HABERLER>EKONOMİ
17 Temmuz 2016 Pazar - 08:46

Dünya turizmini İzmir'de keşfedin!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık Hizmetleri Tic. A.Ş. ortaklığıyla organize edilen Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, 8-11 Aralık 2016 tarihleri arasında Fuar İzmir’de 10. kez turizmcileri buluşturacak.

Dünya turizmini İzmir de keşfedin!

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenen Travel Turkey İzmir’de, iç turizmin geliştirilmesi amacıyla her yıl uygulanan “Erken Rezervasyon Kampanyası”nın 2017 yılı lansmanı da yapılacak. İlki 2009 yılında uygulanan, iç turizmi canlandırmayı, vatandaşlarımıza avantajlı ödeme sağlamayı ve ülkemize gelen yabancı turistlerin daha uygun ödeme koşulları ile seyahat ettiklerine dair yaygın algıyı değiştirmeyi amaçlayan Erken Rezervasyon Kampanyası, ‘Tatil Herkesin Hakkı’ ve ‘Yerinizi Şimdiden Ayırtın’ sloganları ile devam ediyor.

Bakanlık ile turizm, bankacılık ve ilgili diğer sektör kuruluşlarının katılımı ve işbirliği ile sosyal sorumluluk projesi olarak uygulanan kampanya, özellikle yerli turistten büyük ilgi gördü. Artan talepler nedeniyle her yıl uygulanan kampanya sonucunda, yabancı turist ile yerli turistin tatil ve konaklama ücretleri arasındaki büyük fark ortadan kalktı. Erken rezervasyonla tatil planı yapan Türkler, yurtiçi veya yurtdışında dilediği otelde uygun fiyatlarla konaklama imkanı buldu, yabancı turistlerin Türk turizmine ilgisi arttı. Kampanyanın başladığı 2009 yılında 200 bin yerli turist imkandan yararlanırken, bu rakam 2015’te 3.5 milyona yükseldi. Erken rezervasyon ile avantajlı fiyatlardan yararlanarak tatil yapmayı tercih eden yerli turist sayısı 2016’da 4.2 milyonu buldu.

Sektör Fuardan Umutlu

Travel Turkey İzmir, Türkiye’nin ve değişik ülkelerle bölgelerin turizm zenginliklerini, farklı destinasyonlarını yerli ve yabancı turizm yatırımcılarına, acentalara, satın alıcılara ve tatil planı yapmakta olan son tüketiciye göstermeyi hedefliyor. Dünyadaki ekonomik ve siyasi gelişmeler nedeniyle zor günler geçiren turizm sektörüne canlılık getirecek fuar, tur operatörleri, seyahat acentaları ve satın alıcıları ile turizm basınını bir araya getirecek. Fuar bünyesinde “B2B Hosted Buyer Programı” adı altında gerçekleştirilen ikili görüşmeler sonucunda yeni iş anlaşmaları yapılacak, sektör güven tazeleyecek. Erken rezervasyon kampanyası ile birlikte, yapılacak iş görüşmelerinin sektörü canlandırması bekleniyor.

Turizm İle Gastronomi Elele

Geçtiğimiz yıl 31 farklı ülkeden 1008 katılımcının yer aldığı ve 64 farklı ülkeden 33 bin 688 kişi tarafından ziyaret edilen fuar kapsamında, Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi de 2. kez gerçekleştirilecek. Travel Turkey İzmir 2016 Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek kongre, dünyanın önde gelen gastronomi ve turizm uzmanları ile eğitimcilerini bir araya getirerek, Ege kültürünün gastronomi ile ilişkisini ve bu ilişkinin bölge turizminin kalkınmasına etkisinin tartışılacağı bir ortam yaratacak.

 Travel Turkey İzmir Fuarı’nda belediyeler ve kalkınma ajanslarının bulunduğu A holü 4 gün boyunca halka açık olurken, acente, otel ve operatörlerin yer alacağı B2B holü yalnızca son iki gün son tüketiciye açık olacak.

 
8 general havalimanında yakalandı!
 
Darbe girişiminin belgesi ortaya çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir iş dünyasından darbe girişimine sert tepki!
Oda ve borsa başkanları birer mesaj yayınlayarak darbe girişiminin kabul ...
Flaş! Bank Asya'ya talip çıkmadı!
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Asya Katılım Bankası AŞ Hisseleri ...
BASİFED’ten teşvik desteği
Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED), ...
 
Dünya petrol devine ağır fatura!
Dünyanın en büyük petrol üreticilerinden BP'nin Meksika Körfezi'nde bulunan ...
İTO’dan EBSO’ya ‘MEYBEM’ kontrası!
TOBB tarafından başlatılan ve İzmir’de ilk olarak EBSO tarafından açılan ...
Gezi teknesine İzmir imzası
1980’li yılların ortasına kadar Türkiye’nin tekne üretim merkezi olan ...
 
Ve resmen açıklandı: Ette yeni fiyat...
Et ve Süt Kurumunca (ESK), İstanbul'daki kasaplar, yemek şirketleri, et ...
KOMER için yeniden ihale zamanı!
Türkiye’nin en büyük kongre merkezlerinden olan Kuşadası Efes Kongre Merkezi ...
İşsizlik Nisan'da iki yılın en düşüğünde
İşsizlik Nisan ayında yüzde 9,3'le Haziran 2014'ten beri en düşük düzeye gerliedi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva