HABERLER>EKONOMİ
16 Temmuz 2016 Cumartesi - 11:13

İzmir iş dünyasından darbe girişimine sert tepki!

Oda ve borsa başkanları birer mesaj yayınlayarak darbe girişiminin kabul edilemez olduğunu bildirip, “Demokrasinin yanındayız” mesajı verdi.

İzmir iş dünyasından darbe girişimine sert tepki!

EGEDESONSÖZ - Türkiye dün gece TSK içinde bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimiyle sarsıldı.

Kanlı girişimde onlarca polis ve vatandaş şehit olurken, halka meydanlara akın etti.
İzmir’de de vatandaşlar Konak Meydanı’nda ‘demokrasi nöbeti’ tuttu. Yüzlerce vatandaşlar Türk Bayrakları’yla meydana akın etti.

Öte yandan siyaset ve STK’ların yanı sıra iş dünyası da darbe girişimine tepkisiz kalmadı. 

Oda ve borsa başkanları birer mesaj yayınlayarak darbe girişiminin kabul edilemez olduğunu bildirip, “Demokrasinin yanındayız” mesajı verdi. 

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar: Bağımsızlığa ve hürriyete inanan ülkesine aşık milyonların iş dünyasındaki temsilcileri olarak  bizler ülkemize, milletimize karşı girişilen bu darbe girişimini tanımıyoruz. Milletimizin iradesine ve demokrasimize vurulmak  istenen bu hançeri kabul etmiyoruz. Halkın iradesiyle seçilmiş  meşru hükümete girişilen bu kanunsuz kalkışmanın karşısındayız. Demokrasimizi ortadan kaldırmaya yönelik hiç bir müdahale kabul edilemez.  Türk iş dünyası olarak devletimizin milletimizin, demokrasimizin yanındayız."

İzmir Ticaret Odası yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş: "Ülke yönetimini silah güç ile ele geçirmeye çalışan bir grubun yaptıkları kesinlikle tasvip edilemez. TBMM'nin bombalanması, tarihimize girecek en kara sayfadır. İzmir iş alemi olarak, Türkiye Cumhuriyetinin ,demokratik ve parlamenter sistem içinde yönetilmesi gerektiğine inanıyoruz. Halkın iradesi ile seçilmiş hükümetimize ve demokrasimize karşı yapılan bu kalkışmayı en ağır biçimde kınıyoruz. Türk halkı, demokrasiye sahip çıkarak tavrını en güçlü şekilde ortaya koymuştur. Türkiye, muz cumhuriyeti olmadığını bir kez daha göstermiştir. Halk, cumhuriyete ve parlamenter sisteme sahip çıkmıştır. Bizler de iş alemi olarak, halkımızın hür iradesine ve demokrasiye yapılan her türlü girişimin karşısında duracağımızı belirterek, Türk milletinin ve seçilmiş hükümetimizin yanında olduğumuzu en güçlü şekilde ifade ediyoruz"

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli: “Türk demokrasisi, tarihin en sakil darbe teşebbüslerinden biri olan bu müptezel kalkışmadan güçlenerek çıkacaktır. Türkiye’yi bir muz cumhuriyeti yapmak isteyenlerin bu eylemi, tarihin karanlık sayfalarında yerini alacaktır. Bu ülkenin bireyleri ve kurumları olarak, bu arkaik eylemin bir an önce nihayete ermesini ve sorumluların adalet önüne çıkartılıp millet adına hesap sorulmasını bekliyoruz. Bu alçakça kalkışmada hayatını kaybeden güvenlik görevlilerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyor, ülkemize geçmiş olsun diyoruz.”
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk: "Türkiye tüm unsurlarıyla demokrasiye sahip çıktı. Türkiye büyük bir sınavdan başarıyla çıktı. Türkiye'nin terörle mücadele ettiği bir süreçte Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bir grubun kendi vatandaşına silah doğrultması, demokrasiyi askıya alma ve seçimle iş başına gelmiş hükümetimizi devirme girişimi en hafif tanımlamayla vatana ihanettir. Demokrasiye bağlı 80 milyon Türk insanının ihracat dünyasındaki temsilcisi olarak bizler de demokrasiye sahip çıkıyoruz. Olaylar sırasında şehit olan güvenlik güçlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz"

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk: Türkiye tüm unsurlarıyla demokrasiye sahip çıktı. Türkiye büyük bir sınavdan başarıyla çıktı. Türkiye'nin terörle mücadele ettiği bir süreçte Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bir grubun kendi vatandaşına silah doğrultması, demokrasiyi askıya alma ve seçimle iş başına gelmiş hükümetimizi devirme girişimi en hafif tanımlamayla vatana ihanettir. Demokrasiye bağlı 80 milyon Türk insanının ihracat dünyasındaki temsilcisi olarak bizler de demokrasiye sahip çıkıyoruz. Olaylar sırasında şehit olan güvenlik güçlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk: Türk Silahlı Kuvvetleri içinde bir grubun dün gece yapmaya çalıştığı darbe girişimin, Türk milletinin demokrasiye sahip çıkması sayesinde püskürtüldüğünü belirterek, "Hiç bir güç milli iradeyi yok edemeyecek, demokrasiyi rayından çıkaramayacaktır. Darbeye yeltenenlere karşı demokrasi için siper olan güvenlik güçlerimize minnettarız. Şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz" dedi.

ESNAF ODASINDAN BAYRAK ÇAĞRISI
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, FETÖ'nün darbe girişimine karşı milli birlik ve bütünlüğü göstermek adına, esnafa, iş yerleri, araçlar ve evlerine Türk bayrağı asma çağrısında bulundu.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından yapılan açıklamada, Silahlı Kuvvetler içindeki dar bir kesimin, devlete ve millete yönelik darbe girişiminde bulunduğu, gerek devletten gerekse milletten aldığı tepki karşısında amaçlarına ulaşamadığı ifade edildi.

Girişimin, milli irade, cumhuriyet ve onun kurumları ile demokrasiye karşı yapıldığının ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi: "En büyük tesellimiz, yapılmak istenen saldırının kısa sürede ve en şiddetli biçimde yanıtlanmış, çıkartılmak istenen yangının söndürülmüş olmasıdır.  Bir diğer tesellimiz de tüm siyasi unsurların darbe heveslilerine karşı ağız ve yürek birliği yapması, saldırganların milli birlik ve bütünlüğümüzü zedeleme girişiminin karşılıksız kalmış olmasıdır. Esnaf ve sanatkarlar, 800 yıllık tarihle yoğrulmuş ahilik felsefesinden aldığı terbiyeyle her zaman devletine ve milletine bağlıdır ve onlara karşı yapılacak her türlü hareketin karşısında durur. Bizlere bağlı 400 bin esnaf ve sanatkar, 129 meslek odası ve bin 200 delegemizle demokrasinin ve milli iradenin yanındayız. İzmir’deki tüm esnafımızı, milli birlik ve bütünlüğümüzü simgesi şanlı bayrağımızı, iş yerlerine, araçlarına ve evlerine asmaya, Cumhuriyetimize kast etmeye niyetlenenlere karşı tepkilerini göstermeye davet ediyorum."

 
CHP İzmir’den net tavır: Amasız, fakatsız karşıyız!
 
Darbeci subaylar Yunanistan'da sığınma istedi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Bank Asya'ya talip çıkmadı!
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Asya Katılım Bankası AŞ Hisseleri ...
BASİFED’ten teşvik desteği
Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED), ...
Dünya petrol devine ağır fatura!
Dünyanın en büyük petrol üreticilerinden BP'nin Meksika Körfezi'nde bulunan ...
 
İTO’dan EBSO’ya ‘MEYBEM’ kontrası!
TOBB tarafından başlatılan ve İzmir’de ilk olarak EBSO tarafından açılan ...
Gezi teknesine İzmir imzası
1980’li yılların ortasına kadar Türkiye’nin tekne üretim merkezi olan ...
Ve resmen açıklandı: Ette yeni fiyat...
Et ve Süt Kurumunca (ESK), İstanbul'daki kasaplar, yemek şirketleri, et ...
 
KOMER için yeniden ihale zamanı!
Türkiye’nin en büyük kongre merkezlerinden olan Kuşadası Efes Kongre Merkezi ...
İşsizlik Nisan'da iki yılın en düşüğünde
İşsizlik Nisan ayında yüzde 9,3'le Haziran 2014'ten beri en düşük düzeye gerliedi.
Trafik sigortası primlerinde yeni gelişme
Hazine Müsteşarlığı, yasalara uymayarak fahiş fiyatta ısrar eden sigorta ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva