HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Eylül 2013 Perşembe - 14:10

‘Çöp’te sahne ‘ev sahibinin’: Durak’ın herkese mesajı var!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka Yamanlar’a yapmayı planladığı Katı Atık Bertaraf Tesisi nedeniyle yaşanan tartışmalar devam ediyor. AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli’nin açıklaması, diğer milletvekili Rıfat Sait’in değerlendirmeleri ve sosyal medya desteği ile farklı boyutlara taşınan konu hakkında daha önce açıklama yapan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak bu kez sert tepki gösterdi. Konunun siyasi malzeme haline getirildiğini anlatan Durak, “Bana hikaye anlatılıyor. Dinlemek istemiyorum” dedi.

‘Çöp’te sahne ‘ev sahibinin’: Durak’ın herkese mesajı var!

Fatih YAPAR / EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Belediyesi tarafından Dedebaşı Mahallesi’ne yapılan Halk Sağlığı Evi’nin açılış töreninden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Durak, çöp konusu için “siyasi polemik” vurgusu yaptı. Seçim öncesi olmasına dikkat çeken Durak, birilerinin meseleyi gündeme bilerek getirdiğini ifade etti.
 
Durak, “Bizler yüz binlerce oy alarak ve seçilerek geldik. Karşıyaka’da yaşayan insanların temsilcisi konumundayız. Yanlış fikir, yanlış beyan ya da şov yapacak bir söz edemeyiz. İzmir’in çöp gibi çok ciddi bir sorununu tartışıyoruz. Bu konuda herkesin duyarlı olması lazım... Konunun siyasete kesinlikle alet edilmemesi lazım… Hele seçim öncesi böyle bir olayın ortaya atılması çok şık durmadı. Yakıştıramıyorum da. Kaldı ki Aziz başkan, genel başkanın yanında bu konuyu rafa kaldırdığını söylemişti. Ne oldu da önümüze pişirilip tekrar getirildi? Neyin nesidir ben de bilmiyorum. Ben konuşmak istemiyorum. Sürece bakıyorum. Akademik ve teknik olarak yapılan incelemeler bize ne getirir, ne götürür, oturur konuşuruz. Şu anda süreçle ilgisi olmayan insanlar konuşuyorsa çok doğru değil diye düşünüyorum. Bunun bir tarafında biz varız. Gerektiği zaman konuşuruz. Aralık ayında ne söylediysem oradayım. Hiçbir değişimim yok. Hiçbir şekilde farklılaşmam da mümkün değil. Ben teknik olarak fabrikaları da gezdim. Yapılanları da gördüm. Önüme proje bir gelsin. Sırası gelince konuşacağım. Her zaman Aziz Başkan’la oturur konuşuruz. Bu problemin pişirilip pişirilip önümüze konmasını şık bulmuyorum” dedi.
 
RAPORLAR ÇÜRÜTÜLEMEZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nan raporlar için söylediği “Bizden görüş alınmadan yazıldı, mahkemede yargılanırken de hakkımızda birçok rapor vardı. O raporlara bakarsak bizim cezaevinden çıkmamamız gerekirdi” sözlerinin hatırlatılması üzerine Durak, “Raporlar size ya da ötekine göre yazılmaz. ODTÜ ve Hacettepe ciddi üniversitelerdir. Aylarca araştırma yaptılar ve o rapor ortaya çıktı. Yağışlar, derelerin akış miktarı ve yönü incelendi. Hava sirkülasyonları da dahil... Doğa bir tane... Doğal ortam ve flora bir tane... Yamanlar Dağı 1,5 milyon insana hayat veriyor. Herkes yorum yapabilir. Çöp sorununun çözülmesi bekleniyor. Hiçbir ilçe kendi sınırları içinde bunu kabul etmek istemiyor. Çöp sorunu kendi sorunu gibi görmüyor. Bu rapor teknik bir rapor... Bu rapor çürütülemez ve çürütülecek bir rapor değil. Biz akademik raporlara inanmıyorsak, o zaman doğru şeyler söyleyemeyiz” diye konuştu.


 
KARŞIYAKA’NIN SOKAKLARA DÖKÜLMESİNİ İSTEMİYORUZ
Çöp konusunu gündeme getirenlere karşı vatandaşın tavır almaya niyetlendiğini belirten Durak, “Bunları tartışmayı doğru bulmuyorum. Hiç muhatap olmayan insanlar konuşuyor. Bununla ilgili hem izin vereceksiniz hem de konuşacaksınız. Bunu kabul etmiyorum. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu Kesikköy’de çöpe izin vermeyeceğini söylediğinde neden kimse konuşmadı. Biz Karşıyaka’nın sokaklara dökülmesini istemiyoruz. Sürekli insanları ikna etmeye çalışıyoruz. Seçim döneminde bunların tartışılmasını anlamlı ve şekilli buluyorum. Siyasi bir tartışma ortamını yaratmak için bu yapıldı. Bunun muhatabı burada yaşayanlar. Önce muhataplarına anlatmak lazım... Buradaki halkla bütünleşerek bu iş ancak götürülür. Başkan Kocaoğlu bize ne yapmak istediğini anlatır, biz de düşüncelerimizi anlatırız” dedi.

EXPO SÜRECİNDE HATA YAPILIYOR!
Durak, tartışmaların uzatılmaması gerektiğini ifade ederken İzmir’in sağlık temasıyla talip olduğu EXPO 2020’ye vurgu yaptı.

Durak, “EXPO sürecinde bunların tartışılması çok büyük hata. Biz tam o bölgede sağlıklı yaşam köyü kuracağız. Her şeyini hazırlamıştık. Büyükşehir de destek veriyor. Ben hep sorularla bakıyorum sürece. İlgisi olmayan insanlar konuşuyor. Burada yaşayan insanlar bizleriz. Onların çoğu gidecek. Masa başında izinler verenler gidecek. Ben burada yaşıyorum. Çocuklarım, torunlarım burada yaşıyor. İnsanların yüzüne bakıyorum. Doğru bir tane ama yüzlerce yanlış var. Yüzlerce yanlışı savunanların hepsinin maksatlı olduğunu görüyorum. Niçin yaptıklarını da görüyorum. Karşıyakalıyı yıllarca çöple buluşturan bu düşünce, neden bugüne kadar çöpün tasfiyesi konusunda hazırlık yapmadı? Bu sadece CHP’nin sorunu değil. Ankara’da ya da Avrupa’da örnek gösterilen yerlerin ne olduğunu gidip incelememiş arkadaşlarımız. Yakmanın ve kokunun nasıl bir çevre sıkıntısını kimse izlememiş. Ben bunları canlı gördüm ve yaşadım. Bana herkes farklı şey anlatıyor. Bana hikaye anlatılıyor. Ben bu hikayeyi dinlemek istemiyorum” diye konuştu.
 
Durak sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehrin 40- 50 kilometre dışında kıraç yerler bulursunuz ve bu sorunu çözersiniz. Yer de var. Kuzey aksında da var, güney aksında da var, yarımadada da bir yer bulursunuz ve çözersiniz. Akıllı davranırsak bunu yaparız. Seçim sırasında bu iş böyle yürür dersek olmaz. Arkadaşlarımız bu konuda biraz daha ciddi olsunlar. İlgisi olmadığı halde konuşan insanlar neden izin verilirken geride durdular? Aynı iktidar partisinin insanları değil mi o bürokratlar. Yarın oluşturulacak ÇED raporunda yine onlar söz sahibi değil mi? Niye bunlar kenara atılıyor”

KARŞIYAKA’DAN DA STK HAREKATI
Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun TMMOB’a bağlı oda ve meslek kuruluşları ile yaptığı Yamanlar ziyaretinin ardından Karşıyaka Belediyesi de çalışmalara başladı. Kent Konseyi öncülüğünde bir araya gelecek STK’lar ve basın hazırlanan program dahilinde Yamanlar’a götürülecek. Kocaoğlu’nun “yapılabilir” girişimleri karşısında tesisin “yapılamayacağı” anlatılarak kamuoyu oluşturulacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
karşıyaka halkı 27 Eylül 2013 Cuma 09:04

sayın durağa katılıyorum.o tesisi yaptırmayacağız yamanlara evet direneceğiz sokağa döküleceğiz

Yorumu oyla      11      6  
Karşıyakalı 26 Eylül 2013 Perşembe 17:10

Sayın Durak siz de mi yüzde 50'yi zor tutuyorsunuz. Ne demek Karşıyakalının sokaklara dökülmesini istemiyoruz. Biraz üyesi olduğunuz partinin kültürünü alabilseydiniz. Karşıyakalı sizin gaza getirmenizle sokağa dökülmez.

Yorumu oyla      19      11  
Nihat Özçelik 26 Eylül 2013 Perşembe 15:52

Sayın Durak, popülizm uğruna İzmir'in geleceğini karartıyorsunuz. Bu yaptığınız hem İzmir'e hem partinize ihanettir.

Yorumu oyla      25      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Solak evlere konuk oluyor
Belediye çalışmalarını sık sık yerinde inceleyen ve denetleyen Çiğli Belediye ...
Kemalpaşa’da ‘şahane Cumartesi’
Büyükşehir Belediyesi ile Kemalpaşa Belediyesi’nin işbirliğiyle hayata ...
EXPO planlarında yeni kriz: 1 itiraz, 1 dava!
Son şeklini verilen plana Büyükşehir Belediyesi’nin ardından sivil toplum ...
 
Çeşme'nin gerçek güzelleri şenliğe hazırlanıyor!
Turizm cenneti Çeşme’yi, 4’ncü Sakız Koyunu Şenliği’nin telaşı sardı. ...
İzmir İzmir’e iz bırakıyor: Proje yağmuru!
Büyükşehir Belediyesi’nin “Sokağın, Semtin, Mahallen, İlçen, Şehrin için ...
Bornova'dan Balkan şenliğine davet var
Bornova Belediyesi bu hafta, İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma ...
 
‘Ova’ asfaltında karne pekiyi: İzmir’den Helsinki’ye yol olur
Büyükşehir Belediyesi, tarlalara daha kolay ulaşım sağlamak ve ürün kalitesini ...
Dikili’de flaş gelişme: Özgüven’in başkanlık yolu…
İhaleye fesat karıştırdığı iddiasıyla yargılanan Dikili Belediye Başkanı ...
Esnaftan Başkan Oğuz’a hizmet teşekkürü
Aliağa Küçük Sanayi Sitesi’nin 11 yıllık çilesini, altyapı çalışmalarıyla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva