29

Akp milletvekili adayı ve temsilicisi sözde vali konuşmış.Nüklüer santrala bile izni veririm.Aman sayın vali burası izmir.Bütün şehir ayaga kalkar böyle bir şey olursa Sen bugün varsın yarın yoksun burada.Ama biz burdayız Biraz demeçlerini dikkatlice ver.

Yorumu oyla      15      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sosyal demokrat başkanlar Konak’ta
Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) yönetim kurulu, Konak Belediye ...
Güzelbahçe’ye kadın kooperatifi kuruluyor
Güzelbahçe Belediyesi, Dünya Kooperatifçilik Günü nedeniyle “Aile Tarımı” ...
Çiğli’de dostluk turnuvası heyecanı sürüyor
12 haftayı geride bırakan 5. Masterler Nostalji Dostluk Turnuvası’nda ...
 
İsmet İnönü İzmir’de doğduğu evde anıldı
Türkiye'nin ilk Başbakanı, Atatürk’ten sonra CHP'nin genel başkanı ve ...
İzmir Valiliğinden midye operasyonu!
Yapılan açıklamada 79 kişiye yasa dışı avcılık nedeniyle ceza kesildiği ...
Başkan’dan 'çöp' patlaması: İzmir onları affetmeyecek!
Kentin güneyindeki çöp sorununun çözümü için Menderes’te yapılması düşünülen ...
 
Başkan Pekdaş Kemeraltı için 'özel kanun' çıkışı
Kemeraltı Günleri kapsamında gerçekleştirilen ‘‘Kemeraltı’nda Ticaret ...
Karşıyaka parklarına 300 bin çiçek
Kış aylarının gelmesiyle birlikte kenti mevsime uygun bitkilerle donatmaya ...
İzmir’de ülkeye örnek proje: Kent Koleji!
Kentte nitelikli işgücü sorununa çözüm bulmak üzere yola çıkan İzmir Kent ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva